Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@İsmet-Kılınç

1-sorun olmaz
    2-gösterebildiğiniz maksimum nakdi birikim bu zannederim, şu dakikadan sonra yapabileceğiniz bir şey yok. Bundan sonra takdir mülakatınızı yapacak olan konsolosun. Endişe etmenize gerek olmadığını düşünüyorum, sizden daha az nakit birikim göstererek göçmen vizesine kavuşan talihliler var.
    3-mülakatınız öncesi size gönderilmiş olan email’de yer alan evrakları eksiksiz yanınızda götürüyorsanız, vize ücretini ödeyeceğiniz tercihen nakit veya döviz işlemlere açık kredi kartı var ise, sağlık raporunuz yanınızda ise endişe edecek bir şey yok.

Bol şans mülakatınızda, mülakat sonrası olumlu/olumsuz mülakat deneyiminizi ilgili konu başlığına yazmayı unutmayın. Başarılar 🍀

• Arkadaşlar merhaba. Konsolosluk benden evrak talebinde bulundu ve bunların tamamını tek bir pdf olarak iletmemi istedi. Tüm dökümanları tek bir pdf toplayınca 56 mb büyüklüğünde bir dosya oluyor. ZIP olarak sıkıştırdığımda da dosya boyutu küçülmüyor. Bununla ilgili bir önerisi olan var mıdır ?

• @ibrahimhalılll merhaba, pdf’in kalitesini dusurup kaydedin, dosya kuculur.

• ⭐⭐⭐⭐

@tsahan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Asi belgelerini aliyorlar mi? Mulakatta ve saglik randevusunda hangi belgeleri aliyorlar, yoksa hepsini iade mi ediyorlar?

Sizin götürdüğünüz aşı belgelerini sisteme işleyip size geri veriyorlar. Kendi yaptıkları aşılara dair olan belgeyi dosyayla siz mülakata götürüyorsunuz. Vizeniz basıldıktan sonra size gönderilen kapalı sarı zarfı o şekilde girişte teslim edeceksiniz ama dışındaki belgeler sizde kalacak.

• Herkese selamlar bugün ben eşim ve oğlum Manila'da sağlık muayenesine girdik. Ben ve oğlumda bir sıkıntı yok fakat eşimi balgam testine bıraktılar (asıl talihli benim) bizim için nasıl bir süreç ilerler acaba 20 Ağustos'ta mülakat var ama eşim katılamayacak mı yoksa ben ve oğlumda katılamayacak mi bilmiyorum. Birde eşim balgam testi vermeli mi sonuç iki ay sonra çıkacakmış o tarihe kadar süreç bitiyor. Ne yapacağımızı bilemedik.

• @Caner-Urker ciğerde sorun bir leke görülürse bakarlar rapora yetişmezse siz çocukla girip durumu izah edersiniz .ya AP ye bırakır eşinizi ya kabul eder ya da yetişmez daha sonra eş için vizeye başvurursunuz ihtimal çok hayırlısı olur umarım

• Ds260 formunu açtırmak için istek yapanlar acaba ne kadar sürede bir cevap aldılar?

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker öncelikle geçmiş olsun. Siz ve oğlunuz sağlık kontrolünüz sonrası size verilen zarflar ile mülakatınıza katılmanızı tavsiye ederim. Eşiniz için süreci devam ettirecek iseniz balgam testi için örnek verecek ancak sizin söylediğiniz üzere sonucu 8 haftada çıktığı için ve kota daha erken bitmez ise DV2024 kapsamında son vizenin verilebileceği tarih olan 30 Eylül 2024 Pazartesi mesai bitimine kadar yetişmeyecektir rapor sonucu. Bu durumda eşiniz vizesini ne yazık ki alamayacaktır...

Siz ve oğlunuzun vizesi onaylanırsa, green card aldıktan sonra eşiniz için Green Card sahiplerinin esleri ve 21 yasindan kucuk bekar cocuklari icin verilen F2A vizesine başvurabilirsiniz (F gocmenlik vizeleri yillik vize sayisi kotasi oldugundan uzun bir sure siranin size gelmesini beklemeniz gerekmektedir), konu ile ilgili detaylara bu konu başlığından oluşabilirsiniz. Konu ile ilgili birebir tecrübem yok ancak forumdan okuduklarım ile bu doğrultuda hareket edebileceğinizi düşünüyorum, tecrübeli kullanıcılar veya @gucarslan @crazycells'in farklı yorumu olur mu bilemeyeceğim. Hakkınızda hayırlısı olsun...

Manila'da tek sağlık kurumu ve akciğer görüntülemesi yapan tek görüntüleme merkezi mi var göçmen vize sağlık kontrolü yapan?

Edit: Bir diğer seçenek eşiniz sağlık raporu olmadan mülakata gider, test sonucu negatif çıkarsa bir ihtimal sağlık kurumu raporu 30.09.24 tarihinden önce verirse (zannetmiyorum zira test ekim ve sonuç süresi 8 hafta sürüyor) konsolosluk vizesini verebilir

• @ATS16 Çok teşekkür ederim. Manila'da yetkili tek hastane burası maalesef bu durumla ilgili bir sürü yorumu olan bir hastane herkesin ciğerinde aniden bir leke beliriyor diye bir dünya yorum yapılmış Google'da. Biz birde gelmeden önce buraya gelmek çok masraflı olduğu için bütçemiz de sınırlı olduğu için röntgen çektirip öyle geldik doktora da en ufak bir leke bile varsa söyleyin çok uzağa gideceğiz hiç gitmeyelim dedik oda hiçbir sorun yok dedi 3 gün içinde leke beliriverdi herhalde. Eşimin vizesi için nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum o olmadan gitmek istemiyorum süreci Türkiye'den yürütmek mümkün olurmu acaba. Çünkü ben 9 yaşında oğlumla tek başıma Amerika'da nasıl yaparım bilemiyorum.

• @copataxi bize ertesi gün neden açtırmak istiyorsunuz diye açıklamamızı isteyen mail gönderdiler.

• Kuala Lumpur sadece 3-4 kişiye mi mülakat maili gönderdi? Tamam dosya taşırken garanti vermiyorlar ama bu kadar insanın dosyasını taşıyıp, insanlara umut verip mülakat vermemek de cidden ayıp artık. Bu süreçte Ankara ben de dahil çoğu kişiyi çok üzdü fakat bana göre en fazla üzen konsolosluk Kuala Lumpur oldu. O kadar insan bir sürü masraf yapıp oraya kadar gitti, dosyalarını taşıdı fakat mülakat maili alamadı. 2025 kazananlarına sabır diliyorum. Sanırsam 2025 yılında 3000 civarı dosya numarası olanlar anca mülakat alabilir Ankara'dan. Umarım Kuala Lumpur'a dosyasını taşıyan arkadaşlara da mülakat verirler. Artık diyecek bir şey de yok maalesef. Bizler için çok üzücü ve yorucu bir süreç oldu.

• @copataxi Dün attım bugün açıldı form.

• Arkadaşlar selam önceki adreslere Letonya'da 5.5 aylıgına kaldıgım adresi eklemek istiyorum ama hata alıyorum nerede yanlış yapıyorum?

image.png

• @misha90 ben ds260 formunu ilk doldururken unuttuğum adresi araya yazmak istediğimde hata alıyordum sonra kronolojik olarak en baştan hepsini tekrar girdim düzeldi. Veya klavyeden kaynaklı İngilizce/Türkçe karakter sorunu olabilir .

• @Caner-Urker Amerikaya giriş yapıp izin alırsınız 2 yıllık bu aradada eş için vizeye başvurursunuz yeter ki siz vize alın gerisi gelir

• @fatma-parlak @misha90 teşekkür ederim. Bana da biraz önce formu açtıklarını söyleyen mail geldi. 2 gün bekleyince biraz tedirgin olmuştum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Çok teşekkür ederim. Manila'da yetkili tek hastane burası maalesef bu durumla ilgili bir sürü yorumu olan bir hastane herkesin ciğerinde aniden bir leke beliriyor diye bir dünya yorum yapılmış Google'da. Biz birde gelmeden önce buraya gelmek çok masraflı olduğu için bütçemiz de sınırlı olduğu için röntgen çektirip öyle geldik doktora da en ufak bir leke bile varsa söyleyin çok uzağa gideceğiz hiç gitmeyelim dedik oda hiçbir sorun yok dedi 3 gün içinde leke beliriverdi herhalde. Eşimin vizesi için nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum o olmadan gitmek istemiyorum süreci Türkiye'den yürütmek mümkün olurmu acaba. Çünkü ben 9 yaşında oğlumla tek başıma Amerika'da nasıl yaparım bilemiyorum.

Siz vizenizi ve greencardınızı almaya bakın. Daha sonra aile birleşimiyle eşinize vize alırsınız. Bu süreçte eşiniz turist vizesi alabilirse AoS ile süreci Amerika’da yürütebiliyor olmanız lazım ama emin değilim turist vizesi uygun mu.

Normalde röntgene itiraz edemezsiniz ancak, 3 gün önceden kendiniz çektirdiğiniz için, durumu izah ederek, röntgenlerimiz başkasınınki ile karışmış olabilir diye düşünüyoruz, biz daha yeni çektirmiştik ve sorun yoktu, yeniden çekip tekrar bakar mısınız diye bir sorabilirsiniz. Bu şekilde belki ikna olurlar. İşe yaramama ihtimali yüksek tabi bu yöntemin ama en azından denemiş olursunuz.

• @EzgiLera Bugün tam 10 saat hastanedeydik inanın denemediğimiz yöntem kalmadı nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Yanımızda iki tercüman vardı çokta iyi anlaştılar ama o röntgen sonuçları direk sisteme düştüğü için tekrar çekilmesi falan mümkün değilmiş. Ben Amerika'da yaşıyor olsam eşimin turist vizesi alma ihtimali ne olur acaba en azından benle Amerika'da olsa bana yeter süreç ne kadar uzun olsada bekleriz.

• @copataxi merhaba formun tamamınız mı açmışlar yoksa sizin istediğiniz bölümleri mi ?

• ⭐⭐

@Caner-Urker sürecinize faydası olacak bir bilgiye sahip değilim ama sizin yerinizde olsaydım kesinlikle gider aile birleşimi isterdim bu sürede eşiniz ve çocuğunuz için orada tüm düzeni kurardım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |