Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @timtim corolla

• @timtim Toyota Corolla veya Nissan Sentra isinizi gorebilir.

• Bu sorunun cevabi olmasi icin butceyi soylemeniz lazim. 5-6 bine corolla satmaz kimse ornek olarak. Satilanda masrafsiz olmaz.

Butce dusuk ise temiz ve az yakani alin...

Butceniz varsa istediginizi zaten alirsiniz...

8-10bin alti onerilere mazda3, lancer, Cobalt, kia soul, fiat 500, fusion gibi modelleride ekleyebilirsiniz. Mesela verdiginiz dealerda 105 binde civic 12 civari... Gecen gun yeni gelen bir arkadasa lincoln mkz yani ford fusion hybrid modelini 9un altinda verdik. Bazi modeller hem sorunsuz hem ikinci elde suru psikolojisi nedeniyle insanlarin cok almadigindan dolayi uygun fiyatli olabiliyor... Yine gecen gun elimizdeki 85k civarindaki 2013 corollaya birisi gelip 9 verdi aldi gitti. araba bos otesi paketti 🙂

Sonuc olarak hersey butce meselesi

• @semavi hocam merhaba ben de geldigim zaman 2015-2016 model jetta almayi düsünüyorum fiyatlari 5-6k dolar arasi. Önerir misiniz jettayi?

• @rezanclz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi hocam merhaba ben de geldigim zaman 2015-2016 model jetta almayi düsünüyorum fiyatlari 5-6k dolar arasi. Önerir misiniz jettayi?

Yok oyle bir fiyat... Inanmayin. 2015-2016 temiz ve dusuk mileage jetta kimse 5e vermez size ozel bir guzellik yapmiyorsa. Internette gordugunuz fiyatlar aldatici olabiliyor, dikkat olun...

• @semavi amerikada alim satimda facebook market place bayagi fazla kullaniliyor deniliyordu ama sanirim ilanlarin cogu fake cünkü jettalara baktigimda ortalama fiyatlar 5-6k arasi hatta örnek ilan atayim siz de inceleyin

sizce marketplace yerine hangi platformlara bakayim? Craiglist diyenler de vardi ama orada fake ilan sayisi daha fazla diyorlar.

• craigliste hala giren var mi bilemiyorum 🙂

Facebook, cargurus, carsforsale, offerup gibi yerlerden bakabilirsiniz.

Yolladiginiz araca gidip bakmaniz lazim, pas problemi cok mu vs diye. Yani gidip bakmadiginiz hic bir araba iyi kotu ucuz yada pahali degildir. Lakin cok cok avantajli ise bir durup dusunmek lazim. Oyle fiyatlar yaziyorlar ki bazen, artik insanlara uzun uzun anlatmak yerine ;al o arabayi getir bana hemen 1-2 bin ustunu vereyim amerikada ilk parani kazan' diyorum 🙂

• @semavi aslinda bu yaslardaki jettalara 2.5k-3k usd yazan bile var ama fotodan bile döküntü oldugu belli oluyor ya da 200k mil e yakin oluyor. Benim derdim basimi agritmayacak temiz bir araba almak aslinda ilk düsündügüm araba fiesta idi fakat böyle dis görünüsü güzel ve 100k mil civarinda jetta da bulunabildigi icin bir de size danisayim dedim. Peki 5-7k dolar arasinda sizin önereceginiz araba var midir? ben arastirma yaptigimda jetta fiesta ve elantra bulundugunu gördüm bir de sizin önerinizi almak isterim.

• @rezanclz Bu paylastiginiz aracda bazi problemler olabilir. 121 bin mile da ama satici cok fazla engine hakkinda falan detay paylasmamis, ustelik resim de paylasmamis. Gidip gormek, test etmek gerekir. Aksi takdirde, $5-6 bin ucuz bu arac icin.

• @semavi 2008 Scion xd aldim 1000 dolara 260 000 milde...conta yanik...neyse conta 50 dolarmis, yagi suyu 200 dolarda masraf ettik...TAS gibi araba, geldi 1200 dolara...150 000 milde temiz de olanlari 3000-5000 bandinda gidiyor...Motor corolla, parca ucuz....ornek: 60000 milde cikma motor (tum motor) 1300 dolar... 2-3 sene kullaniyim conta yakmazsak teksasa getirip senden TAKASLA ust model alicam 🙂 hadi hayirli isler

• ⭐⭐⭐

Selamlar...
    Ben ilk araç olarak sıfır Honda Civic Hybrid düşünüyorum..Uzun süreli kullanabileceğim ve ileride evin 2. aracı yapabileceğim bir araç olduğunu düşünüyorum, farklı önerileri olanlar varsa zevkle dinlemek isterim..cars.com da bu aracın fiyatını 30k civarı görüyorum. Bu araçları ilk gelişimizde bir miktar peşin, aylık ödeme seçeneği ile alma şansımız var mıdır? Sonraki hedef Subaru Ascent olur, buna da yorum isterim..😉

• @Flight101 Ikisi de iyi araba, sifir alirsaniz yillarca kullanabilirsiniz.

• alman arabalari high maintenance kabul ediliyor genelde. bakimi tamiri vs masrafl oldugu icin ikinci elde ucuza bulunabiliyor.

• @halteran 2021 den beri 2014 model 1.6tdi golf7 kullaniyorum , volkswagen a asinayim denebilir ondan dolayi jetta düsünüyorum ben. Su zamana kadar bakimdan bakima gittim sanayiye sorun cikartmadi. Bakimi da öyle cok masrafli ve iscilik gerektirmiyordu. Ha tabi gidip 7k dolara bmw 3 series alinirsa o cok bas agritir 🙂 Volkswagenden memnunum sahsen abdde de ilk tercihim volkswagen olacak

• @rezanclz, VW avrupa arabalari cogunlukla Almanya'da, kuzey amerika arabalari Meksika'da uretiliyor yanlis bilmiyorsam. Buradaki VW tecrubeniz TR'dekinden farkli olabilir. Umarim olmaz tabi.

• @Not_Born_Yesterday bilgi icin tesekkurler. Sizce fiestalar nasil? basimi agritmasin istedigim yere gideyim yeter kafasindayim.

• @rezanclz, ford şanzıman sorunu burada da mevcut. Fiesta fusion iyi çıkabilir ama şahsen yanaşmam. Amerikalılar akıllı insanlar, onlar ne alıyorsa onu aldıkları yerden almayı tercih ederim.

• @Not_Born_Yesterday çok sağolun spesifik olarak önereceğiniz araba var mıdır? herkes prius al giriş seviye bütçe için en iyisi o diyorlar sizin fikriniz nedir bu konuda?

• @rezanclz, model tamamen kullanım önceliğinize bağlı. Eğer arabayı kullanarak yapacağınız işler olacaksa prius mantıklı bir seçim olacaktır. Aile çocuk varsa ayrı, çim yaprak bahçe işleri yapacaksanız ayrı…
    Her markanın yukarıdaki sınıflarda benzer modelleri olur. Marka olarak en güvenilirlik sıralaması toyota, lexus, honda… diye gider. consumer reports tarzı yerlere bakarak değişik markaların ve modellerinin her dalda (güvenlik, yakıt, bakım…) sıralamasına bakarak karar verebilirsiniz. Marka model belli olunca nereden alacağınız önemli. O da bulunduğunuz yere göre değişir.

• @ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi 2008 Scion xd aldim 1000 dolara 260 000 milde...conta yanik...neyse conta 50 dolarmis, yagi suyu 200 dolarda masraf ettik...TAS gibi araba, geldi 1200 dolara...150 000 milde temiz de olanlari 3000-5000 bandinda gidiyor...Motor corolla, parca ucuz....ornek: 60000 milde cikma motor (tum motor) 1300 dolar... 2-3 sene kullaniyim conta yakmazsak teksasa getirip senden TAKASLA ust model alicam 🙂 hadi hayirli isler

Arabayi kendiniz mi yaptiniz? Ust kapak yani headgasket conta 50 dolar ama o acilinca kapak taslanmali, subap lastikleri degismeli vs vs

Yada contyadan kastniz valve cover gasket mi?

Bircok 4 silindir aracin motoru 1000-1500 badinda ama motoru indirince illaki bir seyler daha cikiyor... Ben cok ucuz olan araclarda motor yapip masraf etmek yerine cope atmayi tercih ediyorum 300-500 kim ne verirse... Ugrastigina degmiyor, bosa zaman kaybi...

Bizim delivery isi yapan genclerinde efsane arabasi Chevy cobalt... Yok boyle bir essek 🙂

Benim geldigimde ki sansli arabamda 2002 pt cruiserdi... Ben dahil en az 4-5 forum ahalisinin isini gordu 3 yil boyunca 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |