Selamlar herkese. Missouri ehliyet bilgilerini yazayım belki işine yarayan olur.
-Turist vizesi ile 3 ay araç kullaniliyor ama pasaportlarda vize girişi olmadığı için artık çok sıkıntı olmuyor 5 aya yakın o şekilde kullandım.
-Genelde istenilen belgeler adınıza fatura turist statüsü dışında geçerli statü belgesi.
-Sinavlar İngilizce İspanyolca ve 5-6 dil daha var ama maalesef Türkçe yok. Bunun için tercüman firması var ondan destek alabiliyorsunuz.
-25 soru 20 doğru yapmanız gerekiyor
-Günde 2 kere sınava girme hakkınız var.
-Kazandiktan sonra ufak göz testi ve levha sorgusu yapiliyor.
-Daha sonra direksiyon sınavına giriyorsunuz 3 hakkınız var. Paralel park geri geri gidiş yokuş aşağıdaki yokuş yukarı parklar (yokuş dediğim ufak eğim)
-Direksiyon sınavına günde 1 giriş hakkınız var.
-3 ünde başarısız olursanız başarısız oldu kağıdı bir kuruma fax mail atıyorsunuz onlar cevap olarak size direksiyon eğitimi almalısınız formu veriyor bu formu 21 yaş üstü ehliyetli biri verebilir doldurabilir ve geri o kuruma gönderip siz cevap olarak bir kez daha direksiyon sınavına girebilir yazısını bekliyorsunuz.
-Kazandiktan sonra hepsi ücretler 1-5 yıllık olarak degisiyor 5 yıllık çıkarttım ben 30 dolara yakın toplamda para verdim.