Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Maliciksin44 merhabalar,

Umudunuzu kırmak gibi olmasın ama çok geç kalmışsınız. Önümüzdeki günlerde Eylül ayının mülakatları dağıtılıp, DV2024 sürecinin mülakat dağıtımı tamamlanacaktır. Dosyanızı farklı bir yere taşımadıysanız, Ankara'dan mülakat almanız pek olası görünmüyor.

• @onuru Kuala Lumpur”dan olumlu dönüş aldım ona istinaden sorumu sormak istemiştim.

• ⭐⭐

@Maliciksin44 Kendimi sizin yerinize koyarak sesli düşünüyorum, eğer vizemde herhangi bir problem olmazsa ve vizem onaylanırsa, neden letonya da 1 sene daha çalışayım. abd ye gider hayatımı kurmaya başlarım. yada şu şekilde bir süreçte olabilir, anladığım kadarıyla letonya'dan oturum almanız biraz uzun sürecek ve gelecek günlerde dağıtılacak olan mülakat mailleri eylül ayını kapsayacak. herhangi bir sorun olmadığı ve vizenizin onayladığı durumda abd ye girip en azından pasaportunuza giriş damgasını vurdurup tekrar dönüş yapabilirsiniz. tabi burada bu sefer abd dışında kaldığınız süre vs durumları işin içine giriyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Maliciksin44, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

2024 yılı talihlisiyim bu süreç içerisinde Letonya’dan oturum izni almaya çalışıyorum. Letonya”dan oturum izni alırsam mevcut firmamda 1 yıl kadar çalışacağım.
    Bu süreçte Green Card için sıra numarasının gelmiş olması ve kabul edilmem durumunda gelecek dönemde mevcut green kartımı tehlikeye atacak birşey sözkonusu olur mu? Riskler varsa süreci nasıl yönetmeliyim ?

2024 yılının süreci Eylül'de bitiyor. Ankara'dan mülakat gelmesi sizin için imkansız. Eğer şu ana kadar dosyanızı da taşımamış iseniz greencard sizin için bitmiş demektir. Ama üzülmeyin, hayat ne gösterir belli olmaz. Belki Letonya'da çalışmaya devam eder çok mutlu olursunuz.

Düzeltme: Kuala Lumpur'dan olumlu dönüş aldığınızı okudum. Eğer mülakat alabilirseniz vizenizi alır, 6 ay içinde ilk girişi yaparsınız. 1 yıllık bir süre kazanır, Letonya'da işiniz bitince ABD'ye taşınırsınız.
    Kolay gelsin.

• @boxliner09 merhabalar. ben suanda sadece bangkok taki konsolosluga “ su an buradayim dosyami tasiyabilirmisiniz” anlaminda talep yolladim. karar yine onlara kalmis. olumlu sonuclanan kisiler de var. ben daha dun mail attim. bir sure cevap verilmesini bekleyeceğim . yine bir gelisme olursa buraya yazacagim.

• @MomisCan merhaba. o aslinda benim de aklima takilan bir konu. ama gonderdigim mailde ulkeden cikisimla alakali bir durum yok. biraz iyimser bakip soyle dusunuyorum. -thailand kucuk ve gunubirlik bile olsa komsu ulkelere turist amacli gidilip gelinebilir. mesela kambocya. belki boyle dusunup kafa yormazlar- diye umuyorum 😉 🙂
    umarim da oyle olur zaten cagirirlarsa mulakattan sonra pasaport belki 10 gun konsoloslukta kalacak. biz de ailece bir otele yerlesip bekleyecegiz. yani onlara verdigim sözu bir sekilde tutacagim. 😉 🙂

• Herkese merhabalar. Pasaport bilgilerimi girmek ve ABD adresini güncellemek için dosyamı açtıracağım. Bunun için örnek mailler var mı? Veya nasıl bir mail yazmam gerekmektedir. Hiç uğraşmadan mülakat günü pasaportumu ibraz etsem bir problem olur mu?
    Düzenleme: Immigrant Visa Navigator üzerinden dosya açma talebi gönderdim. Umarım doğru yoldayımdır.
    Aklıma bir soru geldi. 24.07.2024 günü sağlık kontrolü randevum bulunmakta. DS-260 formu 2023 yılı Mayıs ayında doldurduğum şekilde( Other travel Document ve NOT AVAILABEL YET olarak) durmaktadır. Sağlık kontrolü için DS-260 onay sayfası çıktısı istenmektedir. Visa navigator üzerinden dosya açma talebinde bulundum. 2 gün içerisinde dosyam açılır ve günceller isem bir sorun yok ama gecikir ise ve Çarşamba günü DS-260 dosyamın ilk halini vermek durumundayım. Daha sonra değiştirirsem mülakatta bir sorun yaşar mıyım? Çünkü Sağlık Kontrolü ile Konsolosluğa verdiğim belgeler farklı olacak. @gucarslan Teşekkür ederim.

• Herkese merhaba. Gece gece iletileri okurken geç de olsa bir güncelleme paylaşmak istedim. 11 Temmuz akşamı İstanbul'dan Bangkok'a uçtum. Giriş yaptıktan hemen sonra pasaport ön yüzü, giriş damgası ve kazandığımı gösteren ekranın pdfsini göndererek dosya taşıma maili attım. 1 gün kaldıktan sonra 13 Temmuz gecesi Kuala Lumpur'a uçtum. Giriş yapar yapmaz aynı şekilde mail attım. Sabah İstanbul'a döndüm. 15 Temmuz'da ise Bangkok'tan gelen kibar red maili sonrasında, Kuala Lumpur'un kabul mailini gözyaşlarıyla okudum 🙂 Buradan yol gösteren herkese teşekkür ediyorum, tek başıma maceraya atılıp neler yaptığıma hala ben de şaşkınım. İnşallah mülakat mailini de bir an önce alırım.

• Hongkong az önce son zamanlarda çok fazla dosya kabul ettiklerini ve kapasitelerinin dolduğunu söyleyerek red cevabı verdi bana fml …

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rarewonder hiçbir sorun yaşamazsınız, mülakatınızda bol şans.

• Merhabalar, forumda sık sık görüş belirtmesem de son 5-6 aydır çok sıkı takip ediyorum ve sürece detaylarıyla hakimim diyebilirim. Geçen senelerde Temmuz ayında son mülakat maili gönderim tarihlerini kabaca araştırdığımda henüz bizim için mali yıl bitti denemez sanırım ancak maillerin geciktiği ortada. Daha tecrübeli olan arkadaşlara ve forum yöneticilerine de konu hakkındaki görüşlerini sormak isterim. Sizce bu ay mülakat dağıtımı olacak mıdır yoksa bu saatten sonra mail beklememeli ve hayatımıza geri mi dönmeliyiz? Sadece bir düşünce olarak soruyorum. @gucarslan

• @ayseyildirim merhabalar Eşim kuala lumpura gidip pasaporta damga bastırdıktan sonra mail attı. Damganın basılı old. kısmı bide pasaportunuzun ilk sayfası ( damganın size ait old. kanıtlamak için) otomatik geçişten kesinlikle geçmeyin. Sıraya girip damga bastırın. sonrada mail atın.[email protected] adresine. Bide gitmeden seyahat belgesi dolduruluyor onu da doldurun. Bol Şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@asdwqq süreç devam ederken zaten hayattan, hayatınızın mevcut akışından kendinizi somutlamamanız gerekir.
    çünkü dv süreci bir çekiliş ve vize alacağınızın garantisi elbette ki yok.

DV2024 açıkçası benim neznimde bitti.. mülakat verseler dahi (ki çok düşük bir sayıda olur bu) konsolosluk binasından içeri almadan geri dönderebilirler tıpkı geçen yıl olduğu gibi.
    şu an kullanabilecekleri çokça bahane var.. seçimler, vizelerin bitmeye yakın olması, yoğunluk vs vs.

ez cümle, bu mali yıl benim gözümde ankara için bitti.
    başka yerlerde mülakat / vize verilme ihtimali var, olacaktır da.
    ama sayısı kaç olur, nerede olur bilinmez.

• Malezya'ya dosya taşıma süreciyle ilgili bir sorum olacak. Sağlık kontrolümüz ve mülakat tarihi arasında minimum 15 günlük bir süre olması gerektiği belirtilmiş. Sağlık muayenesini olduktan sonra mülakat tarihine kadar geçecek olan süreçte Malezya'dan dönüp mülakata tekrar gitsek acaba Green card sürecimiz için olumsuz bir etki yaratır mı? Özellikle bu konuda daha önce tecrübesi olanlar var ise görüşlerini merak ediyorum. Dosya taşırken mailde süreç boyunca burada olacağız dedik, sonra pasaport damgalarını bastırıp döndük. Aslında şimdi bile yaptığımız süreci tehlikeye atmış olabilir. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Özellikle müsait olursanız sizler ne derdiniz @crazycells @gucarslan @ugursway Teşekkür ederim.

• @nazlihande
    Selamlar, dosyanızı taşırken süreç boyunca orada olacağınızı belirttiniz, bu süreç ise mülakat planlanma emailinizle ile vizenizi almanız arasında ki sureci ifade etmektedir, talepte bulundunuz ülkeden ayrıldınız ve mülakat planlandıktan sonra tekrar ülkeye giriş yaptınız diyelim bu sürecinizi etkilemez, konsolosluğun bunu sorun etmeyeceğini düşünüyorum. Ancak sağlık raporunuzda herhangi bir gecikme olması durumunda maalesef olası mülakatınız son ay olacağı için vizenizi riske sokma ihtimali mevcut bu yüzden mülakat planlandıktan sonra vizenizi alana kadar Malezya’da olmanız sizin surecinizi daha iyi kontrol etmenizi sağlayacaktır.
    Git gel yapmaktan başka bir çareniz yoksa eğer, olası mülakatınızı yapacak olan konsolosun, sizlere gönderdikleri emaillerde dedikleri gibi süreç boyunca neden Malezya’da bulunmadınız? vb. sorular sorma ihtimaline karşı, sağlam gerekçeleriniz ve kanıtlarınızı sunarak kendilerini ikna etmeniz gerekebilir.
    Son ay içerisinde ve son kalacak olan vizeler için şansınızı denediğinizi unutmamakta fayda var.
    Hiçbir şüpheye yer vermeden, özellikle AP’ye kalmamak için her ihtimali iyi düşünmelisiniz. Sürecinizde bol şanslar dilerim.

• Merhaba, 18 Tem. Bangkok’a ve ertesi gün 19 Tem. Kuala lumpura indim pasaporta giriş kaşeleri yapıldıktan hemen sonra konsoloslukların Visa bölümlerine mail attım. Bangkok hemen arkasından otomatik cevap verdi , K.L otomatik cevap ile geri dönüş yapmadı her iki ülkeden de geri dönüş alamadım. Araya hafta sonu girdiği için cevap verilmediğini düşündü fakat bugün salı henüz iki ülkeden de geri dönüş yapılmadı. Bangkok veya K.L ‘dan mülakat alan arkadaşlar sizce süre normal mi ? Ve bu ülkelerle daha önce bir kaç defa mülakat taşımaları için mail attım ve dönüş almıştım maillerim engellenmiş olabilir mi ?

• @Oğuz-ALUK Merhabalar bizim yanlış hatırlamıyorsam beş altı gün sürdü Bangkok'tan olumlu yanıt almamız. Kuala Lumpur ilkinde iki gün içerisinde ikincide iki dk içerisinde reddetti. Sonrasında 2-3 gün sonra kabul etmişti.

• @sumeyyenur @Oğuz-ALUK Merhaba , ben Kuala Lumpura çarşamba günü mail attım, onay maili Pazartesi günü gelmişti.

• @Oğuz-ALUK Doğum tarihinizi, ay/gün/yıl
    Adınızı SOYADI, ADI
    Dosya numaranızı 2024EU000XXXXX
    Foreign State of Chargeability:Turkey

olarak konsolosluklara gönderdiğiniz e-postalara eklemeyi unutmayınız.

Konsolosluklardan gelen cevaplar spam klasörünüze düşmüş olabilir.
    Ben Viyana'dan gelen e-postayı 3 hafta sonra fark etmiştim.

• @MomisCan heyecanla bekliyorum mulakatinizi. Ve dua ediyorum sizin için 🙏. Çok cok fazla hakediyorsunuz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |