Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
Bugun benzini $2.679’dan doldurdum NJ’de costco’dan.
Subat 2022’den beri butun benzin alisverislerini kaydediyorum ve bu fiyat subat 2022’den beri en dusuk fiyat suana benim aldigim.
Daha once aralik 2022’de $2.779 ve Ocak 2024’te $2.719 en dusuk aldigim benzin olmustu. $2.679 cok iyi bir fiyat.
Ben benzini hep costco’dan aliyorum.
Simdi kayitlarima baktim da aldigim en pahali benzin de haziran 2022’de $4.819 ile olmus yine Costco’dan.
-
@copataxi san franciscoda zor o fiyata ancak belki kötü taraflarında studio bulabilirsiniz ama o bile kesin değil. O fiyata oda bulabilirsiniz ama
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@rnc Bence tek kisi icin kahvaltiyi evde yapip, aksam yemegini disarida yemek daha ekonomik olabilir. Mall'lerdeki food court'larda ortalama yemekler $10-12 civarlarinda. Marketten gunluk aksam yemegi icin alisveris yapmak, tek kisi icin daha pahaliya gelebilir.
Ucuz oldugu için herhalde insanlar dışarıdan yemek yiyorlar. Hoş 2 işte çalışan birisi de evde yemek yapacak vakti olmaz o yüzden dışarıdan yemesi normal olur.
-
@Emre-Kurtulmuş Eee NY ve San Francisco'da toplu tasima var ve Amerika'nin bircok yerinde yoksa Amerika'nin genelinde toplu tasima yok oluyor. ki yok zaten ya da cok yeteriz. Charon da dogru soylemis.
-
@Houstonwehaveproblem ben zaten amerikada toplu taşıma yaygın demiyorum, büyük şehirlerinde toplu taşıma genellikle var yok değil. Ama nasıl ki amerika geneli için toplu taşıma çok yaygın diyemiyorsak, toplu taşıma yok diyede bahsedemeyiz diyorum
-
@Emre-Kurtulmuş hocam şöyle;
abdnin belirli şehirlerinde toplu taşıma yaygındır ve kullanılır. San Fran olsun new york olsun vs.
lakin diğer büyük şehirlerde toplu taşımanın yaygın oldugunu söyleyemeyiz. Ben vegasta çalışıyorum, abd standartlarında orta büyüklükte bir şehirdir. Burada otobüsler var lakin ya yaygın değil yada uzun süre beklersiniz bir yere gitmek için. Ben ocak ortasında geldim, şubat başında araba almaya karar verdim, martta aldım. İyi ki almışım, öbür türlü saçmalık.
Houston olsun, dallas olsun, miami olsun benzer şekilde.abdye yeni gelen herkese ilk söylenen şey;
-araba alın. Hatta hayatinda abdye sadece turist olarak gitmiş herhangi birine sorsanız bile aynı cevabı alırsınız.bu laf boşuna söylenmiyor. Bu lafın tek istisnası new yorktur(araba orada ölümdür), veya san frandir. Los angelesta da güzel bir sistem var yaşadığınız yere göre değişir gerçi.
Ha siz dersiniz ki ben toplu taşımayla işimi halledeceğim, biz birşey diyemeyiz. Lakin abd toplu taşımayla bilinen bir ülke değildir. 2-3 tane şehirde olması birşey değiştirmez.
Hangi şehre gidecekseniz, taşınacaksanız vs. toplu taşımayı araştırın. -
@charon seattle, la, san fran, new york gittiğim büyük şehirlerin hepsinde toplu taşıma olduğunu ve yaygın derecede kullanıldığınıda gördüm. Küçük şehirlerde veya bölgelerde toplu taşıma o kadar gelişmemiştir bu normal. Onun için ben size zaten amerikada toplu taşıma yaygın bir şey demedim ilk iletimdede. Yüz ölçümü bu kadar büyük olan bir ülke için komple olarak bu yok bu var gibi bir genelleme yapmak çok doğru gelmiyor bana bundan bahsettim
-
@Emre-Kurtulmuş burada söylenen abdde toplu taşıma yok cümlesi toplu taşımanın pratik olmaması ile alakalı. Büyük şehirlerin ciddi kısmında da toplu taşıma ya yok,ya çok az, ya da pratik değil.
bunu anlamak zor olmasa gerek.hadi onu geçtim, sizin dediğiniz gibi toplu taşıma büyük şehirlerde süper olsaydı kimse araba almazdı :)
-
Selamlar, benim aylik sabit giderlerim su sekilde:
Rent - 1 bedroom apartment - Wellesley, MA - $1800 (heat, hot water, parking included)
Car loan monthly - 2024 Mazda CX-5 - $490 (monthly)
Car insurance - $110 (monthly)
Gas - $120 (monthly)
TMobile - Home and mobile - $135 (monthly)
Health insurance, dental, vision - $70 (weekly)
Cooking gas, electricity - $50 (monthly)
Highway - $80 (monthly)
Car wash - $40 (monthly)
Grocery - $400 (monthly - one person)*Calistigim yer Boston Seaport tarafinda
-
hocam 1 oda 1800 dolar çok değil mi? boston da bile ortalama 1000 dolara gördüm ben zillow ve marketplacete
-
@datanist 1800 dolar verdikten sonra o parayi krediye vermek mantıklı değil mi? en azindan insanin kendi evi olur diye düşünüyorum?
-
6.2 fix 30 yil %5 pesin versen $1800 Boston'dan kumes alabilirsin sanirim su an. Houston'da bile zor boyle fiyatlar.
Boston ve cevresi inanilmaz pahali ancak Houston'a yuz kere tercih ederim orasi ayri. Umarim bir gun:)
-
@Onur-Kürekçi
Türkiye'de daireler 1+1 ya da 2+1 şeklinde satışa ya da kiraya sunuluyor ama ABD'de oturma odası ilanda bahsedilmez. Yani 1 bedroom deyince 1 yatak odası + oturma odası olan tüm daireden bahsedilmiş olur. Hatta 1bed 1bath ya da 2bed 2bath denilir.
Boston'da merkezde veya merkeze yakın lokasyonlarda 1 yatak odalı daire fiyatları en az 2500 ve üstüdür ama sayın datanist merkezin az dışına çıkmış 1800'e 1 yatak odalı ev kiralamış arabasıyla işe gidiyor sanırım. Çok da iyi yapmış güle güle otursun.
Sizin bahsettiğiniz kiralık oda, bir daire ya da bahçeli ev içinde her odada bir kiracı kalır, banyo ve mutfak ortak olur, fiyatlar 1000'den başlar doğrudur. -
@Houstonwehaveproblem airbnbde 1 bedroom daireler var 1100 dolar civarina.
1800 dolar abartili.Vegasta bile 1000 1200e bulunabilir ki Vegas pahalidir.
-
@Onur-Kürekçi 1 bedroom apartment fiyatı, 1 room değil.
-
@rnc $1800 1 bedroom dairenin kirası.
-
@Serapp Wellesley’i gördükten Boston’da yaşamak çok mantıklı değilmiş onu anladım. Arabanız olması lazım tabi ve araba ile 15 dakikada her şeye ulaşmak mümkün. Ben özellikle Natick Mall tarafına gidiyorum alışveriş için.
-
@datanist wellesley genel olarak nasıl eğitim güvenlik açısından bilginiz var mı ? çocuklu ailelere önerir misiniz ? sizin imzanızda görüp bakmıştım... küçük merkeze nispeten yakın bir yer... ama kiralar bayağı yüksek gibi
-
@serel güvenlik ve eğitim açısından çok iyi. Kiralık yer bulmak biraz zor ama. Yaşayanların çoğu çocuklu aile zaten.
-
@datanist anladım hocam teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum