@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Green Card'larini iade etmek isteyenlerin dikkatine!
Eskiden I-407 formunu Atina'daki USCIS ofise gondermeniz gerekiyordu ama artik Vermont'taki USCIS Eastern Form Center'a gondermeniz gerekiyor. Ilgili guncel bilgileri zaten I-407'nin USCIS sayfasinda da bulabilirsiniz.
I-407 formunu doldurup Eastern Form Centera gondermeniz gerekiyor.
U.S. Postal Service (USPS):
USCIS Eastern Forms Center
Attn: I-407 Unit
P.O. Box 567
Williston, VT 05495
FedEx, UPS, DHL, or other express/registered deliveries:
USCIS Eastern Forms Center
Attn: I-407 Unit
124 Leroy Road
Williston, VT 05495
@buay Kartı iade edip turist vizesi alma ne şekilde oldu acaba? DS-160 formu doldurup randevu alarak klasik turist vizesi alma işlemi mi yaptınız yoksa kartı verip başka işlem yapmadan vize mi aldınız?
@Bosphorus Ben normal turist vizesi işlemlerimi tamamladım. Görüşmeye gittiğimde green kartımı iade edeceğimi turist vizesi almak istediğimi söyledim. Çok kolay oldu 10 yıllık vize almıştım.
Merhaba, ben 2 kere New York'a giriş çıkış yapmıştım1'er haftalık. Ama artık greencardımı kullanmak istemiyorum çünkü Amerika'da yaşamayacağım. Eğer gitmezsem greencard kendiliğinden iptal oluyor mu çünkü pasaportum bana lazım şu anda ve iade işlemleri için vaktim yok.
@Laçin-Boz suresi bitince kullanamazsiniz ama daha sonra turist olrak ABDye gitmek isterseniz GCnizi Turkiyedeki konsolosluga iade edip, GC vizesini turist vizesine degistirebilirsiniz. Iade islemi ABD icin de degil, ulkenizdeki konsolosluktan yapiliyor.
@cnpist mesela almanyadayken de bu işlemi yapabilir miyim
Almanyadaki ABD konsolosluga sorabilirsiniz, zarari olmaz.
@Laçin-Boz merhaba,
eğer LPR statünüzden vazgeçmek istemiyorsanız bu iletideki işlemi yapmalı ve I-407 formu doldurmalısınız.
https://yesilkartforum.com/forum/post/36819
bu işlemi almanya'daki konsolosluğunuza başvurarak onların göndermesini talep edebilirsiniz.
bu arada iade ettiğinizde eğer talep ederseniz B1/B2 (turist) vizesi alabilirsiniz.
eğer alman vatandaşlığınız varsa buna da gerek yok çünkü ESTA'dan yararlanarak vizesiz abd'ye girebilirsiniz.
@buay, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
@Bosphorus Ben normal turist vizesi işlemlerimi tamamladım. Görüşmeye gittiğimde green kartımı iade edeceğimi turist vizesi almak istediğimi söyledim. Çok kolay oldu 10 yıllık vize almıştım.
Merhaba, bu islem icin i-407 formunu doldurmadiniz mi acaba?
Direkt turist vizesine basvurup Istanbul konsoloslugunda mi iade ettiniz green card'i?
Ben de pandemi sonrasi Abd de yasamamaya karra verdim ve turist vizesi almak istiyorum isim dolayisyla gitmem gerekiyor. i-407 yi doldurup gondermem mi gerekiyor yoksa direkt yeni bir ds160 ile devam edip basvuru esnasinda teslim edebiliyor muyum?
Son mesajlar bu yonde olunca sormak istedim.
Tesekkurler
ben tam tersi ile ilgili bir başlık bulamadım, green card ımı iptal edip turist vizesine başvurmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
@rigsmaer, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
ben tam tersi ile ilgili bir başlık bulamadım, green card ımı iptal edip turist vizesine başvurmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Sn @rigsmaer
Iletiniz ilgili basliga tasinmistir.
Yukaridaki paylasimlarda izlemeniz gereken yola dair bilgi bulabilirsiniz.
merhabalar, green card iade etme işleri için başlığı okudum, biraz bilgi sahibi oldum ama sormak istediğim bir iki soru olacak.
1- green cardımız kayıpsa iade süreci nasıl oluyor, direk turist vizesine döndürebiliyor muyuz konsolosluktan randevu alıp?
2- bu işlem için ücret var mı, bulamadım.
3- eşim ve iki çocuğum ilk girişlerini yapamadığı için green cardlarını alamadılar ama pasaportlarında göçmen vizeleri basılı. onların vizeleri de otomatik turist vizesine çevrilebilir mi, bunun için bir ücret var mı?
@rigsmaer merhaba,
1- ilgili konu için herhangi bir polis raporu aldınız mı?
tavsiyem bu konuyu atlamayın ve bu başlığı inceleyin.
eğer sahip olduğunuz green cardı iptal etmek istiyorsanız en yakın USCIS ofisi ile iletişeme geçmeniz gerek.
bu konuda şanslısınız çünkü ankara'da bir ofis açıldı.
iade sonrası yerine turist vize talebiniz olacaksa bunu da hem USCIS'e hem de konsolosluğa bildirmeniz gerek çünkü vizeyi verecek birim konsolosluk.
2- I-407 için bir ücret ödemenize gerek yok.
3- otomatik turist vizesine çevirilecek diye bir durum elbette yok.
eşiniz ve çocuğunuz ilk giriş yapmadığı için yasal göçmen statüsünü zaten alamadı.
bu da onların iade edecekleri bir green cardı olmadığını gösteriyor ve vizeleri üzerindeki tarih olan (basıldıktan sonra 6 ay) zaten expire oldu.
onlar için turist vizesini de konsolosluğa bildirebilir ve onlara da turist vizesi talebi yapabilirsiniz.
vize alacak her aile üyesi için DS160 formu doldurmalı ve elbette vize ücreti ödemelisiniz.
Merhaba. Amerika'ya girmeden önce USCIS ödememi yaptım ve ondan sonra gittim. Daha sonra sağlık sorunları nedeniyle Türkiye'ye geri gelmek durumunda kaldım. Green cardım belirttiğim adresteki tanıdığıma teslim edildi. Green card hakkımdan vazgeçmek istiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?
@anlycell öncelikle geçmiş olsun. Arkadaşınıza teslim edilmiş olan green card’ı arkadaşınız Türkiye’ye size UPS - FedEx - DHL ile gönderebilir.
Green card hakkınızı koruyabilmek, bir sonraki girişte CBP memuru tarafından olası soru - sorgulamalara maruz kalmamak için “Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri” başlığındaki deneyimleri okumanız faydalı olacaktır.
Özetle son girişiniz tarihi itibariyle 6 aydan daha fazla ABD dışında kalmanız tavsiye edilmiyor. Sağlık ve force majeure sebepler nedeniyle 6 aydan fazla ABD dışında kalmanız gerekiyorsa bir sonraki gidişinizde doktor raporu veya durumunuzu destekleyecek kanıtlar ile seyahat etmeniz yararınıza olacaktır.
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
@ATS16, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Arkadaşınıza teslim edilmiş olan green card’ı arkadaşınız Türkiye’ye size UPS - FedEx - DHL ile gönderebilir.
Bu işlemin ücreti ne kadar olur tahmini?
2024 Mayıs ayında UPS worldwide express ile USD 192,34.- ödemişti arkadaşımız. 4 günde sağlam bir şekilde geldi posta. Kargo içeriğine personal letters yazılmıştı. Track number ile adım adım takip edebilmiştim kargoyu
Merhabalar,
Ben de 2017 talihlisiyim, 1 kez pasaporttaki ilk vize ile giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm. Bir daha da hiç gitmedim, green card ımı arkadaşım TR de bana teslim etti ama hiç kullanmadım, gitmeyeceğim için de bir vergi bildiriminde karışıklık olmaması için bulunmadım. Şimdi de kartımı iade edip iş gereği gideceğim için vize almak istiyorum.
Yukarıdaki iletilerin hepsini okudum fakat 2 tane bilgi bulunduğu için bazı diğer arkadaşlar gibi en kolay olan yolu seçmek üzere arada kalıyorum.
Birincisi I 407 formu çok net, ben Ankara konsolosluğuna mail üzerinden sorduğumda onlarda bu formu iletti, sanıyorum Ankara UCSIS ofis faal olduğu için bu işlem TR üzerinden artık daha rahat yapılabiliyor.
Diğeri de bazı arkadaşlarımızın turist vizesi başvurunda kartımı iade ettim vizemi aldım demesi. Bu durum için ben US deki bazı avukatlara danıştığımda 2 avukattan da benzer şekilde bu yolla yapabilirsiniz geri dönüşü aldım. Özellikle yapan veya bilgisi olan arkadaşlar bu son yol için net durumu paylaşırsa çok seviniriz.
Herkese kolaylıklar.