Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• Selam, iyi geceler. Doğum yeri ilçe olarak mi yazmalıyım bende ilçe yazıyor? Tel numarasını nasıl yazmamız gerekiyor ? Ve de pasaport başvurusunu yaptim sadece elime geçmedi bu şekil olmaz diye yanlış bilgi aldım ve formu şimdi dolduracagim 21xxx numaram nasıl etki edebilir ? ?

• @arse
    Selamlar sizin için en uygun olan seçenek sürecinize sonuna kadar bu ihtimali bilerek devam etmektir. Masraflarınızı minimuma indirmek adına sağlık muayenenizi olmadan mülakata katılabilirsiniz. Kendinizi mülakatınızı yapacak konsolosa ifade edersiniz, takdiri ona bırakırsınız. Bol şanslar.

• Merhaba, eşim çekiliş sonucu seçildi. DS260 formunu doldurma aşamasındayız
    Bazı sorularım var Meslek bilgileri bölümünde takıldık.

Durumumuz: Bizim 7 yıllık bir yazılım firmamız var aslında eşim lise mezunu yazılımla alakası yok sadece kadın girişimci fırsatlarından dolayı eşimin adına şahıs firması kurduk ama bütün işle ben ilgileniyorum eşim ev hanımı geçmişte kozmetik firmasında uzman satıcı olarak çalışmıştı fakat evlendikten sonra ev hanımı olarak kaldı.

Soru 1 : "Presen Work/Education/Traning Information bölümünde eşimin bilgilerini girerken "Primary Occupation" alanında BUSINESS mi seçmeliyim. Kendim için olsa "COMPUTER SCIENCE" seçmem lazım galiba.
    Soru 2 : Biz bu bilgileri tamamlamadan kayıt etsek yarın gün içinde devam etme imkanı olur mu bilgiler silinir mi?

Soru 3 : 00086XX case number bize mülakat çıkma ihtimali ne dir tahmini olarak ?

Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@dkerim Foruma hos geldiniz, oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

1. Bunu icin formu actirmaniz talihsiz olmus, gerek yoktur.
    2. Bunu bilemeyiz, hangi konsololukta gireceginize ve DV2025 surecinin parametrelerine bagli, 1 Ekim 2024 itibariyle anlasilir biraz. Siz forumdan eski surecleri okuyun.
    3. Formda anlik ne ise onu yazmalisiniz, ondan mesulsunuz, 'unemployed' 'not employed' vs. Konsoloslukta size sorarlarsa o vakit mesgul oldugunuz isi soylersiniz ama bu bir is gorusmesi degil, Mulakat alan ve buyuk hatasi (yalan beyan) olmayan, kosullari saglayan herkes alir vizeyi, egitim, is durumu vs. ilgilenmezler. Oncelik de vermez, sonralik da.
    4. Bu sayi her sene 55.000 civarindadir, lutfen forumu inceleyiniz ilk sayfalardan baslayarak.
  • ⭐⭐⭐

@enginfdn Hizli bir arama ile internette hangi taraycidan nasil temizleme yapildigina erisebilirsiniz. Umarim gerek kalmamistir.

• ⭐⭐⭐

@asli13 Turkiye'de yasadigi doneme dair kayit varsa, manuel olarak Adliye'den alabilir.

• ⭐⭐⭐

@flaperss Onemli olan gercekten, fiziksel olarak adreslerinizi belirtmeniz, ikametlerinizin guncellenmesi icin eger ihtiyac olursa bagli oldugunuz Muhtarlik ve Nufus Mudurlugun'den daha sonra e-devlete gecmek uzere adresleriniz geriye donuk beyan edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Olur, olmuslugu var, olmamisligi da, bu size bagli bir risk ama karar konsololuklarin. Kimse tasimak zorunda olmadigi icin, rica edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@metinbeci Merhaba;

1. Other/ Business Owner
    2. Kayitli ilerlerseniz silinmez.
    3. Sureciniz bile baslamadan bir tahmin yapilmaz, DV2024 ile bile ilgili tahmin yapilamiyor. Mesele rasyonel bir surec olmamasi.

• @ilkenil bununla ilgili forumda bir çok deneyim ve paylaşım var aslında zaman ayırıp arama yapabilirsiniz daha detaylı bilgi için. Greencard aldıktan sonra evlenip eşiniz için greencard almaya çalışmanız sürecinizi uzatır tavsiye edilen evlenip greencard mülakatını birlikte gerçekleştirmeniz. Bunun için forumda geçmiş deneyimleri bulabilirsiniz

• Arkadaşlar herkese selamlar 16 yıldır farklı işlerde çalıştım geçmişte çalıştığım firmaların bazısı kapandı(telefon numarası vs yok ) bazısı isim değiştirdi ben ds260 formuna bu bilgileri girerken ne yapmalıyım? Telefon numarası girmeden sonraki sayfaya geçemiyorum.
    • Üniversite eğitimimi yarım bıraktım yıllar önce bugün öğrenci bilgi sistemine girince “ilişiğiniz kesilmiştir” ibaresiyle karşılaştım ancak transkript bilgilerimi görebiliyorum. Devam ediyor gibi mi girmem gerekiyor yoksa lise mezunu olarak mı ilerlemem gerekiyor?
    • Şuan çalışmıyorum Ds260 formunu girdikten sonra işe başlarsam bu bilgiyi daha sonra güncelleyebilir miyim ?
    Biraz uzun oldu sorularım cevaplar için şimdiden teşekkürler 🙏 🙏

• @cptmuzaffer önce bir süreciniz başlasın, bültenler açıklansın, ne zaman aktif olacağınız belli olsun vs kimse şimdiden bilemez ne zaman geleceğini. Sizde bu süreçte forumu okuyup konuya hakim olun

• ⭐⭐⭐

@ilkenil Merhaba, su basliga bakmalisiniz. ABD Yolunda Evlilik

• Ben ds260 formunu bugün doldurup gönderdim. Bundan sonra yapmam gereken şey sadece beklemek mi? Bazı evrakları taratıp gönderme gibi bir durum var mı?

• ⭐⭐⭐

@Mert-Tazegül Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

• Green card çıktı bana ve da-260 formun da Amerika da adres istiyor nasıl adres ayarlıyoruz acaba?

• @asli13 harikasiniz! Esiniz su an bulundugunuz ulkedeki Turk Buyukelciligine basvurarak almayi deneyebilir. Ayrica diger ulkeler icin de su basligi inceleyebilirsiniz.

• Merhabalar bir sorum olacak.

Ben asıl adresi istanbul olan bir ajansa bağlı olarak çalışıyorum. Ürün tanıtım görevlisi olarak samsun vatan bilgisayarda çalışıyorum. İş yeri adresime firmanın adresini mi yoksa samsunda çalıştığım adresi mi yazmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese bol şanslar.

• @rasitcenngiz
    DV talihlisi olmanız size başka ülkelerden vize verilmesi için bir sebep değil. Hatta DV talihlileri arasında dosyasını transfer etmeyi başarıp, mülakat planlanan bazı kişiler, ilgili ülkelerden vize alamadıkları için süreçlerini sonlandırmak zorunda kaldılar.

• selamlar ds 260 doldururken son bölümde enter your KCC CASE NUMBER bölümünde hata veriyor case numaramı doğru yazmama rağmen daha önce böyle bişey yaşayan oldu mu ?

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    K
    Selamlar herkese, yeni mülakatlar dağıtma tarihi nedir? Ve bu son mülakat dağıtma mı olacak çünkü ağustos mülakatları dağıtıldı sadece Eylül için mi olacak?
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k