Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @dustyblue Teşekkür ederim.


  • İyi gunler, Ds-160 formundaki askerlikle ilgili soruya profesyonel askerlik ve asker kökenli misin diye algıladığım için No dedim. Askerliği er olarak yapmıştım, sorun olurmu tesekkurler.


  • @myılmaz (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    İyi gunler, Ds-160 formundaki askerlikle ilgili soruya profesyonel askerlik ve asker kökenli misin diye algıladığım için No dedim. Askerliği er olarak yapmıştım, sorun olurmu tesekkurler.

    Problem olmaz, bu konuda soru gelirse mulakatta gercekleri soyleyip, soruyu nasil anladiginizi belirtirsiniz.


  • @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim, Sorarlarsa diye terhis belgesini de götüreceğim.


  • @myılmaz (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim, Sorarlarsa diye terhis belgesini de götüreceğim.

    biliyorum bunu söylemem bir şey ifade etmeyecek ama yine de yazayım. Askerlik vs gibi belgelerle uğraşmıyorlar. ben o soruların asıl muhatabının iranlılar ya da abd ile kafayı bozmuş aşırılıkçıların(ülkelerinin) hedeflendiğini düşünüyorum. yanlış isem arkadaşlar düzeltsin ama iranlılardan askerliklerinin ayrıntılarını kanıtlamaları bekleniyor. askerlik belgesi ile değil türkiyeye dönmenizi gerektirecek şeylerle ilgileniyorlar. anladığım kadarıylada bunu sizin tepkilerinizle ölçüyorlar. evrak istenilmesi çok ender.


  • @dustyblue Yorumunuz için teşekkür ederim, ben de sizin gibi düşünüyorum.


  • Merhabalar doğru başlıktamı yazıyorum bilmiyorum bir sorum olacaktı turist vizesi ile Abd' ye gittiğimde 6 yaşındaki çocuğumu turist vizesi olan pasaportu ile direk devlet okuluna (anaokulu yada ilköğretim) yazdırmam mümkün müdür? Eğer bilginiz varsa kayıt aşamasında neler gereklidir? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @greetings (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    Merhabalar doğru başlıktamı yazıyorum bilmiyorum bir sorum olacaktı turist vizesi ile Abd' ye gittiğimde 6 yaşındaki çocuğumu turist vizesi olan pasaportu ile direk devlet okuluna (anaokulu yada ilköğretim) yazdırmam mümkün müdür? Eğer bilginiz varsa kayıt aşamasında neler gereklidir? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Su konuyu incelemenizi oneririm:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler


  • Bu ileti silindi!

  • @afroturkish aynı şeyi 2 farklı yerde açmışsınız hangisine devam edecekseniz diğerini silerseniz bizde size yardımcı olmak için tek bir yerden gideriz


  • @afroturkish alıntıdır

    M
    mtf34 27 Oca 2019 17:49

    23 ay oldu halen idari işlemim devam ediyor.Konsolosluğa mail atıyorum, otomatik cvp olarak geri dönüyor.Ceac’dan kontrol ediyorum ve hiç bir güncelleme dahi yok:)aynı başvuru tarihim yapıştı kaldı oraya.Tekrar vizeye müracaat etsem dahi bu işlem devam ettiği için fark eden bir durum olmaz dediler.
    Var mı önerisi olan acaba ?

  • ⭐⭐

    Kayinvalidemin vize surecinden bahsedeyim. Dorduncu başvurusunda vizesini alabildik. Ilk uc denememizde çeşitli hatalar ve umursamazlıklar sonucu alamamistik. Oncelikle kendi annem icin başvuru yaptık. Emekli ve yas durumu nedeniyle olduğu gibi ds160 formunu doldurduk vize mülakatına girdi ve kolayca Aldi. Ayni durum kayınvalidem icinde geçerliydi ama ne hikmetse karsina çıkan gorevli mi mimledi bilemiyorum vizeyi alamadı. Ilk başvurumuzda hesabına yüksek bi miktar para koymadık yeterli olabileceğini düşündüğümüz az bir miktar vardi. Yanında da tapu götürmemişti. mal mülk sorularına sadece oturduğu evi söyledi. Kısacası alamadı ve tam sebebini anlayamadık. Vizeyi alacağına çok emindik bir suru plan yapmistik. Birden alamayınca telesla hemen 1 hafta sonrasına tekrar randevu aldik ve bir kere daha girdi. Bu sefer hesabına yüklü bir miktar para koyduk. Karsisina çıkan gorevli bilgisayardan bişeyler okudu. Sanırım ilk red veren gorevli not düşmüştü. 1 hafta once gelmişsin ne değişti de geldin diye sordu. sonuc gene red. 3. denemeyi 1 sene sonrasında yaptık. Esimin kardesine ayni zaman diliminde f1 öğrenci başvurusu yapmistik ve kabul olmustu. Gorevli kaç çocuğun var ne yapiyolar gibi sorulardan sonra zaten ikinci kızında vize almış ona nasi vermişler anlamadım onun dönmesi bile şüpheli gibi ters cevaplar verdikten sonra red verdi.

    1. Basvuru

    Bu sefer çok iyi hazırlandık. Ilk başvurulardan farklı olarak ds160 formunu dolduran kisi olarak kendimi yazdim ve Amerika'da ki masraflarını benim karsilayacagimi belirttim. Hesabına 5000 dolar para koyduk ayni zamanda kendi hesabımda 8000 dolar tuttum. Yıllık Maas bordrom, hesap ekstreleri, tapular her şey tamamdı. Asil vize icin Israr noktamız esimin kız kardeşinin yakin zamanda ki durgunu olacakti. Bu konuya dair damadimizin referans mektubu, noter onaylı düğün davetiyesi gibi tum belgeler hazırdı. Düğün konusuna gelmeden asagidaki sorular neticesinde vizesi onaylandı.

    1- Ne is yapıyorsunuz

    Emekliyim.

    2- Mal varliginiz neler?

    Gayrimenkul hisselerini belirtti.

    3- Kiziniz Amerika"da mi yaşıyor.

    Iki kizim var. Ikisi de Abd'de.

    4- Ne is yapıyorlar

    Buyuk kizim 4 yıldır Abd'de kendi is yeri var. Kucuk kizim 1,5 yıldır Abd'de dil eğitimi alıyor. Ayrica damadım da devlet memuru (araya beni de söylüyor)

    Bilgisayara bişeyler yazdıktan sonra vizeniz onaylandı tebrikler diyip gönderiyor.


  • 21/02/2019 tarihindeki B1 vize görüşmem için tamamlayabildigim tüm evrakları ( tapu, izin, davetiye, çocukların öğrenci belgeleri, çalışma belgem, eşimin belgeleri ne varsa ) topladım gittim konsolos bey ne yaptı hiç bakmadı bile 10 yillik Vizeniz tamamdir dedi ve bitti. Darısı isteyen arkadaşlarıma


  • B1 vizesi ile Amerika'da izin verilenden daha uzun kalanlara 10 yıllık giriş yasağı veriliyormuş sanırım. Amerika'dam ayrılırken Türkiye'deki gibi bir pasaport kontrolü yapılmadığına göre izin verilen kalış süresinin aşıldığını nasıl kontrol ediyorlar bilen var mı?


  • @daydreamer B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

    B1 vizesi ile Amerika'da izin verilenden daha uzun kalanlara 10 yıllık giriş yasağı veriliyormuş sanırım. Amerika'dam ayrılırken Türkiye'deki gibi bir pasaport kontrolü yapılmadığına göre izin verilen kalış süresinin aşıldığını nasıl kontrol ediyorlar bilen var mı?

    Bu, sadece B1 vizesini ilgilendirmiyor. ABD'de kaldiginiz illegal gunlerin sayisi onemli. Eger 180 gunden uzun illegal sekilde kalip ABD'den cikarsaniz 3 yil giris yasagi, eger 1 yildan uzun illegal sekilde kalip ABD'den cikarsaniz 10 yil giris yasagi aliyorsunuz.

    Havayolu sirketleri ucus listesini USCIS ile paylasiyor.


  • Bilmiyorum yazdıklarımı görebilecek misin konuyu hortlatıyor um çok güldüm :D gece gece buralar daysan durumun nedir ? :D


  • @crazycells peki ülkede 180 günden uzun kaldıktan sonra ülkeyi kara yoluyla terk edip, tekrar Amerika'ya dönmeden başka bir ülke üzerinden Türkiye'ye dönüş yapılsa bunu da kontrol edip otomatik 3 yıl ceza verebiliyorlar mı?


  • @daydreamer B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

    @crazycells peki ülkede 180 günden uzun kaldıktan sonra ülkeyi kara yoluyla terk edip, tekrar Amerika'ya dönmeden başka bir ülke üzerinden Türkiye'ye dönüş yapılsa bunu da kontrol edip otomatik 3 yıl ceza verebiliyorlar mı?

    180 gunden uzun kalmak onemli degil, 180 gunden fazla illegal olarak kalmak onemli.

    Dediginize gelirsek, bunu sizin planiniz belirleyecek. Eger giris cikis tarihlerinize ulasamazlarsa size ne yaptiginizi sorarlar. Eger Meksika'ya ya da Kanada'ya gittiginizi soylerseniz , pasaportunuzda dediginiz giris-cikis tarihlerinin damgalarini ararlar. Eger dediginiz plana dair hicbir kanit yoksa veya plan cok mantikli gelmezse yalan soylediginizi dusunup yine vize vermeyebilirler.

    Siz kagit uzerinde her seyin dogru olmasina bakiyorsunuz ama planiniz mantikli da gorulmeli :) Sonucta Turkiye'ye giris cikis tarihleriniz pasaportta gorunuyor olacak, dolayisiyla dediginiz tarihlerde 6+ ayi Meksika'da ya da Kanada'da yasadiginizi ima etmis olacaksiniz, bu ulkelerde 6 ay boyunca ne yaptiniz, nerede kaldiniz, resmi dokumanlar var miydi? Bunlarin hepsi onemli ayrintilar.


  • @crazycells B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

    @daydreamer B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

    @crazycells peki ülkede 180 günden uzun kaldıktan sonra ülkeyi kara yoluyla terk edip, tekrar Amerika'ya dönmeden başka bir ülke üzerinden Türkiye'ye dönüş yapılsa bunu da kontrol edip otomatik 3 yıl ceza verebiliyorlar mı?

    180 gunden uzun kalmak onemli degil, 180 gunden fazla illegal olarak kalmak onemli.

    Dediginize gelirsek, bunu sizin planiniz belirleyecek. Eger giris cikis tarihlerinize ulasamazlarsa size ne yaptiginizi sorarlar. Eger Meksika'ya ya da Kanada'ya gittiginizi soylerseniz , pasaportunuzda dediginiz giris-cikis tarihlerinin damgalarini ararlar. Eger dediginiz plana dair hicbir kanit yoksa veya plan cok mantikli gelmezse yalan soylediginizi dusunup yine vize vermeyebilirler.

    Siz kagit uzerinde her seyin dogru olmasina bakiyorsunuz ama planiniz mantikli da gorulmeli :) Sonucta Turkiye'ye giris cikis tarihleriniz pasaportta gorunuyor olacak, dolayisiyla dediginiz tarihlerde 6+ ayi Meksika'da ya da Kanada'da yasadiginizi ima etmis olacaksiniz, bu ulkelerde 6 ay boyunca ne yaptiniz, nerede kaldiniz, resmi dokumanlar var miydi? Bunlarin hepsi onemli ayrintilar.

    Anlıyorum. Bu durumda Amerika'ya giriş yaptıktan sonra I94'te görünen süre içerisinde Amerika'dan çıkışımıza dair bir kayıt göremezlerse, otomatik ceza vermeseler bile bir sonraki girişimizde daha önceki girişimizde ne zaman çıkış yaptığımıza dair bir sorgulama yapılacağını düşünebiliriz sanırım. Teşekkürler


  • @hmntskn B1 Vize Mülakat Deneyimim 14.07.2017 ( Sürpriz Sonlu) içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Uzun zamandan ABD'ye gitmek istediğimi sanırım çoğu kişi biliyordur. GC çıkmayınca bir ABD görelim dedim ve internetten DS-160 formunu doldurmaya başladım . Buradaki sorular için temel ingilizce yeterli ayrıca sorunun üzerinde fareyi bırakırsanız size sorunun Türkçe karşılığını söyleyecektir.

    Neyse ds-160 bittikten sonra 160 USD yi kredi kartı ile ödedim ve sanırım 27 temmuz tarihine randevu aldım .

    Ancak günler geçmek bilmiyordu ve rezervasyon tarihimi erkene almak amacıyla tam 3 kez değiştirdim . ( Yasal hak 5 defa ve 5. den sonra ABD 'nin sizi dava etme hakkı var , böyle bir uyarı vermişlerdi bana) Bu mülakat tarihini değiştirmenizi önermem sanırım negatif bir algı yaratıyor.

    14 Temmuz Cuma günü çağırdım Uber XL boğazdan keyifli bir yolculukla konsolosluğa gittim . ( Türkiyede yaşayanlara kesinlikle uberi onerırım taksi ücretine Mercedes Vito ile rahat hızlı bir şekilde gidiyor ve "Taksici" denen mahlukla uğraşmıyorsunuz. )

    Konsolosluğu ilk gördüğüm de o yüksek duvarlar vs sanki Kara Kapılardan geçmeye çalışan Frodo gibi hissettim kendimi.

    Saat 09:30 randevusuydu . Hemen içeri aldılar . Elimde bildiğiniz bir su şisesi vardı ve içi doluydu girişteki güvenlik zehir olabilir şüphesiyle zorla bana suyu içirtti :D ( İçmim atim desem de nafile o suyu içeceksin arkadaş! )

    Görüşmelerin yapıldığı salona geldiğimde 2 adet full techizat eller tetikte ABD askeri beni karşıladı telsizden sürekli konuşan tipler . Benim zaten onları görünce rengim falan attı. Ben bunu standart prosedür sandım ancak öğrendim ki salağın biri o yüksek duvarlardan tırmanıp konsolosluğun içine atlamış , meğer o telaş asker vs ondan dolayıymış. ( Adamın savunması da yolu kaybetmiş , yahu DANGALAK arkadaşım benim bir yerde 30 metre duvar varsa bence yol o değildir sen ne dersin ? )

    Neyse parmak izini verdim , evrak kontrolu vs derken gittim görüşme için sıra bekledim. Bilerek bankolara yakın oturdum ki muhabbetleri duyayım .

    1- 10 yıllık Amerıkan vizesi 17.07.2017 biteceği için gelen hanım teyzeme RED verdiler.

    2- Kızıyla Amerıkan vatandaşı olan diğer kızını ziyaret etmek için gelen teyzeye RED verdiler.

    3- Baya baya dünyayı gezmiş adama RED verdiler. Suriye de dedi ondan herhalde .

    Başka redlerde oldu ancak aklımda kalan çarpıcı örnekler bunlar . Bu arada mülakatlarda ortalama 3-5 dk arası sürüyor oyle 45 sn falan fazla yok .

    Neyse numaram yandı bankoya gittim . hoşgeldiniz pasaport alabilirmiyim dedi verdik neden ne zaman nereye gidiyorsunuz hiç yurtdışına cıktınız mı diye 4 adet soru sordu . Bende su tarihte gideceğim , tatile gidiyorum , New York , hiç yurtdışına çıkmadım cevaplarını verdim . ( KEŞKE GÖÇMEN OLACAĞIM DÖNMEYECEĞİM diye bağırsaydım cevaplarım ben göçüyorum diye bağıran cinsten :D ) Ekrana birşeyler yazdı uzun zamandır da çalışıyormuşsun dedi bi anlık tereddütten sonra bana bir kağıt ve pasaportumu geri vererek üzgünüm şimdilik uygun görmüyoruz sonra tekrar deneyiniz dedi . Adam bunu öyle bir üzgün söyledi ki kendimi bırakıp adamı teselli edecektim neredeyse ( Tamam bee olm dünyanın sonu mu bir daha basvururum sen sıkma canını :D )

    Ama en kötü an şuydu herkesin mülakatı min 3 dk sürmüşken benimki 45 sn sürdü ve arkamı döndüğüm de herkes bana bakıp bu cocuk kim ki bu kadar kısa sürede red yedi bakışları vardı bende kimseye bakmadan uçarak oradan çıktım :D

    Tahminim hiç yurtdışına çıkmadım diye red aldım . Almanyadan 3 aylık schengen aldım daha sonra da ingiltere vizesine başvurup sonra deneyeceğim.

    Sevgiler .

    hahahahahaha :))) iyiymiş


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    627 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 4 Oy
    2k İleti
    217k Bakış
    R
    Herkese merhaba. 2022 yılında buradan edindiğim bilgi ve yardımlar sayesinde kendime ds160 formu doldurup vizemi almıştım. Şubat ayında ablam, eşi ve çocukları için form doldurdum bu sabah Ankarada randevuları vardı onay aldılar. Sabah 08:15 de randevuları vardı. Onlardan önceki tüm cocuklu aile ve gençlere red vermişler. Sıra geldiğinde ablama neden gitmek istiyorsun diye sormuş ablam turistik demiş ( detaylı söylemesini şehir ismi vermesini tembihlemiştim sanırım heyecan yaptı ) ne iş yapıyorsun demiş (ablamın şirketi vardı biz formları doldurduktan sonra şirkete kapanış verdi formda kendi şirketi yazıyordu, eşimle çalışıyorum demiş, eşine ne iş yapıyorsun diye sormuş ve ona ait iş yerlerinin ismini bir kağıda yazıp pasaportları almış vizeniz onaylandı demiş onay kağıdını vermiş. Başka hiçbir soru sormamış ve evrak talep etmemiş.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    259
    0 Oy
    259 İleti
    30k Bakış
    R
    DS-160 formunu dolduracağım ve birkaç konuda tereddüt yaşıyorum: Amerika’da bir kuzenim var, ancak kendisi kaçak yollarla gitmiş. Uzun süredir hem kendisiyle hem de ailesiyle herhangi bir iletişimimiz yok. Bu durumu forma yazmalı mıyım? Görüşmede sorulursa nasıl açıklama yapmalıyım? Green Card başvurusunu 3-4 kez denedim. Eğer bu konu sorulursa nasıl bir cevap vermeliyim? Mevcut iş yerimde 8 yıldır çalışıyorum. Bu süreçte askerlik nedeniyle bir çıkış-girişim oldu. Ayrıca bir kez istifa edip yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı işe geri döndüm. Formda başlangıç tarihi olarak hangi tarihi belirtmeliyim? Görüşmede bu durum sorulursa nasıl ifade etmem doğru olur?
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    71k Bakış
    K
    Şuraya net, kısa bilgiler almak için geliyoruz. İsmi lazım değil birileri yuvarlak cevaplar verip link yağdırıyor. Komik.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum