Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @sisifos sorun yaşarsınız çok net. Sürekli giriş çıkış yapmanızda sıkıntı. Bir gün gelir sorar memur nerede yaşıyorsunuz niye ABD de yaşamıyorsunuz diye. Bu durumu çok sürdürebileceğinizi düşünmüyorum. Ayrıca maddi yükü de çok fazla. Türkiye de iyi kazancınız varsa belli bir miktardan sonra ABD ye de vergi vermek zorunda kalırsınız yani çifte vergi olmuş olur.
    Bir yıl içinde en az 6 ay ABD de kalacaksınız diye bir koşul yok. İlk bir iki yıl giriş çıkış yaparsınız sonrasında ABD de yaşarsınız. Sıkıntı olmaz.
    Son olarak;
    Sizin bunu turist vizesi gibi kullandığınızı anladıkları an mahkeme karşısına çıkartırlar yada green card dan feragat etmenizi isterler.

Selamlar

• Bir düzeltme: Sürekli giriş yapmak ancak ABD de bağlarınız olduğu zaman sorun çıkarmaz ama memur bunun nedenini sorabilir. Bir arkadaşımıza sormuştu bir keresinde.

• @arnblt hayirli olsun, darisi basiniza.

• @warmgrey merhaba,
    Giriş yaptığınızda 1-2 hafta kalın gibi bir cümle yazmışsınız. 1-2 haftadan az kalınca ne gibi bir sorun olabilir?

• @kriegerx1 sorun olmaz ama bu sık giriş çıkışlarınızın turistik gezi gibi anlaşılmaması lazım. Biraz uzun kalınki o sırada ev bakma, iş bakma gibi faaliyetleriniz olur. En azından soru olursa geldim bu sürede ev ve iş baktım dersinizç

• @arnblt çok teşekkür ederim yanıtınız için

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • R rezanclz bu başlıktan bahsetti

• @kriegerx1 Arnblt yanıtı vermiş. Aynen o sebepten...

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• reentry permit alırsanız hem greencardınızı kaybetmemeyi garantilersiniz hem de reentry permitle istediğiniz sıklıkta hiç bir sorun çıkmadan giriş çıkış yaparsınız ( taşınmaya gerek olmadan) bundan başka garantili çözüm yok. Bu dediklerim ilk 1 sene geçtiği halde henüz daimi taşınmamış kişiler için yoksa ilk 1 sene çok büyük problem olmuyor, 6 ay dan önce giriş çıkış yapmak kaydıyla

• Merhabalar, mart 2024’te amerikaya ilk girişimi yaptım. İkinci seyahatimi 6 aylık periyot içerisinde ağustos veya eylül civarında yapmayı planlıyorum. Ancak taşınma ve yerleşme sürecim şubat 2025 gibi yani 3. Girişimde olacak. 3. Kez giriş yapmış olmam süreci olumsuz etkiler mi, buna izin verirler mi?

• @suedo Girişlerinizde ne kadar kaldığınızı belirtirseniz daha doğru bir değerlendirme yapılabilir kanısındayım.

• @suedo etkilemez. Ben 6 ıncı da yerleştim. Önemli olan girişte memuru soru sorarsa ikna etmeniz. Diğer süreçlere (vatandaşlık gibi) etkisi olmaz.

Selamlar

• @arnblt ben ilk giristen sonra 1sene gırıs hakkı var diye biliyorum ama.ben de hazıran 2024te gırısımı yapmıstım, ıkıncı gırısımı 1sene icinde yapabılırsın demıslerdı ama sıkıntı cıkarmı

• @ozmell o farklı bir konu. İlk girişte pasaportunuza basılan mühür 1 sene green card yerine geçiyor.

• Özet olarak vatandaş olabilmeniz için 5 senede 30 ay ABD de yaşmanız gerekiyor. Bunun dışında bir seferde 6 aydan fazla sebepsiz ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Ben ilk 3 yaklaşık 6 ayda bir giriş yaptım. Sonra burada yaşamaya başladım.

• @suedo bence olmaz, sonuçta 1 seneden önce taşınmayı planlıyorsunuz
    sorulursa o şekilde, işlerinizi planladığınızı sürecin devam ettiğini etc. açıklarsınız ancak bu tip soruların kesin cevabı ve kesin kuralı yok
    her customs/border officer farklı soru sorup davranabilir. her havalimanı bile farklı olabilir
    newarkta hep bin türlü soru sorulurken , miami de hep elimi kolumu sallayarak geçtim mesela etc.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Mülakat sonrası (10.01.24) ilk girişi 03.04.24 tarihinde Los Angeles’dan yapmıştık, 1 hafta kalmıştık ve 10.04.24 Türkiye’ye dönmüştük.

6 aydan fazla ABD dışında kalmama şartı & ekstra bir sorgulamaya maruz olmamak, vatandaşlık başvurusu sırasında önümüze bir engel çıkmaması adına ikinci girişi 01.08.24 (bugün) Chicago’dan yaptık.

Giriş esnasında pasaport kontrol CBP memuru sahip olduğunuz permanent resident ile düzenli olarak yaşamaya mi geldiniz diye sordu. Kesin göç öncesi yaşam ve iş ile ilgili ayarlamaları yapmak için geldiğimizi, Türkiye’ye geri döneceğimizi, bu giriş tarihinden (01.08.24) 6 ay geçmeden ve permanent resident kartın teslim edildiği 30.04.24 tarihi itibariyle 1 yıl geçmeden kesin göç edeceğimizi beyan ettim. Takip ettiğimiz tarihlerin doğru olduğunu ve bu sürenin aşılmamasını söyledi.

Bu bilgileri öğrendiğim foruma, geçmiş tecrübelerini yazan kullanıcılara ayrıca teşekkürler 🙏🏻

• @Yamtar ilk girişimde 1 ay kaldım. İkincisinde de yaklaşık 1 ay kadar kalmayı planlıyorum

• @ATS16 yani pasaportta yazan 1senelik permanent residency tarıhıne kadar mı yerlermek gerekıyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozmell

Bunun kesin bir kaidesi yok, bu göçmen vize verilirken sizden beklenen size verilen bu hak doğrultusunda ABD’ye en yakın zamanda taşınmanız ve dönen çarka (sosyal-ekonomik-vergi-çeşitlilik) dahil olmanız.

Resmî otorite ve temsilcisi Custom Border Protection (CBP) memuru göç için bir yılın optimum bir süre olduğunu düşünüyor, bu süreden sonra sürece dahil olmak sizin takdiriniz ama geçen bu süreçte sizin göç etmemenize neden olan profiliniz özelindeki nedenleri (eğitim, sağlık, çocuk vb) sözlü ve yazılı kanıtlamanız talep edilebilir ülkeye girişleriniz esnasında.

Ayrıca size sunulan permanent resident’ı turistik amaç için kullanmanız mülakat esnasında verdiğiniz beyana aykırı olduğu için permanent resident hakkınızdan kişisel isteğiniz ile feragat etmeniz istenebilir veya bu hakkın elinizden alınması için sizi mahkemeye sevk edebilir CBP.

İmzanızdan gördüğüm kadarıyla sağlık raporu tarihiniz 17 Ocak 2024, hakkınızın yanmaması için ilk girişiniz 17 Temmuz 2024 tarihine kadar yapmış olmanız gerekirdi. Giriş yaptınız ABD’ye ve zarfınızı teslim ettiniz mi? Bol şans 🍀

• @arnblt merhaba yüreğinize sağlık çok kıymetli bilgiler benim sorum burada iş kurmasak iş yapmasak Türkiye gekiri ile sizinkisi gibi altı ay altı git gellerle beş yılı tamamladığınızda Amerika'da iş yapmadınız vergi vermediniz gibi sorular ile muhatap oluyormuyuz yaşımız emekli Türkiye'den burda Türkiye kazancimi harcıyoruz demek geçerli olur mu siz mülakatta ne tür sorular ile muhatap oldunuz teşekkürler hayırlı olsun vatandaşlık darısı bizlere inşallah efendim sağlıcakla kaliniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k