DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@baran-bozdogan hayır daha önce iki defa red aldım vizem yok
-
M misha90 bu başlıktan bahsetti
-
@blueboy21 2024 talihlileri olan bizler de öyle dedik 57xx ile son anda alabildik. Çoğu kimsenin dediği gibi bu sene bu sayılarda bitiren Ankara 2025 kazananları için çok daha düşük Cn'lerde bitirecektir benim görüşüme göre. Tabi bu dediklerimi isteyen alır istemeyen almaz. Ankara'ya güvenmeyin :)
-
@evrentnrkl Evet Viyana konsolosluğunda çalışan bir Türk DV2025 için Türk'lere daha fazla mülakat vereceğiz gibi bir cümle demiş 2024 talihlilerinden birine oradayken.
-
@kayaomerrrr Mülakatınıza 7-15 gün kala hangi evrakların istendiğine dair mail gelir. Evraklar çoğunlukla standart olmakla birlikte, eğer sizin sicil kaydınız, başka bir ülkede uzun süre yaşamanız gibi durumlar varsa bunların evraklarını da standardın dışında ekstra sizden talep edebiliyorlar.
-
@minnesota 7100 mülakat aldı ama tahminlerimiz aralarda çok dosya atlandığı yönünde yani atlayarak buraya geldi belki de gerçek sayı 6400 vs bunu bilemeyiz.
-
Bu ileti silindi! -
@Mehmet-ynd Bende askerliğimi yanlışlıkla yapmadı olarak işaretledim, Mülakat aldıktan sonra dosyamı açtırıp düzeltme yapacağım. Hiç düzeltme yapmadan askerlik terhis belgesi ile mülakata gidip durumu açıklayabileceğimi okudum fakat riske etmeyip öncesinde düzelteceğim.
-
Merhaba arkadaşlar. Eğer olurda vizeyi alabilirsek benim olabildiğince erken, diğer aile üyelerinin de geç giriş yapması gerek. Bu yüzden balgam testine kalma ihtimali beni oldukça endişelendiriyordu. Hem 10 yıl önce ağır bir zatürre geçirdim, hem de okulda verem aşısı olmuştum. Bu yüzden bu gün bir röntgen çektirdim ve o bahsedilen beyaz lekeler bende örümcek ağı oluşturmuş :D Umarım ben röntgene bakarak yanlış bir tahminde bulunmuşumdur ama artık eminim. Anladığım kadarıyla genelde 1.5-2 ay önceden randevu tarihleri belli oluyor. 1 aya az bir zaman kala da mail geliyor. Mülakat tarihimi öğrendiğim anda doktor randevusu almamın bir yolu var mı. Yani 1 aylık zaman diliminden daha önceki bir tarihte?
-
@Ethem-Kostak @cemal1153 gerçekten ikinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Saatlerce yazıştık fikir alışverişinde bulunduk. Ve tabi ki forumdan edindiğim kıymetli bilgiler doğrultusunda da dosyamı Hong Kong'a taşımam gerektiğine karar verdim.
Dün gece KCC'ye mail attım az önce şöyle bir cevap geldi, dosyamı HK'a taşımışlar:Thank you for your inquiry.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
-
@fahriakc yardımınız için teşekkür ederim
-
@tuncay3502 hayırlı olsun inşallah tüm greencard talihlilileri umutlarına kavuşur
-
@tuncay3502 bu süreçte bir kişiye bile faydam olursa ne mutlu bana
-
@ugursway Şimdi gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Anladım nasıl yapıldığını teşekkürler.
-
@ozgurs merhabalar, esc sayfasi green card cekikisini ogrendigimiz yer. 2nl geldiginde yine ayni sayfaya girerek mulakat tarihini ve yerini kontrol ediyoruz.
-
@melikeee dünden beri sizin mesajlarınızı görüyorum. Herkes gibi bende aynı tavsiyeyi vereceğim. Bu başlığı en baştan itibaren okumanız size çok faydalı olacaktır. Bu CN numarası ile Ankara'dan randevu alabilmek gibi bir durumunuz olmayacak. forumu iyice okuduktan sonra eğer Schengen vizeniz var ise bir Avrupa ülkesi (en favori olan Viyana) yada vize istemeyen ülkelere taşımanız gerekmektedir. ABD'de yaşayan abinizin size şu süreçte hiçbir faydası olamaz. (eğer sizi 3 5 hafta içerisinde Abd'ye ışınlayamayacaksa) Sıra numaranızın aktif olmasına daha çok süre var ama ne kadar erken olayları kavrayıp dosyanızı taşırsanız o kadar kazançlı çıkarsınız
-
@tuncay3502 en ufak bir katkım olduysa memnun oldum, dosyanızın taşınmasına sevindim, artık current olmayı ve mülakat planı bekleyeceğiz ;) bol şans hepimize
-
@melikeee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, 28.000 sıralarda olmam şansımın düşük olduğunu söylediler böyle birşey var mı, kardeşim amerikan vatandaşı süreci onun üzerinden yönetiyoruz bunun etkisi var mıdır? Bazı yorunları okudum randevuyu başka yere aldırmışlar
Merhaba, Ankara için sıra numaranız çok yüksek, Ankara’dan umudunuzu hızlıca yitirip, daha önce defalarca bu başlıkta yazıldığı üzere dosyanızı başka postlara taşıma ihtimalinizi gözden geçirmenizi öneririm.
Birkaç kez aynı içerikte iletinizi gördüğüm için, bir daha ileteyim, bu başlığı bıkmadan, usanmadan en baştan dikkatle okumanızı öneririm, okumazsanız vize alma şansınızı yitirme ihtimaliniz çok yüksek.
ABD vatandaşı abinizin süreçte size faydası tabii ki olur ancak bu fayda mülakat almakla ilgili olmaz. Bu fayda, AoS yapmakla ilgili olur veya size sponsor olmakla ilgili olur.
Bu konularla ilgili de bu başlığı ve AoS başlığını dikkatle incelemenizi tavsiye ederim. Bol şanslar!
-
@deebee teşekkür ederim bu konu hakkında gerçekten hiç bilgim yok başka ülkeden mülakat tarihi mi talep etmem lazım
-
@ugurbocegi @ugurbocegi çok tesekkur ederim cevabınız icin :) Bi tik daha sakin kalmaya calisiyorum, bu konuda söylenen her pozitif soz benim icin çok kiymetli
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Birkaç gün önce hem Ziraat Bankasından hem de Enpara müşterisi olduğum için QNB Finansbank'tan konsolosluk için belge talebim oldu. Dikkatimi çeken iki husus var:
- QNB Finansbank "varlık dökümü" adı altında, tüm hesaplarınızdaki toplam bakiyeyi TL, USD, EUR cinsinden içeren bir belge veriyor. Ayrıca hesap hareketleri dökümünü de verdi. Bu iki belgeyi bir kaşe ve iki memurun imzalarıyla imzalayarak imza sirkülerini de verdiler.
- Ziraat Bankası varlık dökümü vermiyor, dolayısıyla tüm hesaplarınızda toplam ne kadar bakiye bulunduğuna dair bir belge alamadığınız gibi varlıklarınızın TL, USD, EUR karşılıklarını aynı anda içeren bir belge de alamıyorsunuz. Size yalnızca "hesap ekstresi" yani hesap hareketlerinizin dökümünü (tek kaşe, iki memurun imzası ve imza sirküleriyle beraber) veriyorlar ve örneğin altın hesabınız varsa bu belgede "Kullanılabilir bakiye: 20,13" ve yukarıda başka bir yerde "Döviz Cinsi: A02" yazıyor. Google'dan "A02 gold" diye İngilizce arattığımda altınla ilgili bir bilgiye rastlayamadım dolayısıyla yurtdışındaki konsolosluk bunu gördüğünde 20,13 gram altınınızın olduğunu anlamakta güçlük çekebilir.
İki adet de sorum var:
- Her iki hesabımda da varlıklarımı altın cinsinden tutuyorum. Ancak son 1 yıldır bu hesaplarıma ek bir yatırım yapmadım dolayısıyla altın hesabımın hesap hareketleri dökümü her iki bankanın verdiği belgede de boş görünüyor (zaten altın hesabı dışında para tuttuğum hesabım yok dolayısıyla hesap hareketleri dökümüm boş görünüyor). Bu bir problem yaratır mı?
- Her iki bankanın da verdiği belge Türkçe, bunları İngilizceye yeminli tercüme + noter onayı + apostil yaptırmam gerekiyor mu? Bir de imza sirküleri de Türkçe, imza sirküleri için de yeminli tercüme + noter onayı + apostil yaptırmam gerekir mi? (Vize görüşmesine Hong Kong'da gireceğim.)
- Sizce Ziraat Bankasındaki varlıklarımı Enpara'ya (yani QNB Finansbank'a) aktarmalı mıyım? Ancak bunu yaparsam toplu para girişi olduğu için şüphe çeker mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum