Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Eve CepteTEB debit kartını getiren müşteri temsilcisine aynı soruyu sormuştum, "hesabınızda ne kadar varsa limit odur" demişti.
    Diğer isimsiz kart konusu için de kartı ATM'ye kaptırmadığınız sürece bir sorun çıkmaz. İsim olmadığı için banka kartı size iade etmez demişti.
    Kim doğru kim yanlış şaşırdık. En güzeli parayı cebe koyup gitmek anlaşılan. Her şeyde olduğu gibi TEB'de işini mış gibi yapıyor.
    Teşekkürler.


  • Arkadaşlar konu dönüp dolanıp yine tartışmaya dönüyor. Size yegane tavsiyem türkiyedeki paranızı ister yanınozda götürüm ister swift yapın ama abdye tamamen aktararak türkiyedeki bankalarla ilişiğinizi kesin. Türkiyede hala işleminiz olacaksa mobil ya da inyernetten kullanmak üzere türkiyedeki bankanızda belli bir TLyi bırakın. Para burda siz orda her zaman sorun çıkma ihtimali var. 2 ülke üzerinden gitmemeye çalışın ve paranız yoğun olarak kullanacağınız ülkede olsun.

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar ABD'de banka hesabı açmak için ne ABD adresi ne SSN ne de green card gerekiyor. Gelir gelmez hesabınızı açabilirsiniz.

    Para transferi için gördüğüm kadarıyla iki tane basit ve baş ağrısız yöntem var:

    1. Parayı elden getirip buradaki açılan hesaba yatırmak. Hesap açıldığı anda elinize bir tane geçici banka kartı veriyorlar zaten, günlük harcamalarınıza ve nakit ihtiyaçlarınıza onunla devam edersiniz.

    2. Elden getirilemeyen para için SWIFT. Bu işlem kolay ama maliyetini unutmayın: Hem Türk bankanız sizden masraf kesiyor hem de ABD bankanız... Örneğin Cepteteb'in swift ücreti sitelerinden gördüğüm kadarıyla 30 TL. Buna bir de ABD bankasının masrafını eklemeniz gerekiyor. Toplu para gönderimlerinde SWIFT kullanabilirsiniz.

    TEB kartıyla ABD bankasındaki ATM'den çek yatır gibi işlemleri denemek de mümkün ama insanların tecrübelerinden okuduğumuz kadarıyla bazıları sorun yaşıyorlar ve parasız kalıveriyorlar. Bu nedenle TEB yetkilileri size ne derse desin tedbirli olun ve sadece bu yönteme bel bağlamayın.

    Ek olarak, ABD'ye gelirken TR'den getireceğiniz VISA, Mastercard veya American Express kartları da burada acil durumlarda hayatınızı kurtarabilir. Hayat bu, ne olacağı belli olmaz.


  • @murat-taskin hocam şahsen ben gireceğim zaman 15 bin dolar getireceğim kendimle 1 ay kadar sonra eşim döneceği için kalan parayı da gelirken kendisinin getirmesini isteyeceğim bu şekilde hem parasız kalmak gibi zorlu bir durumdan kurtulup hemde paramı ülkeye getirmiş olacağım . Tabi amerika için az sayılabilecek bir miktar parayı da turkiyede ki bor bankada bırakacağım mümkün ise kodmatik cihaz veren bankalardan birinden çünkü turkiye telefonunu her zaman yanımızda taşıyamayacağız. Bunun için ba kanun verdiği kod cihazını arabanın torpido gözünde kendimle beraber gittiğim her yerde yanında bulundurmuş olacağım hatta yeterince küçük olursa araç anahtarıyla beraber taşıyabilirim de


  • @saulgoodman Saydıklarınızı istemeyen hangi banka? Ben Chase'de açtım her üçünü de istediler. Zaten kredi kartını göndermeleri için bir adres vermek şart.


  • @murat-taskin hocam isterseniz ben cevap vereyim turist olarak geldiğinizi vatandaş veya göçmen olmadığınızı ve otelde kaldığınızı söyleyerek açtırabilirsiniz . Sizden bahsedilen bilgileri istemelerinin sebebi sizi standart olarak abd ye vergi veren biri olarak saymaları. Ayrıca sayın @saulgoodman banka hesabı açmak için diyor . Kredi kartı için değil

  • ⭐⭐

    @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @saulgoodman Saydıklarınızı istemeyen hangi banka? Ben Chase'de açtım her üçünü de istediler. Zaten kredi kartını göndermeleri için bir adres vermek şart.

    Bank of America. Kredi kartı için adres şart evet. Ben ilk giriş yapıldığındaki nakit ihtiyacıyla ilgili yazdım.


  • @mr-hakan ben her önüne gelenin turistim diyerek hesap açabileceğini sanmıyorum. Orada bulunduğumuzda bize açmadılar. Ssn muhakkak lazım demiyorum yanlış anlaşılmasın. Güç bela ilerleyen zamanlarda new yorkta yerel bir bankada sadece pasaportla açtık. Ama uğraştık yani. O kadar uğraşana kadar zaten ssn gelir işlem hallolur. @knnrn arkadaşımızın dediği gibi bankaya şubeye hatta müşteri temsilcisine göre bile değişen bir durum.


  • @the-black-eagle dediğiniz doğru hocam işi bilmeyen birine denk gelirseniz açmaz illaki işi bilmesi lazım lakin normal şartlarda tüm dünyada sadece pasaport numarası ile hesap açabilirsiniz önemli olan işi bilene denk gelmek.


  • @murat-taskin Teb debit kart ile bilgidim kadari ile sadece BOA dan nakit cekebilirsiniz. Online alis veris veya pos makinesinden cekim yapmak isteyince debit kartin TL hesabini goruyor. Yani TL hesabinda para var ise sanirim bu dediklerini yapabilirsin. Dolar hesabi sadece ATM lerde calisiyor.


  • @saulgoodman Bu gün konuştuğum BOA'da bir banka görevlisi turist pasaportuyla hiç bir bankada hesap açamazsınız dedi. Emin misiniz açan arkadaşım var dedim, gidip müdürüyle konuştu o da mümkün değil dedi. Chase'i denedim orada da aynı şeyi söylediler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin turist pasaportu değil ki sizinkiler vizeniz turist vizesi değil ki böyle cevap vermeleri normal tabiki de mahkeme de jüri ve seçimlerde oy kullanamazsın o kadar vatandaş arandaki fark neden turist diyorsun ki

  • ⭐⭐

    @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @saulgoodman Bu gün konuştuğum BOA'da bir banka görevlisi turist pasaportuyla hiç bir bankada hesap açamazsınız dedi. Emin misiniz açan arkadaşım var dedim, gidip müdürüyle konuştu o da mümkün değil dedi. Chase'i denedim orada da aynı şeyi söylediler.

    Ben BOA'da elimde green card yokken, SSN de yokken hesap açtım. Başka bir arkadaşım var, onda göçmen vizesi bile yok, turist olarak gelmişti, onun da kendi adına ABD banka hesabı var, bankasını bilmiyorum ama... Yani bildiğim iki canlı örnek var, biri kendim olmak üzere. 🙂

    Belki hukuki düzenlemeler veya banka iç politikaları değişmişse onu bilemem... Şubeden şubeye, memurdan memura değişen bir uygulama da olabilir belki...?


  • @murat-taskin hocam birde bankaların genel müdürlüklerine yazın; amerikaya turist olarak geleceğim gelirken paramı yanımda nakit olarak getireceğim. Sizin bankanızın şubelerinden birinde hesap açabilir miyim diye gelen maili buraya yazın td bank ve capital one da 2008 yılında bu tarz bir mail atmıştım. Her iki bankanın verdiği cevap da aynıydı herhangi bir şubemizden hesap açabilirsiniz diye . Keza gittiğim zaman da capital one da hesap açamayacaklarını söylemelerine rağmen ilgili maili kendilerine gösterdiğimde eğer biraz beklersem hq dan bilgi alıp bana bitireceklerini söylediler ve yaklaşık 20 dakika sonra gelip hesabı açabildiklerini kendi hataları olduğunu söyleyip özür dilediler . Ardında hesabım açıldı geçici bir debit kart ve orjinal kartın geldiği zaman şubeden mail atacaklarını şubeden gelip teslim alabileceğimi söylediler. Saygılarımla


  • @gkhn-clkkn CepteTEB kartımı getiren müşteri temsilcisi hesabınızdaki dolar miktarı kadar alışveriş yapabilirsiniz demişti şimdi aradım, başından savıyor.
    Alışverişi deneyince "Online alışveriş için bankanızla goruşun" uyarısı çıkıyor. Ancak şu an goruşecek durumda değilim. Bu bilgi kesinse hiç uğraşmayım.Teşekkürler.


  • @murat-taskin hocam cepteteb komisyonsuz sadece atm den nakit çekimi diğer işlemlerde komisyon uygulanıyor


  • @the-black-eagle iste benim dusuncem. Dedim ama dinletemedim Hanıma 🙂


  • @murat-taskin hocam 2 sene once NY'ta 2 kez Teb banka kartim ile pos makinesinden odemeye yapmayi denedim kabul etmedi. Bildigim kadari ile sadece ATM den para cekebiliorsunuz. Musteri temsilcilerine fazla guvenmeyin cunku yurtdisi sistemleri ile ilgili cok bilgileri yok. Her aradiginizda baska bilgi veriyorlar garip bir sekilde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn-clkkn antlaşmalı banka ATM para çekebilirsin komisyonsuz diye kim çıkardı pos makinesini bir deli taş attı kırk akıllı çıkaramıyor. Bu konunun kapanması için ses kaydı var CEPTEB call center ile konuşmam buraya koymuştum


  • @ayvalik10 Bank of amerike ATM lerinden 0 komisyon ile para cekilebiliyor. Bununla ilgili hic bir sorun yok fakat pos makineleri karti tanimiyor sanirim o yuzden calismiyor. Bunlar benim tecrubelerim. Sistem degisti ise bilemicem. ama ATM olayi hala gecerli die biliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum