Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Alper-Bayram
    Üstad dediklerinizin tamamına imzamı atarım. Sadece bir noktada itirazımı kendi perspektifimden anlattığımda empati kurabildiğinizi görüyorum. Dediğiniz gibi fırsatlar çok, özellikle enerji ve bilgi teknolojileri alanında imkanlar sonsuz denilebilir. Ülkedeki göçmen sirkülasyonu da bitmediği için çalıştıracak adam da bitmiyor, her anlamda fırsatlarla dolu, zaten kafasını çalıştıran, kendisini geliştiren her birey her şekilde ilerliyor. Sistemi kurduğumda zaten senenin altı ayı kalırım, o süre zarfında da San Diego'da sörf tahtası ile bende arkadaş olurum diye ümit ediyorum, üzerinde durabilirsem tabi 😀 Özetle bir yola girdik, şikayet de etmiyorum kimse yanlış anlamasın, başa gelen çekilir, bizde bekliyoruz öyle, beyin jimnastiği yapıyoruz. Saygılar.

• elbette, görüşlerimize körü körüne sarılmak bizi gelişmekten uzak tutar. siyahın içinde beyaz olduğu gibi, beyazın içinde siyahı bulmak da mümkün. buradan oraya giden insanların ekseriyeti zengin olma hayalini başa koyarak göç ediyor. buradaki yanlışlığı ya da bakış açısının farklılığını sizin gibi ben de görüyorum. bununla birlikte Green card sizin gibi insanlara çıksın ki, kalbiyle, beyniyle orada fark yaratan bizden de insanlar olsun.
    Green card'ın parayla satın alınamaz bir değer olduğuna inancım da şuradan geliyor. Orada 50 yaşında doktor olmaya karar verdiğinizde hayalinizi sonuna kadar destekleyen anlayış varken, burada maalesef 40'larının ortalarında 25 yıllık tecrübeyle seni emekliye ayırmaya çalışan bir anlayış var. 102 yaşında kendine doğum günü pastası almaya gelen bir kadının koluna girerek yardımcı olduğumda katılımcılıklarının boyutunu daha iyi anlamıştım. ben sizin de mutlu ve başarılı olacağınıza inanıyorum.

• @seda80 Turist Vizesi ile girip AOS yapabilirsiniz . Mumkunse giristen sonra bir sure ( 30-60 Gun ) beklemenizi oneririm . AOS sureci degisiklik gostermekle beraber Dosyayi gonderdikten sonra yaklasik 4 ay kadar suruyor . Daha uzun yada kisa olma ihtimalleri de var tabiki duruma gore . Bu sure zarfinda Amerikadan cikis yapmamaniz gerek . DV Dosyalarina cok cok buyuk ihtimal ie ayrica calisma izni verilmez bu sebeple surec bitene kadar legal olarak calisamayacakmis gibi dusunun mutlaka .

• @Serapp Ya taşınma sürecindeydik yanıt veremedim kusura bakmayın. Taşınma derken çapraz daireye geçtik. Çok şükür büyük bir taşınma süreci değildi 🙂 Çapraz daire bile yetti, üstümden tır geçmiş gibi hissediyorum 🙂
    Güzel yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler Serap Hanım. İnşallah GC'yi alırım. Her zaman hep olumlu düşünüyorum, ama bazen de realisttik bakmak gerekiyor bazı şeylere.. Bakalım bu ay içerisinde güzel gelişmeler bekliyorum. Sonrası yaşanıp görülecek şeyler... Syg.

• Öncelikle herkese merhabalar, Bugün itibariyle aos yaparak greencard ımı almış bulunmaktayım. Greencard sürecinde aos yapmaktan gerçekten çok korkuyordum ve yeterli bilgi bulamadığımı hissediyordum. Greencard forumda çok bilgi vardı ama sindiremiyordum. Her okuduğumda farklı bir soru aklıma takılıyordu. İşinin ehli bir danışmana veya avukata ihtiyacım olduğunu düşünüyordum. Sonra yine greencard forumda araştırmalarım sonucu @Figen hanımın konuya hakim ve danışmanlık için bana yardımcı olabileceğini kanaat getirdim ve kendisine ulaştım. Kendisi ile ilk konuşmamız gayet tatmin ediciydi ve kendisiyle devam etmek için karar verdim. Amerika’ya indikten sonra kendine ulaştım ve sadece aos süreci değil her konuda bildiği kadarıyla yardımcı oldu. Hiç bir konuda benim işim değil diyip beni geri çevirmedi. Benimle beraber aos yapan bir arkadaşım kendisi devam etti diğeri avukat ile çalıştı. Kendi devam eden benden 2 hafta önce başladı avukat ile devam eden benimle aynı sürede başladı. Şu an hepsinden önce kartıma kavuştum. Özellikle avukat ile çalışan arkadaşımın çok zorluk çektiğini belirtmek isterim. En basit olarak bir evrak ile çözülebilecek, dosya numarası alma prosedürünü bile avukatın bir evrak eksik vermesinden kaynaklı alamadığında keşke avukat ile değil @Figen hanımla çalışsaydım pişmanlığını gözlerinde gördüm. Demek istediğim avukat veya kim olursa olsun seçiminize iyi karar vermeniz gerekmektedir. Her gün aklıma geldiği saatlerde dosya numarasından durumumu kontrol etmeme rağmen benim yakalayamayıp, Figen hanımın beni arayıp mülakatsız onaylandı demesi Türkiye’de ki şirketim ile olan ücretsiz izin konusunda yaşadığım polemiğe su dökmesi mükemmel rahatlattı beni. Ne kadar anlatsam kendisinin özverisi hakkında az kalır. Mükemmel insan, mükemmel süreç yönetimi. Her işi ehli insan yürütmeli, kendisine nacizane kefilim. Tekrardan teşekkür ediyorum, saygılarımla.
    Murat

• @murat55351 Muratcim cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin . Sansinin ve Kismetinin acikligi yadsinamaz 🙂 Insallah yeni Hayatinda tum islerin boyle hizli , kolay ve kismetli ilerler . Okuyan Arkadaslara bilgi olmasi amaci ile . Basvuru yeri North Bergen , NJ . 20 Mayis Dosya teslim , 7 Haziran Parmak izi , 27 Haziran Mulakatsiz Onay .

• @Figen Teşekkürler abla, hepimiz için umarım güzel günlere 😊

• ⭐⭐⭐⭐

@Figen @murat55351 ABD’ye giriş tarihiniz nedir? Hayırlı olsun, tebrikler 🍀

• @ATS16
    16 Nisan, teşekkür ediyorum 😊

• @murat55351 gözünüz aydın hayırlı olsun 🙂 acaba hangi ofisle çalıştınız ?

• @murat55351 tebrikler kartınız hayırlı olsun burada ki hayatınız da gönlünüzce ve güzel geçsin inşallah darısı bizim gibi bekleyenlerin başına.

• Görünüşe göre geçen yıl bu tarihte DV için 41.832 vize verilmiş. Bu yıl ise bugünün verilerine göre 33.738 vize verilmiş. Yani geçen yıla göre 8.094 daha az vize verilmiş. Bu da bana, kotanın 30 Eylül'den önce dolmayacağı konusunda daha fazla umut veriyor.

• Herkese merhabalar,

Oncelikle bu forumu kuranlara ve degerli bilgilerini paylasanlara tesekkur etmek istiyorum. Uzun post icin de affiniza siginiyorum. 
    Ben CN'i yuksek DV2025 talihlilerinden biriyim (2024EU21xxx). Ankara'nin DV2025 icin mulakat dagitmasini bekleyecegim ama Ankara'dan umudu cogunlukla kestim, baska cozumler arayisindayim.

An itibariyla lisans egitimimi F-1 vizesiyle Amerika'da devam ettirdigim icin adjustment of status yapmaya hakkim var ancak kafamda hala su soru isaretleri duruyor:

1-) Hala DS-260 formunu doldurmus degilim. AOS icin gerekli olmadigini biliyorum ama tavsiye edildigini okudum. Formu doldurmak immigrant intent sayildigi icin yaz tatilinden Amerika'ya donerken sorun ciksin istemiyorum. Formu simdi doldursam Amerika'ya donusumu riske atmis olur muyum? Vizemin gecerliligi 2028'e kadar. 
    2-) Anladigim kadariyla AOS'in success rate'i gayet yuksek. Bu tabii ki FO'ya ve talihlilerin durumuna degisebiliyor ancak cogu basvuran mali yil bitmeden GC'lerini aliyor. Her ne kadar daha uzun surse de bu yolu secenler fazla hayal kirikligina ugramiyor. Dogru mudur?
    3-) Basvurulara hizli ve iyi donen FO'lari nasil bulabilirim? Universitemin bulundugu sehirdeki (Philadelphia) FO'nun iyi/kotu olup olmadigini nasil anlayabilirim? Yabanci forumlara da baktim ama cok ulasilabilir bir bilgi gibi gelmedi bana. 
    4-) Kazakistan dogumluyum ve onceden Kazak vatandasiydim. Anne tarafindan bircok akrabam Kazakistan'da yasiyor. Almaty Konsolosluguna case'imi Ankara'dan tasimalari icin email atsam olur mu? Eger reddederlerse KCC'yi bilgilendirip CN'im current oldugu zaman AOS'ten devam ederim (Bunu yapmak istemememin ana sebebi GC'imi erken almak istemem. Anladigim kadariyla AOS, CP'den daha uzun suruyor).

Cevaplariniz icin tesekkur eder iyi gunler dilerim.

• Arkadaslar Merhaba
    AOS yapacaklara faydali olacagini dusundugum ve bugun haberdar oldugum bir bilgiyi paylasmak istiyorum .
    Medical Exam yaptirirken ager Covid asiniz Eylul 2022 den eski ise ve bu tarihten sonra yapilmis bir Doz Covid asiniz yok ise , Saglik Raporunu vermek icin bir doz Covid Asisi yaptirmaniz istenecek .
    Ayni sekilde Mart 2024 itibari ile POLIO ( Cocuk Felci ) Asisi da tekrar bir doz istenmeye baslamis . Bilgilerinize .
    Mart 2025 itibari ile I-693 Formu tekrar update edilecek ve ilave / yeni sartlar olusabilirmis .
    Bu Bilgileri bugun Miami de Medical Exam yaptirdigimiz Clinic den aldim .

• @benfranklin Sevgili kardeşim, önceden Kazak vatandaşı olmanız ve akrabalarınızın orda olması dosyanızı taşımanıza yeterli değil, illa dosya taşıyayım diyorsanız, Kazakistan'dan oturum alabiliyorsanız alın, eski vatandaş ve orası doğumlu olduğunuz için kolayca alırsınız diye tahmin ediyorum ve current olmadan KCC kanalıyla taşıyın derim. Eğer elinizde yeterince kanıt varsa, dosyanızı KCC kanalıyla taşımak, Amerikan elçiliği eli ile taşımaktan çok çok daha kolay, buradaki kural şu current olmadan KCC, current olduktan sonra elçilik kanalıyla taşıma yapabilirsiniz. Tabi bunun için DS260 formunu doldurmanız gerekiyor (Bu formu doldurmanız Amerika'ya girişinizde sorun teşkil etmez, ben şahsen yaşamadım, ancak garantisini de veremem). AOS için DS260 formunu doldurmanıza gerek yok. Lakin dosya numaranız çok yüksek, seneye yazdan önce randevu alamazsınız. Bu süreç de sizi strese sokar. Madem halihazırda Amerika'dasınız AOS yapın derim, seneye Nisan veya Mayıs ayı gibi (bir ay öne arkaya oynayabilir) current olursunuz, dosyanızı da gönderirsiniz, Güney eyaletlerinden (Florida hariç) uzak durun, Kuzey eyaletlerini (New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Delaware vb.) tercih edin. Philadelphia ofis nasıldır bilemiyorum, buradan da bilgi paylaşan genelde olmuyor, ya da kartını alıyor öyle bilgi veriyor ilk ve tek iletisi ile, ya da alacaklarını aldıkları için hiç bilgi dahi vermiyorlar. Sitede meşhur bir danışmanımız var ancak FO'lar ile ilgili elindeki datayı (ki daha önce olduğunu söylemişti) hiç paylaşmadı.
    AOS'un garantisi yok, ülkeye girer girmez dosyasını yollayıp, bir ayda green cardını alan da var, bizim gibi aylardır bekleyen de var, geçmiş dönemde de dosyasını çok erken yollamasına rağmen, dosyasına hiç bakılmadığı için alamayan da var, Temmuz'da dosya yollayıp Ağustos'ta alan da var. Benim şimdiki aklım olsa işlemlerimi ya daha önce planladığım şekilde NJ ofisten yapardım, ya da dosyamı KCC kanalıyla Varşova veya Frankfurt'a taşırdım. (Avrupa oturumum vardı)

Şöyle bir risk de var, Kasım ayında Trump seçilirse, Amerikan elçilikleri kendilerine gelecek talimat doğrultusunda randevu verme konusunda daha da cimri davranabilir, o yüzden AOS daha mantıklı, zaten öğrencisiniz yasalsınız ve Amerika'dasınız.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba, yillarca başvurduktan sonra nihayet 2024 DV cekilisini kazandik. Ancak Case numaramiz 21xxx lerde idi. Bu bizi ilk basta endiselendirmesede 2024 randevulari dagitilmaya baslayip ve 2023 yilinda cok erken kota bitti haberleri ile birlikte bir telaş sardi. Kendisi bu grupta ise ozellikle tesekkuru bir borç olarak bildiğim Ozden ile konuşarak @Figen hanimin ismine ulastim. Daha sonraki arastirmalarimda cok kişiye yardimi dokunduğunu okuyunca kendisine ulastim. Kendisinden ilk bilgileri aldiktan sonra New York da bir göçmenlik avukati ile de gorusme firsatim oldu. Her ikisininde bizlere tavsiyesi sabir ve mali olarak hazirsaniz mutlaka USA ye gelip AOS yaparak sansimizi arttirmamiz yonunde idi. Yillar içinde defalarca turistik olarak geldiğimiz ülkeye nihayet yerleşme sansimiz olduğunu, yillar once aldigimiz B1/B2 turist vizesi ile gelip 90 gun sonra AOS yapabileceğimizi ancak bu surecin hic kolay olmayacagini cok ciddi sabir gerektiğini bize cok net bir sekilde anlatti. Ben, esim ve 17 yasindaki oglumuz ile birlikte karar verip 22 Ocak 2024 tarihinde Chicago dan giris yaptik. Ancak geçmişteki hic bir analiz tutmadi ve numaramiz Temmuz ayinda current oldu ki bu surece kadar yasadigimiz stresi sizlere anlatmam mumkun değil. Hatta Temmuz ayinin gec olacagini ve kotaya takilacagimizi dusundugumuz cok oldu aslinda ama nihayet geldiğimizin 6.ayinda gorusme olmadan onayimizi aldik. Saniyorum 10-15 gune kadar da kartlarimiz elimizde olacak. Bu surecde bizi sabirla yönlendiren ve hiçbir zaman umidi kaybetmeyen, biz moral olarak dustugumuz zaman bizi inanilmaz bir sekilde tekrar içimizdeki heyacani alevleyen, inanilmaz bir profesyonellik ile dosyalarimizi tek tek hazirlayan, bizim hazirladiklarimizi da sayfa sayfa kontrol edip yanlislarimizi düzelttiren, Field Office biyometrik randevusuna giderken neler basimiza geleceğine kadar tek tek anlatan ve anlattiklari disinda basimiza hic bir sey gelmeyen @Figen hanima ne kadar tesekkur etsem azdir. Sayesinde yillardir basvurdugum defalarca gezmeye geldiğim ulkede artik yeni bir hayat kurma firsatini yakalamis olduk. Bizim gibi bu sureci yasayan ve bundan sonra yasayacak olan arkadaşlara mutlaka sansa ihtiyaclari var ama esas cok ciddi sabir diliyorum.

• @hezer hayırlı uğurlu olsun abi gözünüz aydın yolunuz açık olsun herzaman inşallah.

• Merhaba arkadaşlar. Seneye aos yapacaklar için şöyle bi not düşeyim. Evet bize yani turist vizesiyle işlem yapacak dv lottery kazananlara resmi olarak tanınmış bir hak değil aos yapmak çünkü turist vizesi nonimmigrant visa ve hoş değil ama ofisler şahit olduğumuz kadarıyla asla taraflı değil. Negatif yaklaşmıyorlar ve dosyalarımızı onaylıyorlar. Önemli olan zamanında gelmek ve doğru ofisle hareket etmek.

Yani malesef ülkenizde ne kadar başarılı veya eğitimli olduğunuzun ya da dosyanızın ne kadar iyi hazırlanmış olduğunun hiçbir önemi kalmıyor eğer yanlış ve ağır ve yavaş bi ofisten başvurduysanız. Belalı ofislerden uzak durduğunuz sürece aos’la başarıya ulaşmamanız için hiçbir sebep yok, korkmayın. Sonuçta yine de belirsiz bi süreç ama çok da gözde büyütmemek lazımmış. yeşilkart forum çok çok iyi bir kaynak. aklınıza takılan soruları burda herkes ya daha önce cevaplamış oluyor ya da size hemen yardım ediyor sorularınıza. özellikle yeşilkart forum için minnettarım

Ben girişten sonra 90 gün bekleme rutinini yapmadım. Hatta şöyle diyeyim, çok hızlı başvurdum. Gelişimin üstüne hemen banka hesabı açıp vize ödememi 10 gün içinde gerçekleştirdim. Zaten onu yapar yapmaz süreciniz başlıyor. Hiçbir sorun da yaşamadım. Tüm ofisler adına konuşamam ama zaten dediğim gibi aos bize tanınan bi hak bile değil. tekrar belirteyim, turist vizesiyle yapmak yani. yoksa diğer vize türlerinden dv kazananlarının aos yapma hakkı var. bunu deme sebebim de beklerken masraflar çok artıyor. ben tek kişi olmama rağmen fazladan 2 ay kalacak maddi imkanım yok. kaldı ki ailece gelenler var. bunu iyi düşünün. ben emen işlem başlattım ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Amerika’ya girerken olabilecekler konusunda da çok korkutulduğumu hatırlıyorum. Telegram gruplarında özellikle. Sakın şunu yapmayın bunu yapmayın diye. evet biletimi 2 haftalık bir tatil gibi gidiş dönüş kestim ve bunu herkese öneririm. zira diğer türlüsü her örnekte dikkat çekiyor. yani dönüşünüzü 4 ay sonraya alırsanız dikkat çekersiniz. ama onun dışında hiç stres yapmayın. Diplomamı yanıma bile almadım inspection’a girmeyeyim diye. Ancak inanılmaz rahat giriş yaptım mesela. Şakalar yaparak ülkeye aldı beni pasaport memuru. Keza dosya hazırlamak da çok kolay. Ben kendim hazırladım ve yürüttüm dosyamı. Ofisim çok iyi olduğu için hiçbir sorun yaşamadım. Boston ofisten işlem yaptım merak edenler için. Massachusetts eyaleti adresi yani. Herkes kendi psikolojik durumu ve maddi durumu çerçevesinde davranabilir. Benim maddi durumum bir legal temsilciyi karşılamaya yetmiyordu ama dediğim gibi bizden o kadar az belge istiyorlar ve teferruat o kadar az ki anksiyeteli bi insan olmama rağmen kendim yürütebildim sürecimi. Burdan maddi gücü olmayanlar için bu dipnotu düşüyorum elbette. Olanlar rahatlıkla yapabilir diledikleri gibi. Ama maddi gücü olmayanlar da demoralize olmasınlar, korkmasınlar rahatlıkla benim yaptığım gibi dosyanızı hazırlayıp vizenizi onaylatabilirsiniz. Hepinize sevgiler ve kolaylıklar. Dosyaları işlemde olan arkadaşlara da boş şans diliyorum

• @Sini-sini tebrikler. Büyük başarı, hem de çok kısa bir sürede.

• @finalhope çok çok teşekkür ederim. ofisim sayesinde böyle oldu. benden önce massachusetts'te yapanlar hangi takvimle onaylandılarsa ve işlem gördülerse ortalama o takvimle ilerledi sürecim. ofis seçimi en önemli detay. ne kadar altını çizsem azdır

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |