Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @memetozkan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Baran-Soylu öncelikle hayırlı olsun. Benim de sormak istediğim önceden olduğun bir aşı var mı gitmeden biz de yaptırabildiğimizi yaptıralım. Covid aşısı hiç olmadım orada covid ile ilgili bir bilgilendirme oldu mu veya olmadan gelip orada nasıl bir yol izleniyor bilginiz var mı? Teşekkürler.

öncelikle teşekkür ederim. yakın zamanda olduğum bir aşı yok, bebeklikten kalan bir aşı kartım vardı ona göre yapıldı diğer aşılar. gitmeden benim fikrime göre tetenoz ve grip aşısı yaptırabilirsiniz. bana bu ikisi hariç bir de su çiçeği aşısı yapıldı unganlarda. covid ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı bana, 2021 yılında 2 doz biontech aşısı olmuştum. E-nabızdan aldığım aşı kartımı verdim bir sorun oluşmadı, zaten Türkiyede covid 19 aşısı bulunmadığı için şuan olma imkanımız yok. ben bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum gönlünüz rahat olsun.

• @sahin16 covid kartını e nabızdan temin ettim, çocukluktan kalan belgeyi de evden bulup kendim excelden çevirdim, td yi ise sağlık ocağından yaptırdım e nabızıma düştü.

• @bahar_aydin hayır istemedi ben kendim sağlık ocağından yaptırdım.

• @bthn taşıma için ikamet şartı aranmıyor artık (yeni gelen FAM yasası ile). Ama schengen için soruyorsanız deneyebilirsiniz.

• Merhaba. 2004 dogumluyum 20 yasindayim. Bu sene 2. defe katilisim olacak. Babam da katilacak. Anne ve baba 21 yasinin altindaki cocuklarini abd'ye cagirabiliyor diye okumustum. Yalniz soyle bir sorum var babama greencard cikar ise mulakattir vizedir pasaporttur abdye girene kadar ben 21 yasina girmis olacagim muhtemelen. O yuzden benim de gitmemde bir sorun cikar mi? Ayrica babama greencard cikarsa eger ABD'ye tek basina girip bir sure sonra dilekce verip beni cagirmasi mi gerekiyor, yoksa ben de onunla birlikte girebiliyor muyum?

• @Gs1905 Hocam selamlar, biz de sizinle aynı süreçten geçtik, öncelik olarak mülakat tarihi geldikten sonra ankara konsolosluğuna mail atıp ya da ( sistem navigatörden) bildirimde bulunup kendi ds-260 formunuzu güncelleme talebi oluşturmanız lazım. (Eğer mülakat tarihi gelmeden yaparsanız sizin mülakat tarihinizi çok geç vakitlere verme ihtimalleri doğabiliyor) neyse devam edelim. Konsolosluk belli bir saat dilimi için formunuzun kilidini açıyor Ds-260 formunuzu düzenleyip medeni halinizi evli yaptıktan ve eşinizin bilgilerini girdikten sonra tekrar form kapanacak ve konsolosluk eşiniz için de ekstra bir ds-260 formu gönderecek. (Bu süreçlerde mailinizi sürekli kontrol edeceksiniz) Onu da doldurduktan sonra, eşiniz ve kendi adınıza unganlardan muayene randevu tarihi alıp muayene olmanız, sağlık raporunu ve evlilik kanıtları( geçmiş fotoğraf vs nişan düğün fotoğrafları) gerekli tüm döküman ve evrakları alıp dosya oluşturup, mülakata eşinizle birlikte giderken yanınızda götürmeniz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@sahin16 kanıtlamanıza gerek yok kira sözleşmesi istemiyor sizden ds formunu doldururken sadece yaşadığınız yerleri yazmanız yeterli

• @metinbeci hayır yoktu kendim çevirmiştim.

• @bahar_aydin işinizi ne kadar sağlama alırsanız o kadar iyidir, sizi rehavete sevk etmek istemem ama kendi tecrübeme dayalı olarak şunu söyleyebilirim ki götürdüğünüz aşı kartına bakmıyorlar bile. Sekreter evrakları istediğinde önce aşı kartımı akabinde çevirisini uzattım ve bunun çevirisi olduğunu söyledim orijinaline bakmadan geri verdi bu daha iyi diyerek. En doğrusu aşı kartınızı çevirisiyle beraber mail atıp hangi aşılara ihtiyacınızın olduğunu sormanız olabilir.

• ⭐⭐

@bthn selam, eger senin yerinde olsaydim, okulu bir sene daha uzatma pahasina erasmusa bakardim. Bence senin icin en kolay schengen alma yolu erasmus. Su sekilde bir yolda izlenebilir, henuz senin current olmana hayli bir zaman var. senden once current olup dosyalarini farkli yerlere tasiyan forumdaki 2025 talihlilerinin deneyimleri sana yol gosteriyor olacaktir. Bu nedenle surecini cok iyi bir sekilde yakindan takip etmeni oneririrm. Surecinde bol sanslar. Hersey gonlunce olsun.

• ⭐⭐

@Trio selam, asagida yer alan linkten her konsolosluk ne kadar mulakat vermis, en son hangi cn’ye vermis gibi detaylari gorebilirsiniz.

• ⭐⭐

@abdullahbulut selam, turkiyede covid asisi bulunmuyor. Sistemden asi randevusu olusturabiliyorsunuz fakat gunu geldiginden asinin olmadigi bilgisini iletiyorlar. Mulakata nerede gireceginize bagli olarak, orada bulunan saglik kurulusu ile iletisime gecip, son durumu ogrenmenizi tavsiye ederim. Hong kong ozelinde ise, burada asi oldugundan asi yapmaniz gerekiyor bilginize. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@ozgurs selam, ds260 i doldurdugumuz sayfada sag ustte eger dosyaniz kcc degilde bir konsolosluk adi gorunuyorsa, size mulakat tarihi verildigi anlamina geliyor. Sonrasinda kcc ye mail atarak mulakat tarihinizi ogrenebilirsiniz. Kcc sadece mulakat tarihi soyluyor, saati ogrenmek icinse, konsolosluk ile iletisime gecmeniz gerekiyor. Normal sartlarda surec bu sekilde degil fakat suanda 2nl tarafinda yasanan sorun nedeniyle bu sekilde bir yol izleniyor. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@stevefox77 selam, hong kong ozelinde bilgi verecek olursam, size yapilacak asilari iletiyorlar. Sonrasinda olmaniz gereken diger dozlarin 2. doz veya 3.doz bilgisini veriyorlar ve bu asilarin dozlarini olmanizi bekliyorlar. Mesela polio asisini burada oldum, 2nci dozu 1 ay sonra ve 3ncu dozu 6 ay sonra yaptirmami soylediler. Diger saglik kuruluslarinda da surec asagi yukari bu sekildedir diye tahmin ediyorum. Bol sanslar.

• @onuru teşekkür ederim ya ben de dosyamı Hongkong a taşımıştım durum öyleyse orda yapıcam artık siz hongkong a gittiniz mi yoksa beklemede misiniz sizin sürecinizi hala merak ediyorum

• ⭐⭐

@yasincl selam, bishop lei de konakliyorum. 27 gece icin yaklasik 100k lik bir odeme yaptim. Saglik kuruluslarina ve konsolosluga 20 dk yurume mesafesinde. Dilerseniz taksi veya toplu tasima ile de gidebilirsiniz. Toplu tasima icin asagidaki siteyi kullaniyorum, tavsiye ederim.

• Yani bu aşıların doz aralıkları bu şekilde aylar sonra olunması gerekiyorsa hala mülakat tarihi bile belli
    değilken Türkiye de olmaya başlamak en mantıklısı öyle mi?

• ⭐⭐

@abdullahbulut selam, yaklasik bir haftadir hong kong tayim. Onceki sayfalarda saglik muayenesinde yasadigim deneyimi paylasmistim. Dilerseniz bir goz atabilirsiniz. Bol sanslar.

• ⭐⭐⭐

@abdullahbulut Selamlar. Numaranıza bakıldığında daha zamanınız var, güzel bir takvim planlayıp, 1 den fazla doz isteyenlerin ister sadece ilk dozunu yada tüm dozları olmuş şekilde sağlık muayenesine girme şansınız var...

Bir de excel tablomuza kendinizi eklerseniz harika olur..
    Sürecinizde başarılar...

• @Flight101 Antikor testini herhangi bir hastanede yaptırsak olur mu? özel yada devlet fark etmiyor sanırım test sonucuna göre hareket edilecek nede olsa diye düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |