Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@İsmail-Ova normalde bekleyecekler ancak; asıl talihlinin vizesini aldığı durumlarda bu durum biraz farklı ilerleyebiliyor.
eğer böyle bir duruma karar verir siz vizenizi alırsanız bana özelden ulaşın, her sene bu şekilde olan ailelere bir şekilde vizesini aldırdık.
yine de riskli olduğunu bilmelisiniz..diğer türlü, eşiniz ve cocuğunuz F2A / B sürecini ilerletmeli..
ne yazık ki bekleme süresi 2-4 ıl sürebiliyor.alternatif olarak eşiniz ve cocuğunuza B1-B2 vizesi alıp F2A'ya abd'de başvurabilirsiniz.
o zaman orada bekleyebilirler sizin yanınızda -
Konu ile ilgili @gucarslan’ın bahsettiği tecrübeye konu olan aşağıdaki deneyimi okudunuz mu? Işık tutabilir sorunuza
-
her iki seçeneğin de riskleri açıkçası kafam biraz karıştı.
Şuanda gördüğüm kadarı ile Hong Kong dosya taşıma için daha popüler ama maliyetleri fazla benim için 3kişi git gel orada kal vs.
Umman daha mantıklı geliyor (tabii kabul ederler ise).
Sizce ilk önce Umman denenmeli ailecek dosya taşıma yöntemi ile eğer orada ki konsolosluk almazsa mı Amerika'yı denemeliyiz.
yoksa Direkt olarak Amerika taşımaya mı deneyelim Aileni alamama riskini de göz önünde bulundurur isek.
Tabii ki günün sonunda her şey nasip kısmet şans ama sizin tecrübeniz çok önemli o yüzden fikrinizi merak ediyorum. -
@İsmail-Ova burada yapmanız erekn sizin için uygun olan yolu seçmek.
burada kimseden "şunu yapın" şeklinde cevap alamazsınız.
forum, bütün tecrübelerin bulunduğu bir mecra. burada riskleri göze alıp sizin karar vermeniz gerek. -
Arkadaşlar merhabalar, AOS başvuru formlarını gönderirken Petitioner Name bölümüne eşimin evlilikten önceki soyisminimi girmeliyim yoksa yeni soyismi mi? Çünkü evlilik sertifikası için başvuru yaparken oraya eşimin yeni soyismini belirtmemizi istedi ve bizde öyle başvuru yaptık. 24 ünde Californiada evlenecegiz ve sertifikada eşimin yeni soyismi olacak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Özellikle @Figen hanımdan yardım bekliyorum

-
@Figen 4 ay 12 gündür SSN EAD’dan haber yok,

Green carddan önce çalışmak için I-765’e başvurdum ama green card onaylanma süresine girdim şaka gibi. -
@Emir-1 Oncelikle Tebrikler . Normal sartlarda zaten 4 ay gibi suruyor Calisma izninin gelmesi . Bazen biraz daha uzayabiliyor . Sanirim artik kisa zamanda gelecektir . Bol Sans
-
@alperen-nihatcan-karasu Ozelden de cevap verdim ama buradan da yazayim , baska Arkadaslar da faydalansin . Formu doldurdugunuz andaki guncel bilgilerinizi esas alarak doldurun . I-485 de zaten onceki isimler , kizlik Soyadi , takma isimler gibi bilgilerde sorulur bunlarida orada mutlaka belirtin . Olan ve olmus olan tum Soyadlari bu evrakta gecirdiginiz surece bir sorun yasamazsiniz bu konudan . Bol Sans
-
-
Merhabalar, eniştem için bit sorum var. Forumda biraz araştırma yaptım fakat tam bir sonuca ulaşamadım. Eniştemin şu anda 10 yıllık yeşil kartı var, kendisi şu anda Amerika’da. Bir ay önce de eşi ve 21 yaşından küçük oğlu turist vizesiyle Amerika’ya geldiler. Şu anda eniştem onlar için de yeşil kart sürecini başlatmak istiyor, yapabilirse avukatsız. İlk önce I-130 formunu doldurup sonuç geldikten sonra I-485’i doldurması lazım yoksa direk I-485’i mi lazım? Buna benzer bir post varsa linkini paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler.
-
@Eren-Bas Birde bu süreçte eniştemin oğlunun ve eşinin statüsünü koruması lazım mı? Yani 6 aylık turist statüsü bitmeden önce statü değişikliği yapıp statülerini korumaları lazım.
-
@Eren-Bas, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhabalar, eniştem için bit sorum var. Forumda biraz araştırma yaptım fakat tam bir sonuca ulaşamadım. Eniştemin şu anda 10 yıllık yeşil kartı var, kendisi şu anda Amerika’da. Bir ay önce de eşi ve 21 yaşından küçük oğlu turist vizesiyle Amerika’ya geldiler. Şu anda eniştem onlar için de yeşil kart sürecini başlatmak istiyor, yapabilirse avukatsız. İlk önce I-130 formunu doldurup sonuç geldikten sonra I-485’i doldurması lazım yoksa direk I-485’i mi lazım? Buna benzer bir post varsa linkini paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler.
Bu başlığı okumalısınız:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları?page=1 -
Have you EVER received any type of military,
paramilitary, or weapons training?
Have you EVER been a member of, assisted, or
participated in any group, unit, or organization of any
kind in which you or other persons used any type of
weapon against any person or threatened to do so?
Yes No
Yes No
Have you EVER served in, been a member of, assisted,
or participated in any military unit, paramilitary unit,
police unit, self-defense unit, vigilante unit, rebel group,
guerilla group, militia, insurgent organization, or any
other armed group.Arkadaşlar ben askerliğimi Türkiyede yaptım şimdi AOS için başvuru yapıyorum ve formda şu sorular var. 49-54 ve 55. Maddeler. Bunlara yes mi demeliyim no mu? Çünkü askerlik yaptığımız için silahlı eğitim aldık. Cevap verebilecek varsa çok memnun olurum.
-
@alperen-nihatcan-karasu
Hepsine YES demeniz gerekiyor. Ben iki tanesine NO, sadece organizasyona katıldınız mı sorusuna YES demiş, altına da Mandatory Military Service, National Defense of Turkey diye belirtmiştim. Mülakatı yapan USCIS memuru, NO dediklerimi kendisi kırmızı kalemle YES diye düzeltmişti. Askerliğimi fiilen yaptığım için. Bedelli yaptıysanız cevabı bilemiyorum. -
@erenotti teşekkürler hocam 54 e de mi yes diyoruz ?
-
@alperen-nihatcan-karasu
İçinde sadece military ifadesi geçenlere YES demeniz yeterli bence, şimdi baktım Part.8 1. Soru (ve devamının doldurulması) ve 49 yeterli gelir. Diğerlerine NO deyin. Organizasyon kısmına da belirttiğim gibi, Nature of Group kısmına Mandatory Military Service, organization kısmına National Defense of Turkey ve askerlik yaptığınız şehri yazın, askerlik yaptığınız tarihleri de girin, yeterli bu şekilde.
54’e NO deyin ama 55’e YES de denilebilir, NO da. Zaten 49’da YES diyeceğiniz için sıkıntı çıkmaz sanmıyorum.
Askerlik yapıp yapmamış, silah tutup tutmamış olmaya çok takılmıyorlar. Zaten biliyorlar bizim zorunlu askerlik yaptığımızı. -
@erenotti çok çok teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldunuz.
-
Merhaba ,
12xxx case numaramız.Amerika vizem var fakat eşimin ve cocğumun yok.
Açıkcası AOS için biraz daha yakınız.Anladığım kadar ile strateji olarak ilk önce sen al şansını kaybetme eşin ve cocuğun Ankarayı beklesin yaklaşımı var.
Ankarada sizinde dediğiniz gibi çok yavaş ilerlediği için onlara sıra gelmez ise endişesi var eğer yetişmez ise ayrı yaşamak zorundayız gibi 2-4 yıl arası riskli geliyor bu kısmı.bu kısma alternatif plan geliştirmeye çalışıyorum. Geçen sene de Ersin bey bizim ile beraber aynı durumu yaşamış oda Eylül ayında alabilmiş eşi ve cocukları.
Eğer ben Aos ile alırsam Ankarada sıra gelmeyecek gibi düşünür isek onları dosyasını başka Avrupa veya başka ülkeler (konsolosluklar kabul eder ise taşıyabilir miyim onlar için ben aldığımı farz edersek) @gucarslan -
@İsmail-Ova eş ve cocuğunuz için her zaman başka konsolosluklardan vize alma şansınız var.
ancak bu sefer de devreye schengen ya da ilgili ülkenin varsa vize gereksinimleri giriyor.
bunu başarabilecekseniz ve elbette konsolosluk kabul ederse elbette yapabilirsiniz. -
@erenotti
zamaninda ben "yes"demeniz lazim dedigim icin bana yuksek tepki gostermistiniz hatta bazi arkadaslar turklere yardim etmeyen turkler falan diyerek mini bir lince ugratmisti beni.
yanlis anlamayin bunu intikam ya da kotu duygularla yazmiyorum ama o zaman da bahsetmistim tecrubeli arkadaslar cevap verebilir daha iyi anlasilir diye.
herkesin farkli yorum, gorus ve tecrubesi olabiliyor, yanlis bile olsa farkli dusuncelere tepkiler bazen yuksek olabiliyor.
bir kere daha diyorum kotu niyetle yazmiyorum bu iletimi.
iyi gunler.
Benzer Başlıklar
165
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k