Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl uzun lafın kısası CN numarası düşük bile olsa örneğin 1000-2000 vs ve erkenden Amerika da ki hayatına başlayacak sosyo ekonomik durumun varsa Ankara yı beklemeden gitmek için dosya transferi yapmak mantıklıdır. Biz 3 kişilik aileyiz. Numaramız 4000 lerde. Büyük ihtimalle Ankara'dan mülakat alacağız. Örneğin Viyana'dan Ocak ta mülakat alabilecekken belki de Ankara dan Mayıs ta mülakat alacağız. Arada ki 5 ay bizim için önemli değil. O yüzden taşımıyoruz. Sosyo ekonomik ve psikolojik anlamda göç etmeyi hazmetmeye çalışıyoruz. Tek başıma olsam ve TR den hemen gitmek isterdim ve dosyamı taşırdım.

Performansı iyi bir ülkede olsaydınız 4bin ile Ocakta değil, Ekimde girerdiniz mülakata. Şu günlerde de mülakat maili bekliyor olurdunuz.

Ama DV2024 gibi bir senaryo olursa (ya da daha kötüsü) sizden daha büyük numarası olanlar Amerika’ya girip kredi skoru bile oluşturmuşken, siz hala mülakat alabilecek miyim acaba diye endişeleniyor olabilirsiniz.

Mülakatı geç almak, beklemek mevzu değil aslında, 15 ay sonra versinler ama kesin olduğunu bilin, farklı bir şey. Sürekli acaba mülakat alabilecek miyim, mülakat verseler vize kalacak mı diye endişelenmek yıpratıyor insanı.

• ⭐⭐⭐⭐

@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eciskoec soyle ki sanirim KCC birimine sadece dosya tasima icin yaziliyor tamam ama bu noktada oturum yada calisma izni varsa KCC tasiyor sanirim. Bu sebeple konsolosluga yazilacak diye dusunmustum..

KCC ile taşıma yaptığınızda oturum veya çalışma izni gerekmiyor artık. Son birkaç sayfada bile çokça örnekleri var.

Konsolosluğa yazsanız dahi şu an size dönüş yapmazlar muhtemelen.

• ⭐⭐⭐⭐

@nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ayrıca 2025 tablosunda adımı göremedim, imzama taşıyınca oraya yönetim ekliyor diye düşünüyordum. Tabloyu biraz karıştırarak keşfettim nasıl ekleyeceğimi (CN sıralama satırıma gelerek sağ tık yaptım ve üste 1 satır ekle yaptım). Bu bilgi ilk sayfada yok sanıyorum ? Gözümden kaçtıysa affola.

Formun altına boş bir yere eklerseniz gerekli düzenleme yapılır, merak etmeyin. İlla satır ekle yapmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@onurakbas, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, hakkımızda en hayırlısının olmasını dileyerek soruma geçiyorum.
    Kendimce araştırmalarımı yaptım. Kafamda az buçuk bir karar oluştu ancak siz kıymetli forum üyelerininde düşüncesini almak istiyorum. Asıl talihli benim ve yeşil pasaportumuz var. Dosya taşımak için KCC ye mail atmaya hazırlanıyorum. Masraflar açısından bir problemim yok. Dosyamı taşımak için hangi konsolosluğu talep etmemi önerirsiniz? Çok uzun uçuş gerektiren yerler eşimin gebe olmasından dolayı tercihim değil. Düşüncenizin sebebiyle birlikte yanıtlarsanız memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Neresi konusu sizin vereceğiniz bir karar, önceki senenin yurt dışı tecrübelerine bakarak karar verebilirsiniz.

Sizin için Schengen’iniz de olması sebebiyle yakınlığı açısından en iyi seçenek Avrupa ülkeleri görünüyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@catbian, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, case numberim 27klarda schengen vizem yok, dosyami hangi ulkelere tasiyabilirim sizce? Viyanaya tasiyip, vize basvurusu yapmak cok mu riskli? Oneriniz nelerdir

Schengen istemeyen ülkeler arasında bir tercih yaparsanız riski azaltmış olursunuz. Herkes Viyana’ya taşımak zorunda değil, diğer ülkeler de mülakat yapıyor 🙂

İngilizce bilginize, maddi durumunuza göre önceki senelerin tecrübelerinden faydalanarak bir yere taşıyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bence sızlanmaya gerek yok. Ankara şöyle yavaş veya böyle yoğun vs. Zira Ankara tarafında bir yankı bulmaz. GC kazananı herkes; ister 2.000. sıra olsun, ister 32.000 sırada olsun vizesini almaya koşturmalı. Zira 51.500 GC vizesi bir şekilde paylaşılacak. Rakibimiz tüm EU bölgesi. EU Kotası da ortalama 12.000 vizelik. Ankara'da tek yol değil. Moralinizi yüksek tutun.

EU kotası 12.000 vize??

• ⭐⭐⭐⭐

@gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 hangi exel tablosundan bahsediyoruz?

Hani forumun ilk iletisinde kendinizi oraya ekleyin diye bahsedilen ve sizin de çoktan kendinizi eklemiş olmanız gereken excel tablosu var ya?

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

konsolosluk aracılığı ile taşıma işlemleri ocaktan sonra mı başlıyor?

Teorik olarak current olduktan sonra başlıyor konsolosluk aracılığı ile taşımalar. Ama özellikle sürecin başlarında konsolosluklar pek umursamıyor bu taşıma işlerini ya da olumsuz dönüyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@vixo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, forumda ve internette biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım maalesef. Daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın lütfen.

Öncelikle 2025 ilk bülten açıklanmış olarak görüyorum ve anladığım kadarıyla CN 6500'e kadar current olmuş bu benim dosya numaramın Ankaradan mülakat alma olasılığını yükseltmiş midir ? Bunun için kesin bir cevap olmadığının farkındayım sadece tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini duymak isterim.

Ek bir sorum ise; mevcut DV 2025 kazananı olarak DV 2026 çekilişine katılmam bir sorun yaratır mı ? (Mülakat alamazsam ve dosyayı taşıyamazsam en azından bir sonraki sene için şansımı denemek isterim)

DV2024 50bine kadar mülakat oldu ama sizin dosya numaranız mülakat alamadı. Bültenin Ankara’nın performansı ile alakası yok pek.

Bülten 6000’e kadar current oldu.

Fiziksel olarak greencarda sahip olmadığınız (veya vatandaş olmadığınız) sürece çekilişe katılabilirsiniz.

• @sevdemimi Neye göre böyle düşündünüz ? Bende Viyana taşımayı düşünüyorum, vize sorunum yok ama mülakat tarihi verirler mi bilemiyorum, ya da oturum isterler mi. Geçen yıl istenmemiş ama belli olmaz diyorlar...

• ⭐⭐⭐⭐

@mnamiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mulakat davetleri 10-15 Agustosdan 't'baren iletilecek?

Bültenden sonra herhangi bir zamanda gelebilir, kesin bir tarihi yok.

• @rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 olur da viyanada işler ters gider ise yeniden taşımak için bilgi sahibi olmak istedim.

Hocam öncelikle hayırlı olsun, bende aynı endişe içerisindeyim. Current olmadım ve Viyana'ya taşımayı düşünüyorum. Tedirginliği mülakat maili atacaklar mı ? Ya da geçen yıla göre farklı prosedürler mi isteyecekler bilemiyoruz. Bu nedenle oradan da başka konsolosluğa nasıl taşınır, taşısam da mülakat alabilecek miyiz şimdiden bunları düşünüyorum. Schengen vize sorunum yok. Sürecinizde başarılar dilerim.

• @vixo 2025 il bülteni atabilir misiniz lütfen?

• ⭐⭐

• @onuru teşekkür ederim

• @EzgiLera 22.000 yerine 12.000 yazmısım. Son bilmem kaç yıl geriye de gitsek, problemli yıllar hariç covid vs ortalama EU da 22.000 civarı vize verildiğini görebilirsiniz.

• @EzgiLera bilemedim 🙂 böyle bir imkanım varken değerledirmeli miyim öyleyse?

• @nvrgbck mulakatlarla ilgili sorun yasarsaniz, dosyanizi yeniden tasima imkaniniz her zaman var. Tabii ki sizin surecinizi dogru aciklamaniz ve karsidaki elciligin transfer etmek istemesiyle dogru orantili.

Ben sizin yerinizde olsam, schengen sorunum olmasa, Ankara’nin yillar icinde azalan performansini gordugum icin hic beklemezdim. Tercih tabii ki sizin ama DV son yillarda hep mucadelelerle alindi.

• @nvrgbck ilk 6 bin dosya mülakat alabilir diye açıklandı,ben de Viyanaya taşıdım her şey yolunda giderse alırız şu gerçek ki çok başvuru olursa belli bir yığılma ya da kota doldu denebilir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |