Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.4k 953
  • ⭐⭐

    @yalcin61 merhabalar, bir kac post ustte nicolsondan gelen evragi paylasmistim, gozunuzden kacti herhalde tekrardan paylasiyorum.

    86e40ef6-fd77-41d9-810d-6024f429a913-image.jpeg

  • ⭐⭐

    @ATS16 merhabalar, tavsiyeniz icin tesekkurler. Listeme ekledim. Sanirim ben plan yaparken buyuk bir hata yaptim. Hava durumunu kontrol etmedim. :slightly_smiling_face: suanda disarida bardaktan bosalircasina yagmur yagiyor. Buda bir tecrube oldu bana artik once hava durumunu kontrol ederim.


  • @Flight101 Teşekkürler Wikipedia :) Bir yandan çalışırken bir yandan da bu aşı sürecini sağlık ocağıyla yürütmem imkansızdı. Hala sinirliyim hastanedekilere. Olmadan evvel durumumu neden buna ihtiyacım olduğunu tane tane 'Türkçe' anlattım, ama tabiiki klasik dinleme özelliğimiz yok! Enabız da şuan sadece enjeksiyon yapıldı olarak gözüküyor çıldırdııımmmmmm. Şimdi de aşı kartı bulmamı istiyorlar aşı kartımla gidersem ilgili bilgileri ekleyebileceklerini söylüyorlar.


  • herkese iyi günler. sonuçlar açınlandığından bu yana bu forum sayesinde inanılmaz bilgiler edindim hepinize teşekkür ederim. Yalnız tam aklımda oturtamadığım bir şey var dosya taşıma işlemi ile ilgili. Yüksek cn'li arkadaşların dosya taşıması mantıklı geliyor gayet ama benim cn'ye yakın olan kişilerin dosya sebebi tam olarak nedir acaba. Ankaranın her sene düşen performansı mı bu fırsatı bir an önce değerlendirmek mi yoksa başka sebepleri var mı benim gözümden kaçan


  • @goktug1122, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    herkese iyi günler. sonuçlar açınlandığından bu yana bu forum sayesinde inanılmaz bilgiler edindim hepinize teşekkür ederim. Yalnız tam aklımda oturtamadığım bir şey var dosya taşıma işlemi ile ilgili. Yüksek cn'li arkadaşların dosya taşıması mantıklı geliyor gayet ama benim cn'ye yakın olan kişilerin dosya sebebi tam olarak nedir acaba. Ankaranın her sene düşen performansı mı bu fırsatı bir an önce değerlendirmek mi yoksa başka sebepleri var mı benim gözümden kaçan

    Hocam bu sene Ankara konsolosluğu 3-4 binlere anca gelir gibi görünüyor, sen dosyanı taşımadıysan hızlıca bi plan yapsan harika olur 🙏🏼


  • @Ben-Batur merhaba hocam. bu sonuca nerden vardınız acaba ? Kaçırdığım bi konu mu oldu acaba diye soruyorum. Biyerde okumuştum konsolosluk eleman alımı yapmış diye. İnşallah TC den daha fazla kişi vize alabilir.


  • @goktug1122 haziranın başlarında aynı düşünceye sahiptim :) dosya taşıma için uğraşan insanlara bakıp şükrediyordum cn allahtan 5.3k diye. Bir gün ufak bir analiz yaptım; eğer bu cn ile dv2023 talihlisi olsaydım vizemi ocakta alacaktim. dv2024 talihlisi olsaydım temmuzda alıyormuşum.
    Bu ne demek? Ankaranın 1 yılda 6 aylık bir gerileme yapması demek. bu sene de yine aynı gerilemeyi yaparsa temmuzda 3k cnliler anca vize alacak demekti. bunu görür görmez taşıma işlemleri için derinlemesine araştırma yapmaya başladım ve fam yasası ile dosyamı taşıdım ekime mülakat aldım.


  • @gucarslan benim green card serüvenim
    6 Mayıs 2023 de kazandı maili geldi
    4 Temmuz 3 de D260 formunu doldurdum
    4 Nisan 2024 mülakat için gün verildi [20 Mart da sağlık raporu aldım]
    7 Nisan da PTT den 6 aylık vize basılı pasaportumu ve Amerikaya girişte pasaport polisine teslim edilmek üzere dosyayı teslim aldım.
    19 Ağustosta Amerikaya gidip evraklarımı teslim ettim ve 22 Ağustosta geri döndüm.
    6 Eylülde belirttiğim adrese green card teslim edildi.
    The End


  • @Selin-2

    Dear Sir/Madam

    I am writing to kindly request the transfer of my Diversity Visa (DV) case to the U.S. Embassy in (taşımak istediğiniz konsolosluk). We are planning to stay at the following address during our time in (konsolosluğun olduğu şehir):

    (belirteceğiniz adres) tanıdığınız varsa onun adresini yazın yok ise otel/hostel/airbnb yazabilirsiniz)

    Name:
    Surname:
    Date of Birth:
    Case Number:


  • Sorulduysa özür dilerim ama onay veya randevu maili gelmeden önce, randevu tarihini sorgulama yapabileceğimiz bir link var mı veya ne aşamadayız öğrenebileceğimiz bir sorgulama ekranı?


  • @Gs1905 sıkıntı olmuyo hocam taşıyabilirsin ben kcc ile ilk önce tiran a daha sonra ordan da hong kong a taşıttım


  • Viyana'da mülakat için ingilizceye çevirtmemiz gereken belgeler neler acaba? Hem orada üniversite başvurusu için gerekli olanlar hem de vize mülakatı için çevirtmemiz gerekenler neler?


  • @Mehmet-ynd Sebebini mantık çerçevesine oturtamadığımız bi şekilde Ankara konsolosluğu her zaman daha az DV dosyasına bakıyor. Ankarada çok daha küçük, çok daha az personeli olan konsolosluklar Ankaranın 2-3 katı dosya bakıyor. Yani neyin yanlış gittiğini tespit etmeye vakit ayırmak yerine (çünkü bizim çözüm bulacağımız bi konu değil) kendimizi kurtaracak hareketi erkenden yapmamız çok daha önemli hocam :)


  • @onuru kardeşim durumun var ise makao ya git

  • ⭐⭐⭐

    @leylaa 😂...Aşı kartı aile hekiminizden temin edilebilir...Bir hekimimden international aşı kartı örneği buldum. En kısa sürede onu drive a atıp link paylaşacağım...Belki işimizi görür..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Katzfiell_ DV2023 Viyana mülakat deneyimlerinden seçilen derlemeye aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz, dosyayı hazırlayan @atalardankalanbirben'e teşekkür edebilirsiniz bu çalışması için...

    https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1709286503667-xcode.pdf


  • @goktug1122
    DV25 ozelinde ilk bultenler ile mulakat almaya uygun bir cn’niz var. Normal duzende isleyen bir konsoloslukta mülakata gireceginizi varsayarsak, sizinle benzer cn sahip dosyasini baska ulkere tasiyan insanlar gibi butun surecinizi tamamlayip 2024 yili bitmeden Amerika’ya yerlesebilme ihtimaliniz bir hayli yuksek. Gelin gorun ki hayallerinizi kabusa donusturecek bir gercek var o da Ankara. Siz mali yilinizin son zamanlarinda hala vize almayi beklerken, sizinle benzer cn sahibi dosya tasiyarak vizelerini alan kisiler, Amerika’da is bulmus, evlerine yerlesmis, cocuklari okula baslamis, kredi skorlari olusmus, kendilerine gore bir duzen kurmus olarak Amerika’da ki hayatlarina devam ediyor olacaklar. Bu surenin ne kadar onemli oldugunu buraya gelince cok iyi anlayacaksiniz. Bu arada bu bir lutuf degil, olmasi gereken ve en dogal olan surec. Gecmis yillarinin deneyimlerini okuyup, ozumseyen bir DV25 kazananin Ankara’dan mulakat beklemesi cok buyuk bir risk aliyor oldugu anlamina geliyor. Tabii ki surec sizin ne yapacaginiza karar verecek olan da sizsiniz, sureciniz de bol sanslar dilerim.


  • DS260 formumu açıp düzeltmem gerekiyor nasıl yapabilirim? Sistem üzerinden Ankara'ya mail attım ama dönüş alamadım


  • @Baran-Soylu Mailinizi dün ve bugün özelinde düşünerek gönderdiğinizi varsayarsak eğer konuyla alakalı dönüş haftaiçini bulacaktır.


  • @evrentnrkl geçen hafta göndermiştim bir dönüş alamadım henüz


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum