Green Card iade etme koşulları
-
ben tam tersi ile ilgili bir başlık bulamadım, green card ımı iptal edip turist vizesine başvurmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
-
@rigsmaer, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
ben tam tersi ile ilgili bir başlık bulamadım, green card ımı iptal edip turist vizesine başvurmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Sn @rigsmaer
Iletiniz ilgili basliga tasinmistir.
Yukaridaki paylasimlarda izlemeniz gereken yola dair bilgi bulabilirsiniz.
-
-
merhabalar, green card iade etme işleri için başlığı okudum, biraz bilgi sahibi oldum ama sormak istediğim bir iki soru olacak.
1- green cardımız kayıpsa iade süreci nasıl oluyor, direk turist vizesine döndürebiliyor muyuz konsolosluktan randevu alıp?
2- bu işlem için ücret var mı, bulamadım.
3- eşim ve iki çocuğum ilk girişlerini yapamadığı için green cardlarını alamadılar ama pasaportlarında göçmen vizeleri basılı. onların vizeleri de otomatik turist vizesine çevrilebilir mi, bunun için bir ücret var mı? -
@rigsmaer merhaba,
1- ilgili konu için herhangi bir polis raporu aldınız mı?
tavsiyem bu konuyu atlamayın ve bu başlığı inceleyin.
eğer sahip olduğunuz green cardı iptal etmek istiyorsanız en yakın USCIS ofisi ile iletişeme geçmeniz gerek.
bu konuda şanslısınız çünkü ankara'da bir ofis açıldı.
iade sonrası yerine turist vize talebiniz olacaksa bunu da hem USCIS'e hem de konsolosluğa bildirmeniz gerek çünkü vizeyi verecek birim konsolosluk.2- I-407 için bir ücret ödemenize gerek yok.
3- otomatik turist vizesine çevirilecek diye bir durum elbette yok.
eşiniz ve çocuğunuz ilk giriş yapmadığı için yasal göçmen statüsünü zaten alamadı.
bu da onların iade edecekleri bir green cardı olmadığını gösteriyor ve vizeleri üzerindeki tarih olan (basıldıktan sonra 6 ay) zaten expire oldu.
onlar için turist vizesini de konsolosluğa bildirebilir ve onlara da turist vizesi talebi yapabilirsiniz.
vize alacak her aile üyesi için DS160 formu doldurmalı ve elbette vize ücreti ödemelisiniz. -
Merhaba. Amerika'ya girmeden önce USCIS ödememi yaptım ve ondan sonra gittim. Daha sonra sağlık sorunları nedeniyle Türkiye'ye geri gelmek durumunda kaldım. Green cardım belirttiğim adresteki tanıdığıma teslim edildi. Green card hakkımdan vazgeçmek istiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?
-
@anlycell öncelikle geçmiş olsun. Arkadaşınıza teslim edilmiş olan green card’ı arkadaşınız Türkiye’ye size UPS - FedEx - DHL ile gönderebilir.
Green card hakkınızı koruyabilmek, bir sonraki girişte CBP memuru tarafından olası soru - sorgulamalara maruz kalmamak için “Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri” başlığındaki deneyimleri okumanız faydalı olacaktır.
Özetle son girişiniz tarihi itibariyle 6 aydan daha fazla ABD dışında kalmanız tavsiye edilmiyor. Sağlık ve force majeure sebepler nedeniyle 6 aydan fazla ABD dışında kalmanız gerekiyorsa bir sonraki gidişinizde doktor raporu veya durumunuzu destekleyecek kanıtlar ile seyahat etmeniz yararınıza olacaktır.
-
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
@ATS16, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Arkadaşınıza teslim edilmiş olan green card’ı arkadaşınız Türkiye’ye size UPS - FedEx - DHL ile gönderebilir.
Bu işlemin ücreti ne kadar olur tahmini?
-
2024 Mayıs ayında UPS worldwide express ile USD 192,34.- ödemişti arkadaşımız. 4 günde sağlam bir şekilde geldi posta. Kargo içeriğine personal letters yazılmıştı. Track number ile adım adım takip edebilmiştim kargoyu
-
Merhabalar,
Ben de 2017 talihlisiyim, 1 kez pasaporttaki ilk vize ile giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm. Bir daha da hiç gitmedim, green card ımı arkadaşım TR de bana teslim etti ama hiç kullanmadım, gitmeyeceğim için de bir vergi bildiriminde karışıklık olmaması için bulunmadım. Şimdi de kartımı iade edip iş gereği gideceğim için vize almak istiyorum.
Yukarıdaki iletilerin hepsini okudum fakat 2 tane bilgi bulunduğu için bazı diğer arkadaşlar gibi en kolay olan yolu seçmek üzere arada kalıyorum.
Birincisi I 407 formu çok net, ben Ankara konsolosluğuna mail üzerinden sorduğumda onlarda bu formu iletti, sanıyorum Ankara UCSIS ofis faal olduğu için bu işlem TR üzerinden artık daha rahat yapılabiliyor.
Diğeri de bazı arkadaşlarımızın turist vizesi başvurunda kartımı iade ettim vizemi aldım demesi. Bu durum için ben US deki bazı avukatlara danıştığımda 2 avukattan da benzer şekilde bu yolla yapabilirsiniz geri dönüşü aldım. Özellikle yapan veya bilgisi olan arkadaşlar bu son yol için net durumu paylaşırsa çok seviniriz.
Herkese kolaylıklar. -
Merhaba, 2023 yılında green card kazanıp ABD’ye bir kaç aylığına 2-3 kez giriş yaptım. Son çıkışımın üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Çıkış yapmadan önce re entry permit başvurusunda bulunup biyometrik randevusuna gitmiştim. Bu süreçlerde herhangi bir vergi beyanında bulunmadım, ABD’de bir gelir de kazanmadım. Bir Avrupa ülkesine taşınma ihtimalim var ve vergi konuları nedeniyle green cardımı iptal etmek istiyorum, iptal ederken ne yapmam gerekiyor, hangi aşamalardan geçiyoruz? Bu başvuruyu Türkiye’den yapabilir miyim veya ABD’ye mi göndermeliyim? I-407 formunu doldurup gönderdiğimde bu başvurum IRS’e iletilir mi, hiç vergi beyanında bulunmadığım için bir sorun yaşar mıyım? Ayrıca re entry permit başvurum da henüz sonuçlanmadı onun iptali için ayrıca bir şey yapmam gerekiyor mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. @crazycells @gucarslan
-
@crazycells green kartı iade etmese ara sıra giriş çıkış yapsa ne olur?????
-
@sezer123 merhaba,
yakında zamanda ankara'da bir USCIS ofisi açıldı ve başvurunuzu buradan yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
tavsiyem öncelikle ankara konsolosluğu ile iletişime geçin ve bu başvuruyu ankara'dan yapıp yapamayacağınızı sorun.
re-entry permit başvurunuz sorun olmaz, önemli bir detay değil zaten LPR statünüzü iptal edeceksiniz.
vergi konusunda da şunu sormam gerek; green cardınızı iade ettikten sonra bir turist vizesi talebiniz olacak mı? -
@gucarslan bey merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Turist vizesine başvurmak gibi bir düşüncem olabilir tabi daha sonrasında ancak ilk önceliğim greencardı iptal edebilmek. Bu nasıl bir değişiklik yapabilir süreçte? Ne için sorduğunuzu anlamaya çalışıyorum.
-
@sezer123 şöyle ki.
I-407 formu doldurup bu başvuruyu yaptığınızda yasal göçmen olmak istemiyorum, bunun yerine ABD'yi çeşitli aralıklarla turist olarak ziyaret edeceğim talebiniz olabilir.
bu yüzden bu talebi yapmak için en doğru zaman, iptal talebinin yapılacağı zamandır.
bu sayede sonrasında B1/B' talebiniz için yıllarca beklemeniz gerekmez.. (mevcut randevu bekleme suresi için)vergi konusunda da, sizden beklenen elbette verginizi ödemenizdir ancak; USCIS'in bunu IRS'den teyit ettiği bir süreç olduğunu düşünmüyorum.
dilerseniz adımı öncelikle USCIS Türkiye ofisi ile görüşerek başlatın. sonrasında bunu değerlendirirsiniz. -
Merhaba, Ben 2017 talihlisiyim, pasaportuma basılan ilk vize ile 2017 de giriş yaptım, sonrasında kartımı arkadaşım bana Amerikadaki adresinden getirdi, fakat green card ımla 7 senedir hiç bir işlem yapmadım. Kartımı ve haklarımı geri iade edip turist vizesi almak üzere I-407 formu doldurup 2 ay önce uscis de belirtilen posta adresine gönderdim, fakat henüz bir gelişme veya ses gelmedi. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan süreç hakkında yönlendirebilirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.
-
@gokmenp hangi USCIS ofisine gönderdiniz?
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
Merhaba,
Re entry permit için Ankara’da açılan Uscis ofisinden randevu alabilir miyiz?
Yoksa Amerika’da mı yapılması gerekiyor bu işlemin
Bir de eğer green kartı iade edersek ve yerine turist vizesi almayı talep edersek çocuk için de aynı şeyi mi yapmamız gerekiyor ona da turist vizesi veriliyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum