Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @goodluck DV lottery nin kisa surmesinin sebebi basit. Butun DV lottery basvurulari o yilin Eylul ayina kadar sonlandirilmali. Bir de tabi zaten DV lottery basvuru sayisi (zaten cogu kazanan ABD disindan elciliklerler yaptiriyor) sizin Family based ve Employment Based turune cok cok az. Dolayisiyla bunu bilen Field Officeler DV basvurulari dogal olarak one aliyorlar.

• @Hasan-Bilgin-1 Merhaba, interview’de neler soruyorlar. Benimde yakında interview var da bilgi alabilirmiyim rica etsem. Şimdiden çok teşekkürler…

• @tuba16 merhabalar. Bizim için de ilk deneyim olacak. yerli/yabancı forumlardan geçmiş dönemlerdeki mülakatları inceledim, yapabildiğim tek şey bu oldu. Genel olarak i485 formundaki sorular üzerinde duruluyor ve bazı düzeltmeler gerekirse mülakat sırasında sizden onay alınarak imzanızla tamamlanıyor. Tüm belgelerin aslı ve kopyaları mutlaka yanımızda bulunmalı. FO da size atanan memurun DV AOS konusuna hakimiyeti önemli diye düşünüyorum. Bu platformda bilgi ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar olursa da şimdiden çok teşekkürler.

• @Hasan-Bilgin-1 Çok teşekkürler Hasan Bey

• Herkese merhaba. Biz Aos yaptıkda nerdeyse 9 ay önce . 2-3 gün önce travel document onaylandı . Greencartında gelmesi yakınmıdır sizce? Her biri kendi zaman dilimine göre ilerliyomu ?

• @Sevinc-Gamid Moralinizi bozmak istemem ama green carda daha var gibi gorunuyor. Her biri kendi zaman dilimine gore ilerliyor cunku travel document I-131 NBC, green card ise Field office tarafindan veriliyor. Zaten travel document ve almissaniz calisma izninin amaci da zaten siz green cardinizi beklerken seyahat edebilin ve calisabilin. Aksi takdirde travel documentin onaylanmasi green cardin hemen onaylanmasi demek olsaydi zaten travel documenta gerek olmazdi.

• @mehmetc teşekkür ederim cevapladığınız için. Bekeleyelim o zaman 😊

• @erenotti ve @Redbeard'in durumlarını merak ediyorum. neredeyse kasımdan beri amerikadalar ve aos sürecinde tek eksikleri mülakat. neredeyse temmuzun ortasına geldik ve kendi adıma gerildim.

• @Alper-Bayram Selamlar, çok teşekkürler düşünüp yazdığınız için. Bende gerginim 😞 Durumum ile ilgili bir gelişme olsa yazacağım ama ne yazık ki yok 😞 Her sabah yaptığım rutin olan "USCIS" web sitesine giriyorum ve sanırım hayatımda en çok okuduğum cümle olan "Parmak iziniz dosyanıza işlendi" ibaresini görmekten bıktım. Biraz önce yine klasik durumu gördüm ve siteyi kapattım. Akşam rutinin de yine bakacağız web sitesine... USCIS'in üzerinden 2 kere "Expedite" yapıldı dosyaya , ayrıca yaşadığım yerin Kongre Üyesi Beyefendiye dilekçe yazdım gönderdim. Makul bir süre geçmesine rağmen Yazılı - Sözlü bir dönüş olmadı. (Makul bir süre derken tam olmadı ama 10 günü geçti) Özetle beklemekten başka artık yapacak bir şey kalmadı. 😞 Bende "Darlandım-Sıkıldım-Bunaldım vs vs." GC'yi alsam da ülkeme ya bir süreliğine yada temelli gideceğim. Neden temelli dedim sanırım şuan daki ruh halimin yansıması. Bakalım zaman ne gösterecek. Tekrar düşünüp yazdığınız için teşekkürler, saygılar...

• Merhaba,

2025 diversity visa talihlisiyim. Amerika için turistik vizem var. Ankara'dan 2025'de 7200CN lara sıra gelir mi kesin emin olamadığım için AOS sürecini değerlendirmeyi düşünüyorum.
    Sorularım :
    1/ Tursitik vize ile giriş yapıp AOS başvurusu yapabilir miyim?
    2/ AOS yaparsam green card için ne kadar süre Amerika'da çıkış yapmadan kalmam gerekiyor?
    3/ Bu süre zarfında yaklaşık kaçıncı aydan sonra çalışma iznim olur?
    Teşekkürler,

• @Redbeard az kaldi merak etmeyin . Kongre Uyesine yazdiktan sonra genelde 30 gun icinde bir sonuc cikar , bir 20 gun daha bekleyin , herhangi bir ses gelmezse mutlaka Kongre uyesine tekrar ulasin .

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard Sizi sürecin en başından beri takipteyim. Ara sıra bakıyorum ne oldu diye. Nezaketiniz, üslubunuz takdire şayan. Greencardı alacaksınız inşallah. Olumlu düşünelim olumlu olsun, hayırlı ise olsun🙏

• @Alper-Bayram
    Alper Bey selamlar, yeni bir gelişme yok maalesef, birçok şeyi acı şekilde tecrübe ederek öğrendim. AOS ile green card alan arkadaşlarımız Allah bekleyen herkese nasip etsin arkadaşlar diye en sonunda yazmak yerine keşke yaşadıkları süreçleri zamanında buraya yazsalardı da bazı konulardan (bio walkin, dv fee, hızlı field office vs.) daha önce bilgi sahibi olsaydık diyorum. Kendi adıma konuşayım, ben bu başlıktan, danışman reklamı görmenin dışında çok da faydalandığımı söyleyemem, lakin edindiğim bilgi ve deneyimlerimle bir çok kişiye yol gösterdim.
    Neyse bir yola girdik, en kötü ihtimalle Eylül’de deny yer döneriz, bu da bir şey, en fazla 3 ay sonra bir şeylerin belli olacağını biliyor olmakla teselli oluyorum artık.
    Herkese kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti Çok haklısınız. Umarım siz ve tüm bekleyenler mülakatsız olarak kartlarınıza kavuşursunuz🙏

• @Redbeard @erenotti, sürecin mental olarak ne kadar zorlayıcı olabileceğini en fazla tahmin edebilirim. Eşimle birlikte turist vizesiyle 7-8 ay kadar ny’ta yaşamıştık. Yatırım fırsatlarını yerinde görelim, dilimizi geliştirelim düşüncesiyle. Paranın nasıl su gibi aktığını yaşayan bilir. Ancak maddi konular haricinde sisteme olan inancınızı her şeye rağmen kaybetmemeniz çok önemli. Yazması kolay, uygulaması zor bu anlayış orada başlatacağınız hayat için gerekli. Bir yerden sonra gc’nin kendisi bile bütün anlamını yitirse de parayla satın alınamayacak bir değeri elde etmek üzeresiniz. Umarım bir ay içinde bütün bu gergin bekleyiş mutlulukla sonuçlanır. Ha gayret.

• @Alper-Bayram
    Sisteme inanç konusu çok çetrefilli bir konu 😃
    Özetle burası genç yaşında gelip kendini geliştirmeye aç bireyler için, ya da belli bir yaştan, solid bir tecrübeden sonra, rahatlıkla iş bulabileceği, girişimini uygulayabileceği bireyler için uygun. Yoksa gelip sistemin kölesi olmanın ve köle gibi çalışmanın hiç bir mantığı yok. Green cardın parayla satın alınamayacak bir değer olduğu konusunda size katıldığımı söyleyemem. Hayat Amerika’dan ibaret değil. Türkiye’nin 5 katı kazansanız ne olur ki, bir o kadar da gideriniz ve dertleriniz oluyor. Burdaki tekdüze ve bireysel yaşam herkesin yapısına uygun değil. İnsanlarımızın anlayamadığı nokta bu. Zannediyorlar ki Türkiye’den çıkınca dertler bitecek. Dert hiç bitmez ki bu hayatta, sadece şekil değiştirir. Benim zaten buraya gelmeden önce de İngilizcem fluent düzeydeydi, iyi bir kariyerim vardı vs. Hayatı baya bi üst cepten yaşadım, bu sebeple burdaki yaşam artık gözüme çok sığ geliyor.

Zaman da hiç durmadan akıp geçiyor. Yani şu gc için ömrümden şu zamana Amerika’da geçen 8 ay, öncesi kartın çıkması, süreci vs. 2 sene gibi düşünürsek, insan ömrünü düşündüğümüzde çok uzun bir zaman, Amerika’ya feda etmeye değer bir bölüm olduğunu düşünmüyorum, 42 yaşında birisi olarak. Bir de millet gelip çocuğunu burda doğuruyor fln, en hayret ettiklerim ve gülünç bulduklarım da onlar. (Kuzenim bile yaptı)

Tek bir yaşamımız var, onu da olabildiğince en güzel şekilde yaşamak lazım.

• Kesinlikle @erenotti ye katılıyor ve kendisine yüzlerce kez teşekkür ediyorum. Benim bu süreçte en büyük destekçim ve yol göstericiö oldu. Bir kendisi, bir de geçtiğimiz sene aynı süreci yaşayan ayşegül isimli kullanımız (kullanıcı adını hatırlayamadım)

Bilgi paylaşımı konusunda çok haklı. Ben mesela burda önümüzdeki sene gireceklere yol göstermesi açısından bu senenin kahramı ofisleri sıralayayım: boston, new jersey ve florida.

Bu her sene değişebilir ama bu sene şimdilik durum bu. Umarım redbeard ve erenotti de bir an önce kartlarını alacaklar. Fazlasıyla hak ediyorlar. Evet kart her şey değil hatta amerika’da hayat belki türkiye’den daha iyi de değil ama en azından emeklerinin ve maddi harcamalarının karşılığını alsınlar.

Önceki senelerde greencard onaylandıktan sonra postalar (sanırım üç tane) ne kadar süre içinde ulaşıyor ele, bilgisi olan var mı?

Herkese kolaylıklar ve bol şans

• @erenotti belirli konularda size hak veriyorum. Burada belirli bir seviye ve yaştan sonra o maceraya atılmak 20’li yaşlarının başındaki insanlarla aynı sonuca ulaştırmıyor insanı. Ancak benim öncesindeki turistik seyahatlerimde de, yatırım amaçlı keşif denememizde de gördüklerim, yaşadıklarım genel anlamda olumlu deneyimlerdi.
    İnanırsan başarırsın ülkesini kendi gözlerimle çok defa gördüm. Saat 16’da baba oğul surf tahtasıyla hafta içi surfe yapan insanlar gördüm. Ny değil tabii ama hayatı keyifle yaşayan insanlar hiç azımsanmayacak kadar fazla. En önemlisi bir tanıdığınız olmadan da orada var olabilmeniz.

Tüm bunlarla birlikte türkiye’nin amerikayı her anlamda uzun bir zamandır politik olarak özellikle kopyaladığını düşünüyorum ve dediğim gibi size katıldığım noktalar az değil.

• @Sini-sini Selin hn, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. @gokhanabd arkadaşımızın deneyiminden bildiğimiz üzere, kart üretiliyor yazısını gördükten sonra elinize ulaşması 3 haftayı buluyor hatta biraz aşadabilir. Türkiye'ye dönmeden önce ssn kartınızın da gelmesini muhakkak bekleyin. Sevgiler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |