Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@metert B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:
2019 un ilk mesajı huhuuhuuuu birinciyim
@metert B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:
evet ödülümü bekliyorum sayın @crazycells

aynen... sanirim Turkiye saati ile oyle olmus

tamamdir, bu konuyu dusunecegim

-
@volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
8 ocakta Turist vizesi için mulakatım var.
Bugün turist vizesi için görüşmem vardı, ileride belki tecrübe okumak isteyen olur diye buraya aktarıyorum tecrübemizi.
Randevumuz sabah saat 8'deydi, malumunuz dün gece yağan kar ve istinyenin çok yokuşlu bir bölge olmasından dolayı saat 7 gibi konsolosluğun öğleden sonra saat 1'de açılacağı ve bu saatten sonra gelmemiz gerektiğini belirten bir mail aldık. Biraz sinir bozucu oldu tabi..
Saat 12:30'da konsolosluğa ulaştık ve içeri girdik, sıra numarası pasaport kontrolü ve parmak izi verme işlemlerini toplam 15 dk gibi kısa bir sürede (ki bunun da 10 dk parmak izi sırasında geçti) hallettikten sonra vize görüşmesi için beklemeye koyulduk. Sabahki ertelemeden dolayı baya bi kalabalık vardı ama tahminimden çok daha hızlı ilerledi ve 45dk kadar bekledikten sonra kız arkadaşımın numarası yandı, 2 dakika sonra da benimki yandı.
Burada eklemek isterim ki ABD'nin evli olmayan çiftleri aile olarak saymamasını kabul edemiyorum. Gelişmiş bir ülkeye hiç yakışmıyor.
Kız arkadaşımın daha önceden hiç ABD vizesi olmamasına rağmen sadece iki soru sormuş görevli "neden amerikaya gidiyorsun" ve "nerede çalışıyorsun" cevabını dinlerken pasaportu incelemiş ve dediğine göre schengen vizelerini ve ingiletere vizelerini incelemiş. Sonrasında "tebrikler vizen onaylandı" diyerek beyaz kağıdı vermiş
Benim görüştüğüm kişi ise buna kıyasla baya enteresan bir hanımefendiydi. Daha önce 3 adet eski vizem olması ve toplamda 10'dan fazla ABD seyehatim olmasına rağmen aramızda aşağıdaki uzun konuşma geçti;
Görevli: Neden Amerikaya gidiyorsun?
Ben: Arkadaşımı ziyarete
G: Kim arkadaşın? Ne iş yapıyor?
B: C... O... XXX firmasında pazarlama müdürü
G: En son ne zaman amerikaya gittin?
B: 2017 yılında
G: Neden gittin?
B: Bu ziyaretine gittiğim arkadaşımın düğününe
G: Ne iş yapıyorsun?
B: Sigorta Acentesiyim
G: Özerk olarak mı çalışıyorsun?
B: Hayır, XX firmasını temsil ediyorum.
G: Kaç senedir bu işi yapıyorsun?
B: 6 sene
G: Daha önce hangi ülkelere gittin?
B: Geveledim nasıl cevap vereceğimi bilmeden (o sırada diğer vizelere bakıyordu)
G: Bir kaç yer gezmişsin anlaşılan
B: Evet hehe
G: Tebrikler vizeniz onaylandı.Her ikimizinde yanında getirdiği destekleyici dokümanlardan hiçbirine bakılmadı. Vizelerimizin kaç yıllık olacağı bilgisi de verilmedi..
-
@volkanu harika haber, tebrikler, iyi gezmeler

-
@volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
8 ocakta Turist vizesi için mulakatım var.
Bugün turist vizesi için görüşmem vardı, ileride belki tecrübe okumak isteyen olur diye buraya aktarıyorum tecrübemizi.
Randevumuz sabah saat 8'deydi, malumunuz dün gece yağan kar ve istinyenin çok yokuşlu bir bölge olmasından dolayı saat 7 gibi konsolosluğun öğleden sonra saat 1'de açılacağı ve bu saatten sonra gelmemiz gerektiğini belirten bir mail aldık. Biraz sinir bozucu oldu tabi..
Saat 12:30'da konsolosluğa ulaştık ve içeri girdik, sıra numarası pasaport kontrolü ve parmak izi verme işlemlerini toplam 15 dk gibi kısa bir sürede (ki bunun da 10 dk parmak izi sırasında geçti) hallettikten sonra vize görüşmesi için beklemeye koyulduk. Sabahki ertelemeden dolayı baya bi kalabalık vardı ama tahminimden çok daha hızlı ilerledi ve 45dk kadar bekledikten sonra kız arkadaşımın numarası yandı, 2 dakika sonra da benimki yandı.
Burada eklemek isterim ki ABD'nin evli olmayan çiftleri aile olarak saymamasını kabul edemiyorum. Gelişmiş bir ülkeye hiç yakışmıyor.
Kız arkadaşımın daha önceden hiç ABD vizesi olmamasına rağmen sadece iki soru sormuş görevli "neden amerikaya gidiyorsun" ve "nerede çalışıyorsun" cevabını dinlerken pasaportu incelemiş ve dediğine göre schengen vizelerini ve ingiletere vizelerini incelemiş. Sonrasında "tebrikler vizen onaylandı" diyerek beyaz kağıdı vermiş
Benim görüştüğüm kişi ise buna kıyasla baya enteresan bir hanımefendiydi. Daha önce 3 adet eski vizem olması ve toplamda 10'dan fazla ABD seyehatim olmasına rağmen aramızda aşağıdaki uzun konuşma geçti;
Görevli: Neden Amerikaya gidiyorsun?
Ben: Arkadaşımı ziyarete
G: Kim arkadaşın? Ne iş yapıyor?
B: C... O... XXX firmasında pazarlama müdürü
G: En son ne zaman amerikaya gittin?
B: 2017 yılında
G: Neden gittin?
B: Bu ziyaretine gittiğim arkadaşımın düğününe
G: Ne iş yapıyorsun?
B: Sigorta Acentesiyim
G: Özerk olarak mı çalışıyorsun?
B: Hayır, XX firmasını temsil ediyorum.
G: Kaç senedir bu işi yapıyorsun?
B: 6 sene
G: Daha önce hangi ülkelere gittin?
B: Geveledim nasıl cevap vereceğimi bilmeden (o sırada diğer vizelere bakıyordu)
G: Bir kaç yer gezmişsin anlaşılan
B: Evet hehe
G: Tebrikler vizeniz onaylandı.Her ikimizinde yanında getirdiği destekleyici dokümanlardan hiçbirine bakılmadı. Vizelerimizin kaç yıllık olacağı bilgisi de verilmedi..
volkan merhaba, sıra size gelene kadar ret kabul durumları nasıldı. şahit olduğum durumlardan bahsedebilir misin?
-
@dustyblue bir istatistik çıkarmaya yetecek kadar gözlem yaptığıma inanmıyorum ama elbette o beklediğim esnada insanların onay/ret durumlarına dikkat ettim.
Genel bir anlayıştan öte, karşıdaki görevlinin tutumu biraz değişebiliyor kanımca. Mesela benim görüştüğüm kadın ben beklerken 4 kişiye baktı toplam 3 ret 1 onay verdi. Sonra bi 20dk molaya çıktı sanırım, geri geldiğinde ilk çağırdığı numara benimki oldu.
Diğer gişelerde 3 erkek görevli vardı. Bu 3 gişeden toplam 5 tane red çıktı sanırım benim beklemem esnasında. Onay alanların sayısını bilmiyorum onları saymadım ama ilk oturduğumda numaratör 125'teydi benim numaram 153 idi.. Tabi red alanların da hepsini yakalayamamış olabilirim..Arkadaşımın görüştüğü görevli en hızlı çalışandı, her gelene 3-4 soru sorup onaylayıp gönderdi. Sadece 2 erkek kardeşe ret verdi gördüğüm kadarıyla..
-
@volkanu Tebrikler! iyi gezmeler.iyi eğlenceler dilerim.
-
@rüzgar Çok teşekkürler
-
@volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@dustyblue bir istatistik çıkarmaya yetecek kadar gözlem yaptığıma inanmıyorum ama elbette o beklediğim esnada insanların onay/ret durumlarına dikkat ettim.
Genel bir anlayıştan öte, karşıdaki görevlinin tutumu biraz değişebiliyor kanımca. Mesela benim görüştüğüm kadın ben beklerken 4 kişiye baktı toplam 3 ret 1 onay verdi. Sonra bi 20dk molaya çıktı sanırım, geri geldiğinde ilk çağırdığı numara benimki oldu.
Diğer gişelerde 3 erkek görevli vardı. Bu 3 gişeden toplam 5 tane red çıktı sanırım benim beklemem esnasında. Onay alanların sayısını bilmiyorum onları saymadım ama ilk oturduğumda numaratör 125'teydi benim numaram 153 idi.. Tabi red alanların da hepsini yakalayamamış olabilirim..Arkadaşımın görüştüğü görevli en hızlı çalışandı, her gelene 3-4 soru sorup onaylayıp gönderdi. Sadece 2 erkek kardeşe ret verdi gördüğüm kadarıyla..
Tesekkurler volkan
-
Bu ileti silindi! -
@mas105 okuduğunuz okuldan mezun oldunuz ve şuan kayıtlarda çalışmıyor olarak gözüküyorsanız bu karşınızdaki memur için kırmızı alarm bence.
Okulun prestijine baktıklarını kesinlikle düşünmüyorum. Anadolu Üniv dediğiniz örgün öğretim olarak değil sanırım açık öğretim değil mi?
Kendi adınıza bir şahıs şirketi kurup (mesela kendi alanınızda danışmanlık hizmeti veren bir şirket olabilir) bunun vergi levhasını götürmeniz ve bankada belirli bir miktar para göstermeniz yeterli olur. Şahıs şirketi kurmanın maliyeti oldukça düşük, vizeyi aldıktan sonra kapatabilirsiniz bile..
-
@mas105 (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Merhaba yeşil kart forum ailesi,
Turist vizesi ile haziran ayında 10 gunluk tatil amaçlı San Francisco ya gitmek istiyorum ve bunun için vize tarihi alacağım ancak daha oncesinde buradaki bir cok tecrubeyi okudum ve cevremde bazı kişilere sorular sorunca bayağı karamsar yaklasımlar hatta bosuna basvurma paran bosuna gider gibi geri donusler yapıldı. Daha once Almanya dan 90 lük vize alarak schengen bolgesinde gezmiştim ve o donem hiç bir sorun olmadan vizeyi almıstım . Şu an muhendisim ancak kendim home-office calısıyorum , onun dısında anadolu universitesi öğenciliğim de devam ediyor, basvuru asamasında direkt sponsor olarak ailemi gostersem acaba benim için eksimidir ? çünkü kendim şirketleşme içinde olmadığım ve yaptıgım işte projeye göre para kazandığım için. Son olarak da sunu sormak istiyorum , okudugunuzu okulun prestiji vize memurun da artı veya eksi bir etki yaratırmı ?(örneğin boğaziçi , itü, odtü den mezun olmus birinin vize memurunda evet burada prestijli uniden mezun lmus geri donmesi için bir nedeni var izlenimi yaratırmı) Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
vize basvurunuzun sonucunu tahmin etmek oldukca zor. Aileniz ABD'de mi? O neden mi onlar karsiliyor seyahati?
Eger maddi durumunuzun yeterli oldugunu gorurlerse ve amacinizin tatil olduguna ikna olurlarsa (detayli bir gezi plani hazirlamanizi tavsiye ederim) o durumda vize alma sansiniz oldukca artacaktir.
-
@mas105 (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Merhaba yeşil kart forum ailesi,
Turist vizesi ile haziran ayında 10 gunluk tatil amaçlı San Francisco ya gitmek istiyorum ve bunun için vize tarihi alacağım ancak daha oncesinde buradaki bir cok tecrubeyi okudum ve cevremde bazı kişilere sorular sorunca bayağı karamsar yaklasımlar hatta bosuna basvurma paran bosuna gider gibi geri donusler yapıldı. Daha once Almanya dan 90 lük vize alarak schengen bolgesinde gezmiştim ve o donem hiç bir sorun olmadan vizeyi almıstım . Şu an muhendisim ancak kendim home-office calısıyorum , onun dısında anadolu universitesi öğenciliğim de devam ediyor, basvuru asamasında direkt sponsor olarak ailemi gostersem acaba benim için eksimidir ? çünkü kendim şirketleşme içinde olmadığım ve yaptıgım işte projeye göre para kazandığım için. Son olarak da sunu sormak istiyorum , okudugunuzu okulun prestiji vize memurun da artı veya eksi bir etki yaratırmı ?(örneğin boğaziçi , itü, odtü den mezun olmus birinin vize memurunda evet burada prestijli uniden mezun lmus geri donmesi için bir nedeni var izlenimi yaratırmı) Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
-
@crazycells ailem burada yasıyor , sanırım daha once gidip kacak kalanların ceremesini sonradn gidenler yasıyor :))
-
@volkanu itü mezunuyum , anadolu uni yani aöf evet ekstra zaman öldürmek adına devam ediyorum diyelim . bu sartlarda basvurumun da %50 sansın oldugunun bende farkındayım , sanırım hiç bir basvurunun sonucu kestirilemiyor ama en azından bir ön görü oluyor . sanırım benim için durum biraz olumsuz gorunuyor değil mi

-
@dustyblue
tam olarak benim durumumu acıklayan bir entry olmus 
-
@mas105 (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@crazycells ailem burada yasıyor , sanırım daha once gidip kacak kalanların ceremesini sonradn gidenler yasıyor :))
burasi dediginiz Turkiye mi? Sorularinizin daha anlasilir olmasi amaciyla cumlelerinizde zamir kullanmamanizi tavsiye ederim

-
@crazycells kusura bakmayın anlasılır yazmadıysam , Evet ailem de istanbul da yasıyor.
-
@mas105 (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@crazycells kusura bakmayın anlasılır yazmadıysam , Evet ailem de istanbul da yasıyor.
Ailenizin sponsor olmasini sanirim olumsuz degerlendirmezler ama su sekilde yapmanizi tavsiye ederim, ailenizden yeterli bir miktar alip kendi banka hesabinizda gosterin, daha sonra ise ailenizin maddi seviyesini gosteren destekleyici birkac belge goturun. Sorduklarinda hepsi de yaninizda olsun.
-
@crazycells cevaplarınız için çok teşekkür ederim

-
uçak rezervasyonu istiyor muydu turist vizesi için, en son 8 sene önce doğum için gitmiştim unuttum prosedürü
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum