Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@İsmail-Ova normalde bekleyecekler ancak; asıl talihlinin vizesini aldığı durumlarda bu durum biraz farklı ilerleyebiliyor.
    eğer böyle bir duruma karar verir siz vizenizi alırsanız bana özelden ulaşın, her sene bu şekilde olan ailelere bir şekilde vizesini aldırdık.
    yine de riskli olduğunu bilmelisiniz..

diğer türlü, eşiniz ve cocuğunuz F2A / B sürecini ilerletmeli..
    ne yazık ki bekleme süresi 2-4 ıl sürebiliyor.

alternatif olarak eşiniz ve cocuğunuza B1-B2 vizesi alıp F2A'ya abd'de başvurabilirsiniz.
    o zaman orada bekleyebilirler sizin yanınızda

• ⭐⭐⭐⭐

@İsmail-Ova

Konu ile ilgili @gucarslan’ın bahsettiği tecrübeye konu olan aşağıdaki deneyimi okudunuz mu? Işık tutabilir sorunuza

https://yesilkartforum.com/forum/post/458738

• her iki seçeneğin de riskleri açıkçası kafam biraz karıştı.
    Şuanda gördüğüm kadarı ile Hong Kong dosya taşıma için daha popüler ama maliyetleri fazla benim için 3kişi git gel orada kal vs.
    Umman daha mantıklı geliyor (tabii kabul ederler ise).
    Sizce ilk önce Umman denenmeli ailecek dosya taşıma yöntemi ile eğer orada ki konsolosluk almazsa mı Amerika'yı denemeliyiz.
    yoksa Direkt olarak Amerika taşımaya mı deneyelim Aileni alamama riskini de göz önünde bulundurur isek.
    Tabii ki günün sonunda her şey nasip kısmet şans ama sizin tecrübeniz çok önemli o yüzden fikrinizi merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@İsmail-Ova burada yapmanız erekn sizin için uygun olan yolu seçmek.
    burada kimseden "şunu yapın" şeklinde cevap alamazsınız.
    forum, bütün tecrübelerin bulunduğu bir mecra. burada riskleri göze alıp sizin karar vermeniz gerek.

• Arkadaşlar merhabalar, AOS başvuru formlarını gönderirken Petitioner Name bölümüne eşimin evlilikten önceki soyisminimi girmeliyim yoksa yeni soyismi mi? Çünkü evlilik sertifikası için başvuru yaparken oraya eşimin yeni soyismini belirtmemizi istedi ve bizde öyle başvuru yaptık. 24 ünde Californiada evlenecegiz ve sertifikada eşimin yeni soyismi olacak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Özellikle @Figen hanımdan yardım bekliyorum 🙂

• @Figen 4 ay 12 gündür SSN EAD’dan haber yok, 😕
    Green carddan önce çalışmak için I-765’e başvurdum ama green card onaylanma süresine girdim şaka gibi.

• @Emir-1 Oncelikle Tebrikler . Normal sartlarda zaten 4 ay gibi suruyor Calisma izninin gelmesi . Bazen biraz daha uzayabiliyor . Sanirim artik kisa zamanda gelecektir . Bol Sans

• @alperen-nihatcan-karasu Ozelden de cevap verdim ama buradan da yazayim , baska Arkadaslar da faydalansin . Formu doldurdugunuz andaki guncel bilgilerinizi esas alarak doldurun . I-485 de zaten onceki isimler , kizlik Soyadi , takma isimler gibi bilgilerde sorulur bunlarida orada mutlaka belirtin . Olan ve olmus olan tum Soyadlari bu evrakta gecirdiginiz surece bir sorun yasamazsiniz bu konudan . Bol Sans

• @Figen Teşekkürler @Figen hanım. Diğer arkadaşlarında faydalanması açısından iyi oldu.

• Merhabalar, eniştem için bit sorum var. Forumda biraz araştırma yaptım fakat tam bir sonuca ulaşamadım. Eniştemin şu anda 10 yıllık yeşil kartı var, kendisi şu anda Amerika’da. Bir ay önce de eşi ve 21 yaşından küçük oğlu turist vizesiyle Amerika’ya geldiler. Şu anda eniştem onlar için de yeşil kart sürecini başlatmak istiyor, yapabilirse avukatsız. İlk önce I-130 formunu doldurup sonuç geldikten sonra I-485’i doldurması lazım yoksa direk I-485’i mi lazım? Buna benzer bir post varsa linkini paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler.

• @Eren-Bas Birde bu süreçte eniştemin oğlunun ve eşinin statüsünü koruması lazım mı? Yani 6 aylık turist statüsü bitmeden önce statü değişikliği yapıp statülerini korumaları lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Eren-Bas, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, eniştem için bit sorum var. Forumda biraz araştırma yaptım fakat tam bir sonuca ulaşamadım. Eniştemin şu anda 10 yıllık yeşil kartı var, kendisi şu anda Amerika’da. Bir ay önce de eşi ve 21 yaşından küçük oğlu turist vizesiyle Amerika’ya geldiler. Şu anda eniştem onlar için de yeşil kart sürecini başlatmak istiyor, yapabilirse avukatsız. İlk önce I-130 formunu doldurup sonuç geldikten sonra I-485’i doldurması lazım yoksa direk I-485’i mi lazım? Buna benzer bir post varsa linkini paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler.

Bu başlığı okumalısınız:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları?page=1

• Have you EVER received any type of military,
    paramilitary, or weapons training?
    Have you EVER been a member of, assisted, or
    participated in any group, unit, or organization of any
    kind in which you or other persons used any type of
    weapon against any person or threatened to do so?
    Yes No
    Yes No
    Have you EVER served in, been a member of, assisted,
    or participated in any military unit, paramilitary unit,
    police unit, self-defense unit, vigilante unit, rebel group,
    guerilla group, militia, insurgent organization, or any
    other armed group.

Arkadaşlar ben askerliğimi Türkiyede yaptım şimdi AOS için başvuru yapıyorum ve formda şu sorular var. 49-54 ve 55. Maddeler. Bunlara yes mi demeliyim no mu? Çünkü askerlik yaptığımız için silahlı eğitim aldık. Cevap verebilecek varsa çok memnun olurum.

• @alperen-nihatcan-karasu
    Hepsine YES demeniz gerekiyor. Ben iki tanesine NO, sadece organizasyona katıldınız mı sorusuna YES demiş, altına da Mandatory Military Service, National Defense of Turkey diye belirtmiştim. Mülakatı yapan USCIS memuru, NO dediklerimi kendisi kırmızı kalemle YES diye düzeltmişti. Askerliğimi fiilen yaptığım için. Bedelli yaptıysanız cevabı bilemiyorum.

• @erenotti teşekkürler hocam 54 e de mi yes diyoruz ?

• @alperen-nihatcan-karasu
    İçinde sadece military ifadesi geçenlere YES demeniz yeterli bence, şimdi baktım Part.8 1. Soru (ve devamının doldurulması) ve 49 yeterli gelir. Diğerlerine NO deyin. Organizasyon kısmına da belirttiğim gibi, Nature of Group kısmına Mandatory Military Service, organization kısmına National Defense of Turkey ve askerlik yaptığınız şehri yazın, askerlik yaptığınız tarihleri de girin, yeterli bu şekilde.
    54’e NO deyin ama 55’e YES de denilebilir, NO da. Zaten 49’da YES diyeceğiniz için sıkıntı çıkmaz sanmıyorum.
    Askerlik yapıp yapmamış, silah tutup tutmamış olmaya çok takılmıyorlar. Zaten biliyorlar bizim zorunlu askerlik yaptığımızı.

• @erenotti çok çok teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldunuz.

• Merhaba ,
    12xxx case numaramız.Amerika vizem var fakat eşimin ve cocğumun yok.
    Açıkcası AOS için biraz daha yakınız.Anladığım kadar ile strateji olarak ilk önce sen al şansını kaybetme eşin ve cocuğun Ankarayı beklesin yaklaşımı var.
    Ankarada sizinde dediğiniz gibi çok yavaş ilerlediği için onlara sıra gelmez ise endişesi var eğer yetişmez ise ayrı yaşamak zorundayız gibi 2-4 yıl arası riskli geliyor bu kısmı.bu kısma alternatif plan geliştirmeye çalışıyorum. Geçen sene de Ersin bey bizim ile beraber aynı durumu yaşamış oda Eylül ayında alabilmiş eşi ve cocukları.
    Eğer ben Aos ile alırsam Ankarada sıra gelmeyecek gibi düşünür isek onları dosyasını başka Avrupa veya başka ülkeler (konsolosluklar kabul eder ise taşıyabilir miyim onlar için ben aldığımı farz edersek) @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@İsmail-Ova eş ve cocuğunuz için her zaman başka konsolosluklardan vize alma şansınız var.
    ancak bu sefer de devreye schengen ya da ilgili ülkenin varsa vize gereksinimleri giriyor.
    bunu başarabilecekseniz ve elbette konsolosluk kabul ederse elbette yapabilirsiniz.

• @erenotti 🙂 zamaninda ben "yes"demeniz lazim dedigim icin bana yuksek tepki gostermistiniz hatta bazi arkadaslar turklere yardim etmeyen turkler falan diyerek mini bir lince ugratmisti beni.
    yanlis anlamayin bunu intikam ya da kotu duygularla yazmiyorum ama o zaman da bahsetmistim tecrubeli arkadaslar cevap verebilir daha iyi anlasilir diye.
    herkesin farkli yorum, gorus ve tecrubesi olabiliyor, yanlis bile olsa farkli dusuncelere tepkiler bazen yuksek olabiliyor.
    bir kere daha diyorum kotu niyetle yazmiyorum bu iletimi.
    iyi gunler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |