Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Acil ve hızlı hizmet adına normalde Usa da geçici amaçlı verilen chipsiz kartlar TR de cepteteb adrese geldiğinde pat diye zarf açıp kartın idsi ile müşteri bilgi formunun idsi esleştirilerek kullanıma açılıyor. Tabi manyetik bant kadar kolay bir kopyalama zafiyeti var.


  • @mr-hakan düzeltiyorum zorunluluk yasal değil visa ve mastercardın zorunlu tutması imiş. Avrupada fransa ve ingiltereden sonra bu sisteme geçen 3. ülkeymişiz. Bu logolar dışındaki debit kartlarda olmayabilir dolayısıyla. Malum türkiye de troy çıkardı.


  • @the-black-eagle CepteTEB debit kartla bir seferde aynı mağazadan 3.000 $ lık online alışveriş yapınca sorun çıkar mı acaba bir fikriniz var mı?


  • @murat-taskin kredi kartımı atm kartımı. Gerçi her halükarda birden yurtdışında işlem yaptığınızdan teb tarafından aranıp işlem hakkında onay istenebilir. Zaten 1 kere yapınca sonrasına pek aramazlar. Arandığınızda onay verirseniz sorun olmaz. Kredi kartınızın o anki kura göre usd karşılığı kadar limitinizi kullanırsınız. Atm kartlarının harcama için yurtdışında kullanımı hakkında fikrim yok. Açıkçası karşılaşmadım böyle bir işlemle. Çünkü genellikle kur o gün itibariyle gün sonundaki kapanış kurundan hesaplanıyor. Kredi kartı için sorun yok. Günsonu hesaplanır ve yansıtılır ekstreye ama debit kartta işlem anlık. O esnaki kura göre hesaplayıp bakiyenizi müsait görürse onaylar öder ama günsonu kur kullanacaksa kurun ne kadar olacağı belirsiz olacağından mevcut paranızın yetip yetmeyeceğini nasıl hesaplayacaklar. Belki bir marj konuyodur ancak ben bankalarda böyle bir sistem olduğunu sanmıyorum.


  • Bu gün cashier cheque konusunu ilk defa tecrübe ettim. BoA.
    Güzel günler dilerim...


  • Bank hesabi acmak icin;
    green card cikti ama siram gelmedi islemlerim birkac ay surecek , bu zaman zarfinda bankanizda hesap acip ulkemdeki birikimimi buraya transfer edece[im derseniz sorun etmeden acacaklardir.


  • Bizdeki kart ve hesap baglari soyleydi, ana hesap usd harcama olursa kur cevrimi ile yansiyacakti. Atm cekimi dogrudan usd hesaptan. Internet ve Amerika alisverislerine acikti. Standard default, istisna talebi fraud algoritmasini bypass edemiyor. Guvenlik oncelikli davraniyor sistem. Cunku fraud un ceremesini banka cekiyor. Ama diger Yandan da CRM zero zero zero zero zero.... 😉
    Nakit candir.


  • @ayvalik10 hocam maalesef bankacı değilim lakin bankalarla işim çok olduğu ve zamanında yüklü bir miktar paramI bankanın güvenlik zaafiyetinden dolayı kaybetmemden ötürü (bu banka garanti bankası ) o lanet bankayı zarara sokabileceğim her türlü yasal yolu araştırdığım için ve galiba birazda meraklı olduğum için araştırıyorum . Mümkün olan herşeyi öğrenmek gibi bir lanetim var da diyebiliriz . Bundan dolayı biraz bilgi sahibiyim. Kendi mesleğim ise şu an için 3 farklı dalda işletme sahibiyim.


  • @gkhn-clkkn hocam sizin va ka kartınızın açık olması malesef yetmez kartı kullandığınız posun da yurt dışı işlemlere açık olması gerekir . Büyük ihtimalle kullanmaya çalıştığınız iş yerinin pos cihazı yurtdışına kapalı olabilir.


  • @mr-hakan Dogrudur hocam, bende bankaci degilim sadece tecrubelerimi ve fikrimi soledim. Hakli olabilirsiniz. Ama 2 farkli restauranttan TEB karti ile cekim yapamadim. Tahminim bu yonde fakat sizin dediginizde dogru olabilir. Musteri hizmetleri bu konuda cok zayif her aradiginizda cikan farkli personel farkli seyler soyluyor. O yuzden cogu insanin bu konuda kafasi karisik.


  • BoA para, passport, herhangi adres ile acti. El camino real subesi 😉


  • @sash söylediklerinizi ben capitalone a sölemiştim. Ama açmadılar. Yani bu durum içşn tek doğru yok. Görüştüğünüz kişiye göre dahi değişiyor. Dolayısıyla görüşülecek kişiyiyi belirleyemeyeceğimiz için herşey afaki her şey risk.


  • @mr-hakan banka güvenlik zaafiyeti var ise parayı banka karşılamak zorunda. Sorununuz hangi tarihe ait bilmiyorum ancak tarih ve olayı anlatırsanız ve yapılabilecek birşey var ise sürecinize yardımcı olmaya çalışırım. Tarihi de zaman aşımı için sordum. Ben garantiyi 30 lşra için mahkemelerde süründüren ve 30 lirayı iade ettirip üstüne onlara daha fazla masraf yaptırmış biriyim 🙂 Bunu da herkese anlatırım çünkü garantiyi hiç sevmem ve literatürdeki terörist müşteri tanımına uyan biriyim 🙂 Yanlış anlaşılmasın kendisinin yanında eş dost akraba herkesi ilgili firmadan koparan müşteri tanımıdır bu 🙂


  • @the-black-eagle hocam 2011 de olan bir olay. Olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Keşke sizinki gibi 30 lira olsa . Türkiye şartlarında büyük bir miktar söz konusu ayrıca bundan dolayı da bir o kadar zararım var. Ana param için ara karar çıktı. Şimdi ise maddi manevi tazminat aşamasında. Söz konusu banka yüzünden kazanmış olabileceğim ama olaydan dolayı kazanamadığım para dahil , maddi ve manevi tazminat davası daha açtık . Manevi tazminat davası. Ömrüm boyunca kredi kartı kullanmamış biri olarak adamlar bana sadece başvuru ve imza karşılığı yüklü bir miktar kredi ödemişler ve ben geri ödememişim diye başka bankalarda tuttuğum nakit parama ve taşınmazlarımı haczettiler. Neyse ki o krediye başvuru süresince ve krediyi teslim ettikleri tarihler arasında turkiyede olmadığımı mahkeme huzurunda kanitladiktan sonra kabul ettiler.
    Siz kendiniz için terörist müşteri ifadesini kullandınız ya . Sizin tanımınıza göre ben master terörist müşteriyim. Benim sadece iş çevremden onların bankasından çektiğim kişilerin ve firmaların işlem hacmi senelik 50 milyon lirayı geçiyor ve durmak yok yola devam 🙂


  • @mr-hakan geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla durum sizin lehinize. Parayı zaten mevduata uygulanan en yüksek faiz oranından ödeyecekler. Yani zararınız olmaz da paranız zoraki vadeli hesapta durmuş gibi olur. Tek zarar avukatlık ücreti ve zaman olacaktır. Umarım mahkeme hemen sonuçlanır. Ben tamamen para gitti falan sanmıştım da o eğer banka ihmali varsa imkansız çünkü.


  • Arkadaşlar,
    Ben de Bank Of America (152 Boulevard, Hasbrouck Heights, NJ 07604, Birleşik Devletler) şubesinde hesap açtım.
    İstenen sadece Pasaport ve Yanında Kaldığım akrabamın ehliyet resmi. SSN çıkınca bildirirsiniz dediler.
    Açılan hesap türü için min 1200$ yatırılırsa hesap işletim ücreti alınmıyor. Normalde hesap işletim ücreti 12$ aylık.
    Şimdilik sadece Hesap Kartı gönderiyorlar.
    3 aydan sonra kredi kartı için başvurmam gerektiğini söylediler.
    Hemen orada mobil şubeyi de indirip şifrelerini aldım girdim.
    Şube boş da olduğu için çok rahat 1 saatte hesabı açıp çıktık.


  • @necatiarslan bizim tecrübelerimiz online olarak türkiyeden hesap açmaya yönelikti ve bunun için ekranlarda ssn şartı var. Orada bulu duğunmda zor olsa da açtırmıştık öğrencilik zamanında. Umarım herkes sizin gibi sorunsuz olarak açar gittiklerinde.


  • Bu ileti silindi!

  • @sash anladığım kadarıyla insanlar abdye yerleşmeye çalışmıyor 🙂 Paralarının türkiyede kalmasını istiyor. Dediğim gibi. Oraya yerleşiyorsun. Para orada lazım olacak. Acil birşey olursa orada olacak Allah korusun ve hemen ulaşılabilir olması lazım. Ha yok tutmadı geri döneceksen yine swift yaparsın ya da çeker paranı dönersin. Ben insanların 1.000 dolar 1.000 dolar para çekmekle uğraşmasını anlamıyorum. Ya zaten ayda o kadar kira verecen. Atm ile mi uğraşacan. Ayrıca nakit ödeme yok zaten. Her halükarda abdde banka lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-black-eagle @semavi yani youtube son videosu senin cevabını destekliyor cuk oturuyor yani


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum