Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Diyelim ki ABD'ye ilk girişimizi yaptık, green cardı aldık ve Türkiye'ye dönüyoruz. Bu süreçte (Şu an ABD'ye yerleşmeyi düşünmüyoruz) Green Card hakkımızı kaybetmememiz için ABD'ye giriş yapmak zorundamıyız yoksa öyle bir zorunluluk yok mu. Teşekkürler

• Merhaba
    Öncelikle çekilişte kazanan tüm adayları tebrik ederim. Greencard süreci biraz karışık bir süreç sanırım. İnsan okudukça araştırdıkça bir sürü bilgi sanki birbiri ile çelişiyor gibi geliyor. Çok fazla sözü uzatmadan sorumu gruba yöneltmek ve bilenlerden bilgi almak istiyorum.

DS-260 formunu doldurup gönderdik. ) Mayıs ta KCC ye iletildi. Şimdi bekleme süreci ancak Case number takribi ne kadar sürede aktif oluyor? benim 12 binlerde numaram. Case in aktif olduğunu visa bulletin de gördükten sonra KCC den gelecek olan mail ile evrakmı ileteceğiz? Nasıl olacak? Evrak listelerini kontrol ediyorum ama çok net değil. Tüm evraklar ingilizce yeminli tercüme mi edilecek?

Bu sorularım hakkında bilgi almak istiyorum.

Teşekkürler

• @Trio 6 aydan fazla abd disinda kalmayi önermiyor cogu kisi, elle tutulur bir gerekceniz yoksa tamamen kapidaki polisin insafina kaliyor okuldan dolayi 1 sene sonra girene hic soru sormadan geciren de oldu 1 ay sonra gireni sorguya cektikleri de oldu. Ama genelde 6 ayin altindakilere soru sormuyorlar.

• @rezanclz Anladım cevabınız için teşekkürler. Aslında bunun için net kural koyabilirlerdi. İlla ki bu konuya daha hakim birisi vardır forumda.

• @Trio bu basligi bastan sona okuyarak daha fazla kisinin deneyimine göre bilgi sahibi olabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

• ABD Büyükelçisi Jeff Flake'in görev süresi 1 Eylül itibariyle sona eriyormuş. Yeni Büyükelçi DV2025 kazananları ve sonrası için umarım hayırlı olur, Eski Büyükelçi'nin izlediği yolu izlemez 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@dkerim evet süreç karışık ama çok değerli bu forumdaki ilgili başlıkları okursanız bir hayli kolay. Sürece hakim olmanız için bu iletinizi yazdığınız konu başlığının 1.sayfasındaki 1.post'u ve DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığının 1.post'unu okuyarak başlarsanız sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, bol şans

• Green card için üniversite diploma orjinali yerine e devletten çıkardığımız yeterli olur mu ? Yoksa illaki orjinali mi gerekli ?

• @EzgiLera eğer durum dediğiniz gibi olursa askerlik tecilim bitmiş ve asker kaçağı durumunda olurum. Bildiğim kadarıyla askerlik belgesi de isteniyor görüşme esnanasında. Bu durum bi sorun teşkil eder mi ?

• dosya taşıtıp mülakat aldıktan sonra konsolosluk mülakat esnasında oturum sorabiliyor mu ? sizin oturumunuz yokmuş ki neden geldiniz buraya diyebilirler mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mas, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Dosyamızı KCC ile bir Asya ülkesine taşıdığımızda dosyamız oradaki sıralamaya göre mi current olur yoksa konsolosluk, yoğunluğuna göre istediği zaman randevu verebilir mi?

Sizin numaranız EU ile başlıyor. Nerede olursanız olun EU sırasını takip edeceksiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Trio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Diyelim ki ABD'ye ilk girişimizi yaptık, green cardı aldık ve Türkiye'ye dönüyoruz. Bu süreçte (Şu an ABD'ye yerleşmeyi düşünmüyoruz) Green Card hakkımızı kaybetmememiz için ABD'ye giriş yapmak zorundamıyız yoksa öyle bir zorunluluk yok mu. Teşekkürler

Bunu ne kadar böyle sürdürmeyi düşünüyorsunuz? Neden yerleşmeyi düşünmüyorsunuz? Bu soruların cevabına bağlı olarak re-entry permit başvurusu yapmalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@dkerim, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba
    Öncelikle çekilişte kazanan tüm adayları tebrik ederim. Greencard süreci biraz karışık bir süreç sanırım. İnsan okudukça araştırdıkça bir sürü bilgi sanki birbiri ile çelişiyor gibi geliyor. Çok fazla sözü uzatmadan sorumu gruba yöneltmek ve bilenlerden bilgi almak istiyorum.

DS-260 formunu doldurup gönderdik. ) Mayıs ta KCC ye iletildi. Şimdi bekleme süreci ancak Case number takribi ne kadar sürede aktif oluyor? benim 12 binlerde numaram. Case in aktif olduğunu visa bulletin de gördükten sonra KCC den gelecek olan mail ile evrakmı ileteceğiz? Nasıl olacak? Evrak listelerini kontrol ediyorum ama çok net değil. Tüm evraklar ingilizce yeminli tercüme mi edilecek?

Bu sorularım hakkında bilgi almak istiyorum.

Teşekkürler

Bilgilerin çeliştiğini düşünüyorsanız muhtemelen eski iletileri okuyorsunuzdur. Siz DV2025 başlıklarını okuyarak başlayın süreci araştırmaya çünkü her sene değişiklik oluyor.

Tahmini 2025in ilk aylarında current olursunuz ancak, current olsanız dahi o numarayla Ankaradan mülakat alamama ihtimaliniz çok yüksek. O yüzden bu başlıkları dikkatlice okuyup kendinize bir yol haritası çizmenizi öneririm.

KCCye DV2022’den beri evrak gönderilmiyor. Mülakatta kullanacağınız evraklarda ise, mülakata girdiğiniz ülkenin dilinde olmayan tüm evrakları İngilizceye çevirtmeniz lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Trio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz Anladım cevabınız için teşekkürler. Aslında bunun için net kural koyabilirlerdi. İlla ki bu konuya daha hakim birisi vardır forumda.

Kural var aslında: Göçmen vizesini buraya göçmek için alın, amacı dışında (mesela turist vizesi gibi) kullanmayın.

Eğer kapıdaki memur sizin vizeyi amacı dışında kullandığınızı düşünürse sizi sınır dışı edebilir. Bunun için 1 ay da ülke dışında kalmış olabilirsiniz, 10 yıl da. Her şey kapıdaki memurun ne düşündüğüne bağlı.

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera eğer durum dediğiniz gibi olursa askerlik tecilim bitmiş ve asker kaçağı durumunda olurum. Bildiğim kadarıyla askerlik belgesi de isteniyor görüşme esnanasında. Bu durum bi sorun teşkil eder mi ?

Daha erken mülakat alabilmek için dosyanızı başka bir ülkeye taşımayı düşünebilirsiniz. Yüksek Lisans yaparak tecili uzatabilirsiniz.

Ayrıca askerlik konusunda çok bilgili değilim ama asker kaçağı ve yoklama kaçağı farklı durumlar. Forumda çokça konuşuldu. Arama kısmına yoklama kaçağı yazarak ilgili iletileri okuyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@eda77726, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

dosya taşıtıp mülakat aldıktan sonra konsolosluk mülakat esnasında oturum sorabiliyor mu ? sizin oturumunuz yokmuş ki neden geldiniz buraya diyebilirler mi ?

Evet sorabilirler. Sorup sormamak veya cevaba göre işlem yapmak onların inisiyatifinde.

• @Kenshin-himura e devletten cikardigiyla mülakata giren birisi ”sorun yaptilar ama vizemi onayladilar“ demisti mümkünse diploma aslini alin okuldan.

• @Emre-Kurtulmuş cevabınız için teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Trio aslında net kural belli böyle bir hak elde etmişken en kısa sürede karşılığını ver ve ülkeye yerleş olarak bakıyorlar. 6 aydan uzun dışarda kalma hatta 6 ayın altında bile kalsan çok sık tekrarlarsan şüphelenip sorgulayabiliriz bu hakkını alabiliriz diyorlar

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 180
  • 7344
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |