Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mirach39 seattle dan giriş yapacağım sizce kötü bir seçim mi olur?

• @nefess Merhaba ben ikinci girişimi 7 ay sonra yapmıştım. Bana neden gelmedin diye sormuştu görevli. Ben de hazırlıklarımı yaptığımı, yeni bir ülkeye taşınmanın kolay olmadığını vs. ifade etmiştim. Birkaç soru daha sorduktan sonra geçirmişti. Sorun olmaz diye düşünüyorum. Kendinizi ifade edin. Zorlarlarsa panik yapmayı. Buraya gezmeye geldiniz değil mi?, taşınmayacaksınız değil mi? gibi yönlendirici sorular sorarlarsa kararlı bir şekilde Amerikaya taşınmak ve yaşamak için geldiğinizi kesin olarak belirtin.

• Merhabalar,
    2018 Ekim de Green Card ile ABD ye giriş yapmıştık. Bugün itibariyle eşim vatandaşlık sınavını geçerek önemli bir dönüm noktasını geçmiş oldu.
    5 senede toplam 7 Türkiye seyahati ve toplam 622 gün ABD dışında kaldı. Türkiye seyahatleri ortalama 4-6 ay arası idi.

Yani demem o ki, çok fazla seyahat, vatandaşlığınızı hiçbir şekilde etkilemez.
    5 yıl içinde toplam 30 ay ABD de yaşamanız yeterli.
    Tabi seyahatleriniz de bir seferde sebepsiz 6 aydan fazla olmayacak. Ama 5 kere 6 aylık seyahat yapabilirsiniz.
    6 aydan fazla ise o zaman da USCIS in kabul ettiği 3 mazeretten birine sahip olacaksınız. Biz oradayken USCIS görevlisi birine bu şekilde anlatıyordu.

Selamlar,

• @arnblt elininize sağlık çok kıymetli bir deneyim paylaştınız teşekkürler

• @arnblt Merhaba, Paylaşım için çok teşekkürler. Kısa bir sorum var. USCIS kabul ettiği 3 Mazeret nedir? Biliyorsanız paylaşır mısınız. Örneğin: "Sağlık" , "Ailevi durumlar" vb. şeyler mi?

• @Redbeard
    1- Bir ABD firmasi tarafindan ABD disina gorevli gonderilmek.
    2- 6 aydan uzun kalinan sure boyunca ailenizin ABD de oldugunu belgelemek
    3- Yine o sure boyunca ABD de bir eviniz veya bir evde kiraci oldugunuzu belgemek.

Bunlar USCIS in resmi bilgileri. Bunun disinda baska kabul edilebilir olabilir ama tabi bu durumda gorevliyi ikna etmeniz gerekebilir.
    Tek basina Covid gibi bir neden yeterli olmayabilir. Tamamen ABD ye bagliliginiz ile ilgili bir durum.

Selamlar

• @arnblt Yanıt için çok teşekkürler...

• Merhaba herkese,
    Her şeyi okudum fakat kafama yine bir şey takıldı. Eşim ve ben Amerika'ya temelli yerleşmeyi düşünmüyoruz ama Türkiye'deki işlerimiz dolayısıyla Amerika'ya çok sık giriş çıkış yapıyoruz. Bazen aynı ay için de iki sefer bile gidip gelmişliğimiz oluyor. Bu durum da 6 aydan uzun kalmadığımız için aslında Green Card ı elimizde tutabilmiş mi oluyoruz? Yoksa işlerimiz Türkiye'de olduğu için ve Amerika' da bir işimiz bulunmadığı için yine sorun yaşar mıyız?

• @sisifos sorun yaşarsınız çok net. Sürekli giriş çıkış yapmanızda sıkıntı. Bir gün gelir sorar memur nerede yaşıyorsunuz niye ABD de yaşamıyorsunuz diye. Bu durumu çok sürdürebileceğinizi düşünmüyorum. Ayrıca maddi yükü de çok fazla. Türkiye de iyi kazancınız varsa belli bir miktardan sonra ABD ye de vergi vermek zorunda kalırsınız yani çifte vergi olmuş olur.
    Bir yıl içinde en az 6 ay ABD de kalacaksınız diye bir koşul yok. İlk bir iki yıl giriş çıkış yaparsınız sonrasında ABD de yaşarsınız. Sıkıntı olmaz.
    Son olarak;
    Sizin bunu turist vizesi gibi kullandığınızı anladıkları an mahkeme karşısına çıkartırlar yada green card dan feragat etmenizi isterler.

Selamlar

• Bir düzeltme: Sürekli giriş yapmak ancak ABD de bağlarınız olduğu zaman sorun çıkarmaz ama memur bunun nedenini sorabilir. Bir arkadaşımıza sormuştu bir keresinde.

• @arnblt hayirli olsun, darisi basiniza.

• @warmgrey merhaba,
    Giriş yaptığınızda 1-2 hafta kalın gibi bir cümle yazmışsınız. 1-2 haftadan az kalınca ne gibi bir sorun olabilir?

• @kriegerx1 sorun olmaz ama bu sık giriş çıkışlarınızın turistik gezi gibi anlaşılmaması lazım. Biraz uzun kalınki o sırada ev bakma, iş bakma gibi faaliyetleriniz olur. En azından soru olursa geldim bu sürede ev ve iş baktım dersinizç

• @arnblt çok teşekkür ederim yanıtınız için

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   R rezanclz 

• @kriegerx1 Arnblt yanıtı vermiş. Aynen o sebepten...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• reentry permit alırsanız hem greencardınızı kaybetmemeyi garantilersiniz hem de reentry permitle istediğiniz sıklıkta hiç bir sorun çıkmadan giriş çıkış yaparsınız ( taşınmaya gerek olmadan) bundan başka garantili çözüm yok. Bu dediklerim ilk 1 sene geçtiği halde henüz daimi taşınmamış kişiler için yoksa ilk 1 sene çok büyük problem olmuyor, 6 ay dan önce giriş çıkış yapmak kaydıyla

• Merhabalar, mart 2024’te amerikaya ilk girişimi yaptım. İkinci seyahatimi 6 aylık periyot içerisinde ağustos veya eylül civarında yapmayı planlıyorum. Ancak taşınma ve yerleşme sürecim şubat 2025 gibi yani 3. Girişimde olacak. 3. Kez giriş yapmış olmam süreci olumsuz etkiler mi, buna izin verirler mi?

• @suedo Girişlerinizde ne kadar kaldığınızı belirtirseniz daha doğru bir değerlendirme yapılabilir kanısındayım.

• @suedo etkilemez. Ben 6 ıncı da yerleştim. Önemli olan girişte memuru soru sorarsa ikna etmeniz. Diğer süreçlere (vatandaşlık gibi) etkisi olmaz.

Selamlar

• @arnblt ben ilk giristen sonra 1sene gırıs hakkı var diye biliyorum ama.ben de hazıran 2024te gırısımı yapmıstım, ıkıncı gırısımı 1sene icinde yapabılırsın demıslerdı ama sıkıntı cıkarmı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |