Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.5k 953

• @EzgiLera Unlock request attım ve 1 gün içerisinde döndüler, formum açıldı ve düzenleyip tekrar yolladım. Açıkçası siz de haklı olabilirsiniz ancak kafamda sorularla yaşayacağıma rahat etmeyi tercih ettim. Hayırlısı olsun, yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@olowen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Unlock request attım ve 1 gün içerisinde döndüler, formum açıldı ve düzenleyip tekrar yolladım. Açıkçası siz de haklı olabilirsiniz ancak kafamda sorularla yaşayacağıma rahat etmeyi tercih ettim. Hayırlısı olsun, yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Sizin süreciniz, sizin tercihiniz tabi.

2022 yılı haricinde submit tarihi önemli olmadı. Bu önlemler ya tekrar 2022 gibi olursa diye.

2022 excel tablosunu incelerseniz 3binlerin mülakat alamadığını ama 20binin mülakat aldığını görebilirsiniz. Sebebi reopen yapanlara ve geç dolduranlara Ankara’nın mülakat vermemesi.

• @dogukan-altn muhtemelen en güzeli böyle aracısız yürütmek olacak. Umarım hatalı birşey yapmadan becerebiliriz :) . Ben sadece şunu merak ediyorum çünkü 2 türlü de yapın olur diyen oldu. Dosya taşımak için şimdiden mi mail atmamız gerek yoksa numaramız current olduktan sonra mı ? Aracı kurumlar hemen dosya taşıma yapmamız lazım derler.

• @yesss merhaba,

"Aracı kurumlar ..."

ifadesi geçen iletileriniz için forumdan destek olmamızı lütfen beklemeyin.
    siz, aracı kurumların size verdiği / vereceği doğrultuda sürecinizi devam ettirecekseniz lütfen o şekilde yapın.

çünkü biz çok iyi biliyoruz ki o "Aracı kurumlar" da zaten burada profili olan kullanıcılar ve bütün bilgiyi buradan alıyorlar.
    farkımız, biz karşılığında para almıyoruz ;)

• @rasitcenngiz Numaranız aktif olmadan önce KCC ile iletişime geçebilirsiniz, aktif olduktan sonra konsolosluklara yazabilirsiniz. @lumos Hanım daha doğru bilgilendirmiş. Mülakat aldığınızda sistemde görebilirsiniz.
    Mülakat aldıktan sonra statünüz "Ready" olarak görünüyor

• @mustafa-samet-öztürk AP'ye kalanların da paylaşımları var, süreçleri devam ettiği için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 @rasitcenngiz

Bildiğinizi düşünüyorum ancak siz ve diğer DV2025 kazananlarının unutmaması gerekiyor ki KCC üzerinden dosya taşımak için Türkiye'de doğumunuz haricinde başka bir ülkeden vatandaşlığınızın olması veya başka bir ülkede iş/okul/eşinize ait vatandaşlık vb durumlar nedeniyle oturum izniniz/yasal izniniz olduğuna dair kanıt ibraz edebilmeniz gerekiyor. Bu kanıtlar olmaksızın DV-2025 mali yılı başlamadan ve CN'niz cut off olmadan başvurabileceğiniz KCC sadece bu şartları/kanıtları ibraz etmeniz halinde mülakat yerinizi değiştirebilir.

Olası diğer konsolosluklara göndereceğiniz dosya taşıma taleplerinizin de DV2025 mali yıl başlangıç tarihi olan 01.10.2024 tarihinden önce dikkate alınmayacaktır zira DV2024 mali yılı devam ediyor 30.09.24 mesai bitimine kadar.

• Bana 2025 için greencart cıktı ama hakkımı da yakmak istemiyorum. Henüz basvuru yapmadım çünkü mülakat sırasında kalacak yer ve iş belgelemek gerekiyormuş sanırım. Benim de tanıdıgım kimsem yok. Kalacak yer ayarlayamıyorum iş konusu da keza öyle ne yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz

• @cttl Riyadın performansını bilmemekle birlikte Ankaradan daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Zira Ankara'nın performansı her sene düşerek gitmekte.

• @hsn-kartal Afrika ve Asya için backlog yok gibi görünüyor. Sadece bir tane EU dosyası olduğu için ona bakmış olabilirler. Bence her halükarda Ankara'dan daha mantıklı yapılan konsolosluk değişikliği.

• @Mert-Karaalioğlu

Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Sürecinizi anlayabilmeniz için lütfen DV2025 asamalariyla ilgili olan basligi Ilgili konu basligi icin tiklayiniz.

Ayrıca DV2024 Mülakat Deneyimleri başlığını da okumanızı tavsiye ederim mülakat sürecine geçebilen kazananların yaşadıklarını anlayabilmeniz için.

Hakkınızın yanmaması için öncelikle DS-260 formunu doldurun. DV2025 asamalariyla ilgili olan başlığı okuduktan sonra, eğer ki okuduklarınız doğrultusunda maddi manevi sürecin altından kalkamayacaksanız, şartlarınız iyileştiğinde tekrar Çeşitlilik Göçmen Vize Programı kurasına katılmanız sizin adınıza daha iyi olacaktır. Maddi ve manevi kolay bir süreç değil...

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @Mert-Karaalioğlu ds260 doldurmak için bunlar gerekli değil. sadece kartınızın gideceği güvendiğiniz bir adres olmalı hatta şu anlık o adres boş bırakılıp mülaktta da doldurulabiliyor sanırım bu kısımdan tam emin değilim uzmanlar daha iyi bilir ama iş vs zorunluluğu diye bir şey yok

• @gucarslan net olarak anladım ve hatta aracı kurumsuz süreci bizzat yönetmenin hata payını da ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Ama o kadar çok bilgi var ki kafam da altüst olmuş durumda.

• @Mert-Karaalioğlu hangi konudan iş belgelemeniz gerekiyor. Eğer yeterli birikiminiz varsa sponsor veya iş teklifi gibi birşeye gerek yok

• merhaba @EzgiLera aynen dediğiniz gibi çok basitleştirerek sadece eşimin Ukrayna pasaportunu ekleyip eşimin mail adresinden mail attım. KCC 2 saat içerisinde yanıt verdi ve mülakatı Ankara'dan Polonya-Varşova'ya aldılar.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Warsaw.

çok teşekkür ederim size verdiğiniz bilgiler için.

• ⭐⭐⭐

@dogukan-altn Hala imzaniz yerinde degil, mesaj metni olarak yazamazsiniz, oyle imza olmuyor. Verdigim tavsiye ayni, buralari hep okuyun.

• arkadaşlar şuan hangi numarala görüşme randevusu veriyolar nereden takip edebilirim ?

• Case numrası 29XXX ve başka ülkeye dosya taşıma ihtimalim imkansız denebilecek kadar düşük, olma ihtimali %10 lara mı düşüyor yoksa imkansız gibi birşey mi? Daha önceki seneki sayılara baktığımda eğer herkes güncelledi ise Ankara'da mülakata giren kimse olmamış gibi herkes ya yurt dışında girmiş yada çağrılmamış gibi izlenimim oldu. Bu konuda bir bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. herkes hakkında hayırlısı olsun.

• @ugursway cümlemin sonunu okusaydınız forumda yeni olduğumu ve iletilerimin hemen gözükmediğini yeni fark ettiğimi anlardınız bilerek aynı iletiyi atmıyorum yani :)

• @evr42

Bu arada diğer arkadaşlara bilgi olması açısından;
    Asıl talihli benim, Türk vatandaşıyım. Eşim Ukrayna vatandaşı. İkimizinde ikamet adresi TR.
    KCC’ye son 5 günde toplam 4 mail attım, ikisine otomatik tip1 mail yanıtı geldi. (Your forms have been received and are currently processing, allow several weeks etc.)

Üçüncü mailimde dosya taşıma talebim reddedildi. (Eşimin UKR pasaportu ve evlilik cüzdanı eklemiştim)
    Dördüncü mailimde eşimin mailinden @EzgiLera tavsiyesiyle sadece tek cümle yazıp eklere UKR pasaportu ekledik ve 2 saat sonra dosyamız Varşova’ya taşındı.
    Bilgilerinize

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    C
    https://www.youtube.com/watch?v=HdDa87DYVGg&t=1970s Şu şekilde bir şeyler duymak bile insanın içinde bir hoşnutluk oluşturuyor. Av.Remzi Güvenç KULEN yayın yapmış bence son dakikada olsa dosyaları approved edecekler diyor. Hadi inşallah... 32.dk dan sonra DV tarafında yorum yapıyor.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

6

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k