Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@sebnem_ Biz iki yildir uyguluyoruz. Hamur isleri, seker, tatlilar falan tuketmiyoruz. Arada sirada tatli canimiz isteyince de glutensiz cikolota ve dondurmalar var, onlarla takiliyoruz. Gercekten vucut rahatliyor, hastalanma riskleri azaliyor.
-
@EzgiLera, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea 275$ GMC Acadia
Diskleri de dahil edince laborı falan geçtim, malzeme maliyeti bile kafa kafaya. Hatta malzeme daha pahalı olabilir.
Nissan Altima icin Amazon da buldum. R1 Concept marka 4 disk ve ceramic fren balatalari $245 free delivery. Burada tamirci bir arkadas var, Turkish. Onunla konusup degistirtecegim. Tabii ki kendisine isciligini oderim. Sanirim $100 oderim diye dusunuyorum kendisine. Nissan servisde parcalar dahil $1K buluyor hepsini degistirmek.
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@EzgiLera, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea 275$ GMC Acadia
Diskleri de dahil edince laborı falan geçtim, malzeme maliyeti bile kafa kafaya. Hatta malzeme daha pahalı olabilir.
Nissan Altima icin Amazon da buldum. R1 Concept marka 4 disk ve ceramic fren balatalari $245 free delivery. Burada tamirci bir arkadas var, Turkish. Onunla konusup degistirtecegim. Tabii ki kendisine isciligini oderim. Sanirim $100 oderim diye dusunuyorum kendisine. Nissan servisde parcalar dahil $1K buluyor hepsini degistirmek.
Bir yanlis anlama olmus, duzelteyim. Tamirci arkadasla onceki telefonla yaptigim gorusmede, disk basina $100 demis. Ben hepsi icin $100 anlamisim. Bugun yanina ugradim ve 4 disk icin $400 iscilik aldigini ama benden $350 alacagini soyledi. Yinede servisden daha ucuza geliyor.
-
@EzgiLera Evet, %75 indirim uyguluyorlar ve gerçekten çok uyguna geliyor.
-
Farmers Marketten guncel bazi fiyatlar.

-
650$ Oda kirasi +25$ utilities
25$ Visible hat
225$ Mutfak masrafi ortalama.
10$ Gym
75$ Ulasim.Chicago Illinois
-
2022 yilinda dunyadaki en cok sut ureten ulkeler tablosu. Bir zamanlar tarim ve hayvancilik ulkesi olan Turkiye tabloda yok. Konya kadar yuzolcume sahip Guney Kore tabloda.

-
Delaware'deki bir Turkish Restauranttan menu fiyatlarina ornekler:

-
Delaware'de farmers markette $1 ve altindaki urunlerde bu hafta:
4 adet misir: $1.00
1 lbs muz: $0.36
1 lbs domates: $0.99
1 lbs seftali: $0.99
1 lbs biber: $0.99
1 buket pancar yapragi: $0.99
1 lbs broccoli: $0.99
1 lbs papaya: $0.99
5 adet Romaine marul: $0.99 -
@MySea sizin orada farmer's market NC'ye gore daha uygunmus yaa :) tek tek aklimda yok ama bizim burada bu fiyatlar yok yani eminim buna. Cage free yumurta merak ettim, biliyorsaniz yazar misiniz. Burada 12'li cage free $6 mesela, orada ne kadar acaba. Selamlar.
-
@aslisirin Farmers markette 12li cage free yumurtalar $3.50 ile $4.50 arasinda markasina gore degisiyor.
Biz genelde 24lu organic aliyoruz ve $7.50 ile $8.00 arasinda oluyor, ama farmers markette bu yok.
-
@MySea Yumurta fiyatları cok değişken ALDI de 2 dolarada var whole foods da 11 dolarada var farklı markaların 12 li birde bunlar :) tamam yetıstırılme bıcımı vs etken ama cok ılgınc. son 10 yılıngrafiğine baktım 2008 krizinde bile bu fiyatlarda değiller.
-
@baran-bozdogan 2008 krizi yaşandığında ben ABD'deydim, hiçbir şeyin fiyatı aniden artmadığı gibi ürünler rafta çürümesin diye inanılmaz indirimler yapmışlardı. 2 kişilik günlük mutfak maliyetimiz içecek ve salatalar dahil 15$ anca ediyordu.
-
@EasternStar Üstteki mesaja ilave olarak bugünden örnek vermek lazım, orta seviye alışveriş ile 2 yetişkin bir çocuk ile günlük mutfak maliyetimiz 35-40$ arasında. Şu an 2.700$'a oturduğum evin muadillerinin bu seneki kiraları 3.300 - 3.500$ seviyesine gelmiş durumda. 3.90$'a aldığım sigara 4.7$ oldu. Benzini 3.30$'dan aşağı görünce depodan taşıncaya kadar dolduruyorum, depo ortalama 55$ tutsa da bazı uygulamalar sayesinde ilk birkaç depo için 10$ geri alıyorum.
Sözün özü, enflasyon burada da var ve senelerdir her şeyin fiyatının aynı olduğu ülkede daha bariz bir şekilde hissediliyor.
-
Yaklaşık % 20 gibi bir artış var anladığım kadarıyla . Aylık olarak bu enflasyonu gören , yaşayan bir Türk'ün gözünü korkutmamalı bence :)
-
Ben 2022 Yılı Eylül ayını , 2023 haziran ayını kısa bir süreliğe tecrübe ettim. 2023 Kasım'dan beri de buradayım. 2022 yılı ile 2023 yılı arasında bile ciddi farklar olduğunu market alışverişlerinde gördüm. Benim gözümü korkuttu açıkçası.. Tabii uzun süredir burada yaşayan "tek kişilerin" yada "Aile olup 1 yada 2 çocuğu" olan insanların yorumları çok önemli. Sonuçta gelirleri fiyat artışları ile paralel artmıyordur diye düşünüyorum. Bu arada sorun bence sadece Amerika için de geçerli olmadığını dünyanın her yerinde bunun hissedildiğini düşünüyorum. Tabii ülkemizde damarlarımıza kadar hissetmeyi bırak ne yazık ki yaşıyoruz. Ülkemizde 2026'dan önce de çok bir şeyin düzeleceğini düşünmüyorum. Amerika'ya geldiğimden beri TR'deki arkadaşlarım ve Aile ile sohbetlerinde anladığım inanılmaz daha da kötüye gitmişiz. (Zaten kötüydük ayrı konu)
-
@aslisirin, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea sizin orada farmer's market NC'ye gore daha uygunmus yaa :) tek tek aklimda yok ama bizim burada bu fiyatlar yok yani eminim buna. Cage free yumurta merak ettim, biliyorsaniz yazar misiniz. Burada 12'li cage free $6 mesela, orada ne kadar acaba. Selamlar.
Bizim buradaki ( Cape Coral) farmers market bile sosyete. Gidip ugrastigina degmiyor. Publix’ten al daha iyi. Hele ki sebzede $1 diye bir fiyat tedavulde yok 😀
-
@Redbeard, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Ben 2022 Yılı Eylül ayını , 2023 haziran ayını kısa bir süreliğe tecrübe ettim. 2023 Kasım'dan beri de buradayım. 2022 yılı ile 2023 yılı arasında bile ciddi farklar olduğunu market alışverişlerinde gördüm. Benim gözümü korkuttu açıkçası.. Tabii uzun süredir burada yaşayan "tek kişilerin" yada "Aile olup 1 yada 2 çocuğu" olan insanların yorumları çok önemli. Sonuçta gelirleri fiyat artışları ile paralel artmıyordur diye düşünüyorum. Bu arada sorun bence sadece Amerika için de geçerli olmadığını dünyanın her yerinde bunun hissedildiğini düşünüyorum. Tabii ülkemizde damarlarımıza kadar hissetmeyi bırak ne yazık ki yaşıyoruz. Ülkemizde 2026'dan önce de çok bir şeyin düzeleceğini düşünmüyorum. Amerika'ya geldiğimden beri TR'deki arkadaşlarım ve Aile ile sohbetlerinde anladığım inanılmaz daha da kötüye gitmişiz. (Zaten kötüydük ayrı konu)
Biz 1 cocuklu aileyiz. Yuksek yiyecek fiyatlarina alistim. Ancak 1 yila yakin soylendim inanamadim 😀 su ara arac ve ev sigortam sebepsiz yere her yenileme doneminde artiyor. Su an ona sinir oluyorum. Alisirim heralde 😀
-
@d8ywalker, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Yaklaşık % 20 gibi bir artış var anladığım kadarıyla . Aylık olarak bu enflasyonu gören , yaşayan bir Türk'ün gözünü korkutmamalı bence :)
Değil aslında. Ürün bazlı çok daha fazla artışlar da var. Ancak sorun olan şey 30 senedir aynı olan fiyatların bir anda artması. İlk geldiğimde şaşırıyordum herkes her şeyin fiyatını biliyor diye ama senelerdir fiyatlar aynı olunca bilmeleri çok normal.
Önceden kupon toplayanların tv programlarını izliyordum denk geldikçe. Bazı kişilerin fotoğraf albümü gibi kupon albümü vardı. Bazı kuponlar 30 senelik bana büyük annemden kaldılar falan diyorlardı. Ben şaşırıyordum nasıl oluyor diye. Ki markete gidip onları kullanıyorlardı da. E tabi ürün fiyatlarında bariz değişiklik olmayınca normal.
Arada ben uzun süre dışarıdaysam yol üstü mc görünce uğrayıp, atıştırmalık ya tek hamburger ya da mc chicken alıp hızlıca atıştırıp çıkıyorum. Ama dün ilk kez mc Donald’s pahalı diye hiçbir şey satın almadan çıktım. Ben 2022de geldiğimde tek mc chicken $1.30 civarı fiyatı vardı. 2017’de geldiğimde $1 idi. Evet 5 senede zam vardı ama çok aşırı yoktu. Dün mc Donaldsa gittim, telefonumdan sipariş verme ekranını açtım ve $3.30 olduğunu gördüm fiyatın, şok oldum ve sipariş vermeden çıktım. Üstelik mc Donald’s çalışan maaşlarına falan zam yapmadı. 2 sene önce de $13e eleman arıyorlardı şimdi de öyle. Ama 2.5 katına çıkmış fiyat 2 senede. Son zamanlarda Amerikalıların da şaşırdıklarına çokça tanık oluyorum. Pandemide bile böyle fiyat artışları olmadığını söylüyorlar.
Sadece bu da değil, indirimlerde, kampanyalarda, kuponlarda da azalma var bence. Her ay en az 1 kez bedava yoğurt kuponu gönderen bir market vardı. Önce %50 indirim göndermeye başladı, son birkaç aydır hiç kupon göndermiyor.
Başka bir market eskiden her $45 alışverişe $5 kupon verirdi. Artık puanlı sisteme geçtiler. Her 1 dolar harcamaya 10 puan veriyorlar. 1000 puan $1 olarak harcanıyor. Resmen %1e düşürdüler yani.
Sadece bunlar da değil. Zam gelmeyen ya da az zamlanan ürünlerin neredeyse hepsinde Shrinkflation var.Evet belki Türkiye ile kıyaslayınca hala iyi durumda olabilir ama kendi standartlarının çok altına düştü hatta Avrupa ülkerinin de gerisinde kaldı pandemi sonrası toplanma sürecinde.
-
@goodluck, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@Redbeard, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Biz 1 cocuklu aileyiz. Yuksek yiyecek fiyatlarina alistim. Ancak 1 yila yakin soylendim inanamadim 😀 su ara arac ve ev sigortam sebepsiz yere her yenileme doneminde artiyor. Su an ona sinir oluyorum. Alisirim heralde 😀
Benim araç sigortam yüksekti. Yenileme döneminde düşer diye düşünüyordum. Sonuçta gittikçe ehliyetimin yaşı artıyor. Eskisinden bir $30 daha yüksek fiyat geldi. Sigortacıma neden düşmedi dedim. Herkesin fiyatları çok yükseldi sizinki sadece $30 arttı bence çok iyi teklif dedi. Sinirlenip sigorta değiştirdim. Eve birkaç dolar az, araba için yarı yarı bir fiyat veriyorum şu an ve kapsamlar daha iyi öncekinden.
Erie sigortadan yaptırdım. Teklif alabiliyorsanız bir alın derim. Tek sorun SSN istiyorlar. Önceden de düşük teklif vermişlerdi ama SSN vermek istemediğim için yaptırmamıştım. Bu sefer artık yeter dedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum