Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sadriabi cok tesekkur ederim , zira sizin yonlendirmeleriniz sayesinde yol aldim ama bitmedi:) soyleki ucumuzun kartida masshealth ve ucunun de arkasinda ayni sey yani masshealth garanti etmez yaziyor, cocuklari niye garanti etmiyor anlamadim. Ama birsuru mektup geldi ve orda cocuklar eligible ,Planlarida masshealth standard yaziyor. Benim kartimin tufts olmasi gerekmezmi. Cocuklarida ayni aile hekimine goruruyorum , o bizi diger doktorlar icin yonlendiriyor, dogrumu. Bir de bana yine bir mail geldi, o kadar cok geldiki artik karistiriyorum. Benden yine proof istiyorlar, green card ve I94 formunu fax veya mail ile gondermem gerekiyor. Ssn ve green card I onlara verdim, sistemede girdiler. Neden tekrar istiyorlar bilemedim. Acaba tekrar butun bana gelen dokumanlarla ve cardlarla beraber baska bir walk in centere gitsemmi. Zira ilk gittigim gorevli his aciklama yapmadi. Adresinize gelecek dedi sordugumuz her soru icin. Son olarak cocuklar icin niye problem olmus olabilir onlar zaten vatandas, birth certificatelerini ve ssn nolarini vermistim. Acaba benden ilave dokuman istedikleri icin olabilir mi. Town sitesine uye olmak guzel fikir deneyecegim. Uzun yazdim, cok soru var. Kusura bakmayin


  • @ayvalik10 Supersiniz Hocam. Mesleginizde Basarilar Kolayliklar dilerim.


  • bnm iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 4 aylik. cocuklar ucretsiz mi oluyor.bende haziran gibi floridaya gitcem florida icin nasil oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nahya123 Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    bnm iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 4 aylik. cocuklar ucretsiz mi oluyor.bende haziran gibi floridaya gitcem florida icin nasil oluyor.

    Sizin sigortanız yoksa çocuklar ücretsiz olur. CHIP programı federal, eyalete göre değişmez. Healhtcare.gov üzerinden başvuru yapacaksınız.


  • Saglik sigortasi baslibasina sorun.Bence buradaki en onemli sorunlarda biri saglik digeride sosyal haklar. Bir aydir ugrasiyorum henuz cocuklari doktora goturmeyi basaramadim. Biryerlerde yanlislik yapiyorum galiba. Bu kadar karmasik olamaz diye dusunuyorum. Ama pes etmedim, onumuzdeki hafta insallah bu isi bitirecegimi umut ediyorum:)


  • @funda-çırak-kinli Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    @sadriabi cok tesekkur ederim , zira sizin yonlendirmeleriniz sayesinde yol aldim ama bitmedi:) soyleki ucumuzun kartida masshealth ve ucunun de arkasinda ayni sey yani masshealth garanti etmez yaziyor, cocuklari niye garanti etmiyor anlamadim. Ama birsuru mektup geldi ve orda cocuklar eligible ,Planlarida masshealth standard yaziyor. Benim kartimin tufts olmasi gerekmezmi. Cocuklarida ayni aile hekimine goruruyorum , o bizi diger doktorlar icin yonlendiriyor, dogrumu. Bir de bana yine bir mail geldi, o kadar cok geldiki artik karistiriyorum. Benden yine proof istiyorlar, green card ve I94 formunu fax veya mail ile gondermem gerekiyor. Ssn ve green card I onlara verdim, sistemede girdiler. Neden tekrar istiyorlar bilemedim. Acaba tekrar butun bana gelen dokumanlarla ve cardlarla beraber baska bir walk in centere gitsemmi. Zira ilk gittigim gorevli his aciklama yapmadi. Adresinize gelecek dedi sordugumuz her soru icin. Son olarak cocuklar icin niye problem olmus olabilir onlar zaten vatandas, birth certificatelerini ve ssn nolarini vermistim. Acaba benden ilave dokuman istedikleri icin olabilir mi. Town sitesine uye olmak guzel fikir deneyecegim. Uzun yazdim, cok soru var. Kusura bakmayin

    Evet daha once bahsetmistim cok fazla mektup gelecek diye. Soyle...
    Her bir aile bireyi icin ayri ayri mektup geliyor bir kere.
    Birer mail sunun icin gelmis olmasi lazim cocuklar icin: Masshealth'e kabul edildiniz. Sizin icin Masshealth'in limited versiyonuna kabul edildiniz. Limited kaza vs aninda birtakim seyleri karsiliyor. ayni zamanda isze gelen o mektupta size ayrica baska bir sigorta imkani sunulacaktir demis olmasi lazim.
    Iste o diger imkan da HealthConnector. Healthconnector'dan gelen mektupta da size saglanan imkanlardan bahsedilecek.
    Evet basvurunuz kabul edilmis olsa da kanit belgeleri sunmaniz gerekiyor. Ilk geldigimde daha bir aylikken self employed olarak proof of income belgesi olarak bos bir kagida aylik gelir $900, aylik gider $50 (telefon parasi) yazip gondermek zorunda kalmistim.

    Evet daha once bahsetmistim cok fazla mektup gelecek diye. Soyle...
    Her bir aile bireyi icin ayri ayri mektup geliyor bir kere.
    Birer mail sunun icin gelmis olmasi lazim cocuklar icin: Masshealth'e kabul edildiniz. Sizin icin Masshealth'in limited versiyonuna kabul edildiniz. Limited kaza vs aninda birtakim seyleri karsiliyor. ayni zamanda isze gelen o mektupta size ayrica baska bir sigorta imkani sunulacaktir demis olmasi lazim.
    Iste o diger imkan da HealthConnector. Healthconnector'dan gelen mektupta da size saglanan imkanlardan bahsedilecek.
    Evet basvurunuz kabul edilmis olsa da kanit belgeleri sunmaniz gerekiyor. Ilk geldigimde daha bir aylikken self employed olarak proof of income belgesi olarak bos bir kagida aylik gelir $900, aylik gider $50 (telefon parasi) yazip gondermek zorunda kalmistim.


  • @funda-çırak-kinli Massachusetts'te saglik sistemi super. Ulkenin en iyisi. Ilk geldiginizde her sey yeni ve yabanci oldugu icin, saglik sistemine ilk kayit bir takim burokratik islemleri gerektirdigi icin herkes zorlaniyor. Ben de zorlanmistim. Iki sene oldu biz de iyice alistik ve ogrendik. Her istedigimiz doktora da gidiyoruz hatta ben ufak bir operasyon bile gecirdim. Dis sigortamiz da var. Esim de bende butun dis sorunlarini hallettik.

    Cocuklari pediatirste gotureceksiniz. Biz ilk geldigimizde Masshealth cocuklarin doktorunu kedni ytayin etmis ama degistirebilecegimiz bilgini vermisti. Degistirmedik hala o doktoru goruyor. Masshealth'ten gelen mektuplari kontrol edin belki birinde tahsis edilen cocuk doktorunun adi vardir. Kendiniz icin Tufts'in internet sitesinden cocuklar icin Masshealth'in internet sitesinden bolgenizdeki doktorlarin listesine ulasin ve bir doktor adi belirleyin. Doktor secimini ister internet uzerinden ister telefonlar Mashhealth call center'dan yapin.
    Kolayliklar diliyorum.


  • @sadriabi tesekkurler . Ugrasiyorum. Benim icin sorun yok ama cocuklar icin var. Masshealth kartlari geldi ama benim tekrar plan secmem gerekiyormus. Arkadasim bir cocuk doktoru tavsiye etti. Dahil oldugu plan primary care clinician. Fakat doktor masshealtten yeni hasta Kabul etmiyor. Simdi doktorlarin ofislerini arayip tek tek soruyorum hangi plani kullaniyorlar diye. Umarim bir sonuca baglayacagim. Cocuklarin dental plani icinde surekli mail geliyor. Dental icinde ayri bir plan secmem gerekiyormus. Customer service aradim iki saat bekledikten sonra artik kapattim. Bu health system beni yordu , yaslandim galiba:). AMA bir sekilde hallocak diyorum. Insallah. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim


  • Amerikada sağlık sigortalarını araştırırken şu iki videoya denk geldim umarım birilerinin işine yarar.
    Not: Video dili ingilizce.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @faber ingilizce iyi değilse dişli basınca altyazılar yazar onun en sağındaki ok işaretine basınca otomatik çevir kelimesine basarsan tüm diller çıkıyor. Oradan da Türkçe seçersen türkçe alt yazı oluyor bilginiz olsun.


  • @sadriabi tesekkurler. Gecmis olsun umarim cindi birsey degildi. Bizde doktor islerimizi hallediyoruz yavas yavas . Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler


  • Ben 8 Ağustos 2018 de abd ye geldim. 16 Kasım 2018 de sigorta yaptım.Şimdi tax return yaparken turbo tax de ilk 10 ay ceza yiyor gibi görünüyorum fakat ben 8. aya kadar türkiyeden sigortalıydım ve amerikada değildim.Napmam gerekiyor vergi iadesi yaparken?


  • @richmond Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    Ben 8 Ağustos 2018 de abd ye geldim. 16 Kasım 2018 de sigorta yaptım.Şimdi tax return yaparken turbo tax de ilk 10 ay ceza yiyor gibi görünüyorum fakat ben 8. aya kadar türkiyeden sigortalıydım ve amerikada değildim.Napmam gerekiyor vergi iadesi yaparken?

    Kendi sorumu cevaplıyım.12 Aylık periyotta (12 aylık periyot ve hepsi veya bir kısmının 2018 i kapsadığı yazıyordu.) en az 330 gün(334gün) USA dışında bulunduğum için 4Eylül 2017-8 Ağustos 2018 (4 Eylül 2017 den 4 Eylül 2018 e kadar hesapladım) ceza ödememe gerek olmadığını söyledi.Ayrıca 1 ayın bir günü bile yurtdışında isen o ayın yurtdışında sayıldığı yazdığı için Ağustos 2018 ,Eylül 2017 ve üç günlük gir çık yaptığım Ocak ayıda ABD dışında sayılıyor.Yanlışmıdır doğrumudur bilemem fakat yazan bu .Bende ona göre yaptım.

  • ⭐⭐

    Esimin kardesi evleneli 3 gun oldu. Islemlere basladilar. Esi kendi saglik sigortasina dahil etmek istiyor. Ssn olmadan olmaz gibi bi bilgi aldik. Sizce baska bir yolu var mi?


  • Selam, 2017 aralıktan bu yana green cardlıyız, yaklaşık 2 hafta önce tamamen göç ettik. Ev, eşya vs. derken henüz sağlık sigortasıyla ilgili bir gişimimiz olmadı. Yarın bu işi tamamlamak istiyorum. Öncelikle 2.5 yaşındaki kızım için herhangi bir social security office’ine gidip başvuruda bulunmam yeterli olur mu? Henüz bir işim yok bu durumda nasıl ilerlemek daha mantıklı olur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    Selam, 2017 aralıktan bu yana green cardlıyız, yaklaşık 2 hafta önce tamamen göç ettik. Ev, eşya vs. derken henüz sağlık sigortasıyla ilgili bir gişimimiz olmadı. Yarın bu işi tamamlamak istiyorum. Öncelikle 2.5 yaşındaki kızım için herhangi bir social security office’ine gidip başvuruda bulunmam yeterli olur mu? Henüz bir işim yok bu durumda nasıl ilerlemek daha mantıklı olur?

    Bu konuyu en başından itibaren okumanızı öneririm. Herhangi bir yere gitmenize gerek yok, başvuruyu Healthcare.gov üzerinden online yapabilirsiniz.

    ABD'ye taşındıktan sonraki üç ay içinde başvuru yapmış olmalısınız. Aksi halde Aralık ayına kadar beklemek zorunda kalabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Türkiyeden yıllık yaklaşık 40 bin dolar geliri olan gc li bir aile sağlık sigortası yaptırırken healthcare.gov sitesi üzerinden, bubilgiyi nasıl beyan etmelidir. Yıllık gelirim 40 bin yazsa tax credit alıyor. Ama bu gelirden karşılıklı vergi antlaşmasından kaynaklı ABD herhangi bir vergi alamayacak. Gelirimiz yokmu yazacağız.
    Birde sağlık sigortası yaptırmadığımız süre içinde 18 yaş altı çocuklar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyormu.
    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    Türkiyeden yıllık yaklaşık 40 bin dolar geliri olan gc li bir aile sağlık sigortası yaptırırken healthcare.gov sitesi üzerinden, bubilgiyi nasıl beyan etmelidir. Yıllık gelirim 40 bin yazsa tax credit alıyor. Ama bu gelirden karşılıklı vergi antlaşmasından kaynaklı ABD herhangi bir vergi alamayacak. Gelirimiz yokmu yazacağız.
    Birde sağlık sigortası yaptırmadığımız süre içinde 18 yaş altı çocuklar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyormu.
    Selamlar

    Karışık bir durum. Bence gerçekte olan neyse onu beyan etmek en doğrusu olur. Türkiye'de kazanıp ABD'de harcıyorsa itemized deduction yapılarak yine de vergi iadesi alınabilir diye düşünüyorum. Ama yanıltıcı bilgi vermek istemem.

    Eğer yetişkinler ile ilgili böyle karışık bir durum varsa şimdilik sadece çocuklara CHIP yaptırmayı da seçebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @arnblt Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    Türkiyeden yıllık yaklaşık 40 bin dolar geliri olan gc li bir aile sağlık sigortası yaptırırken healthcare.gov sitesi üzerinden, bubilgiyi nasıl beyan etmelidir. Yıllık gelirim 40 bin yazsa tax credit alıyor. Ama bu gelirden karşılıklı vergi antlaşmasından kaynaklı ABD herhangi bir vergi alamayacak. Gelirimiz yokmu yazacağız.
    Birde sağlık sigortası yaptırmadığımız süre içinde 18 yaş altı çocuklar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyormu.
    Selamlar

    Soru 1'e cevap: healthcare.gov sitesi gelirin kaynağını, nerede elde edildiğini sormuyor. Gelir yok derseniz bu defa da yanlış beyan vermiş oluyorsunuz. Konuyu araştırıp ek bilgi vermeye çalışırım. Şimdilik sadece şunu söyleyebilirim, tax credit'siz sağlık sigortası yapma gücünüz varsa ve tereddüt ediyorsanız tax credit kullanmadan healthcare.gov üzerinden poliçe alabilirsiniz, size bu seçeneği sunuyor. Bunun baya maliyetli olacağını unutmamak lazım. Sadece siz ve eşiniz için (çocuklar dahil değil) ortalama bir sağlık sigortası aylık 800 USD civarına mal olabilir. Bronz paketleri seçerek prim maliyetini indirebilirsiniz ama sağlık hizmetine ihtiyacınız olduğunda cebiniz daha çok yanabilir.

    Soru 2'ye cevap: Deneyimi olanlardan dinlediğim kadarıyla hayır. Sigorta yoksa çocuklar için de ücret ödeniyor. Gelir düşük ise çocuklara CHIP (Medicaid) çıkabilir.

    Sağlık sigortası konusunu çözene kadar düşük gelirliler veya geliri olmayanlar bu gibi kişilere sunulan yerel sağlık hizmetleri olanakları araştırabilirler: Texas için örneğin: https://communitycaretx.org/ Veya genel olarak: https://www.freeclinics.com

  • ⭐⭐

    @saulgoodman Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    @arnblt Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

    Türkiyeden yıllık yaklaşık 40 bin dolar geliri olan gc li bir aile sağlık sigortası yaptırırken healthcare.gov sitesi üzerinden, bubilgiyi nasıl beyan etmelidir. Yıllık gelirim 40 bin yazsa tax credit alıyor. Ama bu gelirden karşılıklı vergi antlaşmasından kaynaklı ABD herhangi bir vergi alamayacak. Gelirimiz yokmu yazacağız.
    Birde sağlık sigortası yaptırmadığımız süre içinde 18 yaş altı çocuklar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyormu.
    Selamlar

    Soru 1'e cevap: healthcare.gov sitesi gelirin kaynağını, nerede elde edildiğini sormuyor. Gelir yok derseniz bu defa da yanlış beyan vermiş oluyorsunuz. Konuyu araştırıp ek bilgi vermeye çalışırım. Şimdilik sadece şunu söyleyebilirim, tax credit'siz sağlık sigortası yapma gücünüz varsa ve tereddüt ediyorsanız tax credit kullanmadan healthcare.gov üzerinden poliçe alabilirsiniz, size bu seçeneği sunuyor. Bunun baya maliyetli olacağını unutmamak lazım. Sadece siz ve eşiniz için (çocuklar dahil değil) ortalama bir sağlık sigortası aylık 800 USD civarına mal olabilir. Bronz paketleri seçerek prim maliyetini indirebilirsiniz ama sağlık hizmetine ihtiyacınız olduğunda cebiniz daha çok yanabilir.

    Soru 2'ye cevap: Deneyimi olanlardan dinlediğim kadarıyla hayır. Sigorta yoksa çocuklar için de ücret ödeniyor. Gelir düşük ise çocuklara CHIP (Medicaid) çıkabilir.

    Sağlık sigortası konusunu çözene kadar düşük gelirliler veya geliri olmayanlar bu gibi kişilere sunulan yerel sağlık hizmetleri olanakları araştırabilirler: Texas için örneğin: https://communitycaretx.org/ Veya genel olarak: https://www.freeclinics.com

    1. soruya cevap bulmak için healthcare.gov yetkilisiyle görüştüğümde, başvuru aşamasında sorulara doğru cevap verildiyse ve sistem "eligible" sonucu çıkardıysa bunu sorgulamak yersizdir anlamına gelecek, baştan savma ve tatmin etmeyen bir cevap aldım. Araştırmalarım sürecek... @arnblt

Benzer Başlıklar

  • 53
  • 7
  • 5
  • 31
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum