Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @murat55351 tebrikler kartınız hayırlı olsun burada ki hayatınız da gönlünüzce ve güzel geçsin inşallah darısı bizim gibi bekleyenlerin başına.


  • Görünüşe göre geçen yıl bu tarihte DV için 41.832 vize verilmiş. Bu yıl ise bugünün verilerine göre 33.738 vize verilmiş. Yani geçen yıla göre 8.094 daha az vize verilmiş. Bu da bana, kotanın 30 Eylül'den önce dolmayacağı konusunda daha fazla umut veriyor.


  • Herkese merhabalar,

    Oncelikle bu forumu kuranlara ve degerli bilgilerini paylasanlara tesekkur etmek istiyorum. Uzun post icin de affiniza siginiyorum. 
    Ben CN'i yuksek DV2025 talihlilerinden biriyim (2024EU21xxx). Ankara'nin DV2025 icin mulakat dagitmasini bekleyecegim ama Ankara'dan umudu cogunlukla kestim, baska cozumler arayisindayim. 

    An itibariyla lisans egitimimi F-1 vizesiyle Amerika'da devam ettirdigim icin adjustment of status yapmaya hakkim var ancak kafamda hala su soru isaretleri duruyor: 

    1-) Hala DS-260 formunu doldurmus degilim. AOS icin gerekli olmadigini biliyorum ama tavsiye edildigini okudum. Formu doldurmak immigrant intent sayildigi icin yaz tatilinden Amerika'ya donerken sorun ciksin istemiyorum. Formu simdi doldursam Amerika'ya donusumu riske atmis olur muyum? Vizemin gecerliligi 2028'e kadar. 
    2-) Anladigim kadariyla AOS'in success rate'i gayet yuksek. Bu tabii ki FO'ya ve talihlilerin durumuna degisebiliyor ancak cogu basvuran mali yil bitmeden GC'lerini aliyor. Her ne kadar daha uzun surse de bu yolu secenler fazla hayal kirikligina ugramiyor. Dogru mudur?
    3-) Basvurulara hizli ve iyi donen FO'lari nasil bulabilirim? Universitemin bulundugu sehirdeki (Philadelphia) FO'nun iyi/kotu olup olmadigini nasil anlayabilirim? Yabanci forumlara da baktim ama cok ulasilabilir bir bilgi gibi gelmedi bana. 
    4-) Kazakistan dogumluyum ve onceden Kazak vatandasiydim. Anne tarafindan bircok akrabam Kazakistan'da yasiyor. Almaty Konsolosluguna case'imi Ankara'dan tasimalari icin email atsam olur mu? Eger reddederlerse KCC'yi bilgilendirip CN'im current oldugu zaman AOS'ten devam ederim (Bunu yapmak istemememin ana sebebi GC'imi erken almak istemem. Anladigim kadariyla AOS, CP'den daha uzun suruyor).

    Cevaplariniz icin tesekkur eder iyi gunler dilerim.


  • Arkadaslar Merhaba
    AOS yapacaklara faydali olacagini dusundugum ve bugun haberdar oldugum bir bilgiyi paylasmak istiyorum .
    Medical Exam yaptirirken ager Covid asiniz Eylul 2022 den eski ise ve bu tarihten sonra yapilmis bir Doz Covid asiniz yok ise , Saglik Raporunu vermek icin bir doz Covid Asisi yaptirmaniz istenecek .
    Ayni sekilde Mart 2024 itibari ile POLIO ( Cocuk Felci ) Asisi da tekrar bir doz istenmeye baslamis . Bilgilerinize .
    Mart 2025 itibari ile I-693 Formu tekrar update edilecek ve ilave / yeni sartlar olusabilirmis .
    Bu Bilgileri bugun Miami de Medical Exam yaptirdigimiz Clinic den aldim .


  • @benfranklin Sevgili kardeşim, önceden Kazak vatandaşı olmanız ve akrabalarınızın orda olması dosyanızı taşımanıza yeterli değil, illa dosya taşıyayım diyorsanız, Kazakistan'dan oturum alabiliyorsanız alın, eski vatandaş ve orası doğumlu olduğunuz için kolayca alırsınız diye tahmin ediyorum ve current olmadan KCC kanalıyla taşıyın derim. Eğer elinizde yeterince kanıt varsa, dosyanızı KCC kanalıyla taşımak, Amerikan elçiliği eli ile taşımaktan çok çok daha kolay, buradaki kural şu current olmadan KCC, current olduktan sonra elçilik kanalıyla taşıma yapabilirsiniz. Tabi bunun için DS260 formunu doldurmanız gerekiyor (Bu formu doldurmanız Amerika'ya girişinizde sorun teşkil etmez, ben şahsen yaşamadım, ancak garantisini de veremem). AOS için DS260 formunu doldurmanıza gerek yok. Lakin dosya numaranız çok yüksek, seneye yazdan önce randevu alamazsınız. Bu süreç de sizi strese sokar. Madem halihazırda Amerika'dasınız AOS yapın derim, seneye Nisan veya Mayıs ayı gibi (bir ay öne arkaya oynayabilir) current olursunuz, dosyanızı da gönderirsiniz, Güney eyaletlerinden (Florida hariç) uzak durun, Kuzey eyaletlerini (New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Delaware vb.) tercih edin. Philadelphia ofis nasıldır bilemiyorum, buradan da bilgi paylaşan genelde olmuyor, ya da kartını alıyor öyle bilgi veriyor ilk ve tek iletisi ile, ya da alacaklarını aldıkları için hiç bilgi dahi vermiyorlar. Sitede meşhur bir danışmanımız var ancak FO'lar ile ilgili elindeki datayı (ki daha önce olduğunu söylemişti) hiç paylaşmadı.
    AOS'un garantisi yok, ülkeye girer girmez dosyasını yollayıp, bir ayda green cardını alan da var, bizim gibi aylardır bekleyen de var, geçmiş dönemde de dosyasını çok erken yollamasına rağmen, dosyasına hiç bakılmadığı için alamayan da var, Temmuz'da dosya yollayıp Ağustos'ta alan da var. Benim şimdiki aklım olsa işlemlerimi ya daha önce planladığım şekilde NJ ofisten yapardım, ya da dosyamı KCC kanalıyla Varşova veya Frankfurt'a taşırdım. (Avrupa oturumum vardı)

    Şöyle bir risk de var, Kasım ayında Trump seçilirse, Amerikan elçilikleri kendilerine gelecek talimat doğrultusunda randevu verme konusunda daha da cimri davranabilir, o yüzden AOS daha mantıklı, zaten öğrencisiniz yasalsınız ve Amerika'dasınız.

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Herkese merhaba, yillarca başvurduktan sonra nihayet 2024 DV cekilisini kazandik. Ancak Case numaramiz 21xxx lerde idi. Bu bizi ilk basta endiselendirmesede 2024 randevulari dagitilmaya baslayip ve 2023 yilinda cok erken kota bitti haberleri ile birlikte bir telaş sardi. Kendisi bu grupta ise ozellikle tesekkuru bir borç olarak bildiğim Ozden ile konuşarak @Figen hanimin ismine ulastim. Daha sonraki arastirmalarimda cok kişiye yardimi dokunduğunu okuyunca kendisine ulastim. Kendisinden ilk bilgileri aldiktan sonra New York da bir göçmenlik avukati ile de gorusme firsatim oldu. Her ikisininde bizlere tavsiyesi sabir ve mali olarak hazirsaniz mutlaka USA ye gelip AOS yaparak sansimizi arttirmamiz yonunde idi. Yillar içinde defalarca turistik olarak geldiğimiz ülkeye nihayet yerleşme sansimiz olduğunu, yillar once aldigimiz B1/B2 turist vizesi ile gelip 90 gun sonra AOS yapabileceğimizi ancak bu surecin hic kolay olmayacagini cok ciddi sabir gerektiğini bize cok net bir sekilde anlatti. Ben, esim ve 17 yasindaki oglumuz ile birlikte karar verip 22 Ocak 2024 tarihinde Chicago dan giris yaptik. Ancak geçmişteki hic bir analiz tutmadi ve numaramiz Temmuz ayinda current oldu ki bu surece kadar yasadigimiz stresi sizlere anlatmam mumkun değil. Hatta Temmuz ayinin gec olacagini ve kotaya takilacagimizi dusundugumuz cok oldu aslinda ama nihayet geldiğimizin 6.ayinda gorusme olmadan onayimizi aldik. Saniyorum 10-15 gune kadar da kartlarimiz elimizde olacak. Bu surecde bizi sabirla yönlendiren ve hiçbir zaman umidi kaybetmeyen, biz moral olarak dustugumuz zaman bizi inanilmaz bir sekilde tekrar içimizdeki heyacani alevleyen, inanilmaz bir profesyonellik ile dosyalarimizi tek tek hazirlayan, bizim hazirladiklarimizi da sayfa sayfa kontrol edip yanlislarimizi düzelttiren, Field Office biyometrik randevusuna giderken neler basimiza geleceğine kadar tek tek anlatan ve anlattiklari disinda basimiza hic bir sey gelmeyen @Figen hanima ne kadar tesekkur etsem azdir. Sayesinde yillardir basvurdugum defalarca gezmeye geldiğim ulkede artik yeni bir hayat kurma firsatini yakalamis olduk. Bizim gibi bu sureci yasayan ve bundan sonra yasayacak olan arkadaşlara mutlaka sansa ihtiyaclari var ama esas cok ciddi sabir diliyorum.


  • @hezer hayırlı uğurlu olsun abi gözünüz aydın yolunuz açık olsun herzaman inşallah.


  • Merhaba arkadaşlar. Seneye aos yapacaklar için şöyle bi not düşeyim. Evet bize yani turist vizesiyle işlem yapacak dv lottery kazananlara resmi olarak tanınmış bir hak değil aos yapmak çünkü turist vizesi nonimmigrant visa ve hoş değil ama ofisler şahit olduğumuz kadarıyla asla taraflı değil. Negatif yaklaşmıyorlar ve dosyalarımızı onaylıyorlar. Önemli olan zamanında gelmek ve doğru ofisle hareket etmek.

    Yani malesef ülkenizde ne kadar başarılı veya eğitimli olduğunuzun ya da dosyanızın ne kadar iyi hazırlanmış olduğunun hiçbir önemi kalmıyor eğer yanlış ve ağır ve yavaş bi ofisten başvurduysanız. Belalı ofislerden uzak durduğunuz sürece aos’la başarıya ulaşmamanız için hiçbir sebep yok, korkmayın. Sonuçta yine de belirsiz bi süreç ama çok da gözde büyütmemek lazımmış. yeşilkart forum çok çok iyi bir kaynak. aklınıza takılan soruları burda herkes ya daha önce cevaplamış oluyor ya da size hemen yardım ediyor sorularınıza. özellikle yeşilkart forum için minnettarım

    Ben girişten sonra 90 gün bekleme rutinini yapmadım. Hatta şöyle diyeyim, çok hızlı başvurdum. Gelişimin üstüne hemen banka hesabı açıp vize ödememi 10 gün içinde gerçekleştirdim. Zaten onu yapar yapmaz süreciniz başlıyor. Hiçbir sorun da yaşamadım. Tüm ofisler adına konuşamam ama zaten dediğim gibi aos bize tanınan bi hak bile değil. tekrar belirteyim, turist vizesiyle yapmak yani. yoksa diğer vize türlerinden dv kazananlarının aos yapma hakkı var. bunu deme sebebim de beklerken masraflar çok artıyor. ben tek kişi olmama rağmen fazladan 2 ay kalacak maddi imkanım yok. kaldı ki ailece gelenler var. bunu iyi düşünün. ben emen işlem başlattım ve herhangi bir sorun yaşamadım.

    Amerika’ya girerken olabilecekler konusunda da çok korkutulduğumu hatırlıyorum. Telegram gruplarında özellikle. Sakın şunu yapmayın bunu yapmayın diye. evet biletimi 2 haftalık bir tatil gibi gidiş dönüş kestim ve bunu herkese öneririm. zira diğer türlüsü her örnekte dikkat çekiyor. yani dönüşünüzü 4 ay sonraya alırsanız dikkat çekersiniz. ama onun dışında hiç stres yapmayın. Diplomamı yanıma bile almadım inspection’a girmeyeyim diye. Ancak inanılmaz rahat giriş yaptım mesela. Şakalar yaparak ülkeye aldı beni pasaport memuru. Keza dosya hazırlamak da çok kolay. Ben kendim hazırladım ve yürüttüm dosyamı. Ofisim çok iyi olduğu için hiçbir sorun yaşamadım. Boston ofisten işlem yaptım merak edenler için. Massachusetts eyaleti adresi yani. Herkes kendi psikolojik durumu ve maddi durumu çerçevesinde davranabilir. Benim maddi durumum bir legal temsilciyi karşılamaya yetmiyordu ama dediğim gibi bizden o kadar az belge istiyorlar ve teferruat o kadar az ki anksiyeteli bi insan olmama rağmen kendim yürütebildim sürecimi. Burdan maddi gücü olmayanlar için bu dipnotu düşüyorum elbette. Olanlar rahatlıkla yapabilir diledikleri gibi. Ama maddi gücü olmayanlar da demoralize olmasınlar, korkmasınlar rahatlıkla benim yaptığım gibi dosyanızı hazırlayıp vizenizi onaylatabilirsiniz. Hepinize sevgiler ve kolaylıklar. Dosyaları işlemde olan arkadaşlara da boş şans diliyorum


  • @Sini-sini tebrikler. Büyük başarı, hem de çok kısa bir sürede.


  • @finalhope çok çok teşekkür ederim. ofisim sayesinde böyle oldu. benden önce massachusetts'te yapanlar hangi takvimle onaylandılarsa ve işlem gördülerse ortalama o takvimle ilerledi sürecim. ofis seçimi en önemli detay. ne kadar altını çizsem azdır


  • @Sini-sini
    Aydınlatıcı bir iletiye neden eksi puan verdiniz? @steward59

  • ⭐⭐

    @Redbeard Üstad merhaba, DM kapalı olduğu için buradan sorayım dedim, fırsat bulduğunda bizi bi aydınlatırsan sevinirim, merak ettik.


  • @EasternStar DM kapalı olduğunu açıkçası unutmuşum. Özelden mesaj atıyorum size..


  • @cebrailoz cok tesekkur ederim kardesim. AOS icin arastirmalarimda ve @Figen hanima ulasmamda yardimci oldugun icin minnettarim. Insallah senide bir an once aramizda goruruz. Butun dualarimiz seninle


  • @Sini-sini Bilgilendirme ve paylaşım için teşekkürler... Emeklerinize sağlık... Doğru bir ofis seçmişsiniz ve sonuçlarını görmüşsünüz. Zorlu süreç geri de kaldı, Amerika'daki hayatınız da şans ve doğru seçimler hep sizinle olsun.. Mutlu - Huzurlu - Keyifli bir hayat diliyorum.. Darısı bekleyenlerin başına :)


  • @hezer Hayırlı olsun. Başvurunuzu hangi field office'te yaptınız?


  • @serel hanım teşekkür ediyorum. Biraz geç cevap veriyorum, özür dilerim. New Jersey den başvurdum. Açıkçası ofisi bilmiyorum. @Figen hanımın hatrındaysa paylaşacağına eminim. :)


  • @Burak-Elmacı
    Burak Bey teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda sizde kartınıza kavuşursunuz. 😊


  • @murat55351 estağfurullah yeni bir hayata başladınız olur öyle şeyler :)


  • @serel North Bergen , NJ


Benzer Başlıklar

  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum