Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
579 176 56.9k 166

• @ATS16 Çok Çok teşekkürler

• Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.

Türkiye’den önce Almanya-Berlin’e oradan ise Amerika’ya geçeceğiz.

Almanya konusunda vizemiz var.

Yol çok uzun olduğu için bir ara durak ile yolu azaltmak istedik hem de akrabalarımızı görürüz.

Almanya’dan Amerika’ya direkt uçacağız, pasaport kontrolünde sorun yaşamayız değil mi bu şekilde?

• ⭐⭐

@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.

Yol çok uzun olduğu için bir ara durak ile yolu azaltmak istedik hem de akrabalarımızı görürüz.

Almanya’dan Amerika’ya direkt uçacağız, pasaport kontrolünde sorun yaşamayız değil mi bu şekilde?

@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.

Hayır. Bu sekilde seyahat edebilirsiniz.

• Paris-charles De Gaulle Havalimanı'nda transit vize gerekiyor mu acaba ABD oturum sahipleri için ? Araştırdımda da net bir şey bulamadım maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@Timur, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Paris-charles De Gaulle Havalimanı'nda transit vize gerekiyor mu acaba ABD oturum sahipleri için ? Araştırdımda da net bir şey bulamadım maalesef.

Ben istemez diye biliyorum, ama yine de baktım, resmi olmayan bir web sitesinde "ABD’de oturma izni olanlar Fransa için transit vize başvurusundan muaftırlar." yazıyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• İstanbuldan Varşova aktarmalı bir uçuş vizeye tabii mi? Plan şu;

İstanbul - Varşova
    Varşova - Miami

dönüşte aynı şekilde

Miami-Varşova
    Varşova-İstanbul

Eğer oluyorsa bu aktarmalı uçuşta dönüşte Varşova sonrası İstanbul uçağı için 55 dakika var yetişir mi uçağa geçiş vs için? Bağlantılı uçuş olacak diye beklerler mi İstanbul yolcularını? Daha önce böyle bir aktarma yapan var mı?

Süre bu ;

image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan

Her iki uçuşta LOT tarafından icra edildiği için biletinizi tek PNR’da aldığınız sürece sıkıntı olmaz.

Dönüş bacağında MIA - WAW uçuşunuz rötar yaparsa ve 12:55’de WAW’dan kalkacak IST uçağını kaçırırsanız havayolundan kaynaklı, sizi aynı gün bir sonraki IST uçuşu olan 19:55 kalkışlı LO137 uçuşuna alır havayolu ilave bedel almaksızın ancak bu durumda 8 saate yakın WAW’da bağlantı beklemek durumunda kalırsınız.

LOT’da ekonomi klasmanı bilette bilet fiyatına dahil sadece 1 adet x 8 kg kabin bagajı ve 1 adet el çantası bagaj hakkınızın olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Vize sorunuz ile ilgili olarak https://www.lot.com/es/en/explore/about-lot/transit/warsaw/transfer-in-warsaw

Transfers between non-Schengen countries
    On arrival, get off the air bridge or bus and proceed to the terminal, then head towards the security check counter. Check the flight schedule and go to the gate displayed at your flight number.

Transfers to the USA

Arrivals from the non-Schengen Area: On going through a security check, head towards the mandatory verification point located at Gate 22N. Some passengers may be requested to have their baggage x-rayed again.

• ⭐⭐

@aysenalkan cok az transfer suresi var. Onermem.
    Guvenlik kontrolunde sira olabilir,gecikme olur vs vs.

• @ATS16 teşekkür ederim bilgiler için. Evet tek PNR gözüküyor gibi yükseltimiş premium almayı planlıyordum daha fazla bagaj hakkı vs için.

Tek sıkıntı sanırım 55 dakikalık süre, schengen dışı bölgeden ABD uçuşu hem güvenlik hem de pasaport kontrolüne tabii imiş. Her şey tamam bir tek bu durumu detaylı araştırmam lazım sanırım kapılar sabit kalmayabilir farklı bir bölüme geçiş yapılması gerekebilir, havalimanına bir sormak lazım bu durumu.

Tekrar teşekkürler ilginize, araştırayım bir daha.

• @charon evet bu 55 dakika olayına bakmam lazım aynı gün başka uçak var ama sistem seçtirmedi cüzi ücretle değiştirirlerse o daha mantıklı galiba.

• ⭐⭐

@aysenalkan 55 dakika hakikaten sıkıntılı. Havaalanında tekrar kontrolden geçmeniz gerek, sıra olabilir mesela.
    kapı farklı olabilir, başka terminalde olabilir, o terminale ulaşım kaç dakika sürer, istanbul uçuşu rötar yer mi vs. gibi çok risk var.

Eşimin kolombiya - amsterdam - norveç uçuşunda 55 dakika transferi vardi(amsterdam-norveç arası), vizesiz olmasına rağmen koşarak zor yetişti ki norveç uçuşu iç hatlardi + 20 dakika rötar yedi. ABD için ekstra güvenlik oluyor.

ben olsam alternatif uçuşlara bakarım ama sizin kararınız tabi.

• Bu videoda ki arkadaş transit vize konusunu detaylı anlatmış. https://www.youtube.com/watch?v=8vlpqkeDKcE

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@charon evet bu 55 dakika olayına bakmam lazım aynı gün başka uçak var ama sistem seçtirmedi cüzi ücretle değiştirirlerse o daha mantıklı galiba.

fiyat farkı çok var mı thy ile? Bakıyorum şimdi 15 bin den daha ucuz aktarmalı yok. Birde bagajda daha az. Bagaj minumum 100 euro oluyor bu tür firmalarda.

• @caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@charon evet bu 55 dakika olayına bakmam lazım aynı gün başka uçak var ama sistem seçtirmedi cüzi ücretle değiştirirlerse o daha mantıklı galiba.

fiyat farkı çok var mı thy ile? Bakıyorum şimdi 15 bin den daha ucuz aktarmalı yok. Birde bagajda daha az. Bagaj minumum 100 euro oluyor bu tür firmalarda.

thy 2 kişi gidiş dönüş 50-60 bin tl iken aktarmalı uçuşlar 30-35 bin tl oluyor. şubat-mart zamanı baktım şimdi tekrar. gidiş dönüş alınınca daha ucuz oluyor. şu an klm daha uygun çıktı mesela.

tarih ve sezonlara göre değişiyor genelde. 2 kişi ekonomi 1-11 mart. bagaj pek bakmadım.

409fdc88-42f2-49d6-85eb-8048cdaccc59-image.png

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

thy 2 kişi gidiş dönüş 50-60 bin tl iken aktarmalı uçuşlar 30-35 bin tl oluyor. şubat-mart zamanı baktım şimdi tekrar. gidiş dönüş alınınca daha ucuz oluyor. şu an klm daha uygun çıktı mesela.

tarih ve sezonlara göre değişiyor genelde. 2 kişi ekonomi 1-11 mart. bagaj pek bakmadım.

409fdc88-42f2-49d6-85eb-8048cdaccc59-image.png

28 saat 55 dk çok uzun. aktarmalı için 17-18 saat olmalı bence max toplam süre. hiç çekilmez o kadar süre. 2 katı sürüyor normale göre. Birde ben 2020'de KLM den aldım sizin paylaştığınız resimdeki gibi. Bagaj bir şekilde kayboluyor sonradan adrese getiriyorlar. Gelen akrabamında sürekli hollanda aktarmalı geldiğinde kayboluyor valizi ve sonra getiriyorlar

• @aysenalkan THY’nin kampanyaları oluyor, onu yakalamak lazım. Kampanya dışı evet çok pahalı.

• @erenotti, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@aysenalkan THY’nin kampanyaları oluyor, onu yakalamak lazım. Kampanya dışı evet çok pahalı.

aktarmalılarda eskisi gibi değil artık. Dün bende bakayım dedim bir aktarmalılara fiyatları 15 bin civarı tamam ama valizi ekleyince 19-20 bin oluyor. e zaten thy 25 bin falan baktıgım dönemde. 5-6 bin tl için hiç değmez gerçekten. en son 2020 de 400 euroya istanbul-amsterdam-istanbul klm den gidiş dönüş almıştım ama valizde dahildi fiyatı şu anki kura göre 14-15 e geliyor. 10-15 bin tl fark olsa yine mantıklı ama 5-6 bin tl için hiç uğraşılmaz. e birde valizi doldurup geliyoruz ben en son ailemle 6 valiz döndüm. ross, marshall, tj maxx girdin mi bir amazon yaptın mı valiz doluyor zaten :D bakıyorum çocuğa geçen gün oyuncak aldım gidip avm den 1700 tl ye. aynı oyuncak amazonda 13-14 usd. aradaki farka bakar mısınız

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@caner92

05.04.25 THY ile IST - JFK
    12.04.25 THY ile JFK - IST
    2 x her birisi 23 kg uçak altı bagajı dahil + 1 x 8 kg kabin bagajı dahil
    Her bir yetişkin için bilet tutarı TL 41.754,29.-

**

05.04.25 Lufthansa ile IST - FRA - JFK (FRA’da bekleme süresi 1 saat 15 dakika)
    12.04.25 Lufthansa ile JFK - FRA - IST (FRA’da bekleme süresi 1 saat 15 dakika)
    2 x her birisi 23 kg uçak altı bagajı dahil + 1 x 8 kg kabin bagajı dahil
    Her bir yetişkin için bilet tutarı TL 23.414,13.-

• @ATS16 THY nin bizi öptüğünü rahatlıkla görebiliyoruz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k