Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @metinbeci hızlı başlayan bültenlerde duraksama görülebilir onun için numaranız kasımda aktif olmayabilir tabii siz yinede karar aşamasını bir sonraki bültende aktif olacakmış gibi çözmeye bakın

• @ugurbocegi ds doldurma tarihine geri döneceklerini sanmıyorum bence onu bizim dönemimizde denediler ve bir nedenden dolayı memnun kalmayıp vazgeçtiler gibime geliyor.
    Numaranızın aktif olma noktasına gelirsek bültenin yüksek açıldığı dönemlerde sabit kalması veya çok ufak artması durumlarını gördük daha önce yine aynısı olabilir bkz: DV23 süreci

• @salih-atilla aslında şöyle önemli bültenin yüksek hızda ilerlediği hızlı current olduğu bir dönemde maalesef ankarayı bekleyen talihlilerin kota sorununa takılma şansları artıyor

• Şimdide mail bekleme stresi saracak hepimizi :D İyi bir yıl olmasını diliyorum herkes için

• Herkese selamlar, current olduktan sonra dosya taşıma hakkında Viyana Konsolosluğu’na atılacak mail hakkında öneri verebilecek kimse var mıdır? Şimdiden çok teşekkürler, şimdi sahada olan Türkiye’nin güçlü kadınlarına başarılar!

• @Emre-Kurtulmuş aynen öyle arkadaş geçen sene ekim 300 case no ya kadar mülakat vermişti 2025 ankara nasıl başlayacak merak ediyorum

• @Flight101 ne kadar az bir sayı ayda 5 kişi alırlar bizden de 5 oldu bitti

• Doha Katar hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak isterim ayrıca düşüncem hakkında tecrübeli arkadaşların fikrini merak ediyorum.

Soru : KCC ile Current olmadan dosyamı taşısam CN86XX , Doha Katar oturum izni vatandaşlık şartı istermi bildiğim araştırdığım kadarıyla Türk vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz seyahat hakkı veriyor ve gerektiğinde 30 gün daha uzatılabiliyormuş. KCC ile dosyayı taşıdık diyelim,DOHA Bize oturum iznin yok diye mülakat vermemezlik yapabilir mi ? geçmiş tecrübelere bakınca 4 tane avrupa mulakatı vermişler ama detayını bilmiyorum tabiki. Aşağıda Doha nın geçmişi mevcut.

Şimdi benim düşüncem burası 2024de kazanan sayısı 74 kişi kendi ülkesinden ama 138 kişiye yerli yabancı olmak üzere mülakat verebilmiş ve bunların 95i AF 37si AS 4ü EU bölgesinden bu 4 kişide zaten ocak şubat gibi mail almışlar hattan ISSUED bile olmuşlar. Performansı güzel gibi 2025 kazanan sayısı azalmış 56 olmuş buraya kaç kişi mülakata gidecek bu sene belli değil dv25 excelinden az cok fikir edinsek 17 farklı yabancı konsolosluga tasımıs bile arkadaslar bunlardan populer olan vıyana 25kişi ama burası schengen sartı var dıgerı vızesız olan hongkong burası da sımdılık 5 ama zamanla artacaktır ama hiç DOHA görmedim dv2024de de görmedim acaba red aldıklarından mı yoksa bır engele takıldıklarından mı yada hıc kımse deneyımlemedı mı asagıda davigatordan aldıgım gorsel beni düşündürüyor acaba current olunca dosyayı buraya taşısam ocak subatta maıl alsam oturum sartı engelı gelırmı karsıma navıgatordan anladıgım kadarıyla engel cıkmaz ama sağlıklı düşünemiyor olabilirim gözden kaçırdığım birşey olabilir o yüzden hem fikirlerinize hemde dohayı tecrübe edenlerin tecrübesine danışmak isterim.

image.png

image.png

• @metinbeci şu konsolosluk oturum sormaz soramaz diyebileceğimiz bir ülke yok öyle birşey olsa şimdiye kadar forumda paylaşılırdı hiçbiriniz riske atılmazdı zaten

• ⭐⭐⭐

@metinbeci Şimdi şöyle bir durum da olabilir...Doha 95 AF dosyasına bakmış görünüyor. Ancak bunlar dosya taşımadır diyemeyiz. Başvuru doğduğun ülke üzerinden yapıldığı için ülken hangi kıtdaysa case no o kıta harflerini taşıyor..Yani o 95 AF dosyası Doha da gökdelen inşaatında çalışan 95 Somalili olabilir.

Aynı şekilde baktığı EU larda aynı inşaattaki italyan mühendisler de olabilir...😉

• @Emre-Kurtulmuş Üstadım peki paylaştıklarımdan nasıl bir çıkarım yapabilirsin DOHANIN navigator ekranını da paylastım orada yazıyor "yalnızca katarda ikamet eden veya vizenin sonuclandırılması ıcın yeterınce uzun sure kalma ıznıne sahıp fiziksel olarak katarda bulunan kişiler için işler " diyor buradan siz olsanız ne anlardınız sadece anladıklarımda sorun varmı anlamaya calısıyorum düşünceniz nedir

• @Flight101 evet haklısınız olabilir, navigatorda yazan hakkında düşünceniz nedir

• ⭐⭐⭐

@metinbeci Bu yuvarlak cümle neredeyse her postun web sitesinde karşılaştığımız bir cümle..Zaten bu cümlelere istinaden talihliler zorluyor çabalıyor.. Uzakdoğu ya gidip vize alanlar mesela bu şekilde..Ben mühendisim işim sayılarla, ancak bu işin içinde insan faktörü var, her yıl aynı şekilde olacak diyemiyoruz..Keşke bilsek hangi post yılda kaç adet dosya taşımayı kabul ediyor..Dağılırız imkanlarımıza göre alırız vizelerimizi... 😉

Bu sene herkesin attığı adımı, karşılaştığı zorluğu, aştığı engeli paylaşması arkasındaki onlarca talihli için büyük önem arz ediyor...

• Arkadaşlar merhaba.
    Kccye dosya taşımak için mail attım ve bugün aşağıda ki gibi bir cevap aldım. Bu ne anlama geliyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Thank you for your inquiry.

Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

• @metinbeci
    Katar, Bae gibi Haliç ülkelerinde Asyalı ve Afrikalı hatta Avrupalı çalışan çok var. Nüfuslarının 3/2 si yabancı. Dolayısıyla oradaki Asya dışı mülakatlara kanmayın. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Ben de başvurmayı düşünüyorum ama şimdiden mi taşısam biraz beklesem mi karar veremiyorum.

• Merhaba arkadaşlar bizim süreçler bitti desekte olur ama sizlerin yeni başlıyor, ve eğer silgi doğruysa dv2025 Türkiye’den rekor kazana var ve baya rekabetli süreç olucak gibi geliyor(SON DAKİKA! Türkiye’den #DV2025 Green Card kazanan sayısı açıklandı. 4.194 kişi çekilişi kazandı!) Ekim bülteni EU 6000 diye haber aldım, bol şans ve sabır diliyorum sizlere.

• Arkadaslar bu sene 25000 sira numarasi gelme ihtimali var mi?
    Ds 260 dolduruldu coktan.

• @gastroNot Bence ihtimal yok. Ama klasik cevabı da vereyim her senenin dengeleri başka oluyor cevabı. Ben 2024 yılının başında daha iyi olacak vs vs derken çok kısa bir süre sonra bu söylemimde vazgeçtim kendi iç dünyamda. Gördük ki 2024 yılı 2023 yılından daha kötüye gitti. Buda en azından yakın zamanın bir tecrübesi olduğu için size fikir verebilir. Şartları ve imkanları çerçevesinde çok kişi emek verip dosya taşıdılar ve GC'sini aldılar. Hala taşımaya çalışan, uğraşan, randevu bekleyen değerli arkadaşlarımızın Allah yardımcıları olsun. Yine iyi niyetle bitireyim. İnşallah önümüzdeki sene iyi olur...

Not: Lütfen gerçekten Green Card almak istiyorsanız 2024 yılı Green Card lotosu aşamaları ve mülakat deneyimleri başlığı oturup bir boş vaktinizde Çayınızı - kahvenizi içerek "OKUYUN" ne demek isteyeceğimi anlayacaksınız.. Çıkarımlarınız sonrasında ona göre erken den düşünüp neler yapabileceğinizi masaya yatırırsınız ve buna göre planlama yapar ve hareket edersiniz. Syg...

Edit: Lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. Tşk.

• arkadaşlar ben liseyi açıktan bitirip mezun oldum yani okula gitmedim ama konsolosluk sitesinde ( ABD lise eğitimine eşdeğer (4 yıl, tam zamanlı, genel çalışmalar) tam zamanlı bir lise eğitimini tamamlamış olmalıdır ) diye bi açıklama var bi sıkıntı olur mu ?

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k