Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
599 170 85.4k 142
  • ⭐⭐

@burakshop abd passportu varsa trde ust duzey yasamak mantiksiz degil acikcasi.

• Bir gidelim tutunamazsak döneriz :) herkezin yaşantısı kendine tabiki dönecek. Ama durumu iyi olanlar çabuk bıkıyor zorluğa gelemiyor haklılar.

• Türkiyede bir düzen oturtamamış kirada yaşayan veya alt gelir grubuna sıkışmış kişilerin geri döneceğini pek sanmıyorum dediğiniz gibi genelde iyi kötü bir yaşantısı kazanılmış hakları olan insanlar bu kararsızlığı yaşıyor memurlar gibi. Ama tabi herkesin hayatı farklı adam TR de asgari ücret alıyordum ama daha mutluydum diyerek dönebilir beklentiler ve amerikaya gidince yaşananlarla alakalı bir durum. Tutunamama kısmını da maddi olarak değil daha çok manevi olarak yorumluyorum ben çünkü çok yaşlı veya çalışmaya engel bir durum yoksa çalışmaktan gocunmayan herkesin zaman içinde düzen oturtacağını düşünüyorum.
    Tabi bunlar daha gitmeden önceki düşüncelerim bakalım birkaç ay sonra gidince neler yaşayacağız :)

• Mental olarak herkes icin degil tabi yurt disinda yasamak, hayatinin geri kalanini artik yeni yerlerde planlamak, cok caliskan biriysen üc assagi bes yukari türkiyede birseyler kazanirsin, yasarsin bi sekilde, sonucta 90 milyona yakin insan ülkede yasiyor. az olur cok olur, kolay olur zor olur, ayrica tartisilir..

aslinda ülkede bir pasta var, herkese yeter, ama ac gözlülerden

• gözü doyamayan is yeri sahipleri, yaninda calistirdiklarina nasil daha az para veririm ama saatlerce calistiririm diyenlerden, kendisi lüks evlerde sitelerde yasamak, en lüks arabalara binmek icn herseyi yapan, calisanini asgari ücretten gösterip, devletten ne kadar vergi calarsam, calisanimdan ne kadar calarsam biraz daha lüks yasarim diyenlerden

• elindeki ürünü yiyecek olsun, araba olsun en yüksek fiyata satmaya calisanlardan , marketler toplanip whatsappta yumurtanin fiyatin bu hafta yükseltelim diyen acgözlülerden

• bürokraside hicbir ihaleden hala gözü doymayanlardan, Amcasinin, Dayisinin vesilesi ile kendine belediyelerde is bulup, bekleyen onca insanin hakkina girenlerden, o makamlara gelip yetmiyormus gibi 2 kati maas alanlardan, bunuda utanmadan sikilmadan ailesine yedirebilecek, tiynetsiz haramzadelerden

Kaciyoruz..

herkes icin söyleyemem belki ama, bana kalirsa cogu kisinin yurt disina cikma yada baska bir yerde yasama sebebi; herkes biraz huzur ariyor gibi, bu yukarda saydiklarima ilaveten, Trafikte olur olmadik yere sinirlenen, kurallara uymadan araba kullanan insanlardan kaciyor gibi, Markette surda burda Sirada beklemeyen, hep bir uyaniklik pesinde her konuda hak yemek icin elinden geleni yapanlardan kaciyor gibi.. satin almak istedigin arabadan tut, bir isini yaptiracagin ustaya kadar, rahat rahat birilerine güvenenememekten kaciyor gibi..

dikkat ederseniz yurt disina yerleseninde tepkileri sunu elde ettim bunu elde ettimden daha cok, yaya gecidinde duruyor arabalar, yol veriyor .. market var, ciftlik, basinda kimse yok, ürünleri aliyorsun, güvene bagli parayi kendin veriyorsun yada sokaklar temiz, her yer yesillik, orman agac, yürüyorsun huzurlu, hic ortada altinda ALTIN varmis deyip binlerce yillik gölü komple bosaltip, rezil eden, vara yoga heryerde agac kesen, yok eden, denizlere her türlü pisligi atanlar yok..

normal halktan biri olarak aradigimiz tek sey aslinda huzur hepsi o, standart bir iste calisayim, calistigimin karsiligini hakkini alayim, olursa bir arabam olsun, belki sonra bir ev, ise gidip geleyim, eve dönerken markete ugrayim, ama cocugum benden birsey istediyse, yada ben ona birsey alayim istiyorsam, zorlanmayayim, cogu kisininde milyonlari kazanicam ben orda diye gittigi yok

Yurt disina cikacak insanin tabi sunu bilmesi lazim, gittigin ülke senin degil, seninde olmayacak, kendi ülken gibide hissetmeyeceksin, kimsede sana bunu hissetirmeyecek, arkada biraktigin ülkende en gec 4 sene icinde sana yabanci olacak, Arafta kalacaksin.. hani bi videoda bir kiz vardi, uzun yillar yurt disinda yasadim, ülkeye döndüm, terliklerle birgün alis verise ciktim, o ayagimin yere degmesi farkliydi diye,

• Aslinda buyuk bir paradox var: Hersey para degil ama parasiz da hicbirsey olmuyor...

• @Alpagu, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Mental olarak herkes icin degil tabi yurt disinda yasamak, hayatinin geri kalanini artik yeni yerlerde planlamak, cok caliskan biriysen üc assagi bes yukari türkiyede birseyler kazanirsin, yasarsin bi sekilde, sonucta 90 milyona yakin insan ülkede yasiyor. az olur cok olur, kolay olur zor olur, ayrica tartisilir..

aslinda ülkede bir pasta var, herkese yeter, ama ac gözlülerden

• gözü doyamayan is yeri sahipleri, yaninda calistirdiklarina nasil daha az para veririm ama saatlerce calistiririm diyenlerden, kendisi lüks evlerde sitelerde yasamak, en lüks arabalara binmek icn herseyi yapan, calisanini asgari ücretten gösterip, devletten ne kadar vergi calarsam, calisanimdan ne kadar calarsam biraz daha lüks yasarim diyenlerden

• elindeki ürünü yiyecek olsun, araba olsun en yüksek fiyata satmaya calisanlardan , marketler toplanip whatsappta yumurtanin fiyatin bu hafta yükseltelim diyen acgözlülerden

• bürokraside hicbir ihaleden hala gözü doymayanlardan, Amcasinin, Dayisinin vesilesi ile kendine belediyelerde is bulup, bekleyen onca insanin hakkina girenlerden, o makamlara gelip yetmiyormus gibi 2 kati maas alanlardan, bunuda utanmadan sikilmadan ailesine yedirebilecek, tiynetsiz haramzaldelerden

Kaciyoruz..

herkes icin söyleyemem belki ama, bana kalirsa cogu kisinin yurt disina cikma yada baska bir yerde yasama sebebi; herkes biraz huzur ariyor gibi, bu yukarda saydiklarima ilaveten, Trafikte olur olmadik yere sinirlenen, kurallara uymadan araba kullanan insanlardan kaciyor gibi, Markette surda burda Sirada beklemeyen, hep bir uyaniklik pesinde her konuda hak yemek icin elinden geleni yapanlardan kaciyor gibi.. satin almak istedigin arabadan tut, bir isini yaptiracagin ustaya kadar, rahat rahat birilerine güvenenememekten kaciyor gibi..

dikkat ederseniz yurt disina yerleseninde tepkileri sunu elde ettim bunu elde ettimden daha cok, yaya gecidinde duruyor arabalar, yol veriyor .. market var, ciftlik, basinda kimse yok, ürünleri aliyorsun, güvene bagli parayi kendin veriyorsun yada sokaklar temiz, her yer yesillik, orman agac, yürüyorsun huzurlu, hic ortada altinda ALTIN varmis deyip binlerce yillik gölü komple bosaltip, rezil eden, vara yoga heryerde agac kesen, yok eden, denizlere her türlü pisligi atanlar yok..

normal halktan biri olarak aradigimiz tek sey aslinda huzur hepsi o, standart bir iste calisayim, calistigimin karsiligini hakkini alayim, olursa bir arabam olsun, belki sonra bir ev, ise gidip geleyim, eve dönerken markete ugrayim, ama cocugum benden birsey istediyse, yada ben ona birsey alayim istiyorsam, zorlanmayayim, cogu kisininde milyonlari kazanicam ben orda diye gittigi yok

Yurt disina cikacak insanin tabi sunu bilmesi lazim, gittigin ülke senin degil, seninde olmayacak, kendi ülken gibide hissetmeyeceksin, kimsede sana bunu hissetirmeyecek, arkada biraktigin ülkende en gec 4 sene icinde sana yabanci olacak, Arafta kalacaksin.. hani bi videoda bir kiz vardi, uzun yillar yurt disinda yasadim, ülkeye döndüm, terliklerle birgün alis verise ciktim, o ayagimin yere degmesi farkliydi diye,

izninizle yazdığınız her şeye imzamı atıyorum.. para tabii ki çok çok önemli bir etken hayatımızda fakat tek başına tüm hayatı yıkıp baştan yazmaya yetecek bir motivasyon asla değil bence.. hele ki ortada olmayan, hayali bir para için.. ABD'de her şey toz pembe olacak diye değil, tam olarak yazdığınız sebeplerden dolayı istiyorum gitmeyi..

• @Alpagu aitlik hissi de zamanla değişiyor. Uzun yıllar yurt dışında yaşadım ve yaşıyorum, yazdiklariniza katiliyorum.Terlikle sokaga cikmasam da ulkemi artik ulkem gibi goremiyorum. Sagim solum önüm arkam hep farklı hiç bıraktığım gibi değil. Gelir dengesizliğinin izleri, çarpık kentleşme ,yabancı göç ve ekonomik krizin insanlar üzerindeki olumsuz psikolojik yansımaları ile bütüncül baktığınızda inanın insanın hisleri de değişiyor. Biz Türkiyeden daha ağır şartlarda çalışıyoruz evet yoruluyoruz ama huzurluyuz , güvendeyiz zamanla istediğimiz maddi anlamda çoğu şeyi elde edebileceğimizi de düşünüyoruz. Bu bile insana güç veriyor. Umarım herkes düşlediklerini dilediği yerde bulur🙏🏻

• Bazı talihlilerin gitme amacı sonradan dönmek de olabiliyor. Bu çok garip geliyor kulağa ama öyle. 60 yaşlarına gelmiş GC talihlisi tanıdığım bir aile, vatandaşlık aldıktan sonra dönmeyi düşünüyorlar. Üstelik şu an orada da oldukça mutlu olduklarını söylemelerine rağmen.

• Bende gençken üniversite öğrencisiyken ilk adımı attım ABD'ye. Şu an ki ABD'de yaşama hevesim o zamanki gibi değil. İlk gittiğimde yazlık bir şehre gitmiştim ve gerçek yüzünü çok görememişim herhalde. Bu tarihten sonra 2 kez çocuklarımızın doğumu için gittik. Fakat ABD hakkındaki arzum bu seyahatlerden sonra çok düştü. Özellikle değişik insan tiplerine çok denk geldim(güven vermeyen, tehlikeli tipler) ve herkesin bir güvenlik sorunu korkusu yaşadağını farkettim. TR'de şu an ortalama bir hayatımız var şartlarımız süper değil ama bozmaya da değmez gibi. İleriyi bilmediğimiz için ve eski ABD hevesimin hatrına çocukların doğumunu da orda gerçekleştirdik. İlerde isterlerse yerleşirler bizde ziyaret ederiz :) Ha yine GC deniyorum çıkarsa yerleşmem ama 6 ayda bir gir çık yapıp vatandaşlığımı almaya çalışırım yine de. Çıkmazsada çocuklar 21 yaşına gelince GC çıkıyor zaten.

• @caner92 yerleşme planınız yoksa greencarda boşa başvurmayın bence. Sınırda şansınız yaver gitse sorun yaşamasanız bile vatandaşlık başvuru hakkınız olmayacak amerikaya sadece gir çık yapacaksanız

• @caner92 gir cikla vatandas olamazsiniz..zaten gir cik vok yaparsaniz muhtemelen gc iptal edilip turist vizeye geri donersiniz.yasamayacajsan gcye basvurmayin.

• @burakshop, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@caner92 gir cikla vatandas olamazsiniz..zaten gir cik vok yaparsaniz muhtemelen gc iptal edilip turist vizeye geri donersiniz.yasamayacajsan gcye basvurmayin.

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@caner92 yerleşme planınız yoksa greencarda boşa başvurmayın bence. Sınırda şansınız yaver gitse sorun yaşamasanız bile vatandaşlık başvuru hakkınız olmayacak amerikaya sadece gir çık yapacaksanız

Bu şekilde yapan çok var. Sorun yaşamayanlar duydum, sorun olanda illaki vardır. Denemeden bilemeyiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@caner92, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Bu şekilde yapan çok var. Sorun yaşamayanlar duydum, sorun olanda illaki vardır. Denemeden bilemeyiz.

GC aldiginiz anda vergi mukellefi oluyorsunuz, her sene vergi beyaninda bulunmak zorunda ve dunyanin her yerindeki kazanclarinizi bildirmek zorundasiniz.

Vatandaslik basvursunda bulunurken basvuru formunda son 5 yildaki butun ikametlerinizi bildirmek zorundasiniz. Zaten GC giris cikis kayitlarindan ulkeye ne zaman girdignizi ciktiginizi, ne kadar sure kaldiginizi gorecekler.

Ne son 5 yilda en az 30 ay Amerika'da yasadiginizi ispatlayabilirsiniz, ne de burada bir isiniz, eviniz, geliriniz oldugunu, vergi verdiginizi. Yani burada yerlesik oldugunuzu gosteremeyeceksiniz. Bir sekilde 5 yila kadar GC'i elinizde tutmayi basarsaniz bile vatandaslik basvursu yukarida saydigim nedenlerden dolayi red edilecektir. Vergi vermemissiniz, hic bir adreste ikamet etmemsisiniz, calismamisiniz, turist gibi ara sira gelip cikmissiniz. Bunu gorecekler.

Sadece gir cik yaparak vatandasligi almaniz pek olasi degil. Niyetiniz buysa GC'i almanin size turist vizesinden fazla bir getirisi yok. Elinizdeki turist vizesi isinizi fazlasiyla gorur, bir de vergi beyaniyla falan ugrasmak zorunda kalmazsiniz.

"Su anda emin degilim, GC kazandiktan sonra belki fikrim degisir buraya yerlesme karari alabilirim" diyorsaniz basvurabilirsiniz tabii, ama kafanizdaki diger planinin olumlu sonuclanmasi cok mumkun degil ve bu plana gore GC'i elde tutmanin hic bir avantaji da yok. Aksine bir suru kulfeti var ve yerlesik olmadiginiz icin bir yere de varamayacaksiniz.

• @caner92 denemeden bilemeyeceğiniz bir durum değil iki şeyi karıştırmamak lazım dediğim gibi şansınız yaver giderse giriş çıkışlarda sorun yaşamadan greencardınızı tutabilirsiniz ancak vatandaş olabilmek için son 5 yılın belli bir süresinde amerikada ikamet ediyor olmanız gerekiyor ve siz gir çık yaparak bu süreyi doldurmamış olacaksınız. Bahsettiğiniz örnek tahminimce greencardını tutmayı başarabilmiş kişilere ait örnekler yani vatandaş olmuş değil

• @caner92 Her 6 ayda bir giris-cikis yaparak greencardinizi elinizde tutmaniz oldukca zor. Sans eseri bunu basaranlar belki vardir ama ileride vatandaslik basvurusunda bu durum sorun cikartabilir. Cunku tam anlamiyla ABD'de yerlesik hayata gecmemis oluyorsunuz.

Eger Trump baskan secilirse, gocmenlik politikalarinda ve sinir guvenliginde buyuk oranda katilasma veya zorlasma olacaktir. Bu durumda sadece giris-cikislarla greencard pozisyonunu korumak cok cok daha zor olacaktir.

• Bence burada en önemli nokta insanların Amerikaya gidince kendisini neler beklediğini az çok bilerek gitmesi. Daha önce benzer şeyleri 2024 sohbet odasında da yazmıştım. Amerika'da yaşayan çok fazla arkadaşım var. Kimisi çok mutlu kimisi çok mutsuz kimisi de geri döndü. Türkiye'de iyi bir işi olan, geliri de orta seviyede olan arkadaşlarımdan Amerika'ya gidip mutlu olan görmedim açıkçası. Sadece Türkiye'de yaptığı işi orada da yapan arkadaşlarım çok mutlu. Örneğin mühendis bir arkadaşım hayatımda verdiğim en güzel karar Amerika'ya gelmekti diyor. Ancak Türkiye 'de avukatlık yaparken Amerika'ya giden başka bir arkadaşım da en yanlış kararım buraya gelmekti diyor. Türkiye'de duruşmalara girip yoruluyordum, burada sıradan işler yapıp canım çıkıyor. Keşke hiç gelmeseydim diyor. Ben orada her işi yaparım, yeter ki gidebileyim diyen başka bir avukat arkadaşım Amerika'ya gitti ve 2 sene dayanabildi. Tek dediği şey yemek dağıtmakla, bir yerlerde işçi olarak çalışmakla Amerika'da istenilen yaşamın yaşanılamayacağı. Bize de greencard çıkmıştı fakat mülakat alamadığımız gidemedik. Eşim de ben de avukatız. Arkadaşım bize de sakın Amerika'ya gelmeyin, çok mutsuz olursunuz diye defalarca söyledi. Ancak bizim planımız biraz daha farklıydı. Biz orada iş kurmayı düşünüyorduk fakat kısmet değilmiş. Sonuç olarak sevgili @erenotti 'nin "Herkes kendi Amerikasını yaşıyor" cümlesinin en doğru cümle olduğunu düşünüyorum. Herkes Türkiye'de yaşadığı hayata göre bir değerlendirme yapıp dönüp dönmeyeceğine karar veriyor bence. Türkiye'de asgari ücretle çalışan birisi için Amerika'da asgari ücretle çalışmak çok daha iyi olabilir, ancak Türkiye'de iyi bir işi olup Amerika'da daha alt seviye işlerde çalışan birisi için daha iyi olmaz diye düşünüyorum. Dediğim gibi, Türkiye'de iyi bir işte çalışıp Amerika'ya giden arkadaşlarımdan mutlu olan kimseyi de görmedim.

• @mustafa_27 , cok gecerli ve dogru tespitler iletmissiniz kaleminize saglik, bencede durum tamamen sizin soylediginizden ibaret. Soylediklerinize ek olarak Turkiye'de el becerisi gerektiren islerde calisan kisiler mesela kuafor, terzi, araba tamircisi, elektronik esya tamircisi vs Amerika'da onu cok acik, herkesin hakkinda hayirlisi.

• @mustafa_27 eğer ki amerikaya gelme amacınız ekonomikse dedikleriniz doğru ama herkesin buraya gelme amacı ekonomik değil

• @Emre-Kurtulmuş Tabi ki öyle . Katılıyorum size. Fakat ekonomik olarak iyi seviyelerde olup da Amerika'ya gidince daha zorlu şartlar olduğunda çok mutlu olunmadığını söylemek istiyorum sadece. Ekonomik olarak ve fiziken çok yorulduğunda arkadaşlarımın çok mutlu olamadığını görüyorum. Ama kişiden kişiye değişir bunlar. Herkesin bakış açısı farklı sonuçta.

• @mustafa_27 Gerçekten çok doğru tespitler. Yeni gelenlerin veya gelecek olanların dikkate alması gereken bir gerçekliği anlatmışsınız. Türkiye’de sahip olduğu mesleği, mesleki deneyimlerini ve kariyerini ABD’ye taşıyabilen arkadaşlarımız genellikle çok mutlu. Bunun yanında kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, hali hazırda Türkiye’de geçim sıkıntısı çeken arkadaşlarımız da burada kavuştukları ekonomik refah ve iş olanakları ile mutlu. Esas problem orta sınıfta oluyor. Yani Türkiye’de emek verip belli bir mesleki deneyim ve unvan edinmiş, evini barkını alıp düzenini kurmuş fakat TK1 uçuşu İstanbul Havalimanından teker kestiği anda bütün unvan ve birikimlerini geride bırakan o arkadaşlarımız… Bir de belli bir yaşın üzerindeyseniz o sıfırdan başlama hissiyatı gerçekten çok zor. Ben geldiğimden beri amazon deposunda çalışıyorum. Amazon’da çalışırken bile yeni mezun olmuş 20 yaşında çocukların başınızda durup manager havası estirmesi insanın içinde değişik bir his bırakıyor bir noktadan sonra. Ama geçenlerde ilk defa paket dağıtmaya çıktım. Yanlış anlaşılmak istemem ama daha önce hiç bu kadar ezilmiş hissetmemiştim. Restaurant çalışanları umursamaz, müşteri kapıda bekletir gelmez falan neyse Allah bugünlerimizi aratmasın. Yıllarca verdiğimiz emeği başa sardık. Şimdi tekrar mücadele gerek. Level 1 ile başladık bir yıl önce. Şuan Level 3. Bir sonraki seviye area manager. Diplomanın denkliğini al, belki yeniden dersler al sınavlara gir, kabul görmek için yüksek lisans yap, mülakatlardan geç derken 30 yaşından sonra bu hayatta tekrar kendimizi ispatlamamız gerekecek. Açıkçası çocuğumun geleceğini düşünmesem kendi adıma Türkiye’deki orta halli hayatıma devam etmek isterdim. Arkadaşımızın da dediği gibi… Burada herkes kendi amerikasını yaşıyor. Umarım bütün arkadaşlarımız dilediği hayata ve hayallerine kolaylıkla kavuşur.

Benzer Başlıklar

• Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Amerika vs. Avrupa

10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    M
    Merhaba! Avrupa Artıları: Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var. Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur. Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir. Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır. İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var. Eksileri: Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir. Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir. Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir. Amerika Artıları: Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir. Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır. Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır. Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir. Eksileri: Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir. Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür. Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir. İş Bulma: Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir. Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k