Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cgdm Genelde turst vizesinde istenmiyor diye biliyorum ama shengen ülkeleri için vize başvurularında istendiğini duymuştum ne kadar geçerli tabi kendim tecrübe etmedim.Size genel olarak tavsiyem. https://www.biletall.com ücretsiz rezervasyon yapabilirsiniz. En azından güvenli tarafta kalmış olursunuz diye düşünüyorum. Eksik bir bilgi aktardıysam arkadaşlar gene düzeltsin lütfen..


  • @rüzgar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    her ikisinde de vize başvurusu sırasında istenmiyor. fakat her iki vizeylede ğlkeye gırerken donus bıletını sorabılırler. almanya bana sormustu daha uıcuz bılet bulacagım ıcın almadım dedım baya ugrastırıp ulkeye almıslardı. ancak vıze basvurusu sırasında ıstenmıyor.


  • @cgdm ABD vizesine başvuru sayfasında özellikle belirtmişler, vizenizi almadan iptal edemeyeceğiniz uçak/otel rezervasyonu yapmayınız diye.

    Bilet veya otel göstermenize gerek yok..


  • Hepinize yanıt için çok teşekkür ederim🙏🏻


  • Merhabalar,
    B1/B2 turist vizesi için ds-160 formunu dolduracağım. Form da göçmenlik başvurusuyla ile ilgili soruya, dv2020 lottery ye başvurduğumuzu yazmamız gerekiyor mu. Yoksa bu soru direk göçmenlik başvurularını mı kapsıyor. Teşekkür ederim.


  • @ryılmaz (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    Merhabalar,
    B1/B2 turist vizesi için ds-160 formunu dolduracağım. Form da göçmenlik başvurusuyla ile ilgili soruya, dv2020 lottery ye başvurduğumuzu yazmamız gerekiyor mu. Yoksa bu soru direk göçmenlik başvurularını mı kapsıyor. Teşekkür ederim.

    hayır dıyeceksınız o soruya. soruda kast edılen sey gocmenlık formları doldurdunuz mu yanı gocmenlık ıcın uscis ile iletişime gectınız mı demek. nısanlılık evlılık green card kazanmıs olmak ve uscis e basvuruda bulunmak dısında o soruya hayır dıyeceksınız.


  • @dustyblue Teşekkür ederim.


  • İyi gunler, Ds-160 formundaki askerlikle ilgili soruya profesyonel askerlik ve asker kökenli misin diye algıladığım için No dedim. Askerliği er olarak yapmıştım, sorun olurmu tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @myılmaz (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    İyi gunler, Ds-160 formundaki askerlikle ilgili soruya profesyonel askerlik ve asker kökenli misin diye algıladığım için No dedim. Askerliği er olarak yapmıştım, sorun olurmu tesekkurler.

    Problem olmaz, bu konuda soru gelirse mulakatta gercekleri soyleyip, soruyu nasil anladiginizi belirtirsiniz.


  • @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim, Sorarlarsa diye terhis belgesini de götüreceğim.


  • @myılmaz (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim, Sorarlarsa diye terhis belgesini de götüreceğim.

    biliyorum bunu söylemem bir şey ifade etmeyecek ama yine de yazayım. Askerlik vs gibi belgelerle uğraşmıyorlar. ben o soruların asıl muhatabının iranlılar ya da abd ile kafayı bozmuş aşırılıkçıların(ülkelerinin) hedeflendiğini düşünüyorum. yanlış isem arkadaşlar düzeltsin ama iranlılardan askerliklerinin ayrıntılarını kanıtlamaları bekleniyor. askerlik belgesi ile değil türkiyeye dönmenizi gerektirecek şeylerle ilgileniyorlar. anladığım kadarıylada bunu sizin tepkilerinizle ölçüyorlar. evrak istenilmesi çok ender.


  • @dustyblue Yorumunuz için teşekkür ederim, ben de sizin gibi düşünüyorum.


  • Merhabalar doğru başlıktamı yazıyorum bilmiyorum bir sorum olacaktı turist vizesi ile Abd' ye gittiğimde 6 yaşındaki çocuğumu turist vizesi olan pasaportu ile direk devlet okuluna (anaokulu yada ilköğretim) yazdırmam mümkün müdür? Eğer bilginiz varsa kayıt aşamasında neler gereklidir? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greetings (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    Merhabalar doğru başlıktamı yazıyorum bilmiyorum bir sorum olacaktı turist vizesi ile Abd' ye gittiğimde 6 yaşındaki çocuğumu turist vizesi olan pasaportu ile direk devlet okuluna (anaokulu yada ilköğretim) yazdırmam mümkün müdür? Eğer bilginiz varsa kayıt aşamasında neler gereklidir? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Su konuyu incelemenizi oneririm:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @afroturkish aynı şeyi 2 farklı yerde açmışsınız hangisine devam edecekseniz diğerini silerseniz bizde size yardımcı olmak için tek bir yerden gideriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @afroturkish alıntıdır

    M
    mtf34 27 Oca 2019 17:49

    23 ay oldu halen idari işlemim devam ediyor.Konsolosluğa mail atıyorum, otomatik cvp olarak geri dönüyor.Ceac’dan kontrol ediyorum ve hiç bir güncelleme dahi yok:)aynı başvuru tarihim yapıştı kaldı oraya.Tekrar vizeye müracaat etsem dahi bu işlem devam ettiği için fark eden bir durum olmaz dediler.
    Var mı önerisi olan acaba ?

  • ⭐⭐

    Kayinvalidemin vize surecinden bahsedeyim. Dorduncu başvurusunda vizesini alabildik. Ilk uc denememizde çeşitli hatalar ve umursamazlıklar sonucu alamamistik. Oncelikle kendi annem icin başvuru yaptık. Emekli ve yas durumu nedeniyle olduğu gibi ds160 formunu doldurduk vize mülakatına girdi ve kolayca Aldi. Ayni durum kayınvalidem icinde geçerliydi ama ne hikmetse karsina çıkan gorevli mi mimledi bilemiyorum vizeyi alamadı. Ilk başvurumuzda hesabına yüksek bi miktar para koymadık yeterli olabileceğini düşündüğümüz az bir miktar vardi. Yanında da tapu götürmemişti. mal mülk sorularına sadece oturduğu evi söyledi. Kısacası alamadı ve tam sebebini anlayamadık. Vizeyi alacağına çok emindik bir suru plan yapmistik. Birden alamayınca telesla hemen 1 hafta sonrasına tekrar randevu aldik ve bir kere daha girdi. Bu sefer hesabına yüklü bir miktar para koyduk. Karsisina çıkan gorevli bilgisayardan bişeyler okudu. Sanırım ilk red veren gorevli not düşmüştü. 1 hafta once gelmişsin ne değişti de geldin diye sordu. sonuc gene red. 3. denemeyi 1 sene sonrasında yaptık. Esimin kardesine ayni zaman diliminde f1 öğrenci başvurusu yapmistik ve kabul olmustu. Gorevli kaç çocuğun var ne yapiyolar gibi sorulardan sonra zaten ikinci kızında vize almış ona nasi vermişler anlamadım onun dönmesi bile şüpheli gibi ters cevaplar verdikten sonra red verdi.

    1. Basvuru

    Bu sefer çok iyi hazırlandık. Ilk başvurulardan farklı olarak ds160 formunu dolduran kisi olarak kendimi yazdim ve Amerika'da ki masraflarını benim karsilayacagimi belirttim. Hesabına 5000 dolar para koyduk ayni zamanda kendi hesabımda 8000 dolar tuttum. Yıllık Maas bordrom, hesap ekstreleri, tapular her şey tamamdı. Asil vize icin Israr noktamız esimin kız kardeşinin yakin zamanda ki durgunu olacakti. Bu konuya dair damadimizin referans mektubu, noter onaylı düğün davetiyesi gibi tum belgeler hazırdı. Düğün konusuna gelmeden asagidaki sorular neticesinde vizesi onaylandı.

    1- Ne is yapıyorsunuz

    Emekliyim.

    2- Mal varliginiz neler?

    Gayrimenkul hisselerini belirtti.

    3- Kiziniz Amerika"da mi yaşıyor.

    Iki kizim var. Ikisi de Abd'de.

    4- Ne is yapıyorlar

    Buyuk kizim 4 yıldır Abd'de kendi is yeri var. Kucuk kizim 1,5 yıldır Abd'de dil eğitimi alıyor. Ayrica damadım da devlet memuru (araya beni de söylüyor)

    Bilgisayara bişeyler yazdıktan sonra vizeniz onaylandı tebrikler diyip gönderiyor.


  • 21/02/2019 tarihindeki B1 vize görüşmem için tamamlayabildigim tüm evrakları ( tapu, izin, davetiye, çocukların öğrenci belgeleri, çalışma belgem, eşimin belgeleri ne varsa ) topladım gittim konsolos bey ne yaptı hiç bakmadı bile 10 yillik Vizeniz tamamdir dedi ve bitti. Darısı isteyen arkadaşlarıma


  • B1 vizesi ile Amerika'da izin verilenden daha uzun kalanlara 10 yıllık giriş yasağı veriliyormuş sanırım. Amerika'dam ayrılırken Türkiye'deki gibi bir pasaport kontrolü yapılmadığına göre izin verilen kalış süresinin aşıldığını nasıl kontrol ediyorlar bilen var mı?


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 968
  • 8
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum