DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@MomisCan merhaba. o aslinda benim de aklima takilan bir konu. ama gonderdigim mailde ulkeden cikisimla alakali bir durum yok. biraz iyimser bakip soyle dusunuyorum. -thailand kucuk ve gunubirlik bile olsa komsu ulkelere turist amacli gidilip gelinebilir. mesela kambocya. belki boyle dusunup kafa yormazlar- diye umuyorum ;) :)
umarim da oyle olur zaten cagirirlarsa mulakattan sonra pasaport belki 10 gun konsoloslukta kalacak. biz de ailece bir otele yerlesip bekleyecegiz. yani onlara verdigim sözu bir sekilde tutacagim. ;) :) -
Herkese merhabalar. Pasaport bilgilerimi girmek ve ABD adresini güncellemek için dosyamı açtıracağım. Bunun için örnek mailler var mı? Veya nasıl bir mail yazmam gerekmektedir. Hiç uğraşmadan mülakat günü pasaportumu ibraz etsem bir problem olur mu?
Düzenleme: Immigrant Visa Navigator üzerinden dosya açma talebi gönderdim. Umarım doğru yoldayımdır.
Aklıma bir soru geldi. 24.07.2024 günü sağlık kontrolü randevum bulunmakta. DS-260 formu 2023 yılı Mayıs ayında doldurduğum şekilde( Other travel Document ve NOT AVAILABEL YET olarak) durmaktadır. Sağlık kontrolü için DS-260 onay sayfası çıktısı istenmektedir. Visa navigator üzerinden dosya açma talebinde bulundum. 2 gün içerisinde dosyam açılır ve günceller isem bir sorun yok ama gecikir ise ve Çarşamba günü DS-260 dosyamın ilk halini vermek durumundayım. Daha sonra değiştirirsem mülakatta bir sorun yaşar mıyım? Çünkü Sağlık Kontrolü ile Konsolosluğa verdiğim belgeler farklı olacak. @gucarslan Teşekkür ederim. -
Herkese merhaba. Gece gece iletileri okurken geç de olsa bir güncelleme paylaşmak istedim. 11 Temmuz akşamı İstanbul'dan Bangkok'a uçtum. Giriş yaptıktan hemen sonra pasaport ön yüzü, giriş damgası ve kazandığımı gösteren ekranın pdfsini göndererek dosya taşıma maili attım. 1 gün kaldıktan sonra 13 Temmuz gecesi Kuala Lumpur'a uçtum. Giriş yapar yapmaz aynı şekilde mail attım. Sabah İstanbul'a döndüm. 15 Temmuz'da ise Bangkok'tan gelen kibar red maili sonrasında, Kuala Lumpur'un kabul mailini gözyaşlarıyla okudum :) Buradan yol gösteren herkese teşekkür ediyorum, tek başıma maceraya atılıp neler yaptığıma hala ben de şaşkınım. İnşallah mülakat mailini de bir an önce alırım.
-
Hongkong az önce son zamanlarda çok fazla dosya kabul ettiklerini ve kapasitelerinin dolduğunu söyleyerek red cevabı verdi bana fml …
-
@rarewonder hiçbir sorun yaşamazsınız, mülakatınızda bol şans.
-
Merhabalar, forumda sık sık görüş belirtmesem de son 5-6 aydır çok sıkı takip ediyorum ve sürece detaylarıyla hakimim diyebilirim. Geçen senelerde Temmuz ayında son mülakat maili gönderim tarihlerini kabaca araştırdığımda henüz bizim için mali yıl bitti denemez sanırım ancak maillerin geciktiği ortada. Daha tecrübeli olan arkadaşlara ve forum yöneticilerine de konu hakkındaki görüşlerini sormak isterim. Sizce bu ay mülakat dağıtımı olacak mıdır yoksa bu saatten sonra mail beklememeli ve hayatımıza geri mi dönmeliyiz? Sadece bir düşünce olarak soruyorum. @gucarslan
-
@ayseyildirim merhabalar Eşim kuala lumpura gidip pasaporta damga bastırdıktan sonra mail attı. Damganın basılı old. kısmı bide pasaportunuzun ilk sayfası ( damganın size ait old. kanıtlamak için) otomatik geçişten kesinlikle geçmeyin. Sıraya girip damga bastırın. sonrada mail atın.[email protected] adresine. Bide gitmeden seyahat belgesi dolduruluyor onu da doldurun. Bol Şans
-
@asdwqq süreç devam ederken zaten hayattan, hayatınızın mevcut akışından kendinizi somutlamamanız gerekir.
çünkü dv süreci bir çekiliş ve vize alacağınızın garantisi elbette ki yok.DV2024 açıkçası benim neznimde bitti.. mülakat verseler dahi (ki çok düşük bir sayıda olur bu) konsolosluk binasından içeri almadan geri dönderebilirler tıpkı geçen yıl olduğu gibi.
şu an kullanabilecekleri çokça bahane var.. seçimler, vizelerin bitmeye yakın olması, yoğunluk vs vs.ez cümle, bu mali yıl benim gözümde ankara için bitti.
başka yerlerde mülakat / vize verilme ihtimali var, olacaktır da.
ama sayısı kaç olur, nerede olur bilinmez. -
Malezya'ya dosya taşıma süreciyle ilgili bir sorum olacak. Sağlık kontrolümüz ve mülakat tarihi arasında minimum 15 günlük bir süre olması gerektiği belirtilmiş. Sağlık muayenesini olduktan sonra mülakat tarihine kadar geçecek olan süreçte Malezya'dan dönüp mülakata tekrar gitsek acaba Green card sürecimiz için olumsuz bir etki yaratır mı? Özellikle bu konuda daha önce tecrübesi olanlar var ise görüşlerini merak ediyorum. Dosya taşırken mailde süreç boyunca burada olacağız dedik, sonra pasaport damgalarını bastırıp döndük. Aslında şimdi bile yaptığımız süreci tehlikeye atmış olabilir. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Özellikle müsait olursanız sizler ne derdiniz @crazycells @gucarslan @ugursway Teşekkür ederim.
-
@nazlihande
Selamlar, dosyanızı taşırken süreç boyunca orada olacağınızı belirttiniz, bu süreç ise mülakat planlanma emailinizle ile vizenizi almanız arasında ki sureci ifade etmektedir, talepte bulundunuz ülkeden ayrıldınız ve mülakat planlandıktan sonra tekrar ülkeye giriş yaptınız diyelim bu sürecinizi etkilemez, konsolosluğun bunu sorun etmeyeceğini düşünüyorum. Ancak sağlık raporunuzda herhangi bir gecikme olması durumunda maalesef olası mülakatınız son ay olacağı için vizenizi riske sokma ihtimali mevcut bu yüzden mülakat planlandıktan sonra vizenizi alana kadar Malezya’da olmanız sizin surecinizi daha iyi kontrol etmenizi sağlayacaktır.
Git gel yapmaktan başka bir çareniz yoksa eğer, olası mülakatınızı yapacak olan konsolosun, sizlere gönderdikleri emaillerde dedikleri gibi süreç boyunca neden Malezya’da bulunmadınız? vb. sorular sorma ihtimaline karşı, sağlam gerekçeleriniz ve kanıtlarınızı sunarak kendilerini ikna etmeniz gerekebilir.
Son ay içerisinde ve son kalacak olan vizeler için şansınızı denediğinizi unutmamakta fayda var.
Hiçbir şüpheye yer vermeden, özellikle AP’ye kalmamak için her ihtimali iyi düşünmelisiniz. Sürecinizde bol şanslar dilerim. -
Merhaba, 18 Tem. Bangkok’a ve ertesi gün 19 Tem. Kuala lumpura indim pasaporta giriş kaşeleri yapıldıktan hemen sonra konsoloslukların Visa bölümlerine mail attım. Bangkok hemen arkasından otomatik cevap verdi , K.L otomatik cevap ile geri dönüş yapmadı her iki ülkeden de geri dönüş alamadım. Araya hafta sonu girdiği için cevap verilmediğini düşündü fakat bugün salı henüz iki ülkeden de geri dönüş yapılmadı. Bangkok veya K.L ‘dan mülakat alan arkadaşlar sizce süre normal mi ? Ve bu ülkelerle daha önce bir kaç defa mülakat taşımaları için mail attım ve dönüş almıştım maillerim engellenmiş olabilir mi ?
-
@Oğuz-ALUK Merhabalar bizim yanlış hatırlamıyorsam beş altı gün sürdü Bangkok'tan olumlu yanıt almamız. Kuala Lumpur ilkinde iki gün içerisinde ikincide iki dk içerisinde reddetti. Sonrasında 2-3 gün sonra kabul etmişti.
-
@sumeyyenur @Oğuz-ALUK Merhaba , ben Kuala Lumpura çarşamba günü mail attım, onay maili Pazartesi günü gelmişti.
-
@Oğuz-ALUK Doğum tarihinizi, ay/gün/yıl
Adınızı SOYADI, ADI
Dosya numaranızı 2024EU000XXXXX
Foreign State of Chargeability:Turkey
Post:Ankaraolarak konsolosluklara gönderdiğiniz e-postalara eklemeyi unutmayınız.
Konsolosluklardan gelen cevaplar spam klasörünüze düşmüş olabilir.
Ben Viyana'dan gelen e-postayı 3 hafta sonra fark etmiştim. -
@MomisCan heyecanla bekliyorum mulakatinizi. Ve dua ediyorum sizin için 🙏. Çok cok fazla hakediyorsunuz
-
@deryaasan Çok çok teşekkür ederim ☺️💐
-
Son dağıtımlar ilgili bilgisi olan var mı? Şuan başka konsolosluklarda dağıtım olmuş mu? Yada Ankara nezdinde?
-
@yusufalak Maalesef henüz hiç bir konsolosluk dağıtım yapmadı.
-
Merhaba herkese, K.L Dosyamı KCC istediğine dair mail aldım 19 Tem. Mail atmıştım bilginize. Bakalım mülakat gelecek mi ?
-
@yusufalak Diğer konsolosluklar konusunda bilgi yok ancak 64xx dosya numarasıyla Ankara’yı bekleyen biri olarak mülakat maili almadım ben henüz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum