@Alper-Bayram
Sisteme inanç konusu çok çetrefilli bir konu 
Özetle burası genç yaşında gelip kendini geliştirmeye aç bireyler için, ya da belli bir yaştan, solid bir tecrübeden sonra, rahatlıkla iş bulabileceği, girişimini uygulayabileceği bireyler için uygun. Yoksa gelip sistemin kölesi olmanın ve köle gibi çalışmanın hiç bir mantığı yok. Green cardın parayla satın alınamayacak bir değer olduğu konusunda size katıldığımı söyleyemem. Hayat Amerika’dan ibaret değil. Türkiye’nin 5 katı kazansanız ne olur ki, bir o kadar da gideriniz ve dertleriniz oluyor. Burdaki tekdüze ve bireysel yaşam herkesin yapısına uygun değil. İnsanlarımızın anlayamadığı nokta bu. Zannediyorlar ki Türkiye’den çıkınca dertler bitecek. Dert hiç bitmez ki bu hayatta, sadece şekil değiştirir. Benim zaten buraya gelmeden önce de İngilizcem fluent düzeydeydi, iyi bir kariyerim vardı vs. Hayatı baya bi üst cepten yaşadım, bu sebeple burdaki yaşam artık gözüme çok sığ geliyor.
Zaman da hiç durmadan akıp geçiyor. Yani şu gc için ömrümden şu zamana Amerika’da geçen 8 ay, öncesi kartın çıkması, süreci vs. 2 sene gibi düşünürsek, insan ömrünü düşündüğümüzde çok uzun bir zaman, Amerika’ya feda etmeye değer bir bölüm olduğunu düşünmüyorum, 42 yaşında birisi olarak. Bir de millet gelip çocuğunu burda doğuruyor fln, en hayret ettiklerim ve gülünç bulduklarım da onlar. (Kuzenim bile yaptı)
Tek bir yaşamımız var, onu da olabildiğince en güzel şekilde yaşamak lazım.