Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@bendenizmert ap kağıdı olabilir bence sizin süreciniz devam ediyor
@Yalchin-R-Mammadov Merhaba,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) alınan adli sicil kaydı, bazı ABD konsoloslukları tarafından resmi ülke statüsü tanınmadığı için doğrudan kabul edilmeyebilir. Özellikle Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu gibi bazı temsilcilikler, KKTC belgelerini resmi olarak tanımayabiliyor.
Durumunuza özel değerlendirme:
Azerbaycan vatandaşısınız ve üniversiteyi KKTC’de okudunuz.
Vize başvurusunu Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu’na yapacaksınız.
Bu durumda, konsolosluk sizden KKTC’de bulunduğunuz süreye dair adli sicil kaydını kabul etmeyebilir ya da bu kaydı doğrulatmak için ek belgeler isteyebilir.
Ne yapabilirsiniz?
Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu’na yazılı olarak danışın.E-posta ile açık şekilde, KKTC’de bulunduğunuzu ve oradan alınmış sicil kaydını kullanmak istediğinizi belirtin.
Belgenin kabul edilip edilmediğine dair yazılı yanıt isteyin.
Alternatif olarak, Türkiye'den alınan bir belge (e-devlet üzerinden KKTC'deki eğitiminiz kayıtlıysa) ek olarak sunulabilir.
KKTC’de eğitim gördüğünüz döneme dair giriş-çıkış kayıtları ve öğrenci belgesi gibi destekleyici belgelerle birlikte sunmanız süreci kolaylaştırabilir.
Sonuç:
Belgeyi doğrudan kabul etmeyebilirler; bu nedenle önceden konsoloslukla iletişim kurmanız çok önemli. KKTC’deki geçmişinizin doğrulanabilir ve güvenilir belgelerle desteklenmesi vize sürecinizi pozitif etkiler.
Dilerseniz birlikte e-posta taslağı da hazırlayabilirim, haber verin yeter.
@enayt, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Merhaba evlilik yoluyla 2 yıllık greencard im 1 yıl 9’ay sürecini doldurdu şimdi I 751 formuna başvuracağız , onun sonuçlanması uzun sürüyor sanırım , sonuclanmadan ABD de 3. Yılım dolunca vatandaşlığa başvurabiliyor muyuz yoksa sonuçlanmasını beklemek zorunda mıyız
Ucuncu yiliniz dolunca vatandasliga basvurabilirsiniz. Beklemeniz gerekmiyor.
@Erdoğan-0 rica ederim yardımcı olabileceğim birşey olursa yazabilirsiniz kolaylıklar size tekrardan.
Uscis fee odeme. 25 Ocak 2025
ABD ye ilk giriş: 27 Ocak
Card iş being produced : 7 Nisan
Card was mailed to me :8 Nisan (eşim&ben)
10 Nisan(çocuklar)
Card was delivered: 11 Nisan(eşim &ben)
12 Nisan(çocuklar)
Böylece ABD ye girisimizden 76 gün sonra kartlarimiza kavuşmuş olduk çok şükür
Bekleyen herkesinki sorunsuz bir şekilde ulaşır inşaallah
Çok teşekkür ederim.
Merhaba, GC talihlisi olarak kısa bir süredir Amerika'da yaşıyorum. Henüz çok fazla gelir elde edemiyorum günlük işler yapıyorum, I-134 belgesine göre elde göstermem gereken gelir banka hesaplarımda mevcut lakin ABD içinde kazanılmış değil. Birkaç ay içinde de kendi işim için LLC kuracağım.
Sorum ise şu; kız arkadaşımın 10 yıllık turist vizesi var, belki seneye veya daha sonraki yıllarda evlenebiliriz ama yıl içersinde buraya gelip burada kalmasını sağlamak istiyorum. Tavsiyeniz ne olabilir, turist olarak gelirse bir süre sonra dönmesi gerecek.
Umarım açıklayıcı olmuştur, bilgisi ve tecrübesi olanların cevapları önemli, iyi günler.
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar benim K1 vizem 10 ocakta onaylandı ama CEAC ta hala ready yazıyor bu durum normal mi bilgisi olan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkürler 🙏
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;
FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
Teşekkür ederim
Değerli forum kullanıcıları,
Bu başlık, 2025 mali yılı (2024 Ekim - 2025 Eylül) ve 2026 mali yılı (2025 Ekim - 2026 Eylül) içerisinde yapılan göçmen veya göçmen olmayan vize basvurularında Administrative Processing de denilen İdari İşlem prosedürüne kalanlar için oluşturulmuştur.
Administrative Process nedir?
İdari işlem, ABD’nin birçok güvenlik biriminin arasındaki bilgi alışveriş süreci yani geniş kapsamlı bir soruşturma. “İsim soruşturma (Name Check)” ve “Kara Delik (Black Hole)” internetteki yaygın isimler. “AP durumu” şeklinde kısa kullanımı da mevcut.
: Mülakatta İdari işlem (Administrative Process) bırakıldım ama CEAC'da dosyam "Refused" olarak görülüyor, vizem red mi oldu?
Hayır, 5 Mart 2020 tarihinde yapılan bir değişikler artık idari işlemde(Administrative Process) olan kişilerin ceac durumları süreçleri tamamlana kadar Administrative Process değil Refused olarak görüntülenecek. İlgili resmi açıklama için;
NNCP (National Name Check Program) nedir?
USCIS'in 2002 yılından beri kullandığı ve FBI tarafından yönetilen dünyanın en büyük ad-soyad kontrol programıdır.
AP durumu ne kadar sürer?
İdari işlemler kısa süreli veya uzun süreli olabilir. Konsolosluk, belgelerin düzenlenmesi, kontrolü gibi bürokratik işlemleri de idari işlem olarak adlandırabilmektedir; fakat bu konuda bahsedilen işlemler çoğunlukla dosyanızın NVC'de aklanmasını gerektiren ve uzun süren AP durumudur.
Kısa süreli AP; Dosya işlemleriniz Ankara'da sürdürülür. Dosyanızla ilgili ek işlemler yapılır. Genelde birkaç hafta sonlanır fakat 4 hafta kadar sürebilir. Pasaportlar -eğer bu süreçte yurtdışı seyahati yapmanız gerekmeyecekse- genelde konsoloslukta kalır.
Uzun süreli AP; Dosya işlemleriniz ABD’de görülür. Bürokrasi ve yoğunluk sebebi nedeniyle işlemler uzun sürer. Özellikle DV sürecinde zaman kısıtlamasından dolayı sonlara doğru yetiştirmeye çalışırlar. Genelde 4 hafta – 6 ay civarı sürer, pek cok kişinin dosyasındaki işlemler ilk 60 günde sonlansa da, bazı durumlarda bu işlemlerin bitmesi 6 ayı da bulabilir. Nadiren bu işlemler 1 yılı da geçebilir. NVC dosyanızı aklayana kadar ne sizin ne de konsolosluk görevlisinin bu sürece etki edebilmesi maalesef mümkün değildir. Mülakat sırasında idari işlem kağıdı ve pasaportunuz boş olarak teslim edilir. Bazı durumlarda mülakat sırasında vizeniz onaylanır ve sonrasında idari işleme düştüğünüze dair e-mail gönderilebilir.
Mülakatta size bir form gönderileceği söylenebilir. Bu formun ismi DS-5535 formudur. Eğer mülakatta form gönderileceği veya daha fazla ek bilgi talep edileceği söylenirse şimdiden DS-5535 formunun örneğini buradan indirip (form örneği) hazır olabilirsiniz.
Önemli not: DS-5535 formu Word formatında doldurulmalı ve gönderilmelidir
PTT ile idari işlem kağıdınızı ve pasaportunuzu boş olarak gönderirler.
Eksik evrak sebebiyle AP; Mülakat sırasında evraklarınız eksik veya hatalı evraktan dolayı bu duruma düşersiniz. İdari işlem kağıdınız ve pasaportunuz boş olarak teslim edilir. Size evraklarınızı teslim etmeniz için son tarihi belirtirler. Evraklarınızı tamamladıktan sonra evraklarınız, idari işlem kağıdınız ve pasaportunuzu PTT ile konsolosluğa iletirsiniz.
Sabıka sebebi ile idari işlem; terör, cinayet, tecavüz vs bu tarz büyük suçlar mülakat sırasında red ediliyor. Kavga, hakaret vs küçük çaplı suçlar red yemezse idari işleme kalabilme durumu var.
AP durumuna kimler kalır?
En yaygın nedeni isim soruşturmasıdır. Sebebi isim benzerliğidir. Terörist, kara para aklama veya interpol'de aranan bir isme benzer isim soyisminiz varsa, bu kişinin siz olup olmadığınız veya bu kişiyle bir ilişkinizin olup olmadığını anlamaya çalışırlar. İsim ve soyismin tüm kombinasyonları ile türkçe karakterlerin ingilizce karakter olarak tüm kombinasyonları ile aranır.
Örneğin; isminiz Mehmet Ali Yılmaz ise, tüm isim soyisim kombinasyonlarınız veri bankasında taranır. Mehmet Yılmaz, Ali Yılmaz, Mehmet Ali Yılmaz, Mehmet Yilmaz, Ali Yilmaz, Mehmet Ali Yilmaz...
Bunun yanı sıra; Müslüman ülkelerde yaşayanlarda (özellikle Irak, İran, Suriye, Afganistan, Lübnan gibi ülkeler), Yaygın isim ve soy isim, meslek (kimya, biyoloji ve mühendislik), Sabıkalı olmak, FBI, CIA, DAE, Ticaret bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi Başkanlığı, Dış işleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik ve Yaygınlaştırma Bürosu veya İnterpolun sisteminde olma, mülteci ve sığınmacılar, ülke olarak (Rus, Çin, Küba...), askeri ve istihbarat geçmişi olan vs. durumlarda da ek güvenlik soruşturması gerekebilir.
Türkiye'de "AP durumu"na yakalanma durumu?
Şimdilik Türk vatandaşları için çok telaş yapmaya gerek yok. Türkiye'de AP olasılığı çok düşük. % 2-3 oranında idari işleme kalma durumu var. Bunlardan çoğu kısa sürede çözülüyor. %2 -3 oranından %1 ise uzun süreli AP durumunda kalıyor.
İran, Suriye, Rusya, Küba …. gibi ülkelerde idari işleme düşme oranı %80'den fazla. Dosyaların yoğunluğundan dolayı işlemlerin bitmesi 6 aydan fazla sürebiliyor.
AP durumuna kaldım. Şimdi ne yapmalıyım?
Tek yapmanız gereken sabırla ve umutla beklemek. Süreç bittiği zaman konsolosluk sizi e-mail veya telefonla bilgilendirecek.
Uzun süreli AP sürecini hızlandırmak için ne yapabilirim?
Bu işlem hızlandırılamaz ve konsolosluk yetkililerinin bu işlem üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmamaktadır. Başvuru sahipleri tüm planlarını bu tür durumları göz önüne alarak yapmalıdırlar.
DS-5535 Formu nedir ve nereye gönderilir?
Bu form ekstra bilgi almak veya sistemde dosyanız aklanamadığı için (AP durumunda göründüğünüz için) sizden ekstra bilgi talep etme formudur. Hangi konsoloslukta mülakata girdiyseniz o konsolosluktan size bu form e-mail olarak gelir. Biz örnek olarak bir DV dosyası için açıklamaya çalışacağız;
DS5535 formu nadir de olsa form olarak değil, e-mail olarak gelebilir. o zaman da ilgili sorulara gelen e-mail üzerinde cevaplayıp ilgili e-maili gelen adrese göndermelisiniz.
DS-5535 formu word formatında doldurulmalı ve hangi konsoloslukta mülakata girildiyse o konsolosluğun mail adresine [email protected] / [email protected] adresine gönderilmelidir. Formu gönderdikten sonra bir adet otamatik formunuz alındı e-maili gelecektir. [email protected] ve [email protected] adresini sadece DS-5535 formunu göndermek için kullanıyoruz. Diğer tüm eksik evrak ve konsoloslukla olan yazışmalarımız [email protected] / [email protected] ve göçmen vize soru formu üzerinden yapılacaktır. [email protected] / [email protected] adresinden iletişime geçerken e-mailinizi içerisine Ad-soyad, case numaranız ve doğum tarihinizi ay/gün/yıl formatında yazmayı unutmayın.
Sizden mülakattan önce veya mülakat sırasında bu formu doldurmanızı isteyip e-mail ile konsolosluğa göndermenizi istemektedirler. 2017 döneminde mart ve nisan tarihlerinden itibaren istenmeye başlamıştır. Sizden 15 yıl içerisinde ki pasaportlarınız ve seyahat geçmişinizi, Kardeş (tam, yarı ve üvey), çocuklarınız (tam ve üvey) ve Eşleriniz(eski,şimdiki, vefat etmiş, evde nikahsız beraber yaşadığınız hayat arkadaşı) bilgileri, 15 yıllık adresleriniz ve iletişim bilgileriniz (bütün tlf ve mail), sosyal medya hesaplarınız ve 15 yıllık iş geçmişiniz isteniyor.
Bu belgeyi doldurmak kişinin kendi isteğine bağlıdır. Konsolosluk sizden istedikten sonra doldurmamak gibi seçeneğiniz yoktur. Vize sürecinizi hızlı ve sağlıklı tamamlamak istiyorsanız, bilgileri verirken olduğunca doğru ve şeffaf olmanız gerekiyor.
DS-5535 formuna ulaşmak için tıklayın
Bu formu doldurmanız gerekiyorsa konsolosluk formu ulaştırmanız için gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.
AP durumunda dosyamı nasıl takip edebilirim?
2 şekilde takip edebilirsiniz:
Ceac’tan:
Vize durum kontrolü (Visa Status Check)
CEAC
Dosya numarasını 2017EUxxx şeklinde gireceksiniz. Aradaki “0(sıfır)” yazmayın.
IV Status Check:
IV Status Check | U.S. Embassy & Consulates in Turkey
Mülakat sırasında veya sonrasında evraklarınızın eksik veya hatalı olduğu tespit edilirse bu sebeple eksik evraktan dolayı kısa süreli AP durumuna düşersiniz. Genellikle idari işlem kağıdınız ve pasaportunuz boş olarak teslim edilir bazı durumlarda pasaportlar konsoloslukta kalabilir. Size evraklarınızı teslim etmeniz için son tarihi belirtirler. Evraklarınızı tamamladıktan sonra evraklarınız, idari işlem kağıdınız ve pasaportunuzu yine AIS kaydı yaparak PTT ile konsolosluğa iletirsiniz.
Pasaportunuzu ya da eksik evraklarınızı konsolosluğa nasıl göndereceğinizi görmek için lütfen aşağıdaki kısmı inceleyin;
Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.
Kutucuğun altında bir uyarı var. Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır. Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.
Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.
İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.
Gönderilecek Evraklar;
Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız+eksik evrak formunuz
İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
Zarfın üzerine IV / NIV UNIT DIKKATINE yaziniz ibaresi yazmayı unutmayınız
Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.
AP süreci için verebileceğimiz tek tavsiye, sabırla sonuçlanmasını beklemenizdir.
Konsolosluk, süre sınırı olan (DV kategorisi vizeler gibi) dosyaların AP süreçlerini sonlandırma konusunda her zaman süre sınırının farkında olarak işlem yapmaya gayret göstermektedir. Bunun dışındaki vizeler için AP süreçlerinde ne yazık ki belirli bir bitirme süresi bulunmamaktadır. Bu yüzden sabır, AP sürecinde en büyük destekçiniz olacaktır. AP süreciniz devam ederken yeni bir vize başvurusu yapmanız durumunda, yeni başvurunuzun da AP durumuna düşme ihtimali oldukça yüksektir, maalesef dosyanız aklanana kadar yeni bir vize alabilmeniz oldukça zor bir durumdur. Ayrıca ilgili AP sürecinde, mülakatınızı yaptığınız konsolosluğa mail atmayı ya da telefonla ulaşarak durumunuzu sormaktan çekinmeyin.
Herkese AP'siz mülakatlar ve bol sabırlı beklemeler diliyoruz.
*başlığı hazırlanmasında emeği geçen sn. @Muhtaradana'ya teşekkürler
Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
Merhabalar, vize görüşmesinden sonra eşimden 1997 yılındaki boşanma kararını istediler. Adliyede dosyayı bulduk ama karar okunmaz ve tahrip olmuş. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz lazım.
@Emre-Pars merhabalar.
ilgili kararın tekrar güncellenmesini sağlama şansınız oluyor mu?
ya da bu kararın yeminli tercümesini yaptırma şansınız varsa bunu kullanın.
tercüme büroları bu tür evrakların okunmasında daha tecrübeli olabilirler.
Herkese merhaba önce ki forumda issued olan herkese hayırlı olsun
Benimde bugün itibari ile issued oldu aile olarak 3 kişiyiz eşiminde issued oldu ancak 5 yaşındaki kızımın hala refused olarak gözüküyor bir anlam veremedik yardımcı olursanız seviniriz
@gkhnkrgln lütfen vize türünüzü yazar mısınız?
hangi vize türünde mülakata girdiniz
EB2-NIW vize türünde girdik.
@gkhnkrgln How long have you been in administrative process? My husband has been in AP for more than 6 months now
@gkhnkrgln bu durum nvc'den vize numarasının tedarik edilememesinden kaynaklı genelde.
mülakat tarihinizi neydi ve konsolosluktan herhangi bir mail aldınız mı mülakatınız sonrasında?
ayrıca lütfen sürecinizi ilgili başlıkta detaylandırır mısınız?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4702/abd-de-bir-i̇ş-teklifi-gerektirmeyen-green-card-başvurusu-eb-2-veya-niw?page=1
sayın yeşil kart forum yetkilileri 8 ekim 2024 de mülakata girdim ve yurtdışı polis belgesinden AP'ye kaldım. 2003-2004 yılları arsında Güney Kore'de yaşadım 3 aylık turist vizem sona erince 15 ay kadarda yasal olmayan bir şekilde Kore'de kaldım . ABD elçiliği tarafından istenen Arşiv kayıtlı sicil belgesi için Ankara'daki Güney kore elçiliğine başvurdum fakat yasal olarak korede kalmamış kişilere adli sicil vermiyoruz dediler. Bu durumu mülakat esnasında dile getirdim biz kendi kanallarımızdan bilgi edinmeye çalışacağız dediler bugün abd elçiliği mail atmış sürecinizin ilerlemesi için polis belgesini bekliyoruz diye. İki arada bir derede kaldım güney kore veremeyiz diyor abd lazım istiyorum diyor. Bu konuda bilgisi olan yada benzeri tecrübesi olan var mı acaba ?
@erttas merhaba,
durumu yaşamanız ziyadesiyle normal, sonuçta yasal olmayan şekilde kaldığınız bir ülkeden adli sicil kaydı almanız mümkün olmayabilir.
bu durumda tek yolunuz, ilgili belgeyi kore'den almaya çalışmanız.
kore'ye girişinizi engelleyen bir durum var mı?
@gucarslan bir engel olup olmadığını bilmiyorum. 20 yıl geçti koreye gidip geleli. fiziki olarak koreye tekrar seyahat edip kore emniyetinden mi almam gerekiyor. Korede yada türkiyeden bir avukalık firması benim adıma alamaz mı acaba
@erttas bunu ilgili avukatlık ofislerine sorarak öğrenebilirsiniz.
ancak, kore'den çıkışınızda over stay işlemi yapıldıysa adınız, o kayıtları illa ki göreceklerdir.
bu da evrağı almanıza engel olacaktır, ankara'da yaşadığınız gibi.
@gucarslan yani deport edildiysem koreye gitsemde emniyetten adli sicil belgesi alamayacakmıyım.
@erttas ben kore'de faaliyet gösteren adli bir birim değilim.
deport edildiyseniz zaten o ülkeye bir daha girişiniz mümkün olmaz, waiver almadıktan sonra.
bahsettiğiniz ülkenin kuralları diğer ülkelere göre daha sıkı, bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.
ülkesinde "yasal olmayan şekilde" izin verilenden daha uzun kalan birine adli sicil kaydı kaydı verse dahi o sicil kaydında bu durum çıkacaktır.
ardindan sizin bunu abd'de konsolosluğu'na açıklamanız gerekecek, bir sonraki süreciniz de bu.
ez cümle, bunu deneyerek öğrenebilirsiniz.
bol şans.
@gucarslan Hocam,
20 yıllık iş tecrübem 7 farklı firmada geçti. Her nasıl olduysa, defalarca kontrol etmeme rağmen körlük yaşamışım demek ki ilk iki firmamı yazmadığımı/kaydetmediğimi fark etmemişim. İlk işyerim 10 ay, ikinci işyerim 7 yıl ds260 formumda gözükmüyor. Navigatore değişiklik talebini de yaptım ama dönüş olmadı. AP sürecine giren bazı tecrübeler okudum, sizin görüşünüz nedir? Bu iki iş tecrübemin toplam süresinin uzunluğu tedirgin etti beni.
Postacı kapınızı ikinci defa çalmış, bu ikinci şansınızda sık eleyip ince dokumakta hakkınız var.
İki firmanızı yazmadığınızı/kaydetmediğinizi fark etmeniz mülakatta sorun olmayacaktır, eğer ki sorun olacağını düşünür ve içinizi rahatlatmak isterseniz mülakat öncesi evrak tesliminde konuyu evrakları teslim alan görevliye beyan edebilirsiniz.
Aile bireylerinin kimlik bilgilerini tam girdiyseniz, aile bireyleri arşiv kayıtlı adli sicil kayıtlarında herhangi bir kayıt yok ise, yurtdışı yaşama var ise aile bireylerinizde bahsi geçen süreden fazla bu ülkeler için polis raporları eksiksiz ise, maddi durumunuzu kanıtlarda tavsiye edilen uygun şekilde kanıt ibraz edebiliyorsanız, DS260'daki güvenlik sorularına hayır olarak cevap verdiyseniz istisnalar haricinde korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Bol şans, hayırlısı olsun sizin için...
@ATS16 Bir çok soruma cevap verdiniz, içtenlikle teşekkür ederim.
2017 den sonraki senelerde dv ilk girişleri pdf olarak arşivledim, o kısımda problem yok. Adli sicil, yurtdışı polis kaydı, finansallar, kimlik bilgileri de tamam.
US vize adayı risk kontrol yazılımında nasıl bir algoritma var acaba, mesela benim önceki süreçteki ds260 ile karşılaştırma yapıyor mudur? Eskisinde mevcutta yazmadığım işyeri bilgileri var çünkü. Kafamdaki sorular :))
Eksik iş yerlerini evrak tesliminde belirtmesem akışına bıraksam da yazdığınız gibi içimi rahat ettirmez.
Önemli değilse de ve de evrak tesliminde belirtsem durduk yere sorgulamaya maruz kalma ihtimali de ayrı bir mini paranoya.
Bir önceki cevabımdan önce farklı bir cevap veremeyeceğim. Sakin olun ve inanıyorum ki mülakattan sonra bu kadar endişenin gereksiz olacağını düşüneceksiniz. Şansınız bol olsun
@hakan4259 merhaba. iki sorunuz var sanırım;
1- iş geçmişinin yazılması
2- DV2017'de ki ret konusu
sondan başlayalım..
DV2017'deki ret konusu hiçbir şekilde sizi etkilemez. açıklamanızı yapar, ilk başvuradkai hatadan elendiğinizi söylerseniz.
ikinci konu için de içiniz rahat olsun, hiçbir sorun olmaz.
onların baktıkları şey sizin iş geçmişiniz değil.
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum