Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.5k 438

• Selamlar herkese. Missouri ehliyet bilgilerini yazayım belki işine yarayan olur.

-Turist vizesi ile 3 ay araç kullaniliyor ama pasaportlarda vize girişi olmadığı için artık çok sıkıntı olmuyor 5 aya yakın o şekilde kullandım.

-Genelde istenilen belgeler adınıza fatura turist statüsü dışında geçerli statü belgesi.

-Sinavlar İngilizce İspanyolca ve 5-6 dil daha var ama maalesef Türkçe yok. Bunun için tercüman firması var ondan destek alabiliyorsunuz.

-25 soru 20 doğru yapmanız gerekiyor

-Günde 2 kere sınava girme hakkınız var.

-Kazandiktan sonra ufak göz testi ve levha sorgusu yapiliyor.

-Daha sonra direksiyon sınavına giriyorsunuz 3 hakkınız var. Paralel park geri geri gidiş yokuş aşağıdaki yokuş yukarı parklar (yokuş dediğim ufak eğim)

-Direksiyon sınavına günde 1 giriş hakkınız var.

-3 ünde başarısız olursanız başarısız oldu kağıdı bir kuruma fax mail atıyorsunuz onlar cevap olarak size direksiyon eğitimi almalısınız formu veriyor bu formu 21 yaş üstü ehliyetli biri verebilir doldurabilir ve geri o kuruma gönderip siz cevap olarak bir kez daha direksiyon sınavına girebilir yazısını bekliyorsunuz.

-Kazandiktan sonra hepsi ücretler 1-5 yıllık olarak degisiyor 5 yıllık çıkarttım ben 30 dolara yakın toplamda para verdim.

• @orkunktt merhaba. Ehliyetinizi ve idniI alırken hangi belgeyi verdiniz? Legal Presence check diye bir prosedür var. Eyalet DMVsi belge numaralarınızı USCISe verip statünüzü kontrol ettiriyor. Bu iş ideal olarak 10 saniyede olması gereken bir şey. Ama bazen yanıt gelmiyor ve 2. aşamaya kalınabiliyor. Bunu anlamanın yolu şu siteye girip verdiginiz belge numarasıyla kontrol etmek.

https://save.uscis.gov/save/app/client/ui/case-check

Uygun numarayı girdiğinizde zaten DMV nin sorgusunu görmeniz lazım. Burada yazması gerekn "returned to agency". Şayet öyleyse DMV kaynaklı bir gecikme. DMV ile iletişime geçin. Değilse USCIS kaynaklı ve beklemek dışında yapabileceğiniz yok.

• Merhaba sıfır araç aldim gecici plaka ile teksasta direksiyon sinavina girebilirmiyim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim

• @harunpursali, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba sıfır araç aldim gecici plaka ile teksasta direksiyon sinavina girebilirmiyim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim

Registration ve sigorta varsa girebilirsiniz.

• Merhaba,

Bir konuda yorumlarinizi rica edecektim.
    2023 Aralik ayinda Green Card sahibi olduk (Boston, MA dan fiziksel olarak aldik ve 2 ay kaldık orada), sonrasinda Turkiye'ye donus yaptık. Haziran sonunda kalici olarak tekrar geldik Massachusetts'e. Ehliyete (Real ID) basvurduk yeni ancak 10 Agustosa tarih verdiler. Gunluk hayatta arabasizlik biraz zorlayici oluyor. Yeni tip Turkiye ehliyetim var. Turk ehliyeti ile Real ID'yi alana kadar yasal olarak arac satin alip kullanabilir miyim? Massachussets'de Lease Agreement im 1 Temmuzdan itibaren basladi.
    Chat Gpt ye durumu sordugumda eger yeni resident iseniz Massachusetts'de son girisinizden itibaren 1 yil boyunca yasal olarak yabanci ehliyetiniz ile arac kullanabilirsiniz, bu sefer zarfinda gecerli bir US ehliyeti edinmelisiniz diyor. Ancak bu durumu yada aksini mass.gov(RMV) de teyit edemedim direk. Ote yandan, whatsapp gruplarinda Turk ehliyetinin green card sahibi iseniz yalnizca 1 ay geçerli oldugunu belirten arkadaslar vardi.

Yorumu olan varsa cok mutlu olurum, tesekkurler.

• ⭐⭐

@brcnl1822 benim bildigim 6 ay gecerli,lakin Araba alabilirmisiniz bilemem.
    Yasadiginiz yerde aracilar vardir %99,onlara sorun daha hizli nasil hallederiz diye.

• @brcnl1822 Her eyaletin farklı kuralları var mesela New Hampshire da bana 2 ay süre tanımıslardı türk ehliyetimle. Sizin yapmanız gereken DMV yi aramak ya da mail atmak daha dogru cevabı onlar verir önemli bir konu.

• @EzgiLera sigorta var ama registration plaka ile birlikte gelicekmis

• ⭐⭐⭐⭐

@harunpursali, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@EzgiLera sigorta var ama registration plaka ile birlikte gelicekmis

Registration da soruyorlar ehliyet almak isterken. Ama zaten kayıtlı olduğu için sistemden görebiliyorlar mı bilemiyorum.

Eyaletten eyalete değişebilir hatta şubeden şubeye farklı işlem yapabilirler. O yüzden siz gidip bir kendiniz sorun isterseniz.

Sitelerinde de gerekli belgeler yazıyordur muhtemelen.

• @sadıkkurtoglu Tesekkurler link icin, ben de okumustum bu icerigi yalniz bu link benim durumumu yansitmiyor. Cok genel bir icerik, 3 gunlugune Boston'a kisa bir ziyarete gelen birinin arac kullanmasina yonelik bir duyuru gibi. Green card alip new resident olduktan sonra, bir sure sonra buraya ait bir surucu kimligi almak zorunluluk burasi aşikar. Bu surenin ne oldugu ve ne zaman basladigi ile ilgili net bir bilgi yok ne yazik ki. Yine de paylasim icin sagolun.

• @baran-bozdogan Teşekkürler, sanirim en dogrusu aramak olacak. Email yoluyla ulasmak da pek mumkun degil. Sagolun.

• @harunpursali Texas için söylüyorum; geçici plaka için de bir registration kağıt veriliyor. Arabayı alırken satıcı bize vermişti. Daha sonra asıl plakamız gelince, geçici plakayı aldılar. Ancak geçici plakanın registration belgesi/ kağıdı bizde kaldı, unutulmuş olabilir.
    Geçici plakanın registration kağıdında da arabanın şase numarası ve sahibi vb bilgiler yazıyordu, tek sayfalık bir belge. Asıl plakanın registration kağıdını okumadım açıkçası, o yüzden karşılaştırma yapamayacağım.
    Satıcı, polis sorduğunda bunu registration olarak gösterebilirsiniz, geçici plaka hırsızlığı çok oluyor, bu registration olduğunda sorun olmaz en azından" demişti.
    Yani, geçici plakanızın registration kağıdını satıcınızdan bir sorun isterseniz.

• Arkadaşlar merhaba 3 tane sorum olacak gerçekten burdaki resmi işlemler bir baş belası ülkeye gireli 1.5 ay oldu ve hala sadece ödeme alındığına dair bir bilgi var bu normal mi acaba. 3.5 hafta önce de dmv den ıd kart için başvuru yaptım ehliyet içinde aynı şekilde real ıd istemedim ayrı ayrı para ödedim ve ehliyet sınavından geçtim ama 3.5 haftadır kimlik gelmedi bu normal mi? Son olarak 18-25 yal erkeklerin sss e kayıt olması gerektiği yazıyordu internetten doldurduğumda ssn i kabul etmiyordu ve posta yoluyla göndermemi istediler gönderdim ancak ellerine ulaşalı 1,2 hafta oldu hala sistemden kontrol edince kayıt bulamıyor. Tekrar kayıt olmak istiyorum ssni kabul etmiyor her türlü konuda sıkıntım var yani eğer biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim

• ⭐⭐

@orkunktt abdde resmi islemler uzun surer ama 3.5 hafta da surmemesi gerek ID'nin.
    DMV tarafinda birseye takilmislardir. Arayin.

• @charon teşekkür ederim arayacağım

• @orkunktt greencardın 90 gün süresi var o süre içinde gelmesi gerekir daha zamanınız var.
    Id için dmvnin uygulamasından takip edin ne durumda olduğunu check status bölümü var

• ⭐⭐

@cansss cok sukur aldim ehliyeti sag ol hocam dedigin gibi yaptim indirdim ezberledim pa da girdim

• ⭐⭐

@UnluEmre aldim cok sukur sag ol reis

• Merhaba birçok yerde turist vizesiyle ehliyet alınabiliyor.Texas eyaletindede alınıyordu bunun değiştiği söyleniyor bilgisi olan var mı?

Benzer Başlıklar

• Amerika'ya gitmeden önce ehliyet için sınava girmek

Taşındı Ehliyet ve Araba
    5
    1 Oy
    5 İleti
    752 Bakış
    shadow sharks 0S
    Merhaba bu sistem florida varmi bilen varmi acaba
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Florida ehliyet..

Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
  • Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3k
    106 Oy
    3k İleti
    721k Bakış
    N
    @melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k