Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@MySea cok tesekkur ederim.
-
Ibotta, Fetch, Upside gibi uygulamaları kullanmıyorsanız kullanın. Hatta yeni kullanacak arkadaşlar hali hazırda kullananlardan referans kodu istesinler ki iki taraf da daha fazla kazansın. Ben bu uygulamalar sayesinde çocuğun okul alışverişini bedavaya getirdim.
-
@EasternStar , bu uygulamalari benzin alirken indirimli fiyattan almak icin kullaniyorsunuz degil mi ? Benzin harici bir faydalari oluyor mu bir de 1 2 yerde google da sene sonu vergi iadesi donemi burdan elde edilen bonuslar da IRS e bildirilmeli diye bir sey okumustum , bunun dogrulugu var midir ?
-
@AE123 Genel olarak, travel miles bonuses veya yaptiginiz alisveris sonucu elde ettiginiz puanlarin bonusa cevrilmesini taxable income olarak gormuyor IRS. Ama eger yeni kredi karti icin bonus aliyorsaniz veya bir arkadasinizi refer yaptiginiz icin bonus aliyorsaniz, bunlar taxable income oluyor ve gelir olarak gostermeniz gerekiyor. Yani kredi karti veya banka hesabi sign-up bonuslar veya rewards vergiye tabiidir.
-
@AE123 Vergi kısmını bilmiyorum, ama gelir olarak kabul edilebilir kısmı var. Senede elde edeceğiniz gelir taş çatlasın 500$ olduğu için bildirmekte bir sorun olacağını sanmıyorum. Yalnızca yakıt için değil market alışverişleri için de kullanıyorum. Ibotta'dan 60$ nakit, Fetch'den 150$ hediye çekini 7-8 ay içinde biriktirdim. Ayrıca Upside ile yeni başladım ve daha şimdiden 18$ bandına geldim.
-
@MySea tamam daha fazla devam etmeyelim yoksa biz tasi taragi toplayip Delaware'e gocmek zorunda kalcaz :)
-
@aslisirin Delaware'e gelmeyin! Biz kalabalik sevmiyoruz :) Texas'a falan gidin :P
-
@MySea hahahahaa sesli güldüm bu mesajınıza :) :)
-
@AE123, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@EasternStar , bu uygulamalari benzin alirken indirimli fiyattan almak icin kullaniyorsunuz degil mi ? Benzin harici bir faydalari oluyor mu bir de 1 2 yerde google da sene sonu vergi iadesi donemi burdan elde edilen bonuslar da IRS e bildirilmeli diye bir sey okumustum , bunun dogrulugu var midir ?
Onları gift card şeklinde alırsanız hiçbir sorun olmaz. Adı üstünde “gift” :)
Sadece indirim değil, yaptığınız alışverişin fişini yüklediğinizde de biriktiriyorsunuz. -
@MySea Hepinizin sonu Florida olacak, biz bekleriz :)
-
..orta dogu karisiyor,bu gunlerde biraz yiyecek depolamak lazim gibime geliyor.pandemi gibi.
-
@EasternStar Evet Florida da olur. Hocam bu arada nufusunuz 23 milyonu asmis. En cok goc alan eyaletlerin basinda Florida var. Delaware'in nufusu 1 milyon civarinda.
-
@MySea Doğrudur hocam, sürtünmeden alev alacağız yakında. Hafta içleri I-95 kullanmak ölüm oluyor. Şu an bir de buranın ölü sezonu, Kasım ayında ne olacak hiç bilmiyorum; ama bulunduğum bölgenin yarısı kadar bir alanda 6 milyon nüfusun yaşadığı bir ülkeden geliyorum, çok büyük dert değil :)
-
@sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
..orta dogu karisiyor,bu gunlerde biraz yiyecek depolamak lazim gibime geliyor.pandemi gibi.
Abi, Ortadogunun her zaman ki hali. Orada savas ve catisma kolay kolay bitmez.
Bu arada, Israil hemen hemen eszamanli olarak once Yemen, sonra Lubnan, sonra Iran ve birde Suriye de hedefleri vurdu. Ve karsisinda hicbirisi duramiyor...
-
@EasternStar Gecen yaz oradaydik. I4 den nefret ettigim kadar hicbir yoldan nefret etmedim! Cekilecek dert degil. Her 4-5 mile da bir ya kaza oluyor yada yol calismasi..
-
@MySea Ben daha güneydeyim I-4 ile işim yok ama iki kere gitmek zorunda kaldım. Allahım affetsin, bu arada çok iddialıyım, dünyanın en kötü şoförleri Florida'dadır.
-
@EasternStar Kotu soforluk konusunda kesinlikle ayni dusuncedeyim. Florida da cok kotu arac kullaniyorlar. Ayrica trafikte cok yasli insan var.
-
@MySea vegas daha kötü hocam
-
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea Ben daha güneydeyim I-4 ile işim yok ama iki kere gitmek zorunda kaldım. Allahım affetsin, bu arada çok iddialıyım, dünyanın en kötü şoförleri Florida'dadır.
Bu iddiana karsilik Turkiye’yi unutmussun derim. 😀 Ankara rezalet otesi mesela. Bende Miami ve Orlando trafigini begenmiyorum. Ama kendi sehrimde gayet iyi ve saygili yapi var.
-
@goodluck Hocam 17 sene Ankara'da yaklaşık 1 senedir de Florida'da araba sürüyorum, kesinlikle Florida çok daha kötü. Kötü derken, yeteneksizler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum