Kredi Skoru / Credit History
-
@Redbeard, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhabalar, Amerika'ya geldiğimde yaşayacağım şehirde olmadığından dolayı klasik olarak BOFA'dan hesap açmadım. Houston'da çalışan Özlem hanım (inanılmaz düzgün birisi ve forumda adı çok geçti. Hemen hemen herkese elinden gelen yardımı yapıyor.) yaşayacağınız şehirde Bank Of America şubemiz yok bence hesap açmayın demişti ama keşke ve keşke açsaymışım. BOFA secure yada cesur olmayan kartı verdiğini çok defa okudum. En azından secure kart almak sanırım SSN geldikten sonra kredi skoruna etkisi oluyor diye aklımda kalmış. (Eğer öyle değilse birazdan yazdıklarıma üzülmeyeceğim.) Ben yaşadığım şehirde 3 banka dolaştıktan sonra Chase Bank'a hesap açmıştım turist vizem ile. Bu arada Chase bank'ın "A" şubesi bana hesap açmamıştı ama "B" şubesi açmıştı. Dolayısıyla gerekirse banka banka ve şube şube dolaşın. Neyse o dönemde Müdür Yardımcısı beyfendi bizde Secure kredi kartı yok. SSN Geldiğinde bana tekrar gel, sistemi güncelleyelim kredi kartı veririz demişti. SSN Geldikten sonra bankaya gittim SSN numaramı verdim ve sistemi güncelledi. Kredi kartı istiyorum dedim. Adam demez mi kredi skorun olmadığı için kredi kartı veremiyoruz diye. Kasım 2023 hesabı açtım ve her ay mutlaka bir giderlerim oldu. (Aylık telefon faturası + Apple Cloud) 1 hafta önce SSN geldi. 8 aylık hesaplarımda hareket vardı. Secure kredi kartım olsaydı en azından SSN sisteme giriş sonrasında bildiğim kadarıyla bir kredi skorum oluşmuş olacaktı. (Yanlış isem bu kısmı bir arkadaşım düzeltebilir.) Chase Bank uygulaması beni üzdü ve referanssız "Discover" kredi kartına başvurdum. (Sonrada aklıma geldi ama iş işten geçti.) Discover çok şükür hiç bir kredi geçmişim olmamasına rağmen 1.000 USD'lik bir kredi kartına onay verdi ve kredi skoru için yolculuğum başlamış oldu. Umarım yavaş yavaş yükseltirim. SSN numaram olmadığı için bu başlığı takip edip zaman zaman iletileri okuyordum. Zaman zaman sorduğum sorular olmuştu. (Kredi Kartı Balance bırakma durumu) şimdi tekrardan 1. sayfadan itibaren başlığı tekrar okuyacağım. Bu zamana yapılan tüm tecrübe paylaşımları için bu arada teşekkürler :) Syg.
Bu durum muhtemelen sizi üzecek ama evet, BofA’dan hesap açıktan sonra hesabınızda minimum 3bin doları 3 gün boyunca tutarsanız ve sonra SSN gelmeden kredi kartına başvurursanız onaylanıyor. Bana da bunu Özlem Hanım anlatmıştı. BofA’nın yeni müşterilerine bir şans verme politikası varmış. Ve SSN geldikten sonra aynı Chasete yaptığınız gibi güncelleseydiniz, kredi kuruluşuna bildirilecek ve kredi notunuz oluşmuş olacaktı. Ama şehrinizde BofA şubesi olmadığı için bankacılık işlemlerinde sorun yaşardınız gerçekten. SSN’i sisteme kaydettirmek için bile bankaya gitmeniz gerekiyor çünkü. Para çekme yatırma da sorun olacaktı sizin için. Ama hesaptan ödemeler, kredi kartı kullanımı sorun olmazdı. Neyse, sağlık olsun diyelim. Geç olsun güç olmasın :)
-
@EzgiLera Umarım çok teşekkürler... Şuan kredi kartına ihtiyacım yok ama sırf kredi skoru oluşsun diye istiyorum. Bir önceki yazımda yazdığım gibi boşuna ciddi bir zaman kaybettim. Olsun yapacak bir şey yok. Hepsi tecrübe oldu..
-
@EzgiLera öyle öyle hem fikirim. Neyse bir başka arkadaşımız umarım benim gibi yapmaz. Sanırım bankacılık sisteminde bizi seven tek banka BOFA :) çok şükür büyük ihtimalle kim başvursa veriyor :) O nedenle yaşadığınız şehirde olmasa bile en azından kredi skoru oluşması için bence kesinlikle BOFA ilk adım olarak kullanılmalı. O dönem de o bilinç de olsaydım, yada Özlem hanım o anlamda bir bilgi verseydi bana kesinlikle o gün başvururdum ve 3-5 bin dolar koyardım hesaba ve ödemelerimi oradan yapardım. Dediğim gibi Özlem hanım sağ olsun iyi niyetle yaklaştı ama ben o gün düşünememişim. Neyse bu başlık altını okuyanlar belki benim yaptığım yanılgıya düşmez ve zaman kaybı yaşamayıp BOFA'dan hesap açarlar ve kredi kartını alırlar... Syg...
-
2022 yılı Kasım ayında açtırmış olduğumuz BofA savings hesabımız vardı, eşim ile ortak hesabımız. Hesapta ilk açıldığı günden bu yana giriş ve çıkış hesap hareketi mevcut. 2024 Nisan ayında permanent resident kartla ABD’ye giriş yaptıktan sonra hesabımız olan BofA’dan unsecured kart başvuru yaptık ve eşimle her birimiz için USD 2.000 limitli Travel Rewards unsecured kart aldık (bu kredi kartı için yurtdışı harcamalarda komisyon ödemesi yok).
2024 Nisandan bu yana (yaklaşık 4 ay) bu kredi kartı ile Türkiye’de harcama yapıyoruz ve düzenli ödemesini yapıyoruz last payment date’den önce. Kredi kartı başvurusu esnasında SSN fiziksel kartlarımız henüz basılmadığı için SSA’den sözlü olarak öğrendiğimiz SSN numaralarını sistemde güncellemediler, fiziksel kartı görmek istediler. Ağustos ayındaki ABD seyahatimizde bankadan randevu aldık ve fiziksel SSN kartlarımızı ibraz edeceğiz. Umarım yaptığımız planlama işler ve Nisan ayından bu yana kartlar ile yaptığımız harcamalar doğrultusunda kredi skoru güncellenir 🙏🏻
-
@ATS16 İnşallah olur ya.. Olur ise mutlaka yazın size zahmet sonuçlarını görelim :)
-
@ATS16 agustos 2023te travel rewards aldim Ben 4bin limitli. Cruise calisani olarak Ssn yoktu.
Su ana kadar kademeli olarak yukselttim 12bin limiti var.
SSN gecen ay geldi, kaydettim, credit karmada credit history 11 ay gozukuyor.
Bofa'daki calisan 30 gun icinde sisteme yansir dedi.Garip bir sekilde esim de agustosta ayni kredi Kartina basvurdu,onun daha onceden ssn'i vardi ama ocaktan itibaren kredi skoru/history olusmaya basladi.
Ilk gelenler icin BofA guzel bir banka. Travel rewards'in en guzel ozelligi 18 ay 0 apr olmasi.
-
@charon sizin sansiniza....bence berbat en ufak seyde branch a gelin kredi kartina basvururum habire yok form doldurun payroll gonderin vesaire hic yildizim barismadi bence en iyisi TD sonra chase ama top notch olan schwab
-
@charon BoFA travel rewards credit card ayrica ABD disinda kullanildiginda herhangi bir yurtdisi kullanim charge yapmiyor.
-
@Henry-bloor sans degil hocam,gemiye gelip basvuru aliyorlardi. Sube muduru eski cruise calisani oldugu icin.
Travel rewards guzel kart,her yerde kullandim, cok guzel exchange rate'i var -
Selam arkadaşlar. Geçen sene Ekim ayında Amerika’ya ilk girişimi yapmıştım. Orada bir banka hesabı açtım. Hesabıma 1000 dolar kadar parada yatırmıştım. Ancak herhangi bir kart alamadım çünkü hem çok fazla zamanım yoktu hem de SSN kartım sonradan elime ulaşmıştı. Green card elime ulaştıktan bir süre sonra Amerika’dan ayrılmam gerekti okuldan dolayı. Şimdi mezun oldum ve kalıcı olarak Amerika’ya döneceğim. Lakin bir kredi skorum oluşmuş mudur vs öğrenmek istedim. Çünkü dönünce 10-15 bin dolar civarı ikinci el bir araba almayı planlıyorum down payment ile ancak acaba bu yöntem ile alabilir miyim böyle bir ihtimal var mı bunu öğrenmek istedim bilgisi olan varsa diye. Bu arada Austin Texasa gideceğim. Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.
-
@Osman-2 herhangi bir kredi kartı vs almadınız anladığım kadarıyla onun için bir kredi skorunuz yoktur diye tahmin ediyorum.
Şu anda yapabileceğiniz en iyi seçenek bence hazır dönmedende eğer amerikada sunabileceğiniz bir güvenilir adresiniz varsa referans koduyla discover karta başvururdum ufak tefek harcama yapardım statement oluşsun diye. En azından kredi skorunuzun oluşması için gereken 6 aylık süreci erkenden başlatmış olursunuz -
@Osman-2 ben Chase Bank'da hesap açtım ve yaklaşık 9 aydır o hesaptan debit kart ile para harcıyorum. Her hangi bir kredi skorum yok. Dolayısıyla sizin de kredi skorunuzun olma ihtimali yok. :(
-
@Osman-2 kredi skorunun oluşması için kredi kartı gerekir.
kredi kartı için ssn'e gerek yok. SSN sadece kredi skorunuzu görmek için kullanılır. Başka artıları da var tabi.alelade bir abd hesabı kredi skoru oluşturmaz.
-
@Osman-2, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Selam arkadaşlar. Geçen sene Ekim ayında Amerika’ya ilk girişimi yapmıştım. Orada bir banka hesabı açtım. Hesabıma 1000 dolar kadar parada yatırmıştım. Ancak herhangi bir kart alamadım çünkü hem çok fazla zamanım yoktu hem de SSN kartım sonradan elime ulaşmıştı. Green card elime ulaştıktan bir süre sonra Amerika’dan ayrılmam gerekti okuldan dolayı. Şimdi mezun oldum ve kalıcı olarak Amerika’ya döneceğim. Lakin bir kredi skorum oluşmuş mudur vs öğrenmek istedim. Çünkü dönünce 10-15 bin dolar civarı ikinci el bir araba almayı planlıyorum down payment ile ancak acaba bu yöntem ile alabilir miyim böyle bir ihtimal var mı bunu öğrenmek istedim bilgisi olan varsa diye. Bu arada Austin Texasa gideceğim. Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.
Kredi skoru herhangi bir kredi ürünü kullanmadığınız için oluşmamıştır. Ancak bu durum arabayı krediyle almanıza engel değil. Buraya yeni gelenler de hiçbir kredi geçmişleri olmamasına rağmen krediyle araba alabiliyorlar. Tabi faiziniz yüksek çıkacaktır ona hazırlıklı olun. Daha düşük faizler için bölgenizdeki credit unionlarla görüşebilirsiniz.
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim
-
@EzgiLera teşekkürler
-
Merhabalar;
Garanti Bankasından alınmış American Express (siyah renkli) kredi kartımı bir kaç yıldır Türkiye'de ve USA harici farklı ülkelerde kullanmaktayım. Bu durumun USA için credit score oluşumuna katkısı oluyor mu acaba? Deneyimleyen varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler. -
@mertCanAldirmaz, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhabalar;
Garanti Bankasından alınmış American Express (siyah renkli) kredi kartımı bir kaç yıldır Türkiye'de ve USA harici farklı ülkelerde kullanmaktayım. Bu durumun USA için credit score oluşumuna katkısı oluyor mu acaba? Deneyimleyen varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.@mertCanAldirmaz merhaba, hayır hiçbir katkısı olmaz. CS için ABD’den SSN no ile başvurarak kredi kart çıkartmalısınız.
-
Bu ileti silindi! -
@deebee kredi karti icin ssn'e gerek yok(BofA icin). Kredi skorunu gormek icin ssn lazim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum