Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Henry-bloor sans degil hocam,gemiye gelip basvuru aliyorlardi. Sube muduru eski cruise calisani oldugu icin.
    Travel rewards guzel kart,her yerde kullandim, cok guzel exchange rate'i var

• Selam arkadaşlar. Geçen sene Ekim ayında Amerika’ya ilk girişimi yapmıştım. Orada bir banka hesabı açtım. Hesabıma 1000 dolar kadar parada yatırmıştım. Ancak herhangi bir kart alamadım çünkü hem çok fazla zamanım yoktu hem de SSN kartım sonradan elime ulaşmıştı. Green card elime ulaştıktan bir süre sonra Amerika’dan ayrılmam gerekti okuldan dolayı. Şimdi mezun oldum ve kalıcı olarak Amerika’ya döneceğim. Lakin bir kredi skorum oluşmuş mudur vs öğrenmek istedim. Çünkü dönünce 10-15 bin dolar civarı ikinci el bir araba almayı planlıyorum down payment ile ancak acaba bu yöntem ile alabilir miyim böyle bir ihtimal var mı bunu öğrenmek istedim bilgisi olan varsa diye. Bu arada Austin Texasa gideceğim. Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.

• ⭐⭐⭐⭐

@Osman-2 herhangi bir kredi kartı vs almadınız anladığım kadarıyla onun için bir kredi skorunuz yoktur diye tahmin ediyorum.
    Şu anda yapabileceğiniz en iyi seçenek bence hazır dönmedende eğer amerikada sunabileceğiniz bir güvenilir adresiniz varsa referans koduyla discover karta başvururdum ufak tefek harcama yapardım statement oluşsun diye. En azından kredi skorunuzun oluşması için gereken 6 aylık süreci erkenden başlatmış olursunuz

• @Osman-2 ben Chase Bank'da hesap açtım ve yaklaşık 9 aydır o hesaptan debit kart ile para harcıyorum. Her hangi bir kredi skorum yok. Dolayısıyla sizin de kredi skorunuzun olma ihtimali yok. 😞

• ⭐⭐

@Osman-2 kredi skorunun oluşması için kredi kartı gerekir.
    kredi kartı için ssn'e gerek yok. SSN sadece kredi skorunuzu görmek için kullanılır. Başka artıları da var tabi.

alelade bir abd hesabı kredi skoru oluşturmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Osman-2, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Selam arkadaşlar. Geçen sene Ekim ayında Amerika’ya ilk girişimi yapmıştım. Orada bir banka hesabı açtım. Hesabıma 1000 dolar kadar parada yatırmıştım. Ancak herhangi bir kart alamadım çünkü hem çok fazla zamanım yoktu hem de SSN kartım sonradan elime ulaşmıştı. Green card elime ulaştıktan bir süre sonra Amerika’dan ayrılmam gerekti okuldan dolayı. Şimdi mezun oldum ve kalıcı olarak Amerika’ya döneceğim. Lakin bir kredi skorum oluşmuş mudur vs öğrenmek istedim. Çünkü dönünce 10-15 bin dolar civarı ikinci el bir araba almayı planlıyorum down payment ile ancak acaba bu yöntem ile alabilir miyim böyle bir ihtimal var mı bunu öğrenmek istedim bilgisi olan varsa diye. Bu arada Austin Texasa gideceğim. Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.

Kredi skoru herhangi bir kredi ürünü kullanmadığınız için oluşmamıştır. Ancak bu durum arabayı krediyle almanıza engel değil. Buraya yeni gelenler de hiçbir kredi geçmişleri olmamasına rağmen krediyle araba alabiliyorlar. Tabi faiziniz yüksek çıkacaktır ona hazırlıklı olun. Daha düşük faizler için bölgenizdeki credit unionlarla görüşebilirsiniz.

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim

• @EzgiLera teşekkürler

• Merhabalar;
    Garanti Bankasından alınmış American Express (siyah renkli) kredi kartımı bir kaç yıldır Türkiye'de ve USA harici farklı ülkelerde kullanmaktayım. Bu durumun USA için credit score oluşumuna katkısı oluyor mu acaba? Deneyimleyen varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

• @mertCanAldirmaz, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Merhabalar;
    Garanti Bankasından alınmış American Express (siyah renkli) kredi kartımı bir kaç yıldır Türkiye'de ve USA harici farklı ülkelerde kullanmaktayım. Bu durumun USA için credit score oluşumuna katkısı oluyor mu acaba? Deneyimleyen varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

@mertCanAldirmaz merhaba, hayır hiçbir katkısı olmaz. CS için ABD’den SSN no ile başvurarak kredi kart çıkartmalısınız.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@deebee kredi karti icin ssn'e gerek yok(BofA icin). Kredi skorunu gormek icin ssn lazim

• @charon, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@deebee kredi karti icin ssn'e gerek yok(BofA icin). Kredi skorunu gormek icin ssn lazim

Söylemek istediğim şey de buydu. SSN olmadan CS olmaz CS olusur ama takip etmeniz zor olur.

• ⭐⭐

@deebee hayir SSN olmasa bile kredi skoru olusturursunuz.
    Ama o skoru goremezsiniz. Posta yoluyla ogreniliyor diye okumustum gerci.
    Ssnsiz kredi karti aldim agustos 2023te. Haziranda Ssn gelene kadar skoru ogrenemedim.
    Lakin credit history Agustos 2023ten basliyor

• @charon, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@deebee hayir SSN olmasa bile kredi skoru olusturursunuz.
    Ama o skoru goremezsiniz. Posta yoluyla ogreniliyor diye okumustum gerci.
    Ssnsiz kredi karti aldim agustos 2023te. Haziranda Ssn gelene kadar skoru ogrenemedim.
    Lakin credit history Agustos 2023ten basliyor

Bir türlü anlatamadım, size katılıyorum. O zaman son kez şöyle düzelteyim 🙂

SSN finansal sistemde kimlik doğrulama sistemlerinden biri, hatta en doğrusu olarak kabul ediliyor. CS’u oluşturmak için ABD’de kredi kartı almanız gerekiyor, çoğu banka SSN’siz kredi kartı vermede zorluklar yaratsa da durumunuza göre alabiliyorsunuz.

SSN olmadan olusan CS’yi görmenin farklı yöntemleri var, online olarak takip edemeseniz de ilgili kuruluşlardan öğrenebilirsiniz.

• ⭐⭐

@deebee simdi anlastik 😉

• Selam dostlar, başlık altında güzel bilgilendirmeler olmuş herkese teşekkür ederim. Ancak merak ettiğim 6. ayınızı doldurduğunuzda kredi skorunuz kaç görünüyordu? Benim şu an BOFA'dan 1 debit kartım 1 de kredi kartım var. Harcamalarımda %30'u geçmiyorum vb vb. 6. ay sonunda kredi skorum tahminen ne olacak merak ediyorum?

• ⭐⭐⭐⭐

@OA-OA bundan bir ortalama çıkartmak zor çünkü bir çok etken var. Bu 6 ay içinde skor oluşana kadar araba için krediye başvurmak zorunda olan oluyor, birden fazla kart başvurusu yapıp hard inquiry alan oluyor vs bir çok değişik etken olur bu noktada

• ⭐⭐

@OA-OA 767 ile baslamistim Ben. Sadece kredi kartini odedim

• Selam arkadaşlar. Bu gün Garantiden bir bildirim geldi. Amerikan Express Card başvurusu yapmak istermisiniz diyor.
    - Bunun amerikadaki Amerikan express kart ile bir ilgisi olma ihtimali var mı?
    - Bunu çıkartırsam amerikada kredi skoru birikeceğini sanmıyorum çünkü henüz bir ssn numaram yok ama eminde olamıyorum. Ssn numaram geldiğinde bu kartın kredi puanı ssn'e bağlanır mı?
    - Birde Amerikada herhangi bir bankadan kart çıkarırken bu kartın bir etkisi olur mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |