Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Cansu-mer Biz enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile görüşmüştük

• @bahar_aydin ilk başta bizde form içerisinde ilgili konuları aramada bizde zorluk yaşadık. belli süre vakit geçirdikten sonra hata yapa yapa birilerine sora sora aşina olduk. @gucarslan ı da rahatsız ettik ama günün sonunda bu sitedeki bilgiler sayesinde dosyamızı hazırladık, kontrolünü yaptık doğru bildiğimiz yanlışları dosyamızda düzelttik ve en önemlisi CN miz görece düşük olsa bile dosyamızı taşıdık. o yüzden hap bilgi şeklinde değil site içerisinde vakit geçirerek bu aşamaları atlatabilirsiniz. Form yöneticilerine gün içerisinde çok fazla saçma sorular geliyordur buna eminim ona rağmen kimseyi kırmadan devam ediyorlar. Hayatınızı tamamen değiştirecek bir durum için her nekadar gün içinde yoğun olursanız olsun hepimiz gibi bu platforma vakit ayırarak okuyarak kurcalayarak bilgi edinmek zorundayız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sedaa covid hariç hiçbir aşı olunmaması gerekiyor mülakat öncesi.
    talihli arkadaşların neden aşı olmaya çalıştığını anlamıyorum açıkçası..

• @mrt01 haklisiniz, kesinlikle vakit harcanması gerekiyor

• @Cansu-mer enfeksiyon hastalıkları

• @sedaa saglik kontrolunde asi gecmisine bakiliyor. Ulkeler bazinda ortak bir tutum olmasa da asi karti, antikor testi sunularak bazi asilardan kacinma cabasi diyelim. Asagiya Viyana'daki saglik kurulusundan gelen cevabi paylasiyorum.
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   H halteran 

• @gucarslan Mülakat öncesi muayene var ve orada eksik aşıları yapıyorlar eğer talihli kişi başka ülkede mülakata katılacaksa örneğin hongkong orada aşıyı parayla olmak yerine varsa eksik aşıları burada tamamlamak son ana bırakmak istemiyoruz aslında mülakattan sonra aşılarınızı olabilirsiniz gibi bir durum varsa başka.

• Asıl talihli eşim hamile olduğu ve durumu riske atmak istemediğimiz için Uncanlar'dan sağlık raporumuzu alamadan 08 ekimde Ankara'da mülakata gireceğiz. Eğer bizi AP' ye bırakırlarsa ais kaydını ev adresimiz mi seçmeliyiz yoksa Ankara PTT mi kalmalı. Pasaportlarımızı direkt veriyorlar mı geriye konsololukta acaba.

• @gucarslan Covid ile ilgili olarakda eğer minimum 2 doz aşı olunduysa MUSKAT hatırlatma dozu istemiyor diyebilirmiyiz çünkü resmi sayfada son 1 yıl içinde yapılmış hatırlatma dozu ile ilgili bir ibare göremedim. Honkongda tıbbi muayene talimatlarında vardı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erg35 sağlık raporunuz olmadan zaten vize alamazsınız, bu yüzden eksik evraktan dolayı AP sürecine gireceksiniz.
    bu yüzden pasaportlarınız size mülakat sonrası iade edilir, sağlık raporu aldığınızda onlarla birlikte pasaportlarınızın gönderilmesi istenir.
    eğer paraportlarınızı evinize gelmesini istiyorsanız eviniz seçmeniz en sağlıklısı.
    ama ankara'da yaşıyorsanız orası da kalabilir, gidip almak zor olmayacaksa.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@metinbeci demek mülakat öncesi sağlık muayenesi var 🙂

bakın, süreç ile alakalı çok detaylı bilgiye sahip olmadan acele ile attığınız adımlar sebebiyle vizenizden olabilirsiniz.
    ankara'da ya da başka bir yerde, sağlık muayenesi öncesi aşı olmadan önce ilgili kurumların direktiflerini kontrol edin.

misal ankara, hiçbir şekilde muayene öncesi aşı olunmamasını söyler.
    aşı olsanız dahi, ilgili aşıları size tekrar vururlar, bu sizin aşı kartınız olması ya da olmaması ile alakalı değil.

maliyetten kaçmak için aşılarınızı olmaya çalışmanızı anlıyorum ancak; forumda defalarca belirtmeme rağmen inatla aşı olmaya çalışılmasına artık yorum yapamıyorum.
    karar sizin.. sonrasında ilgili aşıları iki kere olduğunuzda karşılaşılacak riskleri de almış olacaksınız.

karar sizin.

• @gucarslan ben viyanada mülakata giren hemen hemen herkesin mülakat deneyimini okumustum ve muayeneden önceki yapilan asilarda sorun yasanilmadigindan bahsetmisti cogu kisi, ve viyanadaki doktor cocukluktan kalan asi kartini kabul ediyor bunu kendim mail atarak da teyit etmistim ondan dolayi eksik olan asimi bugün yaptirdim diger konsolosluklarin doktorlari ayni toleransi gösteremeyebiliyor dediginiz gibi. Viyana özelinden konusacak olursak önceden asi olmakta sorun yok diye düsünüyorum

• @gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için. İzmir ' de yaşıyoruz. O zaman mülakata gitmeden önce pasaportumuzu kendi adresimizi istiyoruz diye güncellemek mantıklı sanırım. Eksik evrağa kalacağımız için mülakattan sonra değiştiremiyoruz sanırım ais adrese teslimatını doğru mu yorumladım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz dediğim gibi, bunu konsolosluk bazında değerlendirmeniz gerekir.
    eğer bunu ilgili kurumlardan teyit ediyorsanız ve onların direktifleri ile yapıyorsanız o zaman o şekilde ilerleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erg35 şimdi yapacağınız işlemde bunu yapmalısınız ki, sonrasında da kullanabilin.
    eksik evraktan AP'ye kaldığınızda ilerleteceğiniz süreci burada detaylıca anlattım.

bu arada, bebeğiniz için doğum tarihi belli mi?

• @gucarslan Hocam takıldığınız şeye bak 🙂 "demek mülakat öncesi sağlık muayenesi var"

Buna takılmayın lütfen 🙂 söyleme şekli yazıya dökülünce saçma oluyor tereciye tere satar gibi durmuş ama aslında öyle değil yinede estagfurullah.

Asıl konumuza gelince seda hanımın da sordugu üzere birçok kişi mülakat tarihini alınca sağlık kuruluşu ile irtibata geçip gereklilikleri öğreniyor (lütfen bunada iğneleme yapmayın 🙂 ) ve ona göre antikor testi yaptırıyorlar sizde biliyorsunuz okuyorsunuz, eksiklerinide olup o sekilde mülakata gidiyorlar gecmiş deneyimlerde de benzerleri defaten olmuş. Bizler sizin kadar konunun uzmanı olamayız zaten ama bu öncesinde işlemler sorarak yapılıyorsa ve ekonomik olarak katkı sağlayacaksa yinede yapmayın dermiydiniz sizin fikriniz bizim için çok önemli şuan bu yazıyı okuyan yüzlercesi biz boşunamı yaptık diyecek şahsen ben daha o işlere başlamadım. Siz ne önerirsiniz aşı kartı olmayanlar ne yapacak mecburen antikor testi ve sonrasında aşı kartı çıkartacak istenilen aşılarda eksiklik varsa ne yapmamızı önerirsiniz TR ve TR dışında muayane olacaklar için. @onuru hongkongda ve yarın mulakatı var bıldıgım kadarıyla oda eksık asılarını olmustu o sekılde gıtmıstı yanlıs bılıyorda olabılırım.

• @ATS16 yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ds 260 te askerlik bilgisini girmeyi atlamışım endişelerim bu yüzden di. Üstüne terhis belgesi de kayıp. Formu açtırıcam bilgileri giricem, OK, ama korkum şu elimde e-devlet ten aldığım evrakta gireceğim bilgiler yok, bide askerlik yaptığım kışlanın adı değişmiş, şaka gibi yaa.

• @gucarslan Teşekkür ediyorum yanıtınız ve süreç paylaşımınız için. Nasipse Aralık ayında olacak bebeğimiz.

• Dosyamı Viyana’ya taşıdım. Daha önce şengen vizesi almadım. 14 ekimde Fransa için başvuru yapacağım. Red ihtimaline karşı Almanya randevu sırasına da kayıt yaptırmıştım Temmuz ayında. Umarım başarılı olurum.

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 2655
  • 153
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |