Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ismailayaz Merhabalar , volvolar neden mesela uzuntu yaratir paylasirsaniz sevinirim . Esim toyotalari gorunum tasarim olarak pek begenmiyor .

• 3.2 yada 3.0 volvolarda buji, bobin, klima kompresoru, motor takozlari, aks, lower control armlar vs degsimleri 6 silindir toyotalardan daha kolaydi... Kimse toyotaya orjinal parca alip kullanmaz... Orjinal almazsaniz bu tip parclarin cogu her markada hemen hemen aynidir...

Soz konusu volvoda fari sokmek 20 saniyedir... Bir cok japonda ise tampon sokmeniz gerekir... Sirket acisindan cok kotu bir endustriyel tasarim aslinda bu volvolar... Cok kolay tamir edilebilir... Tek sorun hayatinda hic bu model volvo yada benzeri kolay luks gurup arabaya binmemis kisilerin bilmeden yaptigi yorumlar...

Her markanin kolay ve zor yonleri var...

Ben delivery yapanlara volvo onermiyorum, 6 silindir ile olmaz o isler... ama yeni geldim, butcem 8-12 arasi, iyi bir araba alayim guvenli olsun, yeterli donanimi olsun, zaten ikinci hatta ucuncu araba lazim olacak diyoarsani, kapida bir tane XC serisi volvo olabilir...

Isteyen istedigi arabayi elbette alsin ama kesin yargilarla size 'araba budur, illa bunu al' diyen bir cok kisinin otomotiv sektoru hakkinda bilgi sahibi olmadigini bilin... Cunku az cok cu sektoru bilen herkes, her markada sorunsuz, avantajli yada dertsiz modellerin oldugunu, hatta bir cok arabanin ortak parca kullandigini bilir...

• @Duygu-0, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@ismailayaz Merhabalar , volvolar neden mesela uzuntu yaratir paylasirsaniz sevinirim . Esim toyotalari gorunum tasarim olarak pek begenmiyor .

@TMG nin de dedigi gibi, volvo gibi premium markalari sifir alirsaniz cok kaybedersiniz. Bu alman yada japon olayi degil, luks markalarin hepsi bu sekilde...

Ikinci el temizini alirsaniz keyfinizi surersiniz... Elbette sizi kaziklamayacak ve harcadigi sure kadar iscilik tahsil edecek bir tamircinizde olmali...

Corolla ile volvo s60in buji ve bobin degisimi ayni isciliktir. Ne bir eksik ne bir fazla... Birinde iscilik daha fazla ise , bilin ki, ustaniz size yardimci olmuyordur...

• @semavi kapagi taslamadan yeni conta+yeni kapak civatalari ile kendim topladim... supap lastiklerine veya oteki ivir zivir aynen orjinal olarak kapagi geri yerine oturttum. 1000 mildir kullaniyorum sorun yok..

1000 kisi ayni seyi soyledi o arabayi AT COPE kimseye hayir gelmez dediler malim 260 000 milde bir scionXD...araba zaten ucuz bide cok kullanilmis yorulmus....

Ben yapicam dedim ve yaptim, pisman degilim

• @TMG fazla canimi SIKARSA gider bir kullanilmis motor alir 200 000 mile daha binerim 🙂 600 000 milde @semavi ye goturup ust modeli biseyle takas edebilirim

• @TMG , @semavi bizde de 2006 model bir V70 var ve asiri derecede arabadan nazar degmesin memnunuz. Araba cok oturakli ve masallah tank gibi, kendimde japon markalarindan birinin gorece temiz bir arabasi var ama cidden kiyas kabul etmez kalite - tokluk - surus keyfi acisindan.

Araba ile ilgili sizler kadar bilgili olmadigim icin bir konuda fikrinizi danismak isterim. Arabanin mekanik olarak bizim hissettigimiz hic bir problemi yok ama daha onceden bir kez yag degistirdigimizde alt tarafinda yag lekelerine denk gelmistim. Sonrasinda ara ara yagi kontrol ettim ama hizli bir azalma veya arabayi park ettigimiz zeminde buyuk bir yag lekesine vs denk gelmedik. Bu yaz tatile gittigimizde arac evin onunde 3 hafta kadar hareketsiz kaldi, ara ara yakin bir arkadas geldi calistirdi gitti. Araci calistiran arkadas aracin cok az yag damlattigini soyledi ama tatil donusu geldigimizde baktigimda cokta buyuk bir leke olmadigini gordum. Tahminimce ufak bir kacak var belkide kilcal bir delik vs, , servise goturdugumde tam olarak nereye baktirmam sizce dogru olur? Araba mekanigi konusunda malesef cok bilgim yok o yuzden sorum cahilce gelebilir kusura bakmayin, tesekkurler simdiden.

• @TMG , tesekkur ederim bakima gittigimde komple o zaman detayli baktirayim tesekkurler..

• @AE123 yag filtresi, ytag tapasi etrafina iyice bak oralardan da kacak olabilir

• @AE123, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@TMG , @semavi bizde de 2006 model bir V70 var ve asiri derecede arabadan nazar degmesin memnunuz. Araba cok oturakli ve masallah tank gibi, kendimde japon markalarindan birinin gorece temiz bir arabasi var ama cidden kiyas kabul etmez kalite - tokluk - surus keyfi acisindan.

Araba ile ilgili sizler kadar bilgili olmadigim icin bir konuda fikrinizi danismak isterim. Arabanin mekanik olarak bizim hissettigimiz hic bir problemi yok ama daha onceden bir kez yag degistirdigimizde alt tarafinda yag lekelerine denk gelmistim. Sonrasinda ara ara yagi kontrol ettim ama hizli bir azalma veya arabayi park ettigimiz zeminde buyuk bir yag lekesine vs denk gelmedik. Bu yaz tatile gittigimizde arac evin onunde 3 hafta kadar hareketsiz kaldi, ara ara yakin bir arkadas geldi calistirdi gitti. Araci calistiran arkadas aracin cok az yag damlattigini soyledi ama tatil donusu geldigimizde baktigimda cokta buyuk bir leke olmadigini gordum. Tahminimce ufak bir kacak var belkide kilcal bir delik vs, , servise goturdugumde tam olarak nereye baktirmam sizce dogru olur? Araba mekanigi konusunda malesef cok bilgim yok o yuzden sorum cahilce gelebilir kusura bakmayin, tesekkurler simdiden.

Sana yasayacagin durumu soyleyeyim 🙂

Bir ustaya gideceksin, oda diyecek ki su keceler degisecek... Sonra fabrikada belli torklarla kapatilan o araci acacak ve el yordami ile parcalari kapatacak... Daha sonra zamanla daha fazla yag akicatacak 🙂

Altta bir gollenme olmuyorsa dokundurmayin arabaniza...

Sizdeki arac benzinli ise 2.4 yada 2.5 turbodur. Oil filter housingten kacirma yapar. Valve coverdaki egzantrik kecelerinden kacak yapar genelde... Asiri degilse dokundurmayin, fazlalasinca mudahele edersiniz...

Korkutucu olan sey yag kacagi degil su kacagidir her zaman...

• @semavi , abi cok tesekkur ederim arac altinda gollenme olusmuyor 40 yilda bir belki 4 5 damla damlayip beton uzerinde leke olusturuyor ki arabayi aktif kullandigimizda bu durum hic olmadi aslinda Turkiyeye 3 haftaligina gittik araba hareket etmedi yerinden o esnada cok ufak 4 5 damla akmis betona ama yag seviyesini de kontrol ettim bir azalma eksiklik vs yok. Cok tesekkurler bilgilendirme icin, esimle her zaman youtube videolarinizi izliyoruz yolumuz duserse insallah gelip ziyarette etmek istiyoruz en kisa zamanda selamlar tekrardan..

• @AE123 yaga katilan UV isik altinda parlayan bazi maddeler var onu yaga katarak kacagin nerde oldugunu gozle bulabilirsin, UV light yardimi ile tabiki.
    tavsiye edilen en kalin yagi kullanmak kacagi bi nebze onler. misal ben 15/40 kullanirim, onerilen 5/30, Araba eski her yerinden kacak var

• Texas Austine yerleşeceğim , Tanıdığım vs yok araba alma işlerinde nasıl davranmalıyım. Türkiye Ehliyetim 90 gün geçerliymiş. Bütçem 3000-4000 $ Bandında olacak. Ne önerirsiniz. Tavsiyelerinizi rica ederim.

• @emirhankd $3-4 bin fiyat civarinda duzgun arac bulmak oldukca zor. Vardir elbette ama kisisel tecrubelerime gore, o fiyata arizasiz/sorunsuz bir araca rastlamaniz, 20% altinda bir sans.

• @MySea düşük fiyatlara alınan arabalar zaten genelde bir süre sonra bozuluyor bakım masrafı ile alınan fiyatın neredeyse 2-3 katına filan denk geliyor.
    Yani ucuz araba diye birşey yok.
    Genelde amerika ve kanada içinde arabalar bozulunca arıza verince satıyorlar tamiratı ile ugrasan yok. O nedenle 4-5 bin dolara alınan arabaların geneli ya bozuktur yada bozuluyor bir sure sonra. Yeni gelen göçmenler arasında oluşan bir sektör olmuş bu durum. Hemen ucuz fiyata araba arıyor yeni gelenler.

• @miaclub Siz ne kadara almıştınız. Hangi eyaletteydiniz?

• Merhaba, food trucklar ve motor tarzında olanlarla ilgili bilgi ve tecrübe sahibi birileri var midir sitede?

Benzer Başlıklar

• 129
  • 17
  • 312
  • 125
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |