aldığım kitapda PPO-HMO-POS-FEE FOR SERVİCE
sağlık sigortalarından bahsetmiş bu sağlık sigortalar ne kadardır aylık
1)-ppo (Prefered Provideer Organizasyons)
2)-HMO (Health Maintenance Organizations)
3)-POS (Point of Service)
4)-Fee for service
bu sigortaları yapdıran varmı ne kadar ödüyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim
bunların dışında sigorta çeşidi varmı
-
Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
-
@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.
-
@denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur.
Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım.
Public charge olanlar:
• Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs.
• Cash assistance (SSI, TANF gibi)Benim örneğim de şu:
Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi 😃
Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün.Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
-
@zge Ben mumkun oldugu kadar organic ve dogal olanlari tercih ediyorum. Omega 3 fish oil, vitamin D, calcium, vitamin C, magnesium ve GABA supplements aliyorum. Florida'ya tasindiktan sonra vitamin D azalttim.
Gida olarak da bircok urunun organic veya dogal olanini tercih ediyoruz. Hazir ve paketlenmis gidalardan, dondurulmus gidalardan, fast food urunlerden, gazli iceceklerden mumkun oldugu kadar uzak durmak en iyisi.
-
@MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .
-
Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
-
Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim.
Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
-
@FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle..
Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş. -
Welcome to the Health Insurance Marketplace® Welcome to the Health Insurance Marketplace®
Welcome to the Health Insurance Marketplace®. Official government website.
-
-
@TUNCAHM hocam ilaclari kargo Ile gonderiyorlar miymis ogrenebildiniz mi?
-
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
-
Herkese merhaba, ben Fatih. Istanbulda yasiyorum daha once baska baslikta bahsetmistim. Disotonomi/POTS hastasiyim uzun suredir. Oregon eyaletinde Northwestern Functional Neurology kliniginde alternatif tedavi icin tedavimi karsilayabilecek dernek/organizasyon vb ariyorum.
Yasadiginiz eyalette boyle bildiginiz Turk dernke veya organizasyon var mi?
-
Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
-
ABD'de doğum ile ilgili merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1799/amerika-da-doğum-hakkında-merak-edilenler
IR5 vizesi, ABD vatandaslarinin anne veya babalari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Anne veya babaya sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. Bu konu ile ilgili de merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir-5-vize-süreci-abd-vatandaşlarının-anne-ve-babası
-
-
@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
-
@sadriabi cok tesekkur ederim , zira sizin yonlendirmeleriniz sayesinde yol aldim ama bitmedi:) soyleki ucumuzun kartida masshealth ve ucunun de arkasinda ayni sey yani masshealth garanti etmez yaziyor, cocuklari niye garanti etmiyor anlamadim. Ama birsuru mektup geldi ve orda cocuklar eligible ,Planlarida masshealth standard yaziyor. Benim kartimin tufts olmasi gerekmezmi. Cocuklarida ayni aile hekimine goruruyorum , o bizi diger doktorlar icin yonlendiriyor, dogrumu. Bir de bana yine bir mail geldi, o kadar cok geldiki artik karistiriyorum. Benden yine proof istiyorlar, green card ve I94 formunu fax veya mail ile gondermem gerekiyor. Ssn ve green card I onlara verdim, sistemede girdiler. Neden tekrar istiyorlar bilemedim. Acaba tekrar butun bana gelen dokumanlarla ve cardlarla beraber baska bir walk in centere gitsemmi. Zira ilk gittigim gorevli his aciklama yapmadi. Adresinize gelecek dedi sordugumuz her soru icin. Son olarak cocuklar icin niye problem olmus olabilir onlar zaten vatandas, birth certificatelerini ve ssn nolarini vermistim. Acaba benden ilave dokuman istedikleri icin olabilir mi. Town sitesine uye olmak guzel fikir deneyecegim. Uzun yazdim, cok soru var. Kusura bakmayin
-
@ayvalik10 Supersiniz Hocam. Mesleginizde Basarilar Kolayliklar dilerim.
-
bnm iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 4 aylik. cocuklar ucretsiz mi oluyor.bende haziran gibi floridaya gitcem florida icin nasil oluyor.
-
@nahya123 Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
bnm iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 4 aylik. cocuklar ucretsiz mi oluyor.bende haziran gibi floridaya gitcem florida icin nasil oluyor.
Sizin sigortanız yoksa çocuklar ücretsiz olur. CHIP programı federal, eyalete göre değişmez. Healhtcare.gov üzerinden başvuru yapacaksınız.
-
Saglik sigortasi baslibasina sorun.Bence buradaki en onemli sorunlarda biri saglik digeride sosyal haklar. Bir aydir ugrasiyorum henuz cocuklari doktora goturmeyi basaramadim. Biryerlerde yanlislik yapiyorum galiba. Bu kadar karmasik olamaz diye dusunuyorum. Ama pes etmedim, onumuzdeki hafta insallah bu isi bitirecegimi umut ediyorum:)
-
@funda-çırak-kinli Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
@sadriabi cok tesekkur ederim , zira sizin yonlendirmeleriniz sayesinde yol aldim ama bitmedi:) soyleki ucumuzun kartida masshealth ve ucunun de arkasinda ayni sey yani masshealth garanti etmez yaziyor, cocuklari niye garanti etmiyor anlamadim. Ama birsuru mektup geldi ve orda cocuklar eligible ,Planlarida masshealth standard yaziyor. Benim kartimin tufts olmasi gerekmezmi. Cocuklarida ayni aile hekimine goruruyorum , o bizi diger doktorlar icin yonlendiriyor, dogrumu. Bir de bana yine bir mail geldi, o kadar cok geldiki artik karistiriyorum. Benden yine proof istiyorlar, green card ve I94 formunu fax veya mail ile gondermem gerekiyor. Ssn ve green card I onlara verdim, sistemede girdiler. Neden tekrar istiyorlar bilemedim. Acaba tekrar butun bana gelen dokumanlarla ve cardlarla beraber baska bir walk in centere gitsemmi. Zira ilk gittigim gorevli his aciklama yapmadi. Adresinize gelecek dedi sordugumuz her soru icin. Son olarak cocuklar icin niye problem olmus olabilir onlar zaten vatandas, birth certificatelerini ve ssn nolarini vermistim. Acaba benden ilave dokuman istedikleri icin olabilir mi. Town sitesine uye olmak guzel fikir deneyecegim. Uzun yazdim, cok soru var. Kusura bakmayin
Evet daha once bahsetmistim cok fazla mektup gelecek diye. Soyle...
Her bir aile bireyi icin ayri ayri mektup geliyor bir kere.
Birer mail sunun icin gelmis olmasi lazim cocuklar icin: Masshealth'e kabul edildiniz. Sizin icin Masshealth'in limited versiyonuna kabul edildiniz. Limited kaza vs aninda birtakim seyleri karsiliyor. ayni zamanda isze gelen o mektupta size ayrica baska bir sigorta imkani sunulacaktir demis olmasi lazim.
Iste o diger imkan da HealthConnector. Healthconnector'dan gelen mektupta da size saglanan imkanlardan bahsedilecek.
Evet basvurunuz kabul edilmis olsa da kanit belgeleri sunmaniz gerekiyor. Ilk geldigimde daha bir aylikken self employed olarak proof of income belgesi olarak bos bir kagida aylik gelir $900, aylik gider $50 (telefon parasi) yazip gondermek zorunda kalmistim.Evet daha once bahsetmistim cok fazla mektup gelecek diye. Soyle...
Her bir aile bireyi icin ayri ayri mektup geliyor bir kere.
Birer mail sunun icin gelmis olmasi lazim cocuklar icin: Masshealth'e kabul edildiniz. Sizin icin Masshealth'in limited versiyonuna kabul edildiniz. Limited kaza vs aninda birtakim seyleri karsiliyor. ayni zamanda isze gelen o mektupta size ayrica baska bir sigorta imkani sunulacaktir demis olmasi lazim.
Iste o diger imkan da HealthConnector. Healthconnector'dan gelen mektupta da size saglanan imkanlardan bahsedilecek.
Evet basvurunuz kabul edilmis olsa da kanit belgeleri sunmaniz gerekiyor. Ilk geldigimde daha bir aylikken self employed olarak proof of income belgesi olarak bos bir kagida aylik gelir $900, aylik gider $50 (telefon parasi) yazip gondermek zorunda kalmistim. -
@funda-çırak-kinli Massachusetts'te saglik sistemi super. Ulkenin en iyisi. Ilk geldiginizde her sey yeni ve yabanci oldugu icin, saglik sistemine ilk kayit bir takim burokratik islemleri gerektirdigi icin herkes zorlaniyor. Ben de zorlanmistim. Iki sene oldu biz de iyice alistik ve ogrendik. Her istedigimiz doktora da gidiyoruz hatta ben ufak bir operasyon bile gecirdim. Dis sigortamiz da var. Esim de bende butun dis sorunlarini hallettik.
Cocuklari pediatirste gotureceksiniz. Biz ilk geldigimizde Masshealth cocuklarin doktorunu kedni ytayin etmis ama degistirebilecegimiz bilgini vermisti. Degistirmedik hala o doktoru goruyor. Masshealth'ten gelen mektuplari kontrol edin belki birinde tahsis edilen cocuk doktorunun adi vardir. Kendiniz icin Tufts'in internet sitesinden cocuklar icin Masshealth'in internet sitesinden bolgenizdeki doktorlarin listesine ulasin ve bir doktor adi belirleyin. Doktor secimini ister internet uzerinden ister telefonlar Mashhealth call center'dan yapin.
Kolayliklar diliyorum. -
@sadriabi tesekkurler . Ugrasiyorum. Benim icin sorun yok ama cocuklar icin var. Masshealth kartlari geldi ama benim tekrar plan secmem gerekiyormus. Arkadasim bir cocuk doktoru tavsiye etti. Dahil oldugu plan primary care clinician. Fakat doktor masshealtten yeni hasta Kabul etmiyor. Simdi doktorlarin ofislerini arayip tek tek soruyorum hangi plani kullaniyorlar diye. Umarim bir sonuca baglayacagim. Cocuklarin dental plani icinde surekli mail geliyor. Dental icinde ayri bir plan secmem gerekiyormus. Customer service aradim iki saat bekledikten sonra artik kapattim. Bu health system beni yordu , yaslandim galiba:). AMA bir sekilde hallocak diyorum. Insallah. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim
-
Amerikada sağlık sigortalarını araştırırken şu iki videoya denk geldim umarım birilerinin işine yarar.
Not: Video dili ingilizce.
-
@faber ingilizce iyi değilse dişli basınca altyazılar yazar onun en sağındaki ok işaretine basınca otomatik çevir kelimesine basarsan tüm diller çıkıyor. Oradan da Türkçe seçersen türkçe alt yazı oluyor bilginiz olsun.
-
@sadriabi tesekkurler. Gecmis olsun umarim cindi birsey degildi. Bizde doktor islerimizi hallediyoruz yavas yavas . Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler
-
Ben 8 Ağustos 2018 de abd ye geldim. 16 Kasım 2018 de sigorta yaptım.Şimdi tax return yaparken turbo tax de ilk 10 ay ceza yiyor gibi görünüyorum fakat ben 8. aya kadar türkiyeden sigortalıydım ve amerikada değildim.Napmam gerekiyor vergi iadesi yaparken?
-
@richmond Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
Ben 8 Ağustos 2018 de abd ye geldim. 16 Kasım 2018 de sigorta yaptım.Şimdi tax return yaparken turbo tax de ilk 10 ay ceza yiyor gibi görünüyorum fakat ben 8. aya kadar türkiyeden sigortalıydım ve amerikada değildim.Napmam gerekiyor vergi iadesi yaparken?
Kendi sorumu cevaplıyım.12 Aylık periyotta (12 aylık periyot ve hepsi veya bir kısmının 2018 i kapsadığı yazıyordu.) en az 330 gün(334gün) USA dışında bulunduğum için 4Eylül 2017-8 Ağustos 2018 (4 Eylül 2017 den 4 Eylül 2018 e kadar hesapladım) ceza ödememe gerek olmadığını söyledi.Ayrıca 1 ayın bir günü bile yurtdışında isen o ayın yurtdışında sayıldığı yazdığı için Ağustos 2018 ,Eylül 2017 ve üç günlük gir çık yaptığım Ocak ayıda ABD dışında sayılıyor.Yanlışmıdır doğrumudur bilemem fakat yazan bu .Bende ona göre yaptım.
-
Esimin kardesi evleneli 3 gun oldu. Islemlere basladilar. Esi kendi saglik sigortasina dahil etmek istiyor. Ssn olmadan olmaz gibi bi bilgi aldik. Sizce baska bir yolu var mi?
-
Selam, 2017 aralıktan bu yana green cardlıyız, yaklaşık 2 hafta önce tamamen göç ettik. Ev, eşya vs. derken henüz sağlık sigortasıyla ilgili bir gişimimiz olmadı. Yarın bu işi tamamlamak istiyorum. Öncelikle 2.5 yaşındaki kızım için herhangi bir social security office’ine gidip başvuruda bulunmam yeterli olur mu? Henüz bir işim yok bu durumda nasıl ilerlemek daha mantıklı olur?
-
@anka Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
Selam, 2017 aralıktan bu yana green cardlıyız, yaklaşık 2 hafta önce tamamen göç ettik. Ev, eşya vs. derken henüz sağlık sigortasıyla ilgili bir gişimimiz olmadı. Yarın bu işi tamamlamak istiyorum. Öncelikle 2.5 yaşındaki kızım için herhangi bir social security office’ine gidip başvuruda bulunmam yeterli olur mu? Henüz bir işim yok bu durumda nasıl ilerlemek daha mantıklı olur?
Bu konuyu en başından itibaren okumanızı öneririm. Herhangi bir yere gitmenize gerek yok, başvuruyu Healthcare.gov üzerinden online yapabilirsiniz.
ABD'ye taşındıktan sonraki üç ay içinde başvuru yapmış olmalısınız. Aksi halde Aralık ayına kadar beklemek zorunda kalabilirsiniz.
-
Türkiyeden yıllık yaklaşık 40 bin dolar geliri olan gc li bir aile sağlık sigortası yaptırırken healthcare.gov sitesi üzerinden, bubilgiyi nasıl beyan etmelidir. Yıllık gelirim 40 bin yazsa tax credit alıyor. Ama bu gelirden karşılıklı vergi antlaşmasından kaynaklı ABD herhangi bir vergi alamayacak. Gelirimiz yokmu yazacağız.
Birde sağlık sigortası yaptırmadığımız süre içinde 18 yaş altı çocuklar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyormu.
Selamlar -
@arnblt Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
Türkiyeden yıllık yaklaşık 40 bin dolar geliri olan gc li bir aile sağlık sigortası yaptırırken healthcare.gov sitesi üzerinden, bubilgiyi nasıl beyan etmelidir. Yıllık gelirim 40 bin yazsa tax credit alıyor. Ama bu gelirden karşılıklı vergi antlaşmasından kaynaklı ABD herhangi bir vergi alamayacak. Gelirimiz yokmu yazacağız.
Birde sağlık sigortası yaptırmadığımız süre içinde 18 yaş altı çocuklar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyormu.
SelamlarKarışık bir durum. Bence gerçekte olan neyse onu beyan etmek en doğrusu olur. Türkiye'de kazanıp ABD'de harcıyorsa itemized deduction yapılarak yine de vergi iadesi alınabilir diye düşünüyorum. Ama yanıltıcı bilgi vermek istemem.
Eğer yetişkinler ile ilgili böyle karışık bir durum varsa şimdilik sadece çocuklara CHIP yaptırmayı da seçebilirsiniz.
-
SelamlarSoru 1'e cevap: healthcare.gov sitesi gelirin kaynağını, nerede elde edildiğini sormuyor. Gelir yok derseniz bu defa da yanlış beyan vermiş oluyorsunuz. Konuyu araştırıp ek bilgi vermeye çalışırım. Şimdilik sadece şunu söyleyebilirim, tax credit'siz sağlık sigortası yapma gücünüz varsa ve tereddüt ediyorsanız tax credit kullanmadan healthcare.gov üzerinden poliçe alabilirsiniz, size bu seçeneği sunuyor. Bunun baya maliyetli olacağını unutmamak lazım. Sadece siz ve eşiniz için (çocuklar dahil değil) ortalama bir sağlık sigortası aylık 800 USD civarına mal olabilir. Bronz paketleri seçerek prim maliyetini indirebilirsiniz ama sağlık hizmetine ihtiyacınız olduğunda cebiniz daha çok yanabilir.
Soru 2'ye cevap: Deneyimi olanlardan dinlediğim kadarıyla hayır. Sigorta yoksa çocuklar için de ücret ödeniyor. Gelir düşük ise çocuklara CHIP (Medicaid) çıkabilir.
Sağlık sigortası konusunu çözene kadar düşük gelirliler veya geliri olmayanlar bu gibi kişilere sunulan yerel sağlık hizmetleri olanakları araştırabilirler: Texas için örneğin: https://communitycaretx.org/ Veya genel olarak: https://www.freeclinics.com
-
@saulgoodman Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:
SelamlarSoru 1'e cevap: healthcare.gov sitesi gelirin kaynağını, nerede elde edildiğini sormuyor. Gelir yok derseniz bu defa da yanlış beyan vermiş oluyorsunuz. Konuyu araştırıp ek bilgi vermeye çalışırım. Şimdilik sadece şunu söyleyebilirim, tax credit'siz sağlık sigortası yapma gücünüz varsa ve tereddüt ediyorsanız tax credit kullanmadan healthcare.gov üzerinden poliçe alabilirsiniz, size bu seçeneği sunuyor. Bunun baya maliyetli olacağını unutmamak lazım. Sadece siz ve eşiniz için (çocuklar dahil değil) ortalama bir sağlık sigortası aylık 800 USD civarına mal olabilir. Bronz paketleri seçerek prim maliyetini indirebilirsiniz ama sağlık hizmetine ihtiyacınız olduğunda cebiniz daha çok yanabilir.
Soru 2'ye cevap: Deneyimi olanlardan dinlediğim kadarıyla hayır. Sigorta yoksa çocuklar için de ücret ödeniyor. Gelir düşük ise çocuklara CHIP (Medicaid) çıkabilir.
Sağlık sigortası konusunu çözene kadar düşük gelirliler veya geliri olmayanlar bu gibi kişilere sunulan yerel sağlık hizmetleri olanakları araştırabilirler: Texas için örneğin: https://communitycaretx.org/ Veya genel olarak: https://www.freeclinics.com
- soruya cevap bulmak için healthcare.gov yetkilisiyle görüştüğümde, başvuru aşamasında sorulara doğru cevap verildiyse ve sistem "eligible" sonucu çıkardıysa bunu sorgulamak yersizdir anlamına gelecek, baştan savma ve tatmin etmeyen bir cevap aldım. Araştırmalarım sürecek... @arnblt
Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k