Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

• @gucarslan Mülakat öncesi muayene var ve orada eksik aşıları yapıyorlar eğer talihli kişi başka ülkede mülakata katılacaksa örneğin hongkong orada aşıyı parayla olmak yerine varsa eksik aşıları burada tamamlamak son ana bırakmak istemiyoruz aslında mülakattan sonra aşılarınızı olabilirsiniz gibi bir durum varsa başka.

• Asıl talihli eşim hamile olduğu ve durumu riske atmak istemediğimiz için Uncanlar'dan sağlık raporumuzu alamadan 08 ekimde Ankara'da mülakata gireceğiz. Eğer bizi AP' ye bırakırlarsa ais kaydını ev adresimiz mi seçmeliyiz yoksa Ankara PTT mi kalmalı. Pasaportlarımızı direkt veriyorlar mı geriye konsololukta acaba.

• @gucarslan Covid ile ilgili olarakda eğer minimum 2 doz aşı olunduysa MUSKAT hatırlatma dozu istemiyor diyebilirmiyiz çünkü resmi sayfada son 1 yıl içinde yapılmış hatırlatma dozu ile ilgili bir ibare göremedim. Honkongda tıbbi muayene talimatlarında vardı.

• @erg35 sağlık raporunuz olmadan zaten vize alamazsınız, bu yüzden eksik evraktan dolayı AP sürecine gireceksiniz.
    bu yüzden pasaportlarınız size mülakat sonrası iade edilir, sağlık raporu aldığınızda onlarla birlikte pasaportlarınızın gönderilmesi istenir.
    eğer paraportlarınızı evinize gelmesini istiyorsanız eviniz seçmeniz en sağlıklısı.
    ama ankara'da yaşıyorsanız orası da kalabilir, gidip almak zor olmayacaksa.

• @metinbeci demek mülakat öncesi sağlık muayenesi var :)

bakın, süreç ile alakalı çok detaylı bilgiye sahip olmadan acele ile attığınız adımlar sebebiyle vizenizden olabilirsiniz.
    ankara'da ya da başka bir yerde, sağlık muayenesi öncesi aşı olmadan önce ilgili kurumların direktiflerini kontrol edin.

misal ankara, hiçbir şekilde muayene öncesi aşı olunmamasını söyler.
    aşı olsanız dahi, ilgili aşıları size tekrar vururlar, bu sizin aşı kartınız olması ya da olmaması ile alakalı değil.

maliyetten kaçmak için aşılarınızı olmaya çalışmanızı anlıyorum ancak; forumda defalarca belirtmeme rağmen inatla aşı olmaya çalışılmasına artık yorum yapamıyorum.
    karar sizin.. sonrasında ilgili aşıları iki kere olduğunuzda karşılaşılacak riskleri de almış olacaksınız.

karar sizin.

• @gucarslan ben viyanada mülakata giren hemen hemen herkesin mülakat deneyimini okumustum ve muayeneden önceki yapilan asilarda sorun yasanilmadigindan bahsetmisti cogu kisi, ve viyanadaki doktor cocukluktan kalan asi kartini kabul ediyor bunu kendim mail atarak da teyit etmistim ondan dolayi eksik olan asimi bugün yaptirdim diger konsolosluklarin doktorlari ayni toleransi gösteremeyebiliyor dediginiz gibi. Viyana özelinden konusacak olursak önceden asi olmakta sorun yok diye düsünüyorum

• @gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için. İzmir ' de yaşıyoruz. O zaman mülakata gitmeden önce pasaportumuzu kendi adresimizi istiyoruz diye güncellemek mantıklı sanırım. Eksik evrağa kalacağımız için mülakattan sonra değiştiremiyoruz sanırım ais adrese teslimatını doğru mu yorumladım.

• @rezanclz dediğim gibi, bunu konsolosluk bazında değerlendirmeniz gerekir.
    eğer bunu ilgili kurumlardan teyit ediyorsanız ve onların direktifleri ile yapıyorsanız o zaman o şekilde ilerleyebilirsiniz.

• @erg35 şimdi yapacağınız işlemde bunu yapmalısınız ki, sonrasında da kullanabilin.
    eksik evraktan AP'ye kaldığınızda ilerleteceğiniz süreci burada detaylıca anlattım.

bu arada, bebeğiniz için doğum tarihi belli mi?

• @gucarslan Hocam takıldığınız şeye bak :-) "demek mülakat öncesi sağlık muayenesi var"

Buna takılmayın lütfen :-) söyleme şekli yazıya dökülünce saçma oluyor tereciye tere satar gibi durmuş ama aslında öyle değil yinede estagfurullah.

Asıl konumuza gelince seda hanımın da sordugu üzere birçok kişi mülakat tarihini alınca sağlık kuruluşu ile irtibata geçip gereklilikleri öğreniyor (lütfen bunada iğneleme yapmayın :-) ) ve ona göre antikor testi yaptırıyorlar sizde biliyorsunuz okuyorsunuz, eksiklerinide olup o sekilde mülakata gidiyorlar gecmiş deneyimlerde de benzerleri defaten olmuş. Bizler sizin kadar konunun uzmanı olamayız zaten ama bu öncesinde işlemler sorarak yapılıyorsa ve ekonomik olarak katkı sağlayacaksa yinede yapmayın dermiydiniz sizin fikriniz bizim için çok önemli şuan bu yazıyı okuyan yüzlercesi biz boşunamı yaptık diyecek şahsen ben daha o işlere başlamadım. Siz ne önerirsiniz aşı kartı olmayanlar ne yapacak mecburen antikor testi ve sonrasında aşı kartı çıkartacak istenilen aşılarda eksiklik varsa ne yapmamızı önerirsiniz TR ve TR dışında muayane olacaklar için. @onuru hongkongda ve yarın mulakatı var bıldıgım kadarıyla oda eksık asılarını olmustu o sekılde gıtmıstı yanlıs bılıyorda olabılırım.

• @ATS16 yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ds 260 te askerlik bilgisini girmeyi atlamışım endişelerim bu yüzden di. Üstüne terhis belgesi de kayıp. Formu açtırıcam bilgileri giricem, OK, ama korkum şu elimde e-devlet ten aldığım evrakta gireceğim bilgiler yok, bide askerlik yaptığım kışlanın adı değişmiş, şaka gibi yaa.

• @gucarslan Teşekkür ediyorum yanıtınız ve süreç paylaşımınız için. Nasipse Aralık ayında olacak bebeğimiz.

• Dosyamı Viyana’ya taşıdım. Daha önce şengen vizesi almadım. 14 ekimde Fransa için başvuru yapacağım. Red ihtimaline karşı Almanya randevu sırasına da kayıt yaptırmıştım Temmuz ayında. Umarım başarılı olurum.

• Merhaba, aşı konusu benim için oldukça hassas olduğu için, sürecin sorunsuz ilerlemesi adına dün Dr. Molnar'a ([email protected]) bir mail gönderdim. Dosyamı daha önce Viyana'ya taşıtmıştım. Bebeklik aşı kartımdaki bilgileri ilçe sağlık müdürlüğü aracılığıyla E-Nabız’a kaydettirmiştim. E-Nabız üzerindeki karmaşık görünen bilgileri düzenleyerek 3 doz Hepatit B, 3 doz BCG, 2 doz DaBT, 1 doz KPA, 3 doz Polio, 3 doz Tetanoz (1997-98), 2 doz Varicella, 2 doz COVID ve 1 doz Kızamık aşısını içeren bir tablo hazırladım. Dr. Molnar’a, sağlık muayenesi öncesinde yaptırmam gereken aşıları sorduğumda, 27 yaş için son bir yıl içinde yapılmış bir COVID aşısı ve 10 yılda bir yapılan Tetanoz aşısı (booster doz) gerekliliğinden bahsetti. Eğer dosyanızı Viyana'ya taşıdıysanız, gönül rahatlığıyla Dr. Molnar'a sorularınızı iletebilirsiniz; kendisi çok kısa bir süre içinde dönüş yapıyor :)

• Çok şükür 3. mailimde dosyamı Hong Kong'a taşımayı başardım. Herkese teşekkürler bilgiler için 🙂

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes.

• @gucarslan bey merhaba, bir yerde yanlışım varsa düzeltin lütfen. HK da sağlık muayenesine girmeden önce yapacağımız aşıları, HK da ki Dr. Nicolson kabul ediyor diye biliyorum. @onuru bey burada bazı aşıları oldu, Hk da sorun çıkmadı diye biliyorum. Polio ve TD aşısını da burada olsa, orada olmasına gerek kalmayacaktı, para vermesine gerek kalmayacaktı. (ben ve bazı arkadaşlarda aynı şekilde antikor testi yapıp eksik aşıları Türkiye de olmayı düşünüyoruz, hatalı mı ilerliyoruz sizce ? (hong kong için))

• @ogo En hızlısı italya. İş için alabiliyorsanız 2 gün içinde veriyorlar

• @metinbeci ben yorum yaparken konsolosluk bazında değerlendirin diyorum zaten.
    net bilgi almadan, teyit etmeden gidip aşı olursanız sonrasında dönüşü olmaz diyorum kısaca.

ankara özelinde kural net, muayene öncesi "covid hariç" aşı olmayın.
    farklı bir konsoloslukta girecekseniz de bunu oranın kurallarına göre hareket edin.

sponsorluk evrak talebi gibi düşünün..
    bazı konsolosluklar bunu şart koşarken bazıları istemez.
    derdim sonradan başınız ağrımasın.

• @10urdmn merhaba,

HK da ki Dr. Nicolson kabul ediyor diye biliyorum.

eğer bunu onladan teyit ettiyseniz korkacak bir şeyiniz yok o halde.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    518k Bakış
    H
    @toga51 aynen hocam other question seçeneği ile devam ettim sorunsuz değişiklik yapıldığına dair cevap mail’i aldım. Teşekkürler.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k