@benfranklin Sevgili kardeşim, önceden Kazak vatandaşı olmanız ve akrabalarınızın orda olması dosyanızı taşımanıza yeterli değil, illa dosya taşıyayım diyorsanız, Kazakistan'dan oturum alabiliyorsanız alın, eski vatandaş ve orası doğumlu olduğunuz için kolayca alırsınız diye tahmin ediyorum ve current olmadan KCC kanalıyla taşıyın derim. Eğer elinizde yeterince kanıt varsa, dosyanızı KCC kanalıyla taşımak, Amerikan elçiliği eli ile taşımaktan çok çok daha kolay, buradaki kural şu current olmadan KCC, current olduktan sonra elçilik kanalıyla taşıma yapabilirsiniz. Tabi bunun için DS260 formunu doldurmanız gerekiyor (Bu formu doldurmanız Amerika'ya girişinizde sorun teşkil etmez, ben şahsen yaşamadım, ancak garantisini de veremem). AOS için DS260 formunu doldurmanıza gerek yok. Lakin dosya numaranız çok yüksek, seneye yazdan önce randevu alamazsınız. Bu süreç de sizi strese sokar. Madem halihazırda Amerika'dasınız AOS yapın derim, seneye Nisan veya Mayıs ayı gibi (bir ay öne arkaya oynayabilir) current olursunuz, dosyanızı da gönderirsiniz, Güney eyaletlerinden (Florida hariç) uzak durun, Kuzey eyaletlerini (New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Delaware vb.) tercih edin. Philadelphia ofis nasıldır bilemiyorum, buradan da bilgi paylaşan genelde olmuyor, ya da kartını alıyor öyle bilgi veriyor ilk ve tek iletisi ile, ya da alacaklarını aldıkları için hiç bilgi dahi vermiyorlar. Sitede meşhur bir danışmanımız var ancak FO'lar ile ilgili elindeki datayı (ki daha önce olduğunu söylemişti) hiç paylaşmadı.
AOS'un garantisi yok, ülkeye girer girmez dosyasını yollayıp, bir ayda green cardını alan da var, bizim gibi aylardır bekleyen de var, geçmiş dönemde de dosyasını çok erken yollamasına rağmen, dosyasına hiç bakılmadığı için alamayan da var, Temmuz'da dosya yollayıp Ağustos'ta alan da var. Benim şimdiki aklım olsa işlemlerimi ya daha önce planladığım şekilde NJ ofisten yapardım, ya da dosyamı KCC kanalıyla Varşova veya Frankfurt'a taşırdım. (Avrupa oturumum vardı)
Şöyle bir risk de var, Kasım ayında Trump seçilirse, Amerikan elçilikleri kendilerine gelecek talimat doğrultusunda randevu verme konusunda daha da cimri davranabilir, o yüzden AOS daha mantıklı, zaten öğrencisiniz yasalsınız ve Amerika'dasınız.