Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@ayvalik10 Ben daha önce de sezmiştim ama artık eminim bu TEBin kafası çok karışık... :-)
-
@caglaror bir de şöyle bir durum var. TEB müşteri hizmetleri ile CEPTETEB müşteri hizmetleri farklı kişiler olduğu için bence teb aramayın. Çünkü CEPTETEB bankaya bağlı olmadan çalışan bir kurum banka personeli bilmiyor prosedürü
-
@murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Üzerinde isim yazmayan TEB debit kartların ABD'de kullanılamadığı doğru mu acaba?
Sanirim en onemlisi debit kartin uye oldugu odeme sisteminin kartin ustunde yazmasi ve kullandiginiz makine ile uyusmasi... Debit kartlar icin master card, visa, maestro ve cirrus en populer odeme yontemleri... TEB'in hangisini kullandigini bilmiyorum maalesef.

-
@crazycells mastercard ve visa kredi kartları için tr de ayrıca amex var garantinin. Maestro ve visa electron ise debit card için kullanılıyor. Tr de bunları kullanmayan kart olmadığı için sıkıntı yok. Dünyanın heryerinde geçerli. Visa ağırlıklı olarak avrupada yaygın idi önceleri mesela ama master ve visa artık dünyanın her yerinde yaygınlar. Bunlardan biri zaten tr kartlarında olacağı için kimse sıkıntı yaşamaz. Birden fazla ülke gezerken kart farklı ülkelerde kullanılırsa ya da ilk defa yurtşında kullanılırsa @knnrn arkadaşımızın dediği gibi güvenlik amaçlı bloke edilebiliyor. Ama bulunduğunuz yerden bankanıza ulaşır ve işlemin size ait olduğunu sölerseniz açılır kart. Çoğu zaman sadece kart işlemi değil eft havale yaparken bile para hesabınızdan çıkar ama askıda bekletilir ve hesaplar blokelenir. Ardından bankanız sizi arar ve işlemi sorar. Hatta teyit için kişisel bilgi sormaz ama kaç tane kartınız var hangi bankalar ve limitleri ne gibi sorular sorup ne kadar tutarlı cevaplar verdiğinize bakarak işlemi ve bloke kaldırmayı onaylarlar. Bunlar benim bizzat deneyimlerim ya da bankacılıktan bildiklerim. Sıkıntı yaşama ihtimaline karşılık tr hatlarının yanınızda olmasında fayda var. Ama bankayı aramaktansa bankanın aramasını beklemekte fayda var. Zira abdde aranma 50 kuruş dakika iken arama 6 lira dk olarak ücretlendiriliyor türk telekomda :) Ayrıca aranacağınız numaranın 0850 ile başlayan ve kendi bankanızın müşteri hizmetleri numarasına yakın (bakın tam olarak aynı olmayabilir departman farkından dolayı. Yakın olması muhtemel) bir numara olduğuna dikkat edin.
-
@the-black-eagle hocam bildiğim kadarı ile henüz zorunlu değil çipli kartlar daha bir ay önce ziraat kartımı yenilememe rağmen çipsiz verdiler. Bloke olayı da bankadan bankaya değişiyor . Büyük ihtimalle kişisel risk raporlarına göre değişiyor bu işlem . Yurtdışına çıkınca akbank kredi kartım bloke olmasına rağmen . Garanti bankası kartımı hicbir engelle karşılaşmadan kullandım. İşin ilginç tarafı iki şubeye de bilgi vermeme rağmen akbank kartım bloke oldu .
-
@mr-hakan genellikle bloke olur dedim o yüzden. Kesinlik kullanmadım. Ama yeni basılan kartlar yasa gereği çipli olmak zorunda ve bu yeni birşey değil. Ziraat neden nasıl yapmış bilemem. Malum yasayı koyan devlet yasayı delen devlet bankası :) bilemedim yani :)
-
@the-black-eagle hocam bildiğim kadarıyla çipsiz kartlar yasak değil . Önerilmiyor kullanılması büyük ihtimalle bir haber sitesinin işgüzarlığına denk gelmiş "çipsiz banka kartları yasaklandı" diye okumuş olabilirsiniz . Bddk nın çipsiz banka kartlarını güvenlik nedeni ile önerilmeyen kategorisine koymasının böyle bir habere neden olduğuna inanıyorum. Saygılarımla
-
Acil ve hızlı hizmet adına normalde Usa da geçici amaçlı verilen chipsiz kartlar TR de cepteteb adrese geldiğinde pat diye zarf açıp kartın idsi ile müşteri bilgi formunun idsi esleştirilerek kullanıma açılıyor. Tabi manyetik bant kadar kolay bir kopyalama zafiyeti var.
-
@mr-hakan düzeltiyorum zorunluluk yasal değil visa ve mastercardın zorunlu tutması imiş. Avrupada fransa ve ingiltereden sonra bu sisteme geçen 3. ülkeymişiz. Bu logolar dışındaki debit kartlarda olmayabilir dolayısıyla. Malum türkiye de troy çıkardı.
-
@the-black-eagle CepteTEB debit kartla bir seferde aynı mağazadan 3.000 $ lık online alışveriş yapınca sorun çıkar mı acaba bir fikriniz var mı?
-
@murat-taskin kredi kartımı atm kartımı. Gerçi her halükarda birden yurtdışında işlem yaptığınızdan teb tarafından aranıp işlem hakkında onay istenebilir. Zaten 1 kere yapınca sonrasına pek aramazlar. Arandığınızda onay verirseniz sorun olmaz. Kredi kartınızın o anki kura göre usd karşılığı kadar limitinizi kullanırsınız. Atm kartlarının harcama için yurtdışında kullanımı hakkında fikrim yok. Açıkçası karşılaşmadım böyle bir işlemle. Çünkü genellikle kur o gün itibariyle gün sonundaki kapanış kurundan hesaplanıyor. Kredi kartı için sorun yok. Günsonu hesaplanır ve yansıtılır ekstreye ama debit kartta işlem anlık. O esnaki kura göre hesaplayıp bakiyenizi müsait görürse onaylar öder ama günsonu kur kullanacaksa kurun ne kadar olacağı belirsiz olacağından mevcut paranızın yetip yetmeyeceğini nasıl hesaplayacaklar. Belki bir marj konuyodur ancak ben bankalarda böyle bir sistem olduğunu sanmıyorum.
-
Bu gün cashier cheque konusunu ilk defa tecrübe ettim. BoA.
Güzel günler dilerim... -
Bank hesabi acmak icin;
green card cikti ama siram gelmedi islemlerim birkac ay surecek , bu zaman zarfinda bankanizda hesap acip ulkemdeki birikimimi buraya transfer edece[im derseniz sorun etmeden acacaklardir. -
Bizdeki kart ve hesap baglari soyleydi, ana hesap usd harcama olursa kur cevrimi ile yansiyacakti. Atm cekimi dogrudan usd hesaptan. Internet ve Amerika alisverislerine acikti. Standard default, istisna talebi fraud algoritmasini bypass edemiyor. Guvenlik oncelikli davraniyor sistem. Cunku fraud un ceremesini banka cekiyor. Ama diger Yandan da CRM zero zero zero zero zero.... ;)
Nakit candir. -
@ayvalik10 hocam maalesef bankacı değilim lakin bankalarla işim çok olduğu ve zamanında yüklü bir miktar paramI bankanın güvenlik zaafiyetinden dolayı kaybetmemden ötürü (bu banka garanti bankası ) o lanet bankayı zarara sokabileceğim her türlü yasal yolu araştırdığım için ve galiba birazda meraklı olduğum için araştırıyorum . Mümkün olan herşeyi öğrenmek gibi bir lanetim var da diyebiliriz . Bundan dolayı biraz bilgi sahibiyim. Kendi mesleğim ise şu an için 3 farklı dalda işletme sahibiyim.
-
@gkhn-clkkn hocam sizin va ka kartınızın açık olması malesef yetmez kartı kullandığınız posun da yurt dışı işlemlere açık olması gerekir . Büyük ihtimalle kullanmaya çalıştığınız iş yerinin pos cihazı yurtdışına kapalı olabilir.
-
@mr-hakan Dogrudur hocam, bende bankaci degilim sadece tecrubelerimi ve fikrimi soledim. Hakli olabilirsiniz. Ama 2 farkli restauranttan TEB karti ile cekim yapamadim. Tahminim bu yonde fakat sizin dediginizde dogru olabilir. Musteri hizmetleri bu konuda cok zayif her aradiginizda cikan farkli personel farkli seyler soyluyor. O yuzden cogu insanin bu konuda kafasi karisik.
-
BoA para, passport, herhangi adres ile acti. El camino real subesi ;)
-
@sash söylediklerinizi ben capitalone a sölemiştim. Ama açmadılar. Yani bu durum içşn tek doğru yok. Görüştüğünüz kişiye göre dahi değişiyor. Dolayısıyla görüşülecek kişiyiyi belirleyemeyeceğimiz için herşey afaki her şey risk.
-
@mr-hakan banka güvenlik zaafiyeti var ise parayı banka karşılamak zorunda. Sorununuz hangi tarihe ait bilmiyorum ancak tarih ve olayı anlatırsanız ve yapılabilecek birşey var ise sürecinize yardımcı olmaya çalışırım. Tarihi de zaman aşımı için sordum. Ben garantiyi 30 lşra için mahkemelerde süründüren ve 30 lirayı iade ettirip üstüne onlara daha fazla masraf yaptırmış biriyim :) Bunu da herkese anlatırım çünkü garantiyi hiç sevmem ve literatürdeki terörist müşteri tanımına uyan biriyim :) Yanlış anlaşılmasın kendisinin yanında eş dost akraba herkesi ilgili firmadan koparan müşteri tanımıdır bu :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum