Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ATS16 evet @Mervc iletimde belirttiğim gibi 6 ay olması isteniyor @ATS16 Bunu aldığı maille tasdiklemiş oldu Fakat şunu bilmelisiniz

ABD'nin bazı ülkelerle yaptığı "Six-Month Club Agreement" adı verilen özel bir düzenleme var. Bu anlaşma, ABD'ye seyahat edecek olan belirli ülkelerin vatandaşlarının pasaportlarının, giriş tarihinden itibaren altı aydan daha kısa bir süre geçerlilik süresi kalmış olsa bile, ABD'ye girebilmelerine olanak tanır. Türkiye bu anlaşmaya dahil olan ülkelerden biridir.

Lakin her ne kadar Türk vatandaşlarına avantaj sağlansa da pasaportunuzun süresinin yeterli olması her zaman daha güvenlidir. Siz işinizi şansa bırakmadan pasaportunuzu yenileyin ve mülakat günü yanınızda bulunsun.

• @Mervc
    Merhabalar, size neredeyse 1 ay önce @ATS16 çok detaylı bir şekilde açıklama yapmış, ne yapmanız gerektiğinizi bu iletide belirtmiş. Neden emin olamadınız ki? Bu sureçte özellikle sizler gibi son aylarda mülakata giren talihlilerin, işini şansa bırakmamalı, bütün olası sorun oluşturabilecek ihtimalleri bir şekilde minimize etmesi gerekir. Yanısıra Turkiye’de halledebildiğiniz bütün işlerinizi halletmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır, inanın buraya geldiğinizde kurmaya çalıştığınız düzen telaşında bazı şeyler için vakit bulmanız çok zor oluyor.

• herkese merhaba, 27 Ağustos tarihinde Viyana randevumuz var. Antikor testi için kan verdik sonuçlarını bekliyoruz. Sonuca göre aşılarımızı yaptırıp öyle gitmeyi düşünüyoruz ama forumdaki bazı paylaşımlarda risk almayıp Viyanada aşı olduk/olucaz dendiğini gördüm. Buradaki risk nedir? Bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
    ek olarak ben pandemi zamanından 3 doz Biontech aşısı vurulmuştum, yinede özellikle sinovac aşısını olmak gerekiyor mu?

• @guroltr molnara test sonuçlarını mail atıp sorun hangi aşıları olalım d
    iye ben öyle yapacağım sıra gelince

• @guroltr merhaba. Molnar aşı konusunda kesinlikle çok rahat. Önceden olduğunuz aşıları belgelediğiniz sürece kabul ediyorlar. Unganlar gibi değil. Aşılarınızı Türkiye’de olmanız maddi olarak sizin yararınıza olur. Bazı kişiler orada olalım ne yaparlarsa yapsınlar diye düşünüyor, kabul edilebilir bir düşünce, ama herhangi bir risk yok. Covid aşısını son 12 ayda en az bir hatırlatma dozu olarak olmanız gerekli. Türkiye’de aşı tükendi ama Avusturya’da aşı varsa - büyük ihtimalle vardır - tekrar olmanızı isteyecekler. Onun da bazı aşı merkezlerinde ücretsiz yapıldığına dair deneyimler okumuştum ama hala devam ediyor mu bilmiyorum. Viyana’da bol şanslar.

• ⭐⭐

@ozge90 gemicilere cok rahat vize verirler genelde,lakin covid sonrasi degismis olabilir. Zibilyon tane belge istiyorlar artik.
    Eskiden 1 2 belgeyle 1 senelik alinirdi.

• @MMT @sevdemimi bilgileriniz için teşekkür ederim. Artık burada yapabildiklerimizi tamamlayıp gitmeden Molnar'a sorucaz öyleyse. bu vesileyle dosya taşıma, randevu bekleyen herkese bol bol sabır ve şans dilerim. umarım herkesin süreci arzu ettiği gibi devam eder. Mülakat deneyimleri başlığına yazan herkese ayrıca teşekkürler, çok faydasını gördük. umarım bizimde deneyimlerimizi paylaşacağımız günler gelicek 🙂

• Sağlık raporu için hiçbir tarihte uygun randevu yok yani alamıyorum. Sebebi nedir bilen var mıdır acaba ?

• Arkadaşlar merhabalar yarın mülakat günüm ve çok heyecanlıyım :)) Kafama takılan son soruları sizlerle paylaşıp bu süreçte son kez yardım almak istiyorum sizden.
    1- Tanıdık olarak gösterdiğim arkadaşım Maryland'de yaşıyor ama ben yaşamak istediğim yer olarak komşu eyalet olan Virgina diyeceğim. Yaşam koşulları Maryland'e göre daha uygun olduğu için. Bu bir sorun olur mu?
    2- sadece kendim için 11 bin dolar gösterdim. Öğrenciyim. Virgina'nın ucuzluğunu da hesaba katarsak bu miktar sorun yaratır mı? Ayrıca yazılım mühendisliği bölümü mezunu olmak uzereyim bunu da belirteceğim.
    3- Bunlara ek olarak eklemem gereken veya eklesem iyi olur dediğiniz bir şey var mı?

Başta her soruma özenle cevap vermiş değerli forum üyelerine teşekkür ederim. Süreci başarılı başarısız atlatmış kişiler cevap verirse çok sevinirim herkese teşekkürler. İyi forumlar.

• Asi belgelerini aliyorlar mi? Mulakatta ve saglik randevusunda hangi belgeleri aliyorlar, yoksa hepsini iade mi ediyorlar?

• @Ercan-Şen vize görüşmende başarılar aşı hakkında detayları iletirseniz seviniriz hiç bir yerde aşı bulamıyoruz.

• @İsmet-Kılınç

1-sorun olmaz
    2-gösterebildiğiniz maksimum nakdi birikim bu zannederim, şu dakikadan sonra yapabileceğiniz bir şey yok. Bundan sonra takdir mülakatınızı yapacak olan konsolosun. Endişe etmenize gerek olmadığını düşünüyorum, sizden daha az nakit birikim göstererek göçmen vizesine kavuşan talihliler var.
    3-mülakatınız öncesi size gönderilmiş olan email’de yer alan evrakları eksiksiz yanınızda götürüyorsanız, vize ücretini ödeyeceğiniz tercihen nakit veya döviz işlemlere açık kredi kartı var ise, sağlık raporunuz yanınızda ise endişe edecek bir şey yok.

Bol şans mülakatınızda, mülakat sonrası olumlu/olumsuz mülakat deneyiminizi ilgili konu başlığına yazmayı unutmayın. Başarılar 🍀

• Arkadaşlar merhaba. Konsolosluk benden evrak talebinde bulundu ve bunların tamamını tek bir pdf olarak iletmemi istedi. Tüm dökümanları tek bir pdf toplayınca 56 mb büyüklüğünde bir dosya oluyor. ZIP olarak sıkıştırdığımda da dosya boyutu küçülmüyor. Bununla ilgili bir önerisi olan var mıdır ?

• @ibrahimhalılll merhaba, pdf’in kalitesini dusurup kaydedin, dosya kuculur.

• ⭐⭐⭐⭐

@tsahan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Asi belgelerini aliyorlar mi? Mulakatta ve saglik randevusunda hangi belgeleri aliyorlar, yoksa hepsini iade mi ediyorlar?

Sizin götürdüğünüz aşı belgelerini sisteme işleyip size geri veriyorlar. Kendi yaptıkları aşılara dair olan belgeyi dosyayla siz mülakata götürüyorsunuz. Vizeniz basıldıktan sonra size gönderilen kapalı sarı zarfı o şekilde girişte teslim edeceksiniz ama dışındaki belgeler sizde kalacak.

• Herkese selamlar bugün ben eşim ve oğlum Manila'da sağlık muayenesine girdik. Ben ve oğlumda bir sıkıntı yok fakat eşimi balgam testine bıraktılar (asıl talihli benim) bizim için nasıl bir süreç ilerler acaba 20 Ağustos'ta mülakat var ama eşim katılamayacak mı yoksa ben ve oğlumda katılamayacak mi bilmiyorum. Birde eşim balgam testi vermeli mi sonuç iki ay sonra çıkacakmış o tarihe kadar süreç bitiyor. Ne yapacağımızı bilemedik.

• @Caner-Urker ciğerde sorun bir leke görülürse bakarlar rapora yetişmezse siz çocukla girip durumu izah edersiniz .ya AP ye bırakır eşinizi ya kabul eder ya da yetişmez daha sonra eş için vizeye başvurursunuz ihtimal çok hayırlısı olur umarım

• Ds260 formunu açtırmak için istek yapanlar acaba ne kadar sürede bir cevap aldılar?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker öncelikle geçmiş olsun. Siz ve oğlunuz sağlık kontrolünüz sonrası size verilen zarflar ile mülakatınıza katılmanızı tavsiye ederim. Eşiniz için süreci devam ettirecek iseniz balgam testi için örnek verecek ancak sizin söylediğiniz üzere sonucu 8 haftada çıktığı için ve kota daha erken bitmez ise DV2024 kapsamında son vizenin verilebileceği tarih olan 30 Eylül 2024 Pazartesi mesai bitimine kadar yetişmeyecektir rapor sonucu. Bu durumda eşiniz vizesini ne yazık ki alamayacaktır...

Siz ve oğlunuzun vizesi onaylanırsa, green card aldıktan sonra eşiniz için Green Card sahiplerinin esleri ve 21 yasindan kucuk bekar cocuklari icin verilen F2A vizesine başvurabilirsiniz (F gocmenlik vizeleri yillik vize sayisi kotasi oldugundan uzun bir sure siranin size gelmesini beklemeniz gerekmektedir), konu ile ilgili detaylara bu konu başlığından oluşabilirsiniz. Konu ile ilgili birebir tecrübem yok ancak forumdan okuduklarım ile bu doğrultuda hareket edebileceğinizi düşünüyorum, tecrübeli kullanıcılar veya @gucarslan @crazycells'in farklı yorumu olur mu bilemeyeceğim. Hakkınızda hayırlısı olsun...

Manila'da tek sağlık kurumu ve akciğer görüntülemesi yapan tek görüntüleme merkezi mi var göçmen vize sağlık kontrolü yapan?

Edit: Bir diğer seçenek eşiniz sağlık raporu olmadan mülakata gider, test sonucu negatif çıkarsa bir ihtimal sağlık kurumu raporu 30.09.24 tarihinden önce verirse (zannetmiyorum zira test ekim ve sonuç süresi 8 hafta sürüyor) konsolosluk vizesini verebilir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k