Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Emir-1 Oncelikle Tebrikler . Normal sartlarda zaten 4 ay gibi suruyor Calisma izninin gelmesi . Bazen biraz daha uzayabiliyor . Sanirim artik kisa zamanda gelecektir . Bol Sans

• @alperen-nihatcan-karasu Ozelden de cevap verdim ama buradan da yazayim , baska Arkadaslar da faydalansin . Formu doldurdugunuz andaki guncel bilgilerinizi esas alarak doldurun . I-485 de zaten onceki isimler , kizlik Soyadi , takma isimler gibi bilgilerde sorulur bunlarida orada mutlaka belirtin . Olan ve olmus olan tum Soyadlari bu evrakta gecirdiginiz surece bir sorun yasamazsiniz bu konudan . Bol Sans

• @Figen Teşekkürler @Figen hanım. Diğer arkadaşlarında faydalanması açısından iyi oldu.

• Merhabalar, eniştem için bit sorum var. Forumda biraz araştırma yaptım fakat tam bir sonuca ulaşamadım. Eniştemin şu anda 10 yıllık yeşil kartı var, kendisi şu anda Amerika’da. Bir ay önce de eşi ve 21 yaşından küçük oğlu turist vizesiyle Amerika’ya geldiler. Şu anda eniştem onlar için de yeşil kart sürecini başlatmak istiyor, yapabilirse avukatsız. İlk önce I-130 formunu doldurup sonuç geldikten sonra I-485’i doldurması lazım yoksa direk I-485’i mi lazım? Buna benzer bir post varsa linkini paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler.

• @Eren-Bas Birde bu süreçte eniştemin oğlunun ve eşinin statüsünü koruması lazım mı? Yani 6 aylık turist statüsü bitmeden önce statü değişikliği yapıp statülerini korumaları lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Eren-Bas, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, eniştem için bit sorum var. Forumda biraz araştırma yaptım fakat tam bir sonuca ulaşamadım. Eniştemin şu anda 10 yıllık yeşil kartı var, kendisi şu anda Amerika’da. Bir ay önce de eşi ve 21 yaşından küçük oğlu turist vizesiyle Amerika’ya geldiler. Şu anda eniştem onlar için de yeşil kart sürecini başlatmak istiyor, yapabilirse avukatsız. İlk önce I-130 formunu doldurup sonuç geldikten sonra I-485’i doldurması lazım yoksa direk I-485’i mi lazım? Buna benzer bir post varsa linkini paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler.

Bu başlığı okumalısınız:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları?page=1

• Have you EVER received any type of military,
    paramilitary, or weapons training?
    Have you EVER been a member of, assisted, or
    participated in any group, unit, or organization of any
    kind in which you or other persons used any type of
    weapon against any person or threatened to do so?
    Yes No
    Yes No
    Have you EVER served in, been a member of, assisted,
    or participated in any military unit, paramilitary unit,
    police unit, self-defense unit, vigilante unit, rebel group,
    guerilla group, militia, insurgent organization, or any
    other armed group.

Arkadaşlar ben askerliğimi Türkiyede yaptım şimdi AOS için başvuru yapıyorum ve formda şu sorular var. 49-54 ve 55. Maddeler. Bunlara yes mi demeliyim no mu? Çünkü askerlik yaptığımız için silahlı eğitim aldık. Cevap verebilecek varsa çok memnun olurum.

• @alperen-nihatcan-karasu
    Hepsine YES demeniz gerekiyor. Ben iki tanesine NO, sadece organizasyona katıldınız mı sorusuna YES demiş, altına da Mandatory Military Service, National Defense of Turkey diye belirtmiştim. Mülakatı yapan USCIS memuru, NO dediklerimi kendisi kırmızı kalemle YES diye düzeltmişti. Askerliğimi fiilen yaptığım için. Bedelli yaptıysanız cevabı bilemiyorum.

• @erenotti teşekkürler hocam 54 e de mi yes diyoruz ?

• @alperen-nihatcan-karasu
    İçinde sadece military ifadesi geçenlere YES demeniz yeterli bence, şimdi baktım Part.8 1. Soru (ve devamının doldurulması) ve 49 yeterli gelir. Diğerlerine NO deyin. Organizasyon kısmına da belirttiğim gibi, Nature of Group kısmına Mandatory Military Service, organization kısmına National Defense of Turkey ve askerlik yaptığınız şehri yazın, askerlik yaptığınız tarihleri de girin, yeterli bu şekilde.
    54’e NO deyin ama 55’e YES de denilebilir, NO da. Zaten 49’da YES diyeceğiniz için sıkıntı çıkmaz sanmıyorum.
    Askerlik yapıp yapmamış, silah tutup tutmamış olmaya çok takılmıyorlar. Zaten biliyorlar bizim zorunlu askerlik yaptığımızı.

• @erenotti çok çok teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldunuz.

• Merhaba ,
    12xxx case numaramız.Amerika vizem var fakat eşimin ve cocğumun yok.
    Açıkcası AOS için biraz daha yakınız.Anladığım kadar ile strateji olarak ilk önce sen al şansını kaybetme eşin ve cocuğun Ankarayı beklesin yaklaşımı var.
    Ankarada sizinde dediğiniz gibi çok yavaş ilerlediği için onlara sıra gelmez ise endişesi var eğer yetişmez ise ayrı yaşamak zorundayız gibi 2-4 yıl arası riskli geliyor bu kısmı.bu kısma alternatif plan geliştirmeye çalışıyorum. Geçen sene de Ersin bey bizim ile beraber aynı durumu yaşamış oda Eylül ayında alabilmiş eşi ve cocukları.
    Eğer ben Aos ile alırsam Ankarada sıra gelmeyecek gibi düşünür isek onları dosyasını başka Avrupa veya başka ülkeler (konsolosluklar kabul eder ise taşıyabilir miyim onlar için ben aldığımı farz edersek) @gucarslan

• @İsmail-Ova eş ve cocuğunuz için her zaman başka konsolosluklardan vize alma şansınız var.
    ancak bu sefer de devreye schengen ya da ilgili ülkenin varsa vize gereksinimleri giriyor.
    bunu başarabilecekseniz ve elbette konsolosluk kabul ederse elbette yapabilirsiniz.

• @erenotti :) zamaninda ben "yes"demeniz lazim dedigim icin bana yuksek tepki gostermistiniz hatta bazi arkadaslar turklere yardim etmeyen turkler falan diyerek mini bir lince ugratmisti beni.
    yanlis anlamayin bunu intikam ya da kotu duygularla yazmiyorum ama o zaman da bahsetmistim tecrubeli arkadaslar cevap verebilir daha iyi anlasilir diye.
    herkesin farkli yorum, gorus ve tecrubesi olabiliyor, yanlis bile olsa farkli dusuncelere tepkiler bazen yuksek olabiliyor.
    bir kere daha diyorum kotu niyetle yazmiyorum bu iletimi.
    iyi gunler.

• @btek14
    Eski iletilere bir bakalım, yanlış bir ifade ya da yönlendirme olmuşsa düzeltilmesi gerekir. Ben yaşamış olduğum tecrübeye binaen arkadaşımıza fikir verdim, kendisi isterse hepsini No işaretlesin, o onu bağlar :) Demekki fikirler değişiyormuş. Kimlerin fikirleri değişmiyor ki, Türkiye gündemini takip ediyorsanız şayet 😅

• @erenotti :) degisir degisir. ben duygularimi dusuncelerimi yaziya dokerken pek anlasilir olamiyorum ondan bazen sikinti olabiliyor. AOS yapanlar gorece az oldugu icin yanlis anlasilir konular olabiliyor. kisiler yaptikca ogreniyoruz formlar degistikce de ogrenecegiz.
    gundem hakkinda konusmayayim dedigim gibi yaziya dokerken fazla sovebilirim. umarim guzel olur her sey.
    Amerika'daki yasaminizda basarilar.

• @alperen-nihatcan-karasu Merhaba,Askerlik ile ilgili sorulara eşim için Part8 1 ‘e askerlik yaptığı yerin bilgilerini yazıp 49. Ve 55.sorulara Yes cevabını verdik.Arka sayfada additional part kısmına açıklama olarak da Türkiye’de zorunlu askerlik olduğunu belirttik.
    Ancak sorulara Yes dediğimiz ve yazıyı yeterli görmedikleri için RFE ile karşılaştık .Sürecinizin uzamaması için Additional part kısmına askerlik durumunuzu detaylı bir şekilde açıklamanızı öneririm.
    Sürecinizde başarılar dilerim.Hayallerinize bir an önce kavuşmanız dileğiyle.

• @Map cevabınız için çok teşekkür ederim. Detaylı bir açıklamadan kastınız nedir acaba. Siz neler yazdınız oraya. Paylaşırsanız ben ve diğer arkadaşlarda faydalanabilir bu durumdan.

• Gelen Rfe’de askerliği,silah eğitimi ,kullanılan silah tipleri,active combat olunup olmadığı ile ilgili açıklamalar istenildi.
    Bu soruların cevaplanması istenildiği için eşimin askerlik sürecini anlatarak cevap yazıp gönderdik.
    Sadece zorunlu askerlik yazmamız yeterli olmadı.

• @Map Çok teşekkürler açıklamamı bu şekilde yapıyorum ben de .

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k