@samikayhannn
Amerika’da sanal adres diye bir sistem yok, USCIS’e mailbox’ına ulaşabileceğiniz gerçek bir adres bildirmeniz gerekiyor, içerisinde yaşayıp yaşamamak size kalmış. USPS kiralık mailbox’ı kastediyorsanız, oraya USCIS yazışma, evrak, kart gönderimi yapmıyor diye biliyorum.
Soru sorduğunuz avukatınıza durumunuzu tam olarak net anlattıysanız ve size bu cevabı verdiyse bilgisi konusunda şüpheye düştüm. Hatta avukat olduğundan bile şüpheliyim. 6 ayı geçirirseniz ve süreciniz sonuçlanmazsa bile illegal bir duruma düşmezsiniz, elinizde göçmenlik başvurusu kağıdı olduğu müddetçe kim ne diyebilir.
Evraklarımı yanımda getirdim, kendim o riski aldım.
Siz kendiniz kargo da yaptırabilirsiniz.
Sürecimle alakalı iletilerimde detaylı bilgiler paylaştım. Özel bir durum yok.
Size detaylı cevaplar verdiğim konularda halen sorular soruyorsunuz. Ülkeye girme, current olma vs. gibi konularla olan kısmı tekrar okuyun. CN’iniz süre, gün ve ay hesabını yapmaya gerek olmayacak kadar düşük zaten. Tek yapmanız gereken, hızlı bir ofis olduğuna kanaat getirdiğiniz yerin üzerinden dosyanızı yollamak. New York eyaletinde ve şehrinde çok ofis var, hepsi hızlı olmayabilir.
Aos’tan green card alacağınızın garantisi yok, ama alma olasılığı doğru haraketler yaparsanız tabiki çok yüksek, sürecin ne kadar süreceğini, ofisin nasıl çıkacağını, nasıl bir memura denk geleceğinizi, göndermiş olduğunuz evraklarınızı tekrar isteyip istemeyeceklerini vs. kimse bilemez. USCIS ofisleri sadece DV dosyalarına bakmıyor, bunu göz önünde bulundurun. Her yıl bu ülkede 1 milyon insan green card alıyor, aile birleşimi, iş, iltica, Kübalı, Iraklı, Afgan, Haiti vs vs. Türlü türlü dosya var.
Bu yüzden size gerekli tavsiyeleri verdik.
Edit: Ülkeye girdikten sonra dosyayı yollamak için şu kadar süre bekleyeceksiniz diye bir şart yok. Buna hatta hiç dikkat edildiğini dahi görmedim. Eğer süreye dikkat eden bir memura denk gelirseniz de, o da sizin şanssızlığınız olur ne diyeyim. Banka hesabı açayım, sağlık raporu alayım, DV fee dekontu gelsin, dosyamı yapayım derken zaten 1-1.5 ay bir süre geçecek, ve gayet makul.