Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@EasternStar Fren diskleri ve balatalari yenileme icin fiyat ne cikti acaba?
-
temel yaşam masrafına girmez ama sosyal bir masraf olarak Metallicaya bilet aldım ucuzundan vergisiyle beraber 300 dolar
-
Merhaba, tamamen öğrenme amaçlı soruyorum :) Herkes ekmek bulamamaktan şikayet etmiş ancak evde yapılması bu kadar kolay bir şeyi neden damak tadınıza uygun olarak evinizde yapmıyorsunuz? Unlar da mı değişik veya bunu yapmaya engel olan ne var?
-
@MySea 275$ GMC Acadia
-
@EasternStar Labor icinde mi?
-
@MySea Vergi de içinde
-
@marius, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Merhaba, tamamen öğrenme amaçlı soruyorum :) Herkes ekmek bulamamaktan şikayet etmiş ancak evde yapılması bu kadar kolay bir şeyi neden damak tadınıza uygun olarak evinizde yapmıyorsunuz? Unlar da mı değişik veya bunu yapmaya engel olan ne var?
Evde yapılabilir. Unlar da evet marketten markete tabi ki değişik. Ninja speedi ve yine trader joe unu ile çok güzel ekmek oluyor 1 saatten az zamanda. Tabi öncesinde hamuru karıştırıp atmak lazım. Ama ekmeği gerçekten çok güzel oluyor.
Ama ben uğraşmayı sevmiyorum mesela :) Annem buraya geldiğinde yapıyordu. O gidince ben yapmam diye makineleri bile onunla gönderdim 😅 zaten haftada 1 ekmek anca yiyorum. Marketten almak daha pratik. Evde yaptığımız ekmek çok güzel olduğu için neredeyse her gün yapıldığı gibi bitiyordu.
-
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea 275$ GMC Acadia
Diskleri de dahil edince laborı falan geçtim, malzeme maliyeti bile kafa kafaya. Hatta malzeme daha pahalı olabilir.
-
@marius zaman yok :) 24 saat yetmiyor bana mesela
-
@MySea aslında en mantıklısı tabii. Gluten, süt ürünleri ve şekeri bırakınca insanın vücudu rahatlıyor. Gündelik hayatta uygulaması oldukça güç tabii, özellikle bu saydıklarım marketin %80'ini oluşturunca. Tebrikler gerçekten.
-
@sebnem_ Biz iki yildir uyguluyoruz. Hamur isleri, seker, tatlilar falan tuketmiyoruz. Arada sirada tatli canimiz isteyince de glutensiz cikolota ve dondurmalar var, onlarla takiliyoruz. Gercekten vucut rahatliyor, hastalanma riskleri azaliyor.
-
@EzgiLera, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea 275$ GMC Acadia
Diskleri de dahil edince laborı falan geçtim, malzeme maliyeti bile kafa kafaya. Hatta malzeme daha pahalı olabilir.
Nissan Altima icin Amazon da buldum. R1 Concept marka 4 disk ve ceramic fren balatalari $245 free delivery. Burada tamirci bir arkadas var, Turkish. Onunla konusup degistirtecegim. Tabii ki kendisine isciligini oderim. Sanirim $100 oderim diye dusunuyorum kendisine. Nissan servisde parcalar dahil $1K buluyor hepsini degistirmek.
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@EzgiLera, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea 275$ GMC Acadia
Nissan Altima icin Amazon da buldum. R1 Concept marka 4 disk ve ceramic fren balatalari $245 free delivery. Burada tamirci bir arkadas var, Turkish. Onunla konusup degistirtecegim. Tabii ki kendisine isciligini oderim. Sanirim $100 oderim diye dusunuyorum kendisine. Nissan servisde parcalar dahil $1K buluyor hepsini degistirmek.
Bir yanlis anlama olmus, duzelteyim. Tamirci arkadasla onceki telefonla yaptigim gorusmede, disk basina $100 demis. Ben hepsi icin $100 anlamisim. Bugun yanina ugradim ve 4 disk icin $400 iscilik aldigini ama benden $350 alacagini soyledi. Yinede servisden daha ucuza geliyor.
-
@EzgiLera Evet, %75 indirim uyguluyorlar ve gerçekten çok uyguna geliyor.
-
Farmers Marketten guncel bazi fiyatlar.

-
650$ Oda kirasi +25$ utilities
25$ Visible hat
225$ Mutfak masrafi ortalama.
10$ Gym
75$ Ulasim.Chicago Illinois
-
2022 yilinda dunyadaki en cok sut ureten ulkeler tablosu. Bir zamanlar tarim ve hayvancilik ulkesi olan Turkiye tabloda yok. Konya kadar yuzolcume sahip Guney Kore tabloda.

-
Delaware'deki bir Turkish Restauranttan menu fiyatlarina ornekler:

-
Delaware'de farmers markette $1 ve altindaki urunlerde bu hafta:
4 adet misir: $1.00
1 lbs muz: $0.36
1 lbs domates: $0.99
1 lbs seftali: $0.99
1 lbs biber: $0.99
1 buket pancar yapragi: $0.99
1 lbs broccoli: $0.99
1 lbs papaya: $0.99
5 adet Romaine marul: $0.99 -
@MySea sizin orada farmer's market NC'ye gore daha uygunmus yaa :) tek tek aklimda yok ama bizim burada bu fiyatlar yok yani eminim buna. Cage free yumurta merak ettim, biliyorsaniz yazar misiniz. Burada 12'li cage free $6 mesela, orada ne kadar acaba. Selamlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum