Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @charon teşekkür ederim

• @Rizamrs @deebee bildiğim kadarıyla sınava gireceğiniz arabanın sigortasında, arabayı kullanacak kişinin/ kişilerin ismi olmalı. yani arabanın sahibi eşiniz olabilir ancak sigortada sizin de eşinizin de ismi olmalı.
    ben bu bilgi üzerinden direksiyon sınavına gireceğim.

• @sebnem_ Eyalet bazinda degisiklik gosterebiliyor olabilir bu durum. Ben arkadasimin arabasini kullanarak sinava girmistim sigortaya dahil olmadan, sadece arabanin ruhsatinin ve sigortasinin guncel olmasi ve aracin sahibi olan kisinin sinav yerine goturmesi belgeleri gorevliye teslim etmesi yetmisti benim icin. Bu islemi ben pennsylvania da gerceklestirdim.

Hangi eyalette girecekseniz o eyaletin DoT sayfasina girip bakabilirsiniz, cogunda bilgiler mevcut oluyor genelde bu konu ile alakali.

• @Umut-Şele bilgi için teşekkür ederim. Texas konuşulduğu için ekledim ben de.
    Texas'ta sigortada adınızın geçmesi gerekiyor diye biliyorum. Uygulama teyidini gelecek hafta yazabileceğim.

• Turist vizesiyle seattle’da ehliyet alabiliyormuyuz? Newjersey’de alınabiliyor seattle hakkında bilgisi olan var mı ?

• @sadıkkurtoglu teşekkürler link için, fakat gerekli evraklarla ilgili bi bilgiye ulaşamadım. ssn gerekiyor mu?

• Arkadaşlar merhaba yaklaşık iki hafta önce ıd kart Ve ehliyete başvurdum ID kart hala gelmedi kaliforniya eyaletinde Yaşıyorum ID kart posta yolu ile gelmiyor mu ben mi yanlış biliyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@orkunktt evet postayla geliyor 4-6 haftayı bulabilir bildirimi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Dmvnin uygulamasından kontrol edebilirsiniz

• @Emre-Kurtulmuş ıd kart o kadar uzun sürüyor mu ya 😔

• ⭐⭐⭐⭐

@orkunktt o kadar uzun sürmüyor ama 4 hafta sizin işlem yapabilmeniz için süreç. 4 haftayı geçtikten sonra hala ulaşmamış olursa işlem yapabiliyorsunuz onun dışında 4 haftaya kadar olan süreç normal tahmini teslimat süreleri olarak görüyorlar

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim gelir umarım

• Selamlar herkese. Missouri ehliyet bilgilerini yazayım belki işine yarayan olur.

-Turist vizesi ile 3 ay araç kullaniliyor ama pasaportlarda vize girişi olmadığı için artık çok sıkıntı olmuyor 5 aya yakın o şekilde kullandım.

-Genelde istenilen belgeler adınıza fatura turist statüsü dışında geçerli statü belgesi.

-Sinavlar İngilizce İspanyolca ve 5-6 dil daha var ama maalesef Türkçe yok. Bunun için tercüman firması var ondan destek alabiliyorsunuz.

-25 soru 20 doğru yapmanız gerekiyor

-Günde 2 kere sınava girme hakkınız var.

-Kazandiktan sonra ufak göz testi ve levha sorgusu yapiliyor.

-Daha sonra direksiyon sınavına giriyorsunuz 3 hakkınız var. Paralel park geri geri gidiş yokuş aşağıdaki yokuş yukarı parklar (yokuş dediğim ufak eğim)

-Direksiyon sınavına günde 1 giriş hakkınız var.

-3 ünde başarısız olursanız başarısız oldu kağıdı bir kuruma fax mail atıyorsunuz onlar cevap olarak size direksiyon eğitimi almalısınız formu veriyor bu formu 21 yaş üstü ehliyetli biri verebilir doldurabilir ve geri o kuruma gönderip siz cevap olarak bir kez daha direksiyon sınavına girebilir yazısını bekliyorsunuz.

-Kazandiktan sonra hepsi ücretler 1-5 yıllık olarak degisiyor 5 yıllık çıkarttım ben 30 dolara yakın toplamda para verdim.

• @orkunktt merhaba. Ehliyetinizi ve idniI alırken hangi belgeyi verdiniz? Legal Presence check diye bir prosedür var. Eyalet DMVsi belge numaralarınızı USCISe verip statünüzü kontrol ettiriyor. Bu iş ideal olarak 10 saniyede olması gereken bir şey. Ama bazen yanıt gelmiyor ve 2. aşamaya kalınabiliyor. Bunu anlamanın yolu şu siteye girip verdiginiz belge numarasıyla kontrol etmek.

Uygun numarayı girdiğinizde zaten DMV nin sorgusunu görmeniz lazım. Burada yazması gerekn "returned to agency". Şayet öyleyse DMV kaynaklı bir gecikme. DMV ile iletişime geçin. Değilse USCIS kaynaklı ve beklemek dışında yapabileceğiniz yok.

• Merhaba sıfır araç aldim gecici plaka ile teksasta direksiyon sinavina girebilirmiyim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@harunpursali, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba sıfır araç aldim gecici plaka ile teksasta direksiyon sinavina girebilirmiyim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim

Registration ve sigorta varsa girebilirsiniz.

• Merhaba,

Bir konuda yorumlarinizi rica edecektim.
    2023 Aralik ayinda Green Card sahibi olduk (Boston, MA dan fiziksel olarak aldik ve 2 ay kaldık orada), sonrasinda Turkiye'ye donus yaptık. Haziran sonunda kalici olarak tekrar geldik Massachusetts'e. Ehliyete (Real ID) basvurduk yeni ancak 10 Agustosa tarih verdiler. Gunluk hayatta arabasizlik biraz zorlayici oluyor. Yeni tip Turkiye ehliyetim var. Turk ehliyeti ile Real ID'yi alana kadar yasal olarak arac satin alip kullanabilir miyim? Massachussets'de Lease Agreement im 1 Temmuzdan itibaren basladi.
    Chat Gpt ye durumu sordugumda eger yeni resident iseniz Massachusetts'de son girisinizden itibaren 1 yil boyunca yasal olarak yabanci ehliyetiniz ile arac kullanabilirsiniz, bu sefer zarfinda gecerli bir US ehliyeti edinmelisiniz diyor. Ancak bu durumu yada aksini mass.gov(RMV) de teyit edemedim direk. Ote yandan, whatsapp gruplarinda Turk ehliyetinin green card sahibi iseniz yalnizca 1 ay geçerli oldugunu belirten arkadaslar vardi.

Yorumu olan varsa cok mutlu olurum, tesekkurler.

• ⭐⭐

@brcnl1822 benim bildigim 6 ay gecerli,lakin Araba alabilirmisiniz bilemem.
    Yasadiginiz yerde aracilar vardir %99,onlara sorun daha hizli nasil hallederiz diye.

• @brcnl1822 Her eyaletin farklı kuralları var mesela New Hampshire da bana 2 ay süre tanımıslardı türk ehliyetimle. Sizin yapmanız gereken DMV yi aramak ya da mail atmak daha dogru cevabı onlar verir önemli bir konu.

• @EzgiLera sigorta var ama registration plaka ile birlikte gelicekmis

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

169

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |