Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @metinbeci tabiki schengen için şuan alternatif ve çözüm arayışlarım devam ediyor. Memur olduğum için çıkıcağını söylüyorlar ama bakalım. Uzun bir süre var süreç yaklaşınca schengen sürecine başlayacağım o zaman yazarım sürecimi.

• ⭐⭐⭐

@deebee , @sevdemimi cevaplar için teşekkürler..
    Ankara sezon finalini şaşırtan bir hareketle yapıyor anlaşılan..Mr. Flake giderayak yaptı hareketini yani 😉

• @deebee hocam daha önceki sayfalarda okumuştum dosyasını taşıyan arkadaşlardan. Onlardan da adres belirtmelerini isteyen mail ile cevap vermişler. Arkadaşlarda herhangi bir adres yazarak dosyayı taşımışlar. Ben de bunu okduğum için avusturya konsolosluğuna yakın bir otel adresi belirttim direk onay geldi. Bazılarında da istememişler. Konsolosluk çalışanına göre değişiyor. Bundan sonra mail atacak arkadaşlar ilk maile herhangi bir otel adresi yazmalarını öneririm bence

• @ugursway mülakat mektubu mu alacaz yoksa mail mi affedersiniz öğrenmeye çalışıyorum

• ⭐⭐⭐

@cemal1153 e-mektup 😉

• @iskorpitx süreç yaklaşınca değilde şimdiden baslamanizda fayda var

• @cemal1153
    Siz en iyisi bu başlığın ilk 3 iletisini dikkatlice, özümseyerek okuyunuz daha sonra aklınızda soru işareti kalırsa elimden geldiğince sorunlarınıza cevap veririm.

• @iskorpitx doğru olmayan, rastgele bir adres beyanı ile dosya taşımayı ben tercih etmezdim, aksini yapanların kendi tercihi. FAM’e göre artık adres beyan etmeden transfer yapılabiliyor, buna uygun hareket etmeyen bir çalışana denk gelinmiş, benim tercihim şansımı başka bir çalışana denk getirmek olurdu. Karar tabii ki sizin, bol şanslar!

• @metinbeci hocam mülakata daha çok var. Schengene avusturya için 60 gün önceden başvurulabiliyor. Ve daha 18.000 sıralardayım daha benim sürece çok var.

• @deebee tabiki haklısınız. Bu doğru bir durum olmayabilir. Ama ben daha önceki iletileri okuyunca uğraşmak istemedim. Direk adres ile mail attım.

• @deebee @iskorpitx paylaşımlarınız için teşekkür ederim

• @iskorpitx

Aslında direkt mülakat sırasında kalacağınız adresi soruyor, yanlış bir bilgi vermiş olmuyorsunuz.

“Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview.”

• @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar arkadaslar . son 3-4 gundur ki maillesmelerden sonra Konsolosluk Teyit Mailinin olumlu cevap aldim

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Ben şimdi bu mailden şunu anlıyorum. Randevuyu artık KCC ayarlayacak siz sadece 2nl bekleyeceksiniz doğru mu? Ankaraya göre taşıdığınız konsolosluğun randevu vermesi daha olası. Şimdi artık başka bir yazışma yapılması gerekmiyor. Randevu almak için başka bir şeye ihtiyaç duyulmuyor. doğru mu anlıyorum acaba? ben hep dosya taşıdıktan sonra bir de extra randevu talep etmek için konsolosluklara yazılacak gibi anlamıştım. Bu konuda doğru ya da yanlış anladığım bir yer varsa lütfen beni düzeltiniz. Teşekkürler

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@iskorpitx Schengen sürecinizi de burdan paylasirmisiniz herkese ön bilgi olur

Selamlar, biz de geçtiğimiz hafta Viyana’ya taşıdık.Ben daha önce Almanya’dan 6, Yunanistan’dan ise 4 aylık vize almıştım. Eşimin işi gereği pasaportu dolu. Umarım sorunsuz ilerler.
    Süreçle ilgili bilgi vereceğim o dönemde ama bizim sıralama malum.. Benim schengen anlattığım zamanlarda sizin odağınız SSN olabilir 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

Degerli DV-2025 kazananlari.
    Surec icin ve surec boyunca vereceginiz mucadelenin yaninda size su tavsiyeyi vermek istiyorum: Ingilizce calisin!

Her firsatinizda, her aninizda, hatta kendinize firsat yaratarak her gun, surekli, ara vermden ingilizce calisin.
    Ingilizce calisin derken oturun gramer calisin demiyorum. Mumkun olabildigince her turlu sekilde kendinizi Amerikan Ingilizcesine maruz birakin.
    Okuyun, TV, film seyredin, dinleyin.
    Ozellikle podcast'leri dinlemek ve bol bol okumak en cok fayda goreceginiz aktivitelerdir

Ingilizcenizi ne kadar ilerletirseniz hayat size burada o kadar kolay olacak, buraya yerlesme, alisma, adaptasyonunuz o kadar rahat ve sancisiz gerceklesecek.
    Ben zaten Ingilizce biliyorum, seviyem orta ustu veya ileri demeyin, burada markette zenci kasiye r ablanin ilk sorusunda ingilizcenize kendinize olan butun ozguveni ve insanliga dair butun inancinizi kaybedersiniz.
    Gece gunduz Ingilizce calisin. Onunuzdeki ortalama 1 yil cok cok degerli (mulakat suraci + vizeyi aldiktan sonra ABD'ye gelene kadar gececek sure). Bu zamani israf etmeyin ve surekli ingilizce ile ilgilenin.

• ⭐⭐⭐⭐

@gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar arkadaslar . son 3-4 gundur ki maillesmelerden sonra Konsolosluk Teyit Mailinin olumlu cevap aldim

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Ben şimdi bu mailden şunu anlıyorum. Randevuyu artık KCC ayarlayacak siz sadece 2nl bekleyeceksiniz doğru mu? Ankaraya göre taşıdığınız konsolosluğun randevu vermesi daha olası. Şimdi artık başka bir yazışma yapılması gerekmiyor. Randevu almak için başka bir şeye ihtiyaç duyulmuyor. doğru mu anlıyorum acaba? ben hep dosya taşıdıktan sonra bir de extra randevu talep etmek için konsolosluklara yazılacak gibi anlamıştım. Bu konuda doğru ya da yanlış anladığım bir yer varsa lütfen beni düzeltiniz. Teşekkürler

Mülakat almak için konsolosluklara ekstra bir mail atmanıza gerek yok. Sadece mail attınız diye mülakat almazsınız, mail atmadınız diye mülakat şansınızı kaçırmazsınız.

• @iskorpitx ilk defa vize alacaksanız olmayabilir, kısa verebilirler yani son dakkada yapılan işler stresli olur telafi edecek zamanınız olmalı şimdiden başvurum 15gün 1ay ne verirlerse artık vizeyi alıp giriş yaparsınız kısa bir tatil, sonra tekrar basvurursunuz mulakata yakın ozaman uzun surelı alma ıhtımalınız yuksek olur.

• Merhaba değerli forum üyeleri. Bir kaç gün önce buradan dosya taşıma hakkında düşüncelerinizi sormuştum ve bir kaç forum üyesiyle birebir konuşma imkanım oldu.
    Forumda yaptığım araştırmalar ve görüşmeler neticesinde @siraç abimin de desteğiyle 12.08.2024 te KCC ye mail attım. 13.08.2024 te dönüş yaptılar ve dosyamı Viyanaya taşıdıklarını bildirdiler.
    Attığım mailde kısaca; yakında Viyanada olacağım, dosyamın Viyana da bulunan ABD Konsolosluğuna taşınmasını istiyorum, dedim. Orada kalabileceğim bir ikamette belirttim mail adresimde. İnşallah mülakat mailinide tez vakitte alırız.
    Bilgi ve tecrübe paylaşımı yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Yarınlarımız gönlümüze göre olsun..
    Saygılar..

• Musait olan tecrübeleri arkadaşlara bir kaç sorum olacak. ds260 formunu bu forumla tanışmadan önce doldurdum. Bu yüzden bazı hatalarım var. formu şuan açmamam gerektiğini biliyorum. mülakat aldığımda açtığımda aşağıdakilerin hangisi beni etkiler ve değiştirmem gerekir
    1-Askerlik kısmını jandarma gibi meslek olarak zanettiğim için yapmadım olarak işaretledim (bunu sorun ederlermi daha sonra yaptığımı belirtsem)
    2- Green card gelicek adresi google maps üzerinden bulduğum bir ev adresini yazdım (bu değiştiriliyor bunu biliyorum ama sen niye bu adresi yazdın diye sorarlar mı )
    3- eşim şuan çalışmıyor ama resim öğretmeni formda ona sanatçı olarak yazdım değiştirmem gerekir mi.
    4- ABD yasalarına uygun olarak aşılandığınızı kanıtlayan belgeleriniz var mı? bu soruya evet dedim ds260 formu ile ilgili izlediğim bir video yüzünden.
    yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Sorularım saçma gelebilir. veya daha önce cevaplanmış olabilir ben göremediğim için soruyorum.

• @EzgiLera ezgi hanım ben kimseyi yanıltmak istemedim bana böyle mail attılar belki daha sonra vize vermeye başlarlar kimsenin ahını almayım dedim siz öyle dediyseniz paylaşırım mail bana arnavutluk tiran dan geldi

Benzer Başlıklar

• 7344
  • 15694
  • 83
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |