Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rasitcenngiz Numaranız aktif olmadan önce KCC ile iletişime geçebilirsiniz, aktif olduktan sonra konsolosluklara yazabilirsiniz. @lumos Hanım daha doğru bilgilendirmiş. Mülakat aldığınızda sistemde görebilirsiniz.
    Mülakat aldıktan sonra statünüz "Ready" olarak görünüyor

• @mustafa-samet-öztürk AP'ye kalanların da paylaşımları var, süreçleri devam ettiği için.

• ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 @rasitcenngiz

Bildiğinizi düşünüyorum ancak siz ve diğer DV2025 kazananlarının unutmaması gerekiyor ki KCC üzerinden dosya taşımak için Türkiye'de doğumunuz haricinde başka bir ülkeden vatandaşlığınızın olması veya başka bir ülkede iş/okul/eşinize ait vatandaşlık vb durumlar nedeniyle oturum izniniz/yasal izniniz olduğuna dair kanıt ibraz edebilmeniz gerekiyor. Bu kanıtlar olmaksızın DV-2025 mali yılı başlamadan ve CN'niz cut off olmadan başvurabileceğiniz KCC sadece bu şartları/kanıtları ibraz etmeniz halinde mülakat yerinizi değiştirebilir.

Olası diğer konsolosluklara göndereceğiniz dosya taşıma taleplerinizin de DV2025 mali yıl başlangıç tarihi olan 01.10.2024 tarihinden önce dikkate alınmayacaktır zira DV2024 mali yılı devam ediyor 30.09.24 mesai bitimine kadar.

• Bana 2025 için greencart cıktı ama hakkımı da yakmak istemiyorum. Henüz basvuru yapmadım çünkü mülakat sırasında kalacak yer ve iş belgelemek gerekiyormuş sanırım. Benim de tanıdıgım kimsem yok. Kalacak yer ayarlayamıyorum iş konusu da keza öyle ne yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz

• @cttl Riyadın performansını bilmemekle birlikte Ankaradan daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Zira Ankara'nın performansı her sene düşerek gitmekte.

• @hsn-kartal Afrika ve Asya için backlog yok gibi görünüyor. Sadece bir tane EU dosyası olduğu için ona bakmış olabilirler. Bence her halükarda Ankara'dan daha mantıklı yapılan konsolosluk değişikliği.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-Karaalioğlu

Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Sürecinizi anlayabilmeniz için lütfen DV2025 asamalariyla ilgili olan basligi Ilgili konu basligi icin tiklayiniz.

Ayrıca DV2024 Mülakat Deneyimleri başlığını da okumanızı tavsiye ederim mülakat sürecine geçebilen kazananların yaşadıklarını anlayabilmeniz için.

Hakkınızın yanmaması için öncelikle DS-260 formunu doldurun. DV2025 asamalariyla ilgili olan başlığı okuduktan sonra, eğer ki okuduklarınız doğrultusunda maddi manevi sürecin altından kalkamayacaksanız, şartlarınız iyileştiğinde tekrar Çeşitlilik Göçmen Vize Programı kurasına katılmanız sizin adınıza daha iyi olacaktır. Maddi ve manevi kolay bir süreç değil...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Mert-Karaalioğlu ds260 doldurmak için bunlar gerekli değil. sadece kartınızın gideceği güvendiğiniz bir adres olmalı hatta şu anlık o adres boş bırakılıp mülaktta da doldurulabiliyor sanırım bu kısımdan tam emin değilim uzmanlar daha iyi bilir ama iş vs zorunluluğu diye bir şey yok

• @gucarslan net olarak anladım ve hatta aracı kurumsuz süreci bizzat yönetmenin hata payını da ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Ama o kadar çok bilgi var ki kafam da altüst olmuş durumda.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-Karaalioğlu hangi konudan iş belgelemeniz gerekiyor. Eğer yeterli birikiminiz varsa sponsor veya iş teklifi gibi birşeye gerek yok

• merhaba @EzgiLera aynen dediğiniz gibi çok basitleştirerek sadece eşimin Ukrayna pasaportunu ekleyip eşimin mail adresinden mail attım. KCC 2 saat içerisinde yanıt verdi ve mülakatı Ankara'dan Polonya-Varşova'ya aldılar.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Warsaw.

çok teşekkür ederim size verdiğiniz bilgiler için.

• ⭐⭐⭐

@dogukan-altn Hala imzaniz yerinde degil, mesaj metni olarak yazamazsiniz, oyle imza olmuyor. Verdigim tavsiye ayni, buralari hep okuyun.

• arkadaşlar şuan hangi numarala görüşme randevusu veriyolar nereden takip edebilirim ?

• Case numrası 29XXX ve başka ülkeye dosya taşıma ihtimalim imkansız denebilecek kadar düşük, olma ihtimali %10 lara mı düşüyor yoksa imkansız gibi birşey mi? Daha önceki seneki sayılara baktığımda eğer herkes güncelledi ise Ankara'da mülakata giren kimse olmamış gibi herkes ya yurt dışında girmiş yada çağrılmamış gibi izlenimim oldu. Bu konuda bir bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. herkes hakkında hayırlısı olsun.

• @ugursway cümlemin sonunu okusaydınız forumda yeni olduğumu ve iletilerimin hemen gözükmediğini yeni fark ettiğimi anlardınız bilerek aynı iletiyi atmıyorum yani 🙂

• @evr42

Bu arada diğer arkadaşlara bilgi olması açısından;
    Asıl talihli benim, Türk vatandaşıyım. Eşim Ukrayna vatandaşı. İkimizinde ikamet adresi TR.
    KCC’ye son 5 günde toplam 4 mail attım, ikisine otomatik tip1 mail yanıtı geldi. (Your forms have been received and are currently processing, allow several weeks etc.)

Üçüncü mailimde dosya taşıma talebim reddedildi. (Eşimin UKR pasaportu ve evlilik cüzdanı eklemiştim)
    Dördüncü mailimde eşimin mailinden @EzgiLera tavsiyesiyle sadece tek cümle yazıp eklere UKR pasaportu ekledik ve 2 saat sonra dosyamız Varşova’ya taşındı.
    Bilgilerinize

• @evr42 merhabalar bende şuan varşova da ikamet ediyorum ve burdan vize mülakatına giricem mülakat alabilirsem irtibatta kalalım sizinle de belki faydamız dokunur birbirimize ahmeterol1912 instagram dan ekliyebilirsiniz beni dilerseniz

• ⭐⭐⭐⭐

@evr42, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba @EzgiLera aynen dediğiniz gibi çok basitleştirerek sadece eşimin Ukrayna pasaportunu ekleyip eşimin mail adresinden mail attım. KCC 2 saat içerisinde yanıt verdi ve mülakatı Ankara'dan Polonya-Varşova'ya aldılar.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Warsaw.

çok teşekkür ederim size verdiğiniz bilgiler için.

Tebrik ederim 🙂

Umarım bundan sonra da süreciniz sorunsuz devam eder ve mülakat tecrübenizi de buradan okuruz 🙂 Bol şanslar!

• Arkadaşlar herkese merhabalar. Sanırım güzel bir gelişme var. BritSimon'ın yeni videosunda bir yönetmelik değişikliğinden bahsediyor. Bu değişikliğe göre eğer vatandaşı olmadan ya da oturumunuz bulunmaksızın, bir ülkede belli bir süre kalacağınızı ispat ederseniz veya o ülkede hali hazırda bulunduğunuzu konsolosluğa bildirirseniz dosyanızı taşıyabilirler. Hatta BritSimon'ın gösterdiğine göre dosyanızı taşımak zorundalar. Ancak oturumu bulunanların bile dosyasını taşımayan konsolosluklar gördüğümüz için bu yeni yönetmeliğe ne derecede uyarlar ve ne sürede uyarlar burası meçhul. Ancak yine de denemekte fayda var.

BritSimon'ın tavsiyesine göre eğer size oturumunuzun yoksa dosyanızı taşıyamayız cevabı verirlerse bu yeni yönetmeliği onlara hatırlatabilirsiniz. Yönetmelik geçeli daha sadece 3 hafta olmuş bu yüzden çoğu konsolosluğun haberi bile olmayabilir. Bundan dolayı dv24 talihlileri için bir fırsat olur mu emin değilim ancak yeni mali yılda konsolosluklar bu yönetmeliği uygulayabilir.

Herkese bol şanslar dilerim. Umarım vizenize kavuşursunuz ve şansa ihtiyacınız olmaz.

• @misha90
    ben de sizin gibi düşündüm aslında. ankara'dansa diğer her yer iyidir.
    bir de current olana kadar ankaranın performansına ve mülakat yöntemine bakacağım. en kötü ihtimalle yeniden ankara'ya aldırırım.
    riyad kötü gözükmüyor. 1eu geçmiş bu sene. o arkadaş da türk zaten, ulaşmaya çalışıyorum kendisine.
    dediğiniz gibi başka bekleyen yok eu kategorisinde. yani bekleyen olsa mülakat verilir gibi gözüküyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |